MS Roald Amundsen
I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.
Om skibet
- Byggeår 2019
- Skibsværft Kleven Yards
- Passagerkapacitet 530 (500 i Antarktis)
- Brutto last 20.889 T
- Længde 140 m
- Ræling 23,6 m
- Fart 15 knob
MS Roald Amundsen er det første af to hybridskibe, i Hurtigruten sin flåde. Emissioner reduceres ved at sejle med elektrisk fremdrift. Innovativ, bæredygtig teknologi reducerer brændstofforbrug og CO2-emissioner på skibet med 20 procent.
MS Roald Amundsen, der er opkaldt efter den første mand, der krydsede Antarktis og nåede Sydpolen, baner vejen for en mere bæredygtig måde at rejse på. Skibet er specialdesignet til rejser i polarhavene. Det tjener som en behagelig basecamp til søs – bringer eventyrere fra hele verden til de mest spektakulære destinationer på den mest bæredygtige måde.
Faciliteter ombord
Kahytter og indretning ombord
Det fantastiske landskab afspejles i en flot og behagelig indretning og design på skibet. Skandinaviske materialer fra naturen, som granit, eg, birk og uld, bruges til at skabe afslappende og stilfulde kahytter og fællesområder. Alle kahytter er udvendige, halvdelen har egen balkon og agtersuiterne vil også have egne udendørs boblebade med en spektakulær udsigt.
Observationsdæk
Et af de mest iøjnefaldende elementer ved skibets udvendige design er det inden-/udendørs observationsdæk i to niveauer. Det er et ideelt sted at se på naturens scenerier og udforske dyrelivet med din kikkert.
Amundsen Videnskabscenter
Dette er kernen i oplevelsen ombord. Videnskabscentret er fyldt med den nyeste teknologi og højteknologiske gadgets, som f.eks. berøringsfølsomme skærme og videnskabeligt udstyr. Det er her gæster og personale/besætning mødes og får en dybere forståelse for de områder, vi udforsker. Det fleksible sted har plads til foredrag, et lille bibliotek og særlige områder til kurser i fotografi, biologi og mere. Det er også her, du finder Hurtigrutens håndplukkede ekspeditionsteam.
Restauranter
MS Roald Amundsen har tre restauranter inspireret af den nordiske og norske arv:
- Aune Main Dining, opkaldt efter den norske skibshandler og polarforskerleverandør, Tinus Aune.
- Fredheim – skibets uformelle og sociale mødested – opkaldt efter en jagtstation på Svalbard fra 1900-tallet.
- Lindstrøm, en restaurant med specialiteter opkaldt efter Adolf Lindstrøm, de norske polarheltes foretrukne køkkenchef.
Efter at have udforsket nye destinationer hele dagen kan vores gæster slappe af og hvile ud i den elegante Explorer Lounge, et stort motions- og wellnesscenter, eller nyde landskabet og solnedgangen på de enorme inden- og udendørs udsigtsdæk med agterdækkets infinity pool og boblebade som et af højdepunkterne.