Mere sikker, stadig sammen

Vi har indført foranstaltninger på alle Hurtigrutens ekspeditionsskibe for at reducere risikoen for COVID-19.

Vi prioriterer din sikkerhed højt

Vi prioriterer sikkerheden for vores rejsende, vores medarbejdere og de samfund, vi besøger, højt.  Sammen med eksperter inden for sundhed og sikkerhed har vi udviklet protokoller og procedurer for hele vores ekspeditionsflåde. *  

Vi evaluerer løbende vores sundheds- og sikkerhedsprocedurer og opdaterer oplysningerne på denne side. Derfor kan procedurerne blive ændret. Specifikke foranstaltninger kan variere fra rejse til rejse, lokale forordninger, opdateringer af den seneste videnskabelige og medicinske rådgivning og forholdene på afrejsetidspunktet. Vi gør vores bedste for at informere dig om de specifikke foranstaltninger, der gælder for dit krydstogt inden afrejse.

Tredjepartscertificering

Da vi begyndte vores drift igen i 2021, blev vores sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger ombord tredjepartsakkrediteret af Bureau Veritas (BV), et førende, uafhængigt certificeringsorgan. BV gennemførte en streng og grundig sikkerhedsgennemgang vedrørende hygiejne, rengøring og begrænsning af spredningen af ​​smitsomme sygdomme ombord.  

Hvad vi gør

Vi har indført krav for ombordstigning for både rejsende og besætningsmedlemmer, der varierer efter sejlads og destination. Vi har også indført forbedrede rengørings- og desinfektionsprotokoller på skibet. Vi overvåger desuden de rejsendes og besætningsmedlemmernes helbred, og hvis der er behov for det, iværksætter vi de omfattende procedurer, som vi har etableret til forebyggelse af og respons på udbrud.

Hvad du skal gøre

Vi forventer, at man følger alle gældende rejse- eller karantænebegrænsninger, man måtte være underlagt, hvad enten man er hjemme eller på sin ekspeditionsdestination. Vi beder alle rejsende om at være opmærksomme på symptomer på COVID-19 og følge procedurerne for at informere vores personale, hvis man udvikler nogen symptomer.

Vores ombordstigningsprocedurer og krav kan være strengere end de nationale regler. Derfor er det vigtigt at læse nedenstående information for at få et overblik over vores procedurer og krav. 

COVID-19-rejsekort

Brug vores interaktive kort til at holde dig opdateret om, hvilke områder der er åbne i forhold til at rejse og få detaljer om eventuelle, potentielle indrejsekrav.

Sådan begynder din Hurtigruten-ekspedition

Krav for ombordstigning

Herunder kan man finde de vigtigste krav ved ombordstigning. Screeningsprocessen ved ombordstigning kan variere fra rejse til rejsepå grund af forskellige, lokale forordninger,  de seneste videnskabelige og medicinske råd og forholdene på afrejsetidspunktet. Instruktioner fra lokale sundhedsmyndigheder kan også påvirke vores procedurer, og hvordan vi håndterer specifikke sager.  Før afrejsedatoen gør vi vores bedste for at informere om de seneste krav for dit krydstogt, hvis der foretages væsentlige ændringer inden sejladsen. 

Vaccination for ekspeditionskrydstogter

Bemærk venligst: Rejsende er selv ansvarlige for at sikre, at de betragtes som fuldt vaccineret af sundhedsmyndighederne i hvert land under sejladsen uanset, om man planlægger at gå i land eller ej. Man bør søge sundhedsoplysninger og -rådgivning fra en læge vedrørende vaccination.

Ofte stillede spørgsmål

Alle rejsende på tre år og derover skal bevise, at de har fuldført deres primære vaccinationsserie mod COVID-19. En gyldig QR-kode eller certifikat accepteres. Læs venligst testkravene for Galápagosøerne, hvis du ikke er fuldt vaccineret.

Rejsende under tre år skal ikke have noget COVID-19-certifikat for at gå ombord på skibet.

Vi kræver, at alle rejsende på 12 år og derover har fuldført deres primære vaccinationsserie mod COVID-19 med WHO-godkendte vacciner.

Rejsende i alderen 5-11 år skal mindst have fået én vaccine eller have bevis for at være kommet sig over COVID-19 dateret i 2022. Et grønt pas, certifikat, lægeerklæring eller et positivt testresultat med navn og dato, der er ikke mindre end ti dage gammelt inden ombordstigning, er et acceptabelt bevis på at være blevet rask.

 

Man anses for at have fuldført sin primære vaccinationsserie 14 dage efter at have modtaget sidste dosis af en WHO-godkendt vaccine. Bemærk venligst: En primær vaccinationsserie henviser til det indledende antal krævede doser. Det inkluderer ikke booster-vacciner. For eksempel består den primære serie af Moderna eller Pfizer af to doser.

Vaccinen og vaccinationscertifikatet skal være i overensstemmelse med lokale regler i det område, der sejles i.

Krav til booster-vaccine

 • Rejsende, der afsluttede deres primære vaccinationsserie for mere end 150 dage siden, skal fremvise bevis for en booster-vaccine.
 • Der kræves ikke booster-vaccination af rejsende.
 • Rejsende på 12 år og derover, der afsluttede deres primære vaccinationsserie for mere end 270 dage siden, skal fremvise dokumentation for en booster-vaccine.
 • Rejsende, som er blevet raske efter COVID-19 i 2022, behøver ikke at have modtaget en booster-vaccine. De skal imidlertid fremvise dokumentation for at være blevet raske. Et positivt testresultat med navn og dato mindst ti dage før ombordstigning accepteres som dokumentation for at være blevet rask.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Hvis man ikke kan blive vaccineret, bedes man kontakte os for at drøfte muligheden for at ombestille. Hvis rejsen blev bestilt inden vedtagelsen af denne politik, 1. juli 2021, og man ikke kan blive vaccineret inden afrejsen eller ikke kan forevise det krævede bevis, bedes man kontakte os for at tale om sine muligheder for refusion eller ombestilling til en fremtidig rejse.

Vaccinationskravet gælder ikke for rejser med Hurtigrutens Den norske kystrute.

Ved check-in og ombordstigning

Vores check-in-processer er blevet ændret for at reducere infektionsrisikoen. Processen kan variere afhængigt af lokationen for ​​dit krydstogt, men kan omfatte tildelte ombordstigningstidspunkter, et helbreds- og temperaturtjek, en helbredserklæring inden ombordstigning og gennemgang af COVID-19-test og / eller vaccinationsstatus (se ovenfor for mere information).

Testkrav indtil 3. september 2022

Følgende testkrav gælder for ekspeditioner med afrejse inden 3. september 2022:

Regioner

Alle rejsende fem år og derover skal tage en obligatorisk antigen- / kviktest i havnen. Hvis testresultatet er negativt, får man lov til at gå ombord.  Testen koster 65 EUR og opkræves fra din konto ombord. Man kan bruge sin kredit ombord til at betale for testen.

Alle rejsende på fem år og derover skal tage en obligatorisk kvik- / antigentest hotellet i Longyearbyen. Hvis testresultatet er negativt, vil man få lov til at gå ombord.  Testen koster 30 EUR og opkræves fra din konto ombord. Man kan bruge sin kredit ombord til at betale for testen.

Alle rejsende på fem år og derover skal fremlægge bevis på en negativ antigen- / kviktest, der er taget inden for 72 timer inden ombordstigning. Testcertifikatet skal være udstedt af et laboratorium eller testudbyder.

Er man bosiddende i Longyearbyen, bliver man testet i havnen inden ombordstigning.

Alle rejsende på fem år og derover skal tage en obligatorisk kvik- / antigentest inden ombordstigning.

 • Hvis man stiger ombord i Vancouver, Anchorage eller Seward, foregår testen i et testcenter, der er angivet i rejsedokumenterne.
 • Hvis man går ombord i Nome, skal man tage en COVID-19-test i Vancouver inden ombordstigning på flyet til Alaska.
 • Hvis man går ombord i Cambridge Bay, skal man tage en COVID-19-test i Edmonton inden ombordstigning på flyet til Cambridge Bay.

Testen koster 75 EUR, der opkræves fra din konto ombord. Man kan bruge sin kredit ombord til at betale for testen.

Rejsende, der betragtes som fuldt vaccinerede, skal ikke tage en test inden ombordstigning på skibet. Læs venligst ovenstående krav til ombordstigning for Galápagosøerne for yderligere oplysninger.

Rejsende, der ikke betragtes som fuldt vaccinerede, skal fremvise bevis for en negativ PCR- eller antigentest taget inden for 72 timer inden ombordstigningen på flyet fra Quito til Galápagosøerne. Selvtest udført uden supervision accepteres ikke; testcertifikatet skal være udstedt af et laboratorium eller testudbyder. 

 

Testkrav fra 4. september 2022

Følgende oplysninger gælder for alle ekspeditioner, undtagen dem ombord på M/S Santa Cruz II:

 • Fra 4. september 2022 skal alle rejsende vise bevis på en negativ COVID-19-test i løbet af ombordstigningen.
 • Hurtigruten Expeditions udfører ikke længere test i løbet af ombordstigningen.
 • Derfor skal rejsende indhente det påkrævede bevis inden ombordstigning.
 • Vi accepterer enten PCR- eller et antigen- / kviktestcertifikat, der er certificeret af et laboratorium / testudbyder:
  • PCR-testen skal være taget inden for 72 timer inden ombordstigning på skibet.
  • Antigen- / kviktesten skal være taget inden for 48 timer inden ombordstigning på skibet.
 • Certifikatet skal være udstedt af et laboratorium / testudbyder; selvtest udført uden supervision accepteres ikke.
 • Følgende oplysninger skal stå på testresultatdokumentet:
  • Testtype
  • Udstedende enhed af resultat
  • Dato for prøvetagning
  • Fulde navn
  • Fødselsdato

Bemærk venligst: Man finder information i rejsedokumenterne om, hvor man skal arrangere en test i det land, hvor man går ombord, hvis man ankommer uden for ovennævnte tidsramme.

Dokumentation for at være blevet rask

For at kunne dokumentere at være blevet raske efter COVID-19 skal rejsende fremvise et certifikat for en positiv PCR eller antigen/kviktest. Sådanne rejsende er undtaget fra ovennævnte test. Alle rejsende skal overholde vores vaccinationspolitik, også selvom de fremviser et certifikat, som dokumenterer at de er blevet raske. Certifikatet, der dokumenterer, at man er blevet rask, skal dateres på følgende måde:

 • For krydstogter med afrejse fra Europa skal certifikatet, som dokumenterer at de er blevet raske, være dateret mindst 10 dage og højst 180 dage før ombordstigning.
 • For krydstogter med afrejse fra Nordamerika skal certifikatet, som dokumenterer at de er blevet raske, være dateret mindst 10 dage og højst 90 dage før ombordstigning.

Uden dokumentation for at være blevet rask, som angivet ovenfor, må du ikke rejse, hvis du testes positiv eller resultatet ikke er endegyldigt. Hvis dit testresultat er positivt, kan du naturligvis ombestille til en fremtidig sejlads. 

Du kan blive pålagt at udfylde visse formularer i løbet af ombordstigningen. Man modtager mere information i rejsedokumenterne, som man får tilsendt 3-4 uger inden ekspeditionskrydstogtet.

Vores standardformularer kræves fortsat på alle ekspeditionskrydstogter, herunder en lægegodkendelse til fjerne destinationer som Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og transatlantiske sejladser.

Nægtet ombordstigning - eksklusionspolitik

Under ombordstigningsprocessen kan man blive nægtet adgang, hvis man ikke opfylder kravene i vores procedurer. Vi gør særligt opmærksom på følgende: 

 • Rejsende, der ikke overholder vaccinationspolitikken, nægtes ombordstigning. 
 • Rejsende, der tester positivt for COVID-19 eller har et ikke-endegyldigt testresultat, nægtes ombordstigning. Det samme gælder for rejsende, der har været i nær kontakt med en smittet person.  
 • Efter en lægefaglig vurdering kan rejsende blive nægtet at gå ombord, hvis de oplever nye symptomer på følgende:

  • Hoste
  • Åndenød
  • Vejrtrækningsbesvær
  • Feber eller kulderystelser
  • Tab af smags- eller lugtesans
  • Opkastnig eller diarré

Livet ombord

Mundbind ombord

Vi råder alle rejsende på seks år og derover til at bære et medicinsk mundbind, når de bevæger sig rundt på skibet.

Mundbind forbliver obligatoriske, når man går ombord eller fra borde, i Nordamerika.

Rejsende kan blive bedt om at bære mundbind, hvis der er et stort antal positive tilfælde ombord.

I øjeblikket skal skibets besætning bruge mundbind**.

Rengøring og hygiejne

Vi har forbedret vores standardpraksisser med yderligere rengøringsprotokoller for at reducere risikoen for COVID-19 og andre infektionssygdomme.

Alle offentlige rum rengøres og desinficeres regelmæssigt hele dagen, og hånddesinfektionsmidler er tilgængelige overalt på skibet. Vi har øget hyppigheden af alle rengøringsprocedurer, især i områder med høj berøring og wellness-faciliteter.

Gæstekahytter rengøres og desinficeres dagligt. Vores rengøringspersonale er udstyret med personlige værnemidler og er trænet i nye metoder for at reducere risikoen for covid-19.

Medicinske tjenester

Vores ekspeditionsskibe har et lille hospital, der er tilgængeligt døgnet rundt. Hvert skib har et lægefagligt team med en læge og mindst én sygeplejerske, der døgnet rundt understøttes af dedikerede eksperter på land. Vores sundhedspersonale kan udføre en kviktest eller PCR COVID-199***-test ombord og er trænet i forebyggelse af og respons på udbrud. 

Testing

Man kan blive bedt om at blive testet ombord i løbet af krydstogtet. Yderligere test kan være påkrævet, for eksempel hvis et positivt tilfælde opdages i løbet af krydstogtet. 

Positive test, isolation og karantæne

De rejsende anmodes om at isolere sig i deres kahyt og straks ringe til receptionen, hvis de oplever nogen symptomer på COVID-19, herunder hoste, åndenød, vejrtrækningsbesvær, feber eller kulderystelser, nyt tab af smags- eller lugtesans, opkastning eller diarré. Skibets lægefaglige personale udfører en COVID-19-hurtigtest, hvis rejsende eller besætningsmedlemmer udvikler symptomer svarende til COVID-19. Hvis der bliver behov for det, har vi grundige procedurer på plads for forebyggelse og respons på smitteudbrud.

Da COVID-19-pandemien stadig er under udvikling, vurderer vi løbende vores procedurer for isolation og karantæne. Vores procedurer er baseret på lokale love, lægefaglige råd og risikovurderinger. Isolations- og karantæneperioderne kan blive reduceret eller fjernet og kan afhænge af ekspeditionskrydstogtets lokation.

I øjeblikket har vi følgende standarder:

 • Rejsende, der udviser symptomer og tester positive for COVID-19, skal isolere sig i en periode på 5 x 24 timer fra tidspunktet for symptomdebut.
 • Rejsende, der tester positive for COVID-19, skal isolere sig i en periode på 5 x 24 timer fra datoen for deres første positive test.
 • Rejsende kan ophæve isolation på dag fem, forudsat at de er feberfri og deres symptomer er blevet bedre.
 • Rejsende, der tester positive vil flytte til en singlekahyt, hvis tilgængeligt. Hvis der ikke er nogen singlekahyt tilgængelig, skal de isolere sig i deres nuværende kahyt..
 • Hvis den rejsende opholder sig i sin nuværende kahyt, vil den person, de deler den med, blive anset for at være en nær kontakt og skal tage en antigentest hver dag i fem dage. De skal også bære mundbind, mens de bevæger sig rundt på skibet.
 • Nære kontakter, der ikke deler en kahyt med en rejsende, der testes positiv for COVID-19, skal ikke i karantæne. De skal dog tage en kvik- / antigentest, efter de er blevet identificeret som nær kontakt, og endnu en test på dag tre. De skal også bære mundbind, når de bevæger sig rundt på skibet.

Alternativt kan rejsende, der testes positiv eller defineres som nær kontakt, vælge at forlade skibet for egen regning.

Rejsende som er testet positive for COVID-19
Hvis din isolationsperiode er planlagt til at slutte i amerikansk farvand, gælder der følgende procedurer: 

 • Rejsende, der testes positive for COVID-19, skal isolere sig i en periode på minimum 5 x 24 timer fra tidspunktet for symptomdebut.
 • Rejsende, der testes positive for COVID-19, skal isolere sig i en periode på minimum 5 x 24 timer fra tidspunktet for deres første positive test.
 • Rejsende, der testes positive, vil flytte til en singlekahyt, hvis tilgængeligt. Hvis der ikke er nogen singlekahyt tilgængelig, skal de isolere sig i deres nuværende kahyt.
 • Rejsende kan kun forlade isolation på dag fem, hvis de er feberfri i 24 timer uden brug af feberdæmpende medicin og andre symptomer er blevet bedre.
 • Rejsende, som testes positive, skal forblive i isolation i højst ti dage, hvis deres feber og / eller andre symptomer fortsætter.
 • Der er ingen krav til yderligere test efter det første bekræftende resultat.

Nære kontakter

Nære kontakter til positive med COVID-19 skal ikke i karantæne. De skal dog tage en antigentest hver dag i fem dage, efter de er blevet identificeret som nær kontakt. De skal også bære mundbind, når de bevæger sig rundt på offentlige områder i de følgende fem dage.

Nære kontakter med symptomer kan blive sat i karantæne, hvis skibets læge har mistanke om udbrud af COVID-19, også selv om den rejsende har et negativt testresultat. Varigheden af karantænen er efter lægens skøn.

Nære kontakter

 • En nær kontakt behøver ikke at komme i karantæne, forudsat at vedkommende tester negativt med én antigen-/kviktest, da alle rejsende og besætning er vaccineret.
 • Testen bør udføres så hurtigt som muligt efter, at den rejsende er blevet identificeret som nær kontakt.
 • De skal også bære mundbind, når de bevæger sig rundt på offentlige områder i de følgende fem dage.

Positivt COVID-19-testresultat

Hvis din isolationsperiode er planlagt til at slutte i canadisk farvand, gælder der følgende procedurer: 

 • Rejsende, der tester positive for COVID-19, flyttes til en single-isolationskahyt, hvor de skal bo i en periode  på 10  x 24 timer fra symptomstart.
 • For at komme ud på dag 10 skal den rejsende være feberfri uden brug af feberdæmpende medicin.

Mistanke om COVID-19

Rejsende, der udviser symptomer på COVID-19, testes af skibets læge. Hvis testresultatet er positivt eller usikkert, kaldes de lokale myndigheder til skibet for at udføre en officiel test.

Hvis den rejsende tester positiv, skal vedkommende gå i isolation på en af ​​de større øer i syv dage eller indtil vedkommende testes negativ, alt efter hvad der kommer først. Isolationsperioden regnes fra tidspunktet for det officielle testresultat.

Nære kontakter

 • Rejsende, der anses for at være nær kontakt, vil blive testet. Forudsat at testen er negativ, kan de fortsætte rejsen. Hvis de testes positive, skal de gå i isolation, som beskrevet ovenfor.

The following procedures will be in place for all MS Fram, MS Roald Amundsen and MS Otto Sverdrup expeditions that depart from 29 September 2022 and all other ships that depart after 1 October 2022.

Close contacts

 • Close contacts of a COVID-19 positive case will not need to quarantine as they are fully vaccinated.
 • However, they are required to take antigen tests once per day for 5 days after being identified.
 • They are also required to wear a mask when moving around public areas for the next 5 days.

Positive COVID-19 case

 • Guests who test positive for COVID-19 will isolate for 5 x 24-hour periods from symptoms onset.
 • Asymptomatic guests who test positive for COVID-19 will isolate for 5 x 24-hour periods from the date of their first positive test.  
 • Guests who test positive will move to a single cabin, if availability permits. If a single cabin is not available, they will isolate in their current cabin.
 • Guests in isolation will take an antigen test on day 3 and 4. They can leave isolation on day 4 if both tests are negative. If an antigen test returns a positive result, the guest will stay in isolation.
 • Guests are permitted to leave isolation on day 5 if they are fever-free for 24 hours without the use of fever-reducing medication and other symptoms have improved. There is no requirement for any further testing.
 • Guests that disembark the ship before completing their isolation period may need to isolate shoreside as per local regulations. Please note that the isolation period differs from country to country, meaning persons may have to isolate for longer than 5 days in total.
 • Guests will have the option to disembark at their own expense or remain onboard as above.

Udforskning på land

Aktiviteter, landgange og udflugter i land

Vi følger alle krav fra lokale myndigheder og lokalsamfund, når vi udforsker på land, og justerer vores planer og procedurer efter behov. I visse tilfælde kan det betyde, at nogle aktiviteter eller selvstændig udforskning er begrænset.

Disclaimer

* Selv med infektionskontrolprocedurer på plads er der nogle uundgåelige risici for passagerer og ejendom forbundet med ekspeditionsrejser. Det kan for eksempel være sygdom, der er forårsaget af eksponering for vira, bakterier eller patogener, herunder coronavirus, på trods af screening og test og andre foranstaltninger, vi har taget for at reducere disse risici.  

Hvis en person ombord på et skib tester positivt for COVID-19 og / eller udvikler symptomer på COVID-19, kan lokale myndigheder kræve karantæne på mindst syv dage af alle personer på skibet enten ombord eller andet sted. Hurtigruten Expeditions har ingen kontrol over sådanne krav og skal overholde ordrer, der kommer fra de lokale myndigheder.  

Hurtigruten Expeditions er ikke ansvarlig for krav og / eller skader, der opstår som følge af eller relateret til en eksponering for coronavirus og / eller pådragelse af en sygdom som resultat af en sådan eksponering, herunder, men ikke begrænset til, COVID-19, af passagerer eller en anden person. 

**Vores ekspeditioner til Galápagosøerne følger COVID-19-regler fastsat af den ecuadorianske regering.á Derfor gælder dette ikke for ekspeditioner ombord på M/S Santa Cruz II.
***PCR-test er ikke tilgængelig ombord på M/S Santa Cruz II.