Sydamerika – Stillehavskystens skatte

Sydamerika – Stillehavskystens skatte

Sydamerika – Stillehavskystens skatte

Sydamerika – Stillehavskystens skatte

Rejseinformation 15 dage M/S Fram , MS Roald Amundsen
Afrejsedatoer
6. oktober 2024
7. oktober 2024
Pris fra kr 37.425
kr 28.069
Helpension inkluderet

15-dages ekspeditionskrydstogt gennem Panamakanalen og ned langs Sydamerikas Stillehavskyst fra Colón til Valparaíso

Opdagelsesrejse i Sydamerika

Vi sætter kurs gennem den legendariske Panamakanal, når vi sejler ud på en eventyrlig rejse i Stillehavet. Fra Mellemamerikas jungler og hele vejen til Chiles ørkener kan man opleve et kalejdoskop af kultur, farver og kuriositeter, når vi nyder nogle af Latinamerikas største seværdigheder.

Fra gammelt til moderne

Forkæl sanserne og bliv forundret på en flyvetur over de mystiske Nazca-linjer, og når vi oplever skjult inkahistorie og udforsker den kunstneriske by Chan Chan, der er bygget af mursten. Smag Limas banebrydende gastronomi, spejd efter pingviner på Islas Ballestas og nyd smagen af ​​Chiles kulturliv i farverige Valparaíso - en virkelig livsforbedrende oplevelse.

Sydamerika – Stillehavskystens skatte Sydamerika – Stillehavskystens skatte
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón

  Bliv klar til at begynde den eventyrlige oplevelse

  Ekspeditionskrydstogtet i Sydamerika begynder i Colón, der ligger ved indsejlingen til Panamakanalen på Atlanterhavskysten. Det er et travlt, kosmopolitisk centrum med varme kilder, masser af kunsthåndværk og vidunderlige restauranter.

  Hvis man ønsker at udforske mere af Panama inden sejladsen, kan man tilmelde sig et af Hurtigrutens tilkøbsprogrammer.

  Uanset, hvordan man vælger at tilbringe sin tid i Panama, er ekspeditionsskibet klar og venter på os. Kom på plads i kahytten, udforsk skibet og mød ekspeditionsteamet.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón

 • Dag 2
  Panamakanalen

  Igennem Panamakanalen

  Vi sejler i et af verdens største vidundere inden for ingeniørkunst

  Tidligt om morgenen sejler vi ind i Panamakanalen komplekse netværk med kæmpe, ingeniørskabte sluser, der strækker sig 82 kilometer gennem naturlige og menneskeskabte vandveje. Hvis vejret tillader det, inviterer ekspeditionsteamet os ud på dækket og fortæller historien om det ambitiøse projekt.

  Halvvejs gennem kanalen sejler vi ind i området med Gatúnsøen, der er en af verdens største kunstige søer og omgivet af frodig regnskov. Spejd efter krokodiller, alligatorer, aber og endda dovendyr.

  Efter cirka tolv timer kommer vi ud i Stillehavet - fra ét stort hav til et andet.

  Dag 2
  Panamakanalen

  Igennem Panamakanalen

 • Dag 3
  Til søs

  På vej til Ecuador

  Nyd en dag til søs

  Mens vi sejler til Ecuador, kan man slappe af og lære skibet bedre at kende. Spejd efter vilde dyr fra dækket. Man kan ofte se hvaler i disse farvande. I videnskabscentret holder ekspeditionsteamets eksperter spændende foredrag om adskillige emner.

  I videnskabscentret kan man finde ud af mere om de borgervidenskabsprogrammer, Hurtigruten afvikler. Man kan slappe af og nyde rejsen i et boblebad eller i Explorer Lounge & Bar og se verden passere forbi. Slut dagen med stjernekiggeri fra dækket.

  Dag 3
  Til søs

  På vej til Ecuador

 • Dag 4
  Manta, Ecuador

  Håndlavet i Montecristi

  Oplev stedet, hvor panamahattene stammer fra ... i Ecuador

  Det er ikke hver dag, at man får mulighed for at bede om Neptuns velsignelse. Vi vil gøre netop det ved en traditionel - og lidt sjov - ceremoni, når vi krydser Ækvator tidligt om morgenen.

  Senere lægger vi til i havnen i Manta og sætter fødderne på sydamerikansk jord, når vi besøger byen Montecristi. Byen er kendt for kunsthåndværk, og her kan man købe en stilfuld, ægte panamahat, der med sikker hånd er vævet af bladene fra jipijapa-træet.

  Gå en tur rundt i den smarte by og tag et kig på den imponerende, hvide kirke eller nyd den farverige gadekunst og vægmalerierne. Vi vender tilbage til Manta og besøger det arkæologiske museum.

  • Inkluderet Højtepunkter i Manta og Montecristi
  Dag 4
  Manta, Ecuador

  Håndlavet i Montecristi

 • Dag 5
  Puerto Bolívar, Ecuador

  Overdådige Puerto Bolívar

  Udforsk en travl havn med en charmerende atmosfære

  En begivenhedsrig dag med udforskning af Puerto Bolívar, der er en havn i Machala, der eksporterer kaffe, kakao, rejer og masser af bananer. Puerto Bolívar, der eksporterer mere af Ecuadors “grønne guld” end noget andet sted i landet, kaldes “verdens bananhovedstad”.

  Machala har al den charme, man forventer af en lille kystby, herunder den venlige lokalbefolkning, charmerende pladser og usædvanlige monumenter. Man kan prøvesmage lækker, frisk fisk og skaldyr på havnens restauranter og nyde udsigten over Isla Jambelis mangrovesumpe. Herefter udforsker vi de lokale markeder, pladser og Museo Casa de la Cultura til fods.

  • Inkluderet Byrundtur i Machala
  Dag 5
  Puerto Bolívar, Ecuador

  Overdådige Puerto Bolívar

 • Dag 6
  Til søs

  Fritid og læring

  Afslapning og forskning – eller lidt af begge

  Sejladsen langs Stillehavskysten fortsætter, når vi rejser til Peru. Mens vi sejler, kan man nyde landskabet fra dækket, spise lækker mad eller bare nyde skibets faciliteter.

  Ekspeditionsteamet fortsætter foredragene i videnskabscentret og giver indsigt i forskellige emner. Vi lærer måske noget om oprindelige samfund og kulturer, lokal geologi og præcolumbiansk historie.

  Ude på dækket hjælper ekspeditionsteamet med at identificere de havfugle, der ynder at følge efter skibet, og andet dyreliv. Skibets fotograf er klar med gode råd.

  Dag 6
  Til søs

  Fritid og læring

 • Dag 7
  Salaverry, Peru

  Salaverry, Peru

  Oplev Trujillos gamle kongeriger

  Salaverry er havneportalen til Perus tredjestørste by, Trujillo, og nogle fascinerende, arkæologiske steder. Farverige Trujillo har en barok katedral, kirker fra kolonitiden, nyklassicistiske palæer og et af verdens længste mosaikmalerier.

  I nærheden kan man se de store, gamle ruiner fra Chimú-byen i Chan Chan, der som minimum går tilbage til år 900 efter vor tidsregning. På den anden side af Trujillo finder man de endnu ældre mochikanske pyramider til ære for solen og månen.

  Tilbage på skibet er der en forestilling med traditionelle, peruvianske danse.

  • Inkluderet Marinera danseopvisning ombord
  Dag 7
  Salaverry, Peru

  Salaverry, Peru

 • Dag 8
  Lima, Peru

  Lima – en både gammel og moderne by

  Udforsk Perus historiske hovedstad

  Limas historiske centrum er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er en juvel af spansk arkitektur fra kolonitiden med alt fra kirker og klostre til elegante palæer. Går man længere tilbage i tiden, kan man lære mere om byens arv fra den førspanske tid ved ruinerne af pyramiden Huaca Pucllana.

  Lima, der er kendt som Sydamerikas madhovedstad, har alt fra gourmetrestauranter til uundværlig streetfood. Vi anbefaler, at man prøver Perus nationalret, ceviche, der er fisk marineret i limejuice, løg og chili.

  • Inkluderet Rundtur til seværdighederne i Lima
  Dag 8
  Lima, Peru

  Lima – en både gammel og moderne by

 • Dag 9
  Paracas, Peru

  Ballestas og Nazca

  Oplev ekstraordinært dyreliv og gamle mysterier

  Blandt Perus mest bemærkelsesværdige seværdigheder er Nazca-linjerne og Islas Ballestas, og begge er tilgængelige fra Paracas.

  Byen, der er kendt som El Chaco, har mange restauranter på hovedstranden, hvor man kan nyde traditionel jalea - stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. Lige ud for kysten ligger de dyrerige Islas Ballestas. På dagens bådtur kan man spejde efter humboldtpingviner, skildpadder, pelikaner, søløver, inkaterner og pukkelhvaler, mens vi sejler rundt om øerne.

  Man kan desuden udforske La reserva nacional de Paracas med dets overjordiske, gule sandklitter og røde strande, eller flyve over de mystiske Nazca-linjer, der er ridset ned i den peruvianske kystørken – en oplevelse, der står på manges rejseønskeliste.

  Dag 9
  Paracas, Peru

  Ballestas og Nazca

 • Dag 10
  Til søs

  Klar himmel, koldt klima

  Rigt havliv, der er skabt af Humboldtstrømmen

  På vej til Chile, sejler vi igennem Humboldtstrømmen. Det kolde havklima her skaber forhold, der opretholder en utrolig overflod af havliv, herunder store stimer af ansjoser, makreller og sardiner. Ekspeditionsteamet fortæller mere om Humboldtstrømmens vigtige rolle i forhold til havøkosystemet.

  Besøg videnskabscentret for at få mere at vide. Ekspeditionsteamet fortæller mere om dens vigtige rolle og påvirkning af havøkosystemet.

  Der er også masser af tid til at slappe af i boblebadene, træne i motionsområdet og nyde den fantastiske udsigt og de behagelige briser på dækket.

  Dag 10
  Til søs

  Klar himmel, koldt klima

 • Dag 11
  Arica, Chile

  Solrige Arica

  Stræk benene i solrige Arica

  Arica har et konstant ørkenklima og er en af verdens tørreste byer, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Man forstår, hvorfor byen er populær blandt solelskere og surfere.

  På de livlige gader Calle 21 de Mayo og Bolognesi kan man smage lokale lækkerier og granske El Agro-markedet. Tag på en 15-minutters vandretur op til den bemærkelsesværdige El Morro-klippe med en fantastisk udsigt, eller besøg San Marcos-katedralen, der blev tegnet af Gustave Eiffel.

  Man kan se mumier og lære noget om chinchorro-kulturen på det arkæologiske museum, strække benene på en vandretur på Playa Corazones eller udforske hulerne i Cuevas de Anzota.

  Dag 11
  Arica, Chile

  Solrige Arica

 • Dag 12
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

  Oplev historiske Humberstone, der er på UNESCOs verdensarvsliste

  Krydstogtet fortsætter til travle Iquique, der er en flad by med promenader og palmetræer.

  Vi besøger de forladte saltpeterminebyer Santa Laura og UNESCO-stedet Humberstone i den golde Atacama-ørken. Tilbage i Iquique udforsker vi den smarte by ved havet til fods eller sætter os på en café og kigger på mennesker.

  Mens man er der, kan man nyde en lækker kop kaffe eller en traditionel mango sour og en såkaldt chumbeque, der er en populær sød egnsdelikatesse. Eller besøg La Esmeralda, der er en firemastet korvet af historisk betydning fra det 19. århundrede.

  Dag 12
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

 • Dag 13
  Til søs

  Slap af til søs

  Reflekter over de eventyrlige oplevelser

  Ekspeditionskrydstogtet ned langs Sydamerikas Stillehavskyst fortsætter mod La Serena i Chile.

  På dette tidspunkt af rejsen er man blevet venner med nogle af de medrejsende og har fundet ud af, at man har mange fælles interesser og en lidenskab for naturen. Man kan sludre sammen i Explorer Lounge & Bar og måske minde hinanden om de bedste stunder fra ekspeditionskrydstogtet indtil nu.

  Ekspeditionsteamet fortsætter naturligvis med at holde indsigtsfulde foredrag i videnskabscentret, og man kan dykke ned i bøgerne i skibets bibliotek, hvis man vil lære mere om et bestemt emne.

  Dag 13
  Til søs

  Slap af til søs

 • Dag 14
  La Serena, Chile

  Betagende La Serena

  Udforsk “kirkernes by” og Serena-stranden

  Vi lægger til i Coquimbos havn og tager til Chiles næstældste by, La Serena.

  La Serena er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og længere væk. Her er masser af klassisk arkitektur og cirka 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker at opleve, og man kan besøge det arkæologiske museum for at beundre prækoloniale kunstgenstande.

  Gå en tur i byens velplejede, offentlige haver - f.eks. den japanskinspirerede Jardín del Corazón - eller tag på Recova-markedet med kunsthåndværk. Ned ad det diskrete stræde Patio Colonial nær Balmaceda ligger afslappede caféer og spisesteder. Udforsk Coquimbo inden ombordstigning.

  Dag 14
  La Serena, Chile

  Betagende La Serena

 • Dag 15
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso, en UNESCO-perle

  Vi slutter rejsen med stil i Valparaíso

  Vores ekspeditionskrydstogt til den sydamerikanske Stillehavskyst slutter i Valparaíso. UNESCO-byen, der er kendt som “Stillehavets juvel”, er bygget på stejle bakkesider med udsigt over havet. Det er værd at bruge tid her, inden flyrejsen hjem.

  Byen er fyldt med fascinerende indtryk og har en spændende labyrint af snoede gyder og kvarterer, farverige huse og mercados spækket med lokale råvarer. Nyd det hele på en kabelbanetur op til Cerro Alegre og Concepción.

  Selv om krydstogtet er slut, kan man, hvis man er klar til flere eventyrlige oplevelser efter sejladsen, deltage i et tilkøbsprogram.

  Dag 15
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso, en UNESCO-perle

Afrejsedatoer

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
6.
7.

Hvad er inkluderet?

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restaurant Aune (M/S Fram og M/S Roald Amundsen) og Fredheim (M/S Roald Amundsen)
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et lille bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionsområder og løbebane (M/S Roald Amundsen)
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionsområde (M/S Fram)
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter

 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område. (kun på MS Roald Amundsen)

Skib

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om