MS Roald Amundsen
Foto: Dan and Zora Avila Foto

M/S Roald Amundsen - Praktiske oplysninger

Fra indrejsekrav til wifi ombord - her er alt hvad du behøver at vide, før du rejser med M/S Roald Amundsen.

PRAKTISKE OPLYSNINGER: MS ROALD AMUNDSEN

Informationerne og beskrivelserne er blevet kontrolleret af vores personale og/eller lokale repræsentanter for at sikre, at de er korrekte. Ændringer kan dog forekomme efter publikationsdatoen, og der kan være anledninger, hvor Hurtigruten Expeditions eller lokale leverandører kan tilbagekalde visse faciliteter. Hvis vi bliver opmærksomme på nogle væsentlige ændringer, som kan anses at få betydning for oplevelsen af din ferie, vil vi gøre vores bedste for at fortælle dig det. Mange af de områder, som vi besøger, er meget fjerntliggende og påvirket af koldt vejr over en længere periode eller har et vanskeligt terræn. Tilgængeligheden af faciliteter vil være underlagt lokale forhold.

Hvert ekspeditionskrydstogt er unikt. Alle ruter og udflugter er foreløbige og kan ændres, da vejr-, hav- og isforhold kan påvirke ruteplanen. Udflugter kan også være underlagt et minimum-/maksimumantal. Hurtigruten AS forbeholder sig retten til at ændre ruteplanen og udflugternes indhold uden forudgående varsel (se vilkår og betingelser).

Hurtigruten Expeditions tillader ikke børn under 5 år at rejse med os til Antarktis og South Georgia. Af sikkerhedsmæssige årsager vil det ved hver landgang blive vurderet, om børn under 12 år kan deltage.

MS Roald Amundsen er velegnet til kørestolsbrugere. Personer, der har brug for særlig hjælp, skal rejse sammen med en ledsager. Bemærk venligst, at gangbroen skal bruges af kørestolsbrugere til at komme ombord og komme i land. I havne, hvor tidevandsforhold eller andre forhold kræver brug af en flytbar gangbro, eller under landgange med lette fartøjer, er det ikke muligt at benytte/medtage kørestol. Kangerlussuaq og Nome er ikke egnede til ombordstigning eller landgang med kørestol. Det samme gælder for ombordstigning eller landgang med kørestol i Longyearbyen som følge af en sen meddelelse om mulig brug af lette fartøjer. Passagerer, som bruger kørestol, skal medbringe deres egen, sammenklappelige stol i standardstørrelse.

Planlagte flyafgange

De tilbudte flybilletter er særlige pakkerejse billetter, som ikke kan ændres eller afbestilles uden gebyr. Alle priser på flypakker er baseret på specifikke booking-klasser. Hvis den relevante booking-klasse ikke er tilgængelig, kan der forekomme et pristillæg. På økonomiklassen får du serveret snacks eller sandwich afhængig af flyselskab. Hvis disse ikke er inkluderet i flyselskabets service, så kan du købe drinks og snacks. På interkontinentale flyafgange er dette normalt inkluderet. Vi kan tilbyde opgraderinger til business class på visse ruter. Afhængig af flyselskab, kan dette også omfatte sæder med mere benplads. Bemærk venligst, at opgradering ikke nødvendigvis gælder for alle ruter. Tilladt bagage varierer fra flyselskab til flyselskab, og der kan forekommer tillægspriser, hvis du overskrider denne, eller bagagen kan blive afvist. Som regel kan hver gæst medbringe et stykke håndbagage, der vejer ca. 6-8 kg, ombord (dimensioner og vægt afhænger af det pågældende flyselskab). Din tilladte bagage er sat til 1 stk. (23 kg), men kan variere afhængig af flyforbindelsen. Spørg dit flyselskab. Yderligere transportvejledninger kan ses i vores flypartneres vilkår og betingelser. Hvis du planlægger, at medbringe en kørestol eller har brug for assistance i lufthavnen, så fortæl os venligst om det på booking-tidspunktet. Flyafgange kan være tidligt om morgenen eller i løbet af aftenen, men de er altid tilpasset vores rejsearrangementer. Bemærk, at nogle flyafgange kan omfatte transitforbindelser eller mellemlandinger. Med forbehold for ændringer af tidspunkt og/eller rute og flytype. Vores flypartnere er som regel Lufthansa, British Airways, KLM/Air France, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines, LATAM, Iberia og Iceland Air. Bemærk, at et gebyr for om-booking eller refundering af en allerede udstedt billet vil blive opkrævet før afgang. Overførsel eller refundering af en billet efter rejsen er ikke mulig. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

Inkluderet flyrejse Santiago de Chile-Punta Arenas

Flyafgangene fra Santiago de Chile til Punta Arenas og omvendt drives af LATAM Airlines og afgår normalt tidligt om morgenen og ankommer til Santiago de Chile om eftermiddagen eller tidligt på aftenen på vej tilbage. Bemærk, at luftfartsselskabet bekræfter de endelige flytider mellem Santiago de Chile og Punta Arenas blot få dage før afgangsdagen. Kontakt vores informationsskranke på hotellet i Santiago de Chile en dag i forvejen. De kan oplyse de endelige flytider og udlevere dit boardingkort.
Kun økonomiklasse er tilgængelig på disse afgange. Det er ikke muligt at opgradere til højere booking-klasser. Der vil blive serveret et let måltid og ikke-alkoholiske drikke i løbet af flyrejsen. Du kan rejse med indchecket bagage med en maksimal vægt på 23 kg og medbringe et stk. håndbagage ombord på maks. 8 kg.
Bemærk, at denne tilladte bagage kan variere efter hvilket flyselskab, du rejser med på din langdistanceflyvning til/fra Santiago de Chile. Vi beder dig venligst om at tjekke bagagebetingelserne og sørge for, at du ikke medbringer mere.
Vi anbefaler at planlægge en overnatning i Santiago de Chile ved slutningen af din rejse af hensyn til eventuel sen besked om charterflyets afgang. Vi er ikke ansvarlige, hvis du ikke når dit eget bookede returfly i tilfælde af en forsinkelse på flyrejsen mellem Santiago de Chile og Punta Arenas.

Inkluderet flyrejse Vancouver-Nome

Flyafgangene fra Vancouver til Nome og omvendt drives af forskellige canadiske luftfartsselskabspartnere og afgår normalt tidligt om morgenen og ankommer til Vancouver om aftenen på vej tilbage.
Kun økonomiklasse er tilgængelig på disse afgange. Det er ikke muligt at opgradere til højere booking-klasser. Der vil blive serveret et let måltid og ikke-alkoholiske drikke i løbet af flyrejsen. Du kan rejse med indchecket bagage med en maksimal vægt på 23 kg og medbringe et stk. håndbagage ombord på maks. 8 kg.
Bemærk, at denne tilladte bagage kan variere efter hvilket flyselskab, du rejser med på dit feeder-fly til/fra Vancouver. Vi beder dig venligst om at tjekke bagagebetingelserne og sørge for, at du ikke medbringer mere.
Vi er ikke ansvarlige, hvis du ikke når dit eget bookede feeder-fly til/fra Montréal i tilfælde af forsinkelse på flyafgangen mellem Vancouver og Nome.

The standard of the hotels we use is equivalent to 4-stars, centrally located or if more convenient for your booked arrangement, close to the airport. There is no official hotel rating and local hotel categories apply. All rooms have private facilities. Single rooms may be smaller and less conveniently situated and may be double rooms for sole occupancy or purpose-built single rooms. Hotels may charge for some facilities, e.g. saunas. The price for the overnight includes breakfast, if not stated differently on your confirmation.

Hurtigruten tilbyder et udvalg af ekstra programmer, der afvikles før og efter sørejsen, der kan tilføjes din Hurtigruten-rejse. Dette kan være en halvdags- eller heldagsudflugt eller en tur med overnatning. På grund af ændrede forhold kan rækkefølgen af seværdigheder variere. Turen kræver et minimum antal deltagere. For gæster, som ikke er fuldt ud mobile, afvikles der udflugter før og efter rejsen på forespørgsel.

Der er altid en engelsktalende læge og sygeplejerske ombord. Skibet har en lille klinik med det nødvendigt udstyr og lægemidler til behandling af mindre nødstilfælde. I tilfælde af et alvorligt nødstilfælde vil det nærmeste hospital blive kontaktet. Gebyr for medicinske konsultationer samt medicin vil blive opkrævet fra den berørte passager. Alle gæster skal have en personlig rejse-/sygeforsikring. Hvis du er afhængig af medicin, skal du huske at medbringe tilstrækkeligt med forsyninger, så du har nok til uforudsete forsinkelser. Vi anbefaler også, at du opbevarer din medicin i din håndbagage med korrekt mærkning og med tydelige instruktioner i brugen af den. Hvis du er afhængig af livsvigtig medicin, bedes du meddele dette til skibets læge ved ankomsten. Sygdom ombord kan føre til karantæne, og ordrer fra skibets læge og kaptajn skal følges.

Brug venligst et par minutter på at gøre dig bekendt med de påkrævede rejsedokumenter, som du vil blive bedt om at fremvise, før du går ombord på skibet. Det er ene og alene gæstens ansvar at finde og indhente alle påkrævede rejsedokumenter og have dem ved hånden, når det er nødvendigt. Et pas er den eneste accepterede identifikation på Hurtigruten-rejser. Pas skal være gyldige i mindst seks måneder efter den planlagte returdato for turen.
Vi beklager, at vi ikke kan påtage os noget ansvar, hvis du nægtes adgang til en flyafgang eller adgang til Spitsbergen eller på anden måde er påvirket af vanskeligheder eller omkostninger, der skyldes, at dit pas ikke accepteres, eller hvis du ikke har indhentet det påkrævede visum eller anden dokumentation.

På visse ekspeditionskrydstogter er vaccinationer påkrævet. Alle passagerer er ansvarlige for at sikre, at de overholder alle krav på afrejsetidspunktet. På specifikke rejser er vaccine mod gul feber påkrævet. Kontrollér venligst oplysningerne på rejsesiderne.

I overensstemmelse med Hurtigruten Expeditions’ krav skal alle rejsende til Antarktis, Rusland og Nordvestpassagen udfylde en fortrolig helbredserklæring, underskrevet af en læge, der angiver, at de er i god form til at rejse. Denne formular kan findes under Adgangskrav på vores hjemmeside, hvor den kan downloades. Formularen skal udfyldes, medbringes ombord og personligt afleveres i en udskrevet kopi til lægen, når du går ombord.
Du kan nægtes adgang ombord, hvis disse formularer ikke kan fremvises ved ombordstigning.

Transport er inkluderet som angivet på din booking. Hurtigruten Expeditions tilbyder bustransport fra lufthavnen til havnen og visse hoteller. Transporttiderne vil passe til skibets ankomst- og afgangstider og tidspunktet for din flyankomst og -afgang. Ventetid i lufthavnen kan opstå. Varigheden af lufthavnstransporten kan variere alt efter destinationen, men det tager normalt mellem 45-60 minutter (afhængigt af trafik). Der kan være undtagelser, hvor det er nødvendigt med en længere transporttid pga. en større afstand mellem lufthavn og havn. Du modtager yderligere oplysninger om din transport sammen med dine rejsedokumenter.
Kørestolsvenlig transport er tilgængelig på anmodning.

Dresscode ombord er uformel. På alle ekspeditionskrydstogter råder vi dig til at medbringe åndbart regntøj og vindtæt tøj. En varm hat, handsker, tørklæde og termotøj kan være nyttigt sammen med termoundertøj i løbet af vintermånederne. Robuste sko er vigtige til visse kystudflugter og en stok/vandrestok kan være nyttig.

Før rejsen

I overensstemmelse med Hurtigruten Expeditions’ krav skal alle rejsende til Antarktis, Rusland og Nordvestpassagen udfylde en fortrolig helbredserklæring, underskrevet af en læge, der angiver, at de er i god form til at rejse. Denne formular kan findes under Adgangskrav på vores hjemmeside, hvor den kan downloades. Formularen skal udfyldes, medbringes ombord og personligt afleveres i en udskrevet kopi til lægen, når du går ombord.
Du kan nægtes adgang ombord, hvis disse formularer ikke kan fremvises ved ombordstigning.

Brug venligst et par minutter på at gøre dig bekendt med de påkrævede rejsedokumenter, som du vil blive bedt om at fremvise, før du går ombord på skibet. Det er ene og alene gæstens ansvar at finde og indhente alle påkrævede rejsedokumenter og have dem ved hånden, når det er nødvendigt. Pas er den eneste gyldige identifikation. For visse destinationer skal dit pas være gyldigt i mere end seks måneder, efter du er vendt tilbage til dit hjemland. Ved check-in ombord vil pas blive indsamlet for at blive behandlet af immigrations- og toldmyndigheder. Det er den enkelte gæsts ansvar at sikre, at de overholder eventuelle krav om visum eller andre rejsedokumenter på tidspunktet for rejsen. Vær venligst særlig opmærksom på ESTA-/ETA-reglerne for vores rejser til Nordamerika og Canada. Se venligst vores hjemmeside for information om krav for at deltage.

På visse ekspeditionskrydstogter er vaccinationer påkrævet. Alle passagerer er ansvarlige for at sikre, at de overholder alle krav på afrejsetidspunktet. På specifikke rejser er vaccine mod gul feber påkrævet. Kontrollér venligst oplysningerne på rejsesiderne.

Transport og yderligere tjenester

Se venligst rejsesiderne for tilgængelige flypakker. Vores
reservationsafdeling vil kunne rådgive dig om tilgængelighed, priser og andre detaljer. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

Planlagte flyafgange

De tilbudte flybilletter er særlige pakkerejse billetter, som ikke kan ændres eller afbestilles uden gebyr. Alle priser på flypakker er baseret på specifikke booking-klasser. Hvis den relevante booking-klasse ikke er tilgængelig, kan der forekomme et pristillæg. På økonomiklassen får du serveret snacks eller sandwich afhængig af flyselskab. Hvis disse ikke er inkluderet i flyselskabets service, så kan du købe drinks og snacks. På interkontinentale flyafgange er dette normalt inkluderet. Vi kan tilbyde opgraderinger til business class på visse ruter. Afhængig af flyselskab, kan dette også omfatte sæder med mere benplads. Bemærk venligst, at opgradering ikke nødvendigvis gælder for alle ruter. Tilladt bagage varierer fra flyselskab til flyselskab, og der kan forekommer tillægspriser, hvis du overskrider denne, eller bagagen kan blive afvist. Som regel kan hver gæst medbringe et stykke håndbagage, der vejer ca. 6-8 kg, ombord (dimensioner og vægt afhænger af det pågældende flyselskab). Din tilladte bagage er sat til 1 stk. (23 kg), men kan variere afhængig af flyforbindelsen. Spørg dit flyselskab. Yderligere transportvejledninger kan ses i vores flypartneres vilkår og betingelser. Hvis du planlægger, at medbringe en kørestol eller har brug for assistance i lufthavnen, så fortæl os venligst om det på booking-tidspunktet. Flyafgange kan være tidligt om morgenen eller i løbet af aftenen, men de er altid tilpasset vores rejsearrangementer. Bemærk, at nogle flyafgange kan omfatte transitforbindelser eller mellemlandinger. Med forbehold for ændringer af tidspunkt og/eller rute og flytype. Vores flypartnere er som regel Lufthansa, British Airways, KLM/Air France, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines, LATAM, Iberia og Iceland Air. Bemærk, at et gebyr for om-booking eller refundering af en allerede udstedt billet vil blive opkrævet før afgang. Overførsel eller refundering af en billet efter rejsen er ikke mulig. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

Inkluderet flyrejse Santiago de Chile-Punta Arenas

Flyafgangene fra Santiago de Chile til Punta Arenas og omvendt drives af LATAM Airlines og afgår normalt tidligt om morgenen og ankommer til Santiago de Chile om eftermiddagen eller tidligt på aftenen på vej tilbage. Bemærk, at luftfartsselskabet bekræfter de endelige flytider mellem Santiago de Chile og Punta Arenas blot få dage før afgangsdagen. Kontakt vores informationsskranke på hotellet i Santiago de Chile en dag i forvejen. De kan oplyse de endelige flytider og udlevere dit boardingkort.
Kun økonomiklasse er tilgængelig på disse afgange. Det er ikke muligt at opgradere til højere booking-klasser. Der vil blive serveret et let måltid og ikke-alkoholiske drikke i løbet af flyrejsen. Du kan rejse med indchecket bagage med en maksimal vægt på 23 kg og medbringe et stk. håndbagage ombord på maks. 8 kg.
Bemærk, at denne tilladte bagage kan variere efter hvilket flyselskab, du rejser med på din langdistanceflyvning til/fra Santiago de Chile. Vi beder dig venligst om at tjekke bagagebetingelserne og sørge for, at du ikke medbringer mere.
Vi anbefaler at planlægge en overnatning i Santiago de Chile ved slutningen af din rejse af hensyn til eventuel sen besked om charterflyets afgang. Vi er ikke ansvarlige, hvis du ikke når dit eget bookede returfly i tilfælde af en forsinkelse på flyrejsen mellem Santiago de Chile og Punta Arenas.

Inkluderet flyrejse Vancouver-Nome

Flyafgangene fra Vancouver til Nome og omvendt drives af forskellige canadiske luftfartsselskabspartnere og afgår normalt tidligt om morgenen og ankommer til Vancouver om aftenen på vej tilbage.
Kun økonomiklasse er tilgængelig på disse afgange. Det er ikke muligt at opgradere til højere booking-klasser. Der vil blive serveret et let måltid og ikke-alkoholiske drikke i løbet af flyrejsen. Du kan rejse med indchecket bagage med en maksimal vægt på 23 kg og medbringe et stk. håndbagage ombord på maks. 8 kg.
Bemærk, at denne tilladte bagage kan variere efter hvilket flyselskab, du rejser med på dit feeder-fly til/fra Vancouver. Vi beder dig venligst om at tjekke bagagebetingelserne og sørge for, at du ikke medbringer mere.
Vi er ikke ansvarlige, hvis du ikke når dit eget bookede feeder-fly til/fra Montréal i tilfælde af forsinkelse på flyafgangen mellem Vancouver og Nome.

The standard of the hotels we use is equivalent to 4-stars, centrally located or if more convenient for your booked arrangement, close to the airport. There is no official hotel rating and local hotel categories apply. All rooms have private facilities. Single rooms may be smaller and less conveniently situated and may be double rooms for sole occupancy or purpose-built single rooms. Hotels may charge for some facilities, e.g. saunas. The price for the overnight includes breakfast, if not stated differently on your confirmation.

Transport er inkluderet som angivet på din booking. Hurtigruten Expeditions tilbyder bustransport fra lufthavnen til havnen og visse hoteller. Transporttiderne vil passe til skibets ankomst- og afgangstider og tidspunktet for din flyankomst og -afgang. Ventetid i lufthavnen kan opstå. Varigheden af lufthavnstransporten kan variere alt efter destinationen, men det tager normalt mellem 45-60 minutter (afhængigt af trafik). Der kan være undtagelser, hvor det er nødvendigt med en længere transporttid pga. en større afstand mellem lufthavn og havn. Du modtager yderligere oplysninger om din transport sammen med dine rejsedokumenter.
Kørestolsvenlig transport er tilgængelig på anmodning.

Hurtigruten tilbyder et udvalg af ekstra programmer, der afvikles før og efter sørejsen, der kan tilføjes din Hurtigruten-rejse. Dette kan være en halvdags- eller heldagsudflugt eller en tur med overnatning. På grund af ændrede forhold kan rækkefølgen af seværdigheder variere. Turen kræver et minimum antal deltagere. For gæster, som ikke er fuldt ud mobile, afvikles der udflugter før og efter rejsen på forespørgsel.

LIVET OMBORD PÅ MS ROALD AMUNDSEN

Gæster påmindes venligst om, at kun drikkevarer fra skibets restauranter og barer må indtages ombord. Alkoholiske drikkevarer, der er købt i anløbshavne, vil blive opbevaret af skibet og udleveres først til din kahyt den sidste dag, skibet sejler.

Der er et bredt udvalg af komfortable kahytter ombord. MS Fridtjof Nansen har kahytter med eget bad og toilet. Bemærk, at tidspunkter for check-in i receptionen kan åbne før, at kahytterne er klar. Du vil blive informeret ved check-in om, hvornår din kahyt er klar til dig. Du kan forvente nogen støj og vibration i visse kahytter. Dette varierer afhængigt af placeringen af din kahyt. Ydermere påvirker støj mennesker forskelligt, og hvad der kan opfattes som et problem af én gæst, er måske ikke et problem for en anden gæst. Bemærk venligst, at visse kahytter på dæk med passageradgang til udendørsområder muligvis kan have begrænset udsigt grundet andre gæster, der går forbi.

Der vil blive udstedt et cruise-kort ved ankomst ombord som en del af check-in-proceduren i overensstemmelse med ISPS-regler. Alle vores gæster skal bære dette kort, når de stiger ombord på skibet i alle anløbshavne og landgange. Kortet tjener som et kontrolsystem på gangbroen, så vi altid ved, hvilke af vores gæster, der er ombord og i land. Dette kort er, udover at være nøglekortet til din kahyt, også dit betalingskort ombord. Kortet er det eneste betalingsmiddel til faciliteterne ombord. For at aktivere cruise-kortkontoen skal du have Visa, American Express, Diners eller MasterCard. Andre kreditkort kan bruges til at betale for den endelig faktura, men ikke til aktivering af cruise-kortkontoen. Om morgenen, 24 timer før din rejse ender, vil du modtage et kopiudkast af din konto. Aftenen før rejsen ender, vil kontoen blive gjort op og betales ombord, og du modtager en kvittering via e-mail. Bemærk venligst, at når du bruger dit kreditkort ombord på skibet, vil din konto blive debiteret i EUR. Valutaen ombord er euro (EUR). Kreditkort, der bruges til at foretage betalinger ombord, skal være gyldige i mindst tre måneder efter, at rejsen er afsluttet. Vekselkursen vil være den, der er blevet valideret af din kreditkortudsteder. Bemærk, at der ikke er nogen valutavekslingsservice eller facilitet til at hæve penge ombord.

Dagens program bliver vist på tv-systemet ombord med en liste over anløbshavne, landgange, foredrag, måltider og aktiviteter ombord. Alle vores offentliggjorte planer kan ændres.

Bemærk venligst, at brugen af passagerbetjente droner ikke er tilladt under din rejse. Dette skyldes den generelle sikkerhed samt beskyttelsen af sårbart dyreliv og andre gæsters personlige sikkerhed.

Stikkontakterne i dine kahytter er på 220 V/50 Hz. Stikkontakterne er kontinentale stikkontakter med to ben. Medbring venligst en adapter/omformer, hvis du har brug for det.

På mange af vores ekspeditionskrydstogter er der landgang i områder med sne og vådt, mudret terræn. Vejret kan være dårligt og koldt. Det er en del af at være udforsker. Vi har derfor valgt at låne dig et par støvler, der passer til særlige formål, som vil holde dig både tør og varm – så du kan fokusere på din oplevelse, og ikke på kolde tæer. På nogle af vores rejseprogrammer vil vi bede dig om at benytte vores støvler, da vi har sørget for, at de er renset og erklæret rene for frø eller andet biologisk materiale, der utilsigtet kan føre til spredning af invasive arter i følsomme miljøer. Hvis du har brug for et par støvler på din rejse, kan du gratis låne dem af os, så lang tid rejsen varer. Vi har størrelser fra 32 til 50. Hvis du har brug for en mindre eller større størrelse end det, opfordrer vi dig til at medbringe dine egne på ruter, der omfatter Svalbard, Antarktis, de arktiske dele af Canada, Island eller Norge.

Wi-Fi er tilgængeligt på hele skibet. Bemærk, at der er begrænset forbindelse, og at både internet og telefoner fra tid til anden vil være uden for rækkevidde grundet skibets placering. På grund af kapacitetsbegrænsninger er den inkluderede Wi-Fi, der er til rådighed, begrænset til browsing og ikke streaming. Kontakt venligst receptionen, hvis du har nogen spørgsmål relateret til brugen af Wi-Fi.

Arbejdssproget ombord er engelsk. Annonceringer og skriftlige informationer bliver også givet på tysk. Annonceringer kan blive givet på fransk og kinesisk på udvalgte afgange. For at kunne imødekomme ønsket om forelæsninger på andre sprog end engelsk, tilbyder vi mulighed for “in ear” oversættelse til tysk.

Tøjvask er tilgængelig ombord mod et beskedent gebyr. Der er ikke mulighed for selvbetjening eller tøjrens.

Skibet har et lille udvalg af bøger om forskellige emner, der er tilgængeligt for gæster, mens de er ombord.

Skibet overholder alle sikkerhedskrav og er et moderne fartøj, der er egnet til at sejle i iskoldt vand. Ved ankomst ombord vil alle passagerer blive instrueret i sikkerhedsprocedurer samt brug og placering af sikkerhedsudstyret. Der er en sikkerhedsplan på den indvendige side af kahytdøren. Vi understreger vigtigheden af at blive bekendt med skibets sikkerhedsplan. Særlige sikkerhedsregler vil være gældende på landgange med lette fartøjer. Følg venligst instruktionerne, der gives af ekspeditionslederen og besætningen/medarbejderne. Særlige redningsveste til brug under landgang vil blive udleveret til alle passagerer før første landgang. Der vil også være en obligatorisk orientering angående sikkerhedsretningslinjerne.

Du kan aflevere din post i receptionen, og for et begrænset beløb, der dækker servicetjenesten og porto, vil vi videresende posten fra de havne, hvor det er muligt. Den tid, der går fra afsendelse af postkortet, til det når modtageren, kan være relativ lang. Hurtigruten AS påtager sig intet ansvar for post, der er gået tabt.

Morgenmaden, frokost og aftensmad skifter mellem buffet og måltider med flere retter - afhængigt af dagens program. Spisetiderne fremgår af dagens program. I hovedrestauranten, Aune, fordeles bordene inden rejsens første dag. Bordnummer og spisetider findes i kahytten. Oplys venligst særlige ønsker om bordplads, spisetider og allergi ved bestilling af rejsen. Aune er skibets primære restaurant. På skibe med à la carte-restaurant kan suite-rejsende spise morgenmad à la carte. Til aftenmåltiderne er à la carte-restauranten (Lindstrøm) åben for alle rejsende, men alle andre end suite-rejsende skal betale for måltiderne. Reservation kræves og gives efter tilgængelighed. Fredheim er skibets tredje spisested, med en uformel atmosfære.

Vand, sodavand og skibets vin og øl er inkluderet i alle måltider. Kaffe, te og vand er til rådighed hele dagen.

Søsygetabletter kan købes i receptionen. Hvis du er tilbøjelig til at blive søsyg, anbefaler vi, at du medbringer piller, som du kender i forvejen. Du kan også købe “søsyge-armbånd” ombord.

I vores butik ombord kan du købe moderne tøj velegnet til explorerrejser. Vores ekspeditionsteam vil med glæde give dig ekspertråd om, hvordan du klæder dig ordentligt på i polarområder. Vi tilbyder et bredt udvalg af både varmt og praktisk tøj, og vi har fokus på materialer med naturlige fibre. Vi tilbyder også souvenirs, kunsthåndværk og postkort. Vi har desuden også altid et lille udvalg af sæbe, tandpasta og andre personlige ting på lager.

Vi tilbyder et rigt og varieret program af valgfri udflugter på land. I mange havne tilbyder vi en inkluderet udflugt, som kan reserveres uden ekstra omkostninger. I mange tilfælde kan den inkluderede udflugt kombineres med andre ekstra udflugter i havnen. De fleste udflugter kan bookes på forhånd, men kan muligvis også bookes ombord, hvis der stadig er plads.

Vi anbefaler, at du booker i god tid for at undgå at blive skuffet på grund af, at udflugten er fuldt booket. Bemærk venligst, at tilmeldingen er bindende, og når du er kommet ombord, vil ekspeditionsteamet rådgive dig om deadlines for at booke udflugter, der stadig er tilgængelige. Vores udflugter har engelsktalende guider, medmindre andet er angivet, og andre sprog kan ikke garanteres, medmindre andet er angivet. Udflugter kan ændres og muligvis aflyses på grund af vejrforholdene. De afhænger også af antallet af deltagere.

Alle ekspeditionslandgange og rib bådssejlads under vores udforskning af Antarktis er inkluderet i programmet. Ved siden af de valgfri udflugter, der er tilgængelige for reservation, arrangerer ekspeditionsteamet også en række aktiviteter i løbet af rejsen. Disse afhænger af lokation og sæson, men kan omfatte vandreture, rib bådssejlads, kajaksejlads, sneskovandring eller camping. Der kan kun bookes et begrænset antal til kajaksejlads inden udvalgte rejser, men alle andre aktiviteter bookes ombord og afhænger af tilgængelighed.

De stabile både muliggør både udforskning på vandet og en sikker landgang i ellers utilgængelige områder. Du skal være rimelig adræt for at gå ombord på disse, men der er ellers ikke nogen grund til at bekymre sig om at sejle i dem. Besætningen vil vise dig, hvad du skal gøre, og så længe du følger deres instruktioner, vil det efter et par gange falde dig helt naturligt. På alle landgange i små både forventes gæster at bære ordentligt fodtøj. I Antarktis er det obligatorisk at bruge gummistøvler ved alle landgange. For alle andre destinationer kan støvler være nyttige. Du er velkommen til at medbringe dine egne gummistøvler, eller du kan låne et par ombord gratis. Se det separate punkt “Leje af udstyr”. Landgang afhænger af gunstige forhold.

Ombord er rygning kun tilladt i afgrænsede områder på udendørs dæk. Du må ikke ryge i din kahyt. For at udvise respekt for miljøet bedes du bruge de askebægre, der er til rådighed, når du ryger. Det er strengt forbudt at smide cigaretskodder over bord. Et rengøringsgebyr på 1.500 NOK vil blive pålagt for at ryge i din ikke-rygerkahyt. Det dækker omkostningen til rengøring af sengetøj og gardiner, så det igen kan få ikke-ryger-standard. E-cigaretter har ifølge norsk lov samme status som tobakscigaretter, og derfor er rygning kun tilladt i tilladte rygeområder.

Hvis du har særlige anmodninger (f.eks. kost eller medicin), bedes du informere os så hurtigt som muligt. Vi vil gøre vores bedste for at imødekomme sådanne anmodninger, men kan ikke garantere, at vi gør det, og under ingen omstændigheder vil sådanne anmodninger blive accepteret af os, så de udgør en form for kontraktlig aftale.

 • A la carte middage
  På skibe med en à la carte-restaurant tilbydes gæster i suiter at spise deres aftensmad her alle de dage, de har lyst. Reservationer skal foretages ombord.
 • Morgenmad i suiten
  På skibe med en à la carte-restaurant tilbydes gæster i suiter at spise morgenmad her. Eksklusiv morgenmad er kun for gæster i suiter. À la carte-morgenmad serveres ved bordet.
 • Roomservice
  Tilbydes til alle gæster i suiter i åbningstiden, uden ekstra omkostninger.
 • Suite check-in
  Der vil være en eksklusiv check-in i et separat område ombord på skibet for gæster i suiter, hvor de kan mødes og hilse på nogle af skibets officerer.
 • Venlig velkomsthilsen
  Efter check-in vil gæster i suiter på ombordstigningsdagen finde et karabiner-ur, en flaske champagne og en velkomsthilsen fra kaptajnen i deres suite.
 • Opredning
  Daglig opredning af seng, rene håndklæder og chokolade eller lignende på puden.
 • Tøjvask
  Gratis for alle gæster i suiter.
 • I suiten
  Badekåber og kikkerter er tilgængelige med mulighed for at købe dem. 

Vi minder dig venligst om, at du skal være forsigtig, når du går rundt ombord på skibet, når du er på havet, og særligt når du vover dig ud på dækket, skal du tage hensyn til skiltene med advarsel om våde og glatte dæk. Vær opmærksom på, at dørene ud mod ydre dæk potentielt er farlige under blæsende forhold. Overhold venligst skilte og annonceringer, når det ikke tilrådes at gå udenfor. Når du går indenfor, skal du holde ved gelændere, men ikke dørkarme for at undgå tilskadekomst.

Faciliteter og andre tjenester om bord

Der er et bredt udvalg af komfortable kahytter ombord. MS Roald Amundsen har kahytter med eget bad og toilet. Bemærk, at tidspunkter for check-in i receptionen kan åbne før, at kahytterne er klar. Du vil blive informeret ved check-in om, hvornår din kahyt er klar til dig. Du kan forvente nogen støj og vibration i visse kahytter. Dette varierer afhængigt af placeringen af din kahyt. Ydermere påvirker støj mennesker forskelligt, og hvad der kan opfattes som et problem af én gæst, er måske ikke et problem for en anden gæst. Bemærk venligst, at visse kahytter på dæk med passageradgang til udendørsområder muligvis kan have begrænset udsigt grundet andre gæster, der går forbi.

MS Roald Amundsen tilbyder et motionscenter, sauna og udendørs boblebade, tilgængeligt for alle gæster. Herudover findes der et wellnesscenter, hvor gæster kan købe behandlinger som f.eks. kropsmassage, ansigts-, hånd- og fodbehandlinger. Gæsterne kan også bruge det udendørs svømmebassin, der findes på det samme dæk som boblebadene, samt et udendørs motionscenter og løbebane på det øverste dæk. Alle åbningstider vil blive annonceret ombord.

Skibet har et lille udvalg af bøger om forskellige emner, der er tilgængeligt for gæster, mens de er ombord.

Vores observationslounges har store panoramavinduer med gode og komfortable sæder. Der er kikkerter til salg i butikken ombord.

Skibet har rummelige, udendørs arealer. De er perfekte udsigtspunkter, hvor du kan sidde tilbagelænet, slappe af og se verden passere forbi.

Ombord serverer vi en morgenbuffet. Frokost og middag varierer mellem buffeter og fastsatte måltider, alt sammen i overensstemmelse med dit daglige program. Tidspunkter for og typer af måltider vil blive annonceret i det daglige program. Overtjeneren tildeler borde før ankomsten i vores store spiserum. Information om bordnummer og tidspunkter for måltider vil være at finde i din kahyt ved ankomst. Giv venligst dit salgskontor/rejsebureau besked om særlige anmodninger om siddepladser og kost.

På de skibe, der har en à la carte-restaurant, kan vores gæster i suiter spise deres morgenmad i à la carte-stil. Til aftensmad vil denne restaurant (Lindstrøm) være åben for alle gæster, men for et yderligere gebyr for alle andre gæster end vores gæster i suiter. 

Fredheim er skibets tredje mulighed for aftensmad. Den er åben hele dagen og tilbyder international “street food”. Kun inkluderet for gæster i suiter.

Fra april 2020 er alkoholfri drikke og skibets vin og øl inkluderet i alle måltider. Kaffe og te er inkluderet hele dagen.

Maden vil blive leveret til kahytten ved bestilling.
Opkrævning af ekstra gebyr: Servicegebyr pr. ordre. Undtagelse: inkluderet for suiter.
Åbningstider 07.00 – 23.00
Der er ingen roomservice på landgangsdagen.
Specialmenu tilbydes gæster i suiter

I vores butik ombord kan du købe moderne tøj velegnet til explorerrejser. Vores ekspeditionsteam vil med glæde give dig ekspertråd om, hvordan du klæder dig ordentligt på i polarområder. Vi tilbyder et bredt udvalg af både varmt og praktisk tøj, og vi har fokus på materialer med naturlige fibre. Vi tilbyder også souvenirs, kunsthåndværk og postkort. Vi har desuden også altid et lille udvalg af sæbe, tandpasta og andre personlige ting på lager.

 • A la carte middage
  På skibe med en à la carte-restaurant tilbydes gæster i suiter at spise deres aftensmad her alle de dage, de har lyst. Reservationer skal foretages ombord.
 • Morgenmad i suiten
  På skibe med en à la carte-restaurant tilbydes gæster i suiter at spise morgenmad her. Eksklusiv morgenmad er kun for gæster i suiter. À la carte-morgenmad serveres ved bordet.
 • Roomservice
  Tilbydes til alle gæster i suiter i åbningstiden, uden ekstra omkostninger.
 • Suite check-in
  Der vil være en eksklusiv check-in i et separat område ombord på skibet for gæster i suiter, hvor de kan mødes og hilse på nogle af skibets officerer.
 • Venlig velkomsthilsen
  Efter check-in vil gæster i suiter på ombordstigningsdagen finde et karabiner-ur, en flaske champagne og en velkomsthilsen fra kaptajnen i deres suite.
 • Opredning
  Daglig opredning af seng, rene håndklæder og chokolade eller lignende på puden.
 • Tøjvask
  Gratis for alle gæster i suiter.
 • I suiten
  Badekåber og kikkerter er tilgængelige med mulighed for at købe dem. 

Aktiviteter og underholdning

En explorerrejse med Hurtigruten har til formål at give dig store oplevelser på de steder, vi tager hen. På dage, hvor der ikke er landgang, opmuntrer vi dig til at bruge så megen tid som muligt på dækket. Tilmeld dig vores lærerige foredrag og forelæsninger forskellige steder ombord. En rejseoplevelse er ofte meget mere udbytterig, hvis du har viden og forståelse for naturen, dyrelivet, kulturen og historien på din destination. Vores ekspeditionsteam vil sørge for, at du er velforberedt på de oplevelser, der venter dig. De vil også opsummere og besvare spørgsmål efterfølgende. Du vil ikke finde bingo, arkadespil og underholdning, som man ofte finder på traditionelle krydstogtskibe. Vores mål er at få dig tættere på unikke omgivelser og at lade dig dele oplevelsen med dine medrejsende. Lejlighedsvist kan der være noget let underholdning ombord om aftenen. Der er ingen underholdning ombord på MS Nordstjernen.

På mange af vores ekspeditionskrydstogter er der landgang i områder med sne og vådt, mudret terræn. Vejret kan være dårligt og koldt. Det er en del af at være udforsker. Vi har derfor valgt at låne dig et par støvler, der passer til særlige formål, som vil holde dig både tør og varm – så du kan fokusere på din oplevelse, og ikke på kolde tæer. På nogle af vores rejseprogrammer vil vi bede dig om at benytte vores støvler, da vi har sørget for, at de er renset og erklæret rene for frø eller andet biologisk materiale, der utilsigtet kan føre til spredning af invasive arter i følsomme miljøer. Hvis du har brug for et par støvler på din rejse, kan du gratis låne dem af os, så lang tid rejsen varer. Vi har størrelser fra 32 til 50. Hvis du har brug for en mindre eller større størrelse end det, opfordrer vi dig til at medbringe dine egne på ruter, der omfatter Svalbard, Antarktis, de arktiske dele af Canada, Island eller Norge.

Ekspeditionsteamet er sammensat af ekspeditionslederen, den assisterende ekspeditionsleder, ekspeditionskoordinatoren samt adskillige foredragsholdere og eksperter. Din ekspeditionsleder vil regelmæssigt opdatere dig, som rejsen skrider frem, samt ved forskellige interessesteder og dyrelivsobservationer, der måtte opstå. Ekspeditionsteamets biografier kan findes ombord. I videnskabscenteret kan du finde oplysninger om turen og booke andre tilvalgsudflugter og aktiviteter

Skibets erfarne forelæsere besidder en dybdegående viden om de områder, hvor vi sejler. De vil afholde foredrag på regelmæssig basis om emner som f.eks. biologi, historie og geologi i løbet af hele rejsen. De planlagte foredrag vil blive annonceret hver dag i dagsprogrammet ombord.

Vores fotograf ombord vil være til stede for at hjælpe gæster med at bruge deres fotoudstyr og for at hjælpe med at forbedre deres kundskaber inden for fotografering. For at forstærke oplevelsen af de steder, vi udforsker, bruger vi fotografi aktivt med vores gæster. Diasshow deles ud ombord inden rejsens afslutning og stilles til rådighed for alle gæster i en ekspeditionslogbog og indeholder et udvalg af billeder samt de daglige programmer, ekspeditionsteamets biografier, kort fra rejsen og meget mere til deling/download.

Vi tilbyder et rigt og varieret program af valgfri udflugter på land. I mange havne tilbyder vi en inkluderet udflugt, som kan reserveres uden ekstra omkostninger. I mange tilfælde kan den inkluderede udflugt kombineres med andre ekstra udflugter i havnen. De fleste udflugter kan bookes på forhånd, men kan muligvis også bookes ombord, hvis der stadig er plads.

Vi anbefaler, at du booker i god tid for at undgå at blive skuffet på grund af, at udflugten er fuldt booket. Bemærk venligst, at tilmeldingen er bindende, og når du er kommet ombord, vil ekspeditionsteamet rådgive dig om deadlines for at booke udflugter, der stadig er tilgængelige. Vores udflugter har engelsktalende guider, medmindre andet er angivet, og andre sprog kan ikke garanteres, medmindre andet er angivet. Udflugter kan ændres og muligvis aflyses på grund af vejrforholdene. De afhænger også af antallet af deltagere.

Alle ekspeditionslandgange og rib bådssejlads under vores udforskning af Antarktis er inkluderet i programmet. Ved siden af de valgfri udflugter, der er tilgængelige for reservation, arrangerer ekspeditionsteamet også en række aktiviteter i løbet af rejsen. Disse afhænger af lokation og sæson, men kan omfatte vandreture, rib bådssejlads, kajaksejlads, sneskovandring eller camping. Der kan kun bookes et begrænset antal til kajaksejlads inden udvalgte rejser, men alle andre aktiviteter bookes ombord og afhænger af tilgængelighed.

De stabile både muliggør både udforskning på vandet og en sikker landgang i ellers utilgængelige områder. Du skal være rimelig adræt for at gå ombord på disse, men der er ellers ikke nogen grund til at bekymre sig om at sejle i dem. Besætningen vil vise dig, hvad du skal gøre, og så længe du følger deres instruktioner, vil det efter et par gange falde dig helt naturligt. På alle landgange i små både forventes gæster at bære ordentligt fodtøj. I Antarktis er det obligatorisk at bruge gummistøvler ved alle landgange. For alle andre destinationer kan støvler være nyttige. Du er velkommen til at medbringe dine egne gummistøvler, eller du kan låne et par ombord gratis. Se det separate punkt “Leje af udstyr”. Landgang afhænger af gunstige forhold.

Ved ankomst ombord vil der være en obligatorisk sikkerhedsøvelse for passagererne før afrejse. Der vil også være et velkomstmøde, hvor der bliver givet sikkerhedsoplysninger samt praktiske oplysninger om krydstogtet, og der vil være mulighed for at møde officerer samt medlemmer af besætning og ekspeditionsteam