Mere sikker, stadig sammen

Mens vi forbereder os på en sikker genstart af vores ekspeditionskrydstogter, har vi indført strenge foranstaltninger på alle vores Hurtigruten Expedition-skibe, der er beregnet til at reducere risikoen for COVID-19.

Læsetid

Læsetid : 5 min.

Din sikkerhed er vores højeste prioritet.

Vores højeste prioritet er sikkerheden for vores gæster, vores medarbejdere og de lokalsamfund, vi besøger. Vi har indgået partnerskaber med eksperter inden for sundhed og sikkerhed for at designe nye protokoller og procedurer, så vi kan være mere sikre sammen, idet vi genstarter vores ekspeditionsaktiviteter.

Vi vil løbende evaluere vores sundheds- og sikkerhedsprocedurer og opdatere oplysningerne på denne side. Specifikke foranstaltninger kan variere pr. afgang, lokale forordninger, den seneste videnskabelige og medicinske rådgivning og forholdene på afgangstidspunktet. Vi informerer dig om de specifikke foranstaltninger, der er indført for dit krydstogt inden afrejse.

Hvad vi gør

Screening ved ombordstigning

Vi har indført strenge krav for ombordstigning for både gæster og besætningsmedlemmer. Specifikke krav kan variere efter afgang, men kan omfatte test før rejsen, sundhedsundersøgelse og anmodning om vaccinationsbevis.

Nye regler for sundhed og sikkerhed

Ud over forbedret rengøring og desinfektion har vi indført nye protokoller, herunder regler vedrørende mundbind, kapacitetsbegrænsninger og andre foranstaltninger i overensstemmelse med lokale krav.

Løbende overvågning for at identificere risici og skride til handling hurtigt

Vi overvåger regelmæssigt vores gæster og besætningsmedlemmers helbred under hvert krydstogt. Derefter, hvis det er nødvendigt, iværksætter vi de robuste procedurer, vi har etableret til forebyggelse af og respons på udbrud.

Lægeklinik ombord med pleje og ekspertise af høj kvalitet

Vi har udvidet vores medicinske kapaciteter ombord. Vores ekspeditionsskibe har en veludstyret lægeklinik bemandet med en læge og sygeplejerske, der står til rådighed døgnet rundt.

Hvad du skal gøre

Rejsekrav

Vi forventer, at du følger alle gældende rejse- eller karantænebegrænsninger, du måtte være underlagt, hvad enten du er hjemme eller på din destination.

Screening ved ombordstigning

Vi informerer dig om kravene for ombordstigning for netop dit krydstogt – sørg for, at du opfylder alle forpligtelserne, inden du rejser. Vi beder også om, at du ankommer på dit tildelte check-in-tidspunkt for at overholde fysiske afstandskrav.

Sundheds- og sikkerhedsprotokoller

Under dit krydstogt skal du følge alle politikker for social distancering, mundbind og håndvask for at sikre alles sikkerhed.

Overvågning og test

Vi beder alle gæster om at være opmærksomme på symptomer på COVID-19 og følge procedurerne for at informere vores personale, så snart der opstår eventuelle symptomer.

Sådan slutter du dig til din Hurtigruten-ekspedition

Krav for ombordstigning

Før din afrejsedato, informerer vi dig om de seneste krav for din specifikke afgang. Screening-processen ved ombordstigning kan variere efter afgang, lokale forordninger, den seneste videnskabelige og medicinske rådgivning og forholdene på afgangstidspunktet.

Vores standard rejsedokumentation er også påkrævet for hvert krydstogt. Dette omfatter en lægegodkendelse til fjerne destinationer såsom Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og transatlantiske krydsninger.

Check-in

Check-in-processer er blevet ændret for at muliggøre fysisk afstand og screening ved ombordstigning. Der er gulvmarkeringer og tilgængelige hånddesinfektionsmidler. Gæster, besætningsmedlemmer og check-in-personale skal bære mundbind under check-in-processen. Kun mundbind af hospitalsstandard eller FFP2-mundbind er tilladt ombord. Vi tillader ikke hjemmelavede stof-mundbind eller visirer.

For at formidle fysisk afstand under check-in, tildeles du et tidspunkt for ombordstigning inden din afrejsedato.

Livet ombord

Mundbind ombord

I øjeblikket, skal du bære et mundbind på offentlige områder indendørs, undtagen når du spiser og drikker. Udenfor på dækket kan mundbind fjernes, hvis fysisk afstand er muligt. Politikker kan variere efter destination i overensstemmelse med lokale krav.

Kun mundbind af hospitalsstandard eller FFP2-mundbind er tilladt ombord. Vi tillader ikke hjemmelavede stof-mundbind eller visirer.

Fysisk afstand

Vi regner med at sejle med en reduceret passagerkapacitet for at muliggøre større fysisk afstand ombord. Vi har også reduceret gæstekapaciteten i offentlige rum som vores restauranter og foredragssale, således at alle gæster kan nyde godt af vores tjenester og aktiviteter på behagelig vis.

Rengøring og hygiejne

Vi har forbedret vores standardpraksisser med yderligere rengøringsprotokoller for at reducere risikoen for COVID-19 og andre infektionssygdomme.

Alle offentlige rum rengøres og desinficeres regelmæssigt hele dagen, og hånddesinfektionsmidler er tilgængelige overalt på skibet. Vi har øget hyppigheden af alle rengøringsprocedurer, især i områder med høj berøring.

Gæstekahytter rengøres og desinficeres dagligt. Vores husholdningspersonale er udstyret med personlige værnemidler og er optrænet i nye metoder til at reducere risikoen for COVID-19.

Ekspeditionsforedrag og -aktiviteter

Et af højdepunkterne ved en Hurtigruten-ekspedition er den brede vifte af ekspeditionsaktiviteter, som vi tilbyder ombord, fra foredrag til aktiviteter i vores videnskabscenter. Når vi genstarter driften, regner vi med at tilbyde alle vores standardaktiviteter ombord.

Vi har indført forbedrede rengørings- og desinfektionsforanstaltninger på offentlige områder som vores videnskabscenter. Hånddesinfektionsmidler vil være tilgængelige, og berøringspunkter rengøres regelmæssigt. Foredragssalens pladskapacitet er blevet justeret for at muliggøre fysisk afstand. På nogle skibe tilbyder vi streamede foredrag, så du kan nyde dem i din kahyt.

Spisning

Vi har foretaget justeringer af vores mad- og drikkevaretjenester for at reducere risikoen for COVID-19.

Vi har reduceret pladskapaciteten og udvidet åbningstiden i vores restauranter for at formidle øget afstand mellem bordene. Vores nye reservationssystem for restauranter minimerer ventetiderne. Ved restaurantindgange kan gæster forvente hånddesinfektionsmidler og en temperaturkontrol med en kontaktløs temperaturscanner.

Vi har tilpasset menuer og tjenester til at tilbyde individuelle retter snarere end selvbetjeningsbuffeter. Vi tilbyder også en “takeaway-service” til gæster, der ønsker at spise i deres kahyt.

Vores Explorer Lounge og poolbarer, hvis relevant, leverer kun bordservice.

Hotel- og wellnessfaciliteter

Vores pool, spa, fitnesscenter og andre wellness-faciliteter vil være åbne på alle skibe, hvor de er tilgængelige. Brug af disse faciliteter og visse tjenester kan være begrænset.

Vi har indført nye procedurer i disse rum, herunder forbedret rengøring og desinfektion og begrænset gæstekapacitet. I nogle tilfælde skal du foretage en forhåndsreservation.

Medicinske tjenester

Vores ekspeditionsskibe har et lille hospital ombord, der er tilgængeligt døgnet rundt. Hvert skib har et medicinsk team med en læge og mindst én sygeplejerske, der understøttes døgnet rundt af dedikerede landbaserede eksperter. Vores medicinske personale kan tage en COVID-19-hurtigtest ombord og er optrænet i forebyggelse af og respons på udbrud.

Udforskning på land

Aktiviteter, landgange, og udflugter på land

Vi planlægger at tilbyde udflugter på land, ekspeditionslandgange og ekspeditionsaktiviteter for små grupper, når vi genstarter vores ekspeditionskrydstogter. Ud over at deltage i en af vores organiserede aktiviteter eller udflugter på land, forventer vi, at du vil kunne gå i land og opleve havne på egen hånd, hvor dette er muligt. Specifikke tilbud og tilgængelighed afhænger af din rejseplan og forholdene på afgangstidspunktet.

Vi følger alle krav fra lokale myndigheder og lokalsamfund, når vi udforsker på land, og justerer vores planer og procedurer efter behov. I visse tilfælde kan dette betyde, at nogle aktiviteter eller selvstændig udforskning er begrænset.

Sikkerhedsforanstaltninger på land

Vi har tilpasset procedurer for vores ekspeditionslandgange og ekspeditionsaktiviteter for små grupper, såsom kajak og vandreture. Disse omfatter nye rengørings- og desinfektionsforanstaltninger for udstyr og ekspeditionsbåde, fysisk afstand og brug af mundbind, når fysisk afstand ikke er muligt.

Vi arbejder sammen med vores lokale partnere for at implementere sundheds- og sikkerhedspolitikker på alle udflugter på land. Disse kan omfatte begrænsning af gæstekapacitet på udflugter og transport og nye rengørings- og desinfektionsprocedurer.

Når du besøger lokalsamfund, enten med ekspeditionsteamet eller på en udflugt på land, skal du bære mundbind. På landgange i naturen og i naturområder kan du fjerne dit mundbind, hvis fysisk afstand er mulig.

Kun mundbind af hospitalsstandard eller FFP2-mundbind er tilladt ombord. Vi tillader ikke hjemmelavede stof-mundbind eller visirer.

Ombordstigning

For at reducere risikoen for covid-19 har vi strenge krav inden ombordstigning. Når vi starter vores drift igen, planlægger Hurtigruten Expeditions at kræve:

  • Bevis for en negativ covid-19 pcr-test, der er taget højst 72 timer før din ankomst til dit skib
  • Sundheds- og temperaturscreening, inklusive en underskrevet egenerklæring. Du kan blive nægtet at gå ombord, hvis du har symptomer, der kunne skyldes covid-19, har været i tæt kontakt med en person, der har fået bekræftet covid-19 i løbet af de sidste 14 dage, eller på anden måde er omfattet af isolation, karantæne eller andre sådanne restriktioner af myndigheder.
  • Negativ covid-19-hurtigtest, foretages gratis ved ombordstigning
  • Bevis for fuld covid-19-vaccination for alle sejladser, der afgår i 2021. Gæster skal fremvise bevis for, at de er fuldt vaccineret med en vaccine, der er godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). Gæster skal betragtes som fuldt vaccinerede af hvert lands sundhedsmyndigheder på deres sejlruteplan.

Screeningprocessen ved ombordstigning og specifikke krav kan variere afhængigt af afgang, baseret på regionale krav, den seneste videnskabelige og medicinske rådgivning og forholdene på afrejsetidspunktet. Specifikke krav til yderligere sejladser vil blive annonceret tættere på afrejsedatoen. Vi er stadig i gang med at udarbejde vores planer for vores ekspeditionskrydstogter i Antarktis, efterhånden som situationen udvikler sig, og vi vil dele flere oplysninger hurtigst muligt.

Vores standarddokumentation vil stadig være påkrævet for hvert ekspeditionskrydstogt, herunder en lægegodkendelse til fjerne destinationer såsom Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og transatlantiske krydsninger.

Gæster vil få tildelt et tidspunkt for ankomst til skibet for check-in. Der vil være gulvmarkeringer for at hjælpe med at opretholde fysisk afstand, og hånddesinfektionsmidler vil være tilgængelige. Gæster, besætningsmedlemmer og check-in-personale skal bære mundbind under check-in-processen.

På nuværende tidspunkt kræver vi, at gæsterne medbringer bevis for et negativt COVID-19 PCR-testresultat, der ikke er ældre end 72 timer. Vi kræver også en negativ hurtigtest, der tages ved ombordstigning. Hurtigtesten leveres ved ombordstigning.

Specifikke krav kan variere afhængigt af afgang, baseret på regionale krav, den seneste videnskabelige og medicinske rådgivning og forholdene på afrejsetidspunktet.

Ombord

På dette tidspunkt vil mundbind være påkrævet for gæster og besætningsmedlemmer i flere situationer under dit krydstogt. Gæster og besætning skal bære mundbind på fællesarealer indendørs, undtagen når de spiser og drikker. Udenfor på dækket kan mundbind fjernes, hvis fysisk afstand er muligt.

Vi vil løbende evaluere vores politikker for mundbind, i takt med at vores generelle sundheds- og sikkerhedsprocedurer udvikler sig. Politikker kan variere efter destination i overensstemmelse med lokale krav.

Kun mundbind af hospitalsstandard eller FFP2-mundbind er tilladt ombord. Vi tillader ikke hjemmelavede stof-mundbind eller visirer.

Hurtigruten Expeditions opererer med relativt små skibe. Ved almindelig drift har vores største skibe en maksimal kapacitet på omkring 530 gæster. I øjeblikket opererer vi med reduceret kapacitet på alle vores skibe for at muliggøre mere fysisk afstand ombord.

Kapacitetsbegrænsninger varierer afhængigt af skib og kan variere alt efter sejladsen, da vi tilpasser vores politikker til de regionale krav.

Vi planlægger at sejle med reduceret passagerkapacitet og har også reduceret kapaciteten i fællesarealer såsom vores restauranter og foredragssale for at begrænse antallet af mennesker på én gang.

Vi har foretaget adskillige justeringer af vores almindelige mad- og drikkeservice for at reducere risikoen for covid-19, mens vi stadig sikrer, at vores gæster kan nyde vores lækre måltider ombord. Vi vil fortsat opdatere disse servicer og procedurer, i takt med at vores overordnede sundheds- og sikkerhedsprocedurer udvikler sig.

Nye procedurer inkluderer:

  • Reduceret pladskapacitet og udvidede åbningstider i vores restauranter for at muliggøre større afstand mellem bordene
  • Nyt reservationssystem for at minimere kø
  • Tilpasning af vores menuer og tjenester for at kunne servere individuelle retter i stedet for selvbetjeningsbuffeter
  • “Takeaway”-service til gæster, der ønsker at spise i deres egen kahyt

Vores Explorer Lounge og poolbarer (hvor relevant) vil være åbne, udelukkende med bordservice.

Ved restaurantindgange kan gæster forvente hånddesinfektionsmidler og en temperaturkontrol med en kontaktløs temperaturscanner. Som altid følger vores køkkener de højeste hygiejne- og kvalitetsstandarder. Berøringspunkter i vores restauranter og køkkener rengøres og desinficeres hyppigt.

Vi planlægger at have disse faciliteter åbne på alle skibe, hvor de er tilgængelige. Brug af disse faciliteter og visse tjenester kan være begrænset, når vi starter vores drift igen.

Nye procedurer er blevet indført i disse rum, herunder forbedret rengøring og desinfektionsprocedurer og kapacitetsbegrænsninger. I nogle tilfælde skal gæsterne booke tider på forhånd, så der ikke opstår kø og fysisk afstand kan opretholdes.

Vi planlægger at tilbyde vores standard ekspeditionsaktiviteter ombord, inklusive vores videnskabscenter og foredrag, når vi starter driften igen.

Nye procedurer er blevet indført i disse fællesarealer, herunder forbedret rengørings- og desinfektionsprocedurer og kapacitetsbegrænsninger i områder som f.eks. vores foredragssale. Hånddesinfektionsmidler vil være tilgængelige, og berøringspunkter rengøres regelmæssigt.

Siddepladser i foredragssalene er blevet justeret og på visse skibe tilbyder vi streaming af foredrag til gæsternes kahytter.

Vi har forbedret vores standardpraksisser med ekstra forholdsregler med hensyn til rengøring for at forhindre covid-19 i at sprede sig baseret på de seneste råd fra læger og forskere og teknologi.

Alle fællesarealer rengøres og desinficeres regelmæssigt i løbet af dagen. Vi har øget hyppigheden af alle rengøringsprocedurer, især i områder med høj berøring.

Gæstekahytter rengøres og desinficeres dagligt. Vores rengøringspersonale er udstyret med personlige værnemidler og er trænet i nye protokoller for at reducere risikoen for covid-19.

Vores ekspeditionskrydstoger sejler med en lille lægeklinik ombord, der er tilgængelig på et hvilket som helst tidspunkt af dagen. Hvert skib har et sundhedsteam med en læge og mindst én sygeplejerske, der understøttes døgnet rundt af dedikerede landbaserede eksperter. Vores sundhedspersonale er i stand til at tage en covid-19-hurtigtest ombord og er trænet i forebyggelse af og respons på udbrud.

I land

I havne, hvor dette er muligt, planlægger vi, at gæsterne kan udforske på egen hånd, udover at deltage i aktiviteter eller udflugter i land arrangeret af Hurtigruten Expeditions. I visse tilfælde kan udforskning på egen hånd være begrænset på grund af lokale krav eller forhold.

Ved landgang i naturen eller i vildmarken må gæsterne gå frit omkring inden for et aftalt område, der er angivet af ekspeditionsteamet.

Når gæster besøger lokalsamfund, enten med ekspeditionsteamet eller på en udflugt i land, skal de bære mundbind.

Udendørs, på landgange i naturen, og i naturområder kan mundbind fjernes, hvis fysisk afstand er muligt. Der kræves også brug af mundbind i ekspeditionsbåde, når fysisk afstand ikke er muligt.

Vi vil løbende evaluere vores politikker for mundbind, i takt med at vores generelle sundheds- og sikkerhedsprocedurer udvikler sig. Politikker kan variere efter havnen i overensstemmelse med lokale krav.

Kun mundbind af hospitalsstandard eller FFP2-mundbind er tilladt ombord. Vi tillader ikke hjemmelavede stof-mundbind eller visirer.

Vi arbejder sammen med vores lokale partnere om at implementere nye sundheds- og sikkerhedsprotokoller for alle aktiviteter i land. Disse kan omfatte tilpasning af gæstekapacitet på udflugter og busser for at sikre fysisk afstand, nye rengørings- og desinfektionsprocedurer og andre ændringer af serviceydelser og oplevelser.

Vi har tilpasset procedurer for vores ekspeditionslandgange og ekspeditionsaktiviteter for små grupper, såsom kajak, vandreture og sneskovandring. Disse omfatter nye rengørings- og desinfektionsforanstaltninger for udstyr og ekspeditionsbåde, fysisk afstand og brug af mundbind, når fysisk afstand ikke er mulig.

Vi vil følge alle krav fra lokale regeringer og samfund, når vi udforsker i land, og justerer vores planer og procedurer efter behov. I visse tilfælde kan dette betyde, at nogle aktiviteter er begrænset.

Når vi starter driften op igen, vil transport med busser være med reduceret kapacitet for at muliggøre fysisk afstand. Vi har implementeret nye sundheds- og sikkerhedsprocedurer sammen med vores leverandører, og busserne vil blive rengjort regelmæssigt.

Covid-19-vaccination

Ja. Hurtigruten Expeditions kræver bevis for vaccination mod COVID-19. Denne politik gælder for alle Hurtigruten Expeditions-afgange med afrejsedato i 2021.

Alle gæster (inkluderet børn under 18 år) skal fremlægge bevis for, at de er fuldt vaccineret med en covid-19-vaccine, der er godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). Pr. den 11. august 2021 omfatter disse godkendte vacciner Comirnaty (BioNTech/Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) og Janssen (J&J).

Regler og rejserestriktioner ændrer sig konstant. Gæsterne er ansvarlige for at sikre, at de betragtes som fuldt vaccinerede af sundhedsmyndighederne i hvert land på deres sejlads, uanset om de planlægger at gå i land eller ej.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig retten til at nægte ombordstigning for gæster, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land på sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Hurtigruten Expeditions vil fortsætte med at overvåge lokale krav og den seneste videnskabelige og medicinske vejledning for fremtidige ekspeditionskrydstogter. Rejsende bør søge sundhedsoplysninger og -rådgivning fra en læge vedrørende vaccination.

Pr. den 1. juli 2021 gælder denne politik for alle Hurtigruten Expeditions-sejladser med afrejsedato i 2021. Vi vil fortsætte med at evaluere vores politikker og procedurer for fremtidige Hurtigruten Expeditions-afgange.

Dette vaccinationskrav gælder ikke for rejser med Den norske kystrute.

Hurtigruten Expeditions accepterer covid-19-vacciner, der er godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). Disse vacciner kan du finde her. Pr. den 11. august 2021 omfatter disse godkendte vacciner Comirnaty (BioNTech/Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) og Janssen (J&J).

Hurtigruten Expeditions vil fortsætte med at overvåge lokale krav og den seneste videnskabelige og medicinske vejledning for fremtidige sejladser for at evaluere, hvilke vacciner vi accepterer. Rejsende bør søge sundhedsoplysninger og -rådgivning fra en læge vedrørende vaccination.

Regler og rejserestriktioner ændrer sig konstant. Mange lande har forskellige politikker for, om en kombination af vacciner vil blive betragtet som fuld vaccination eller ej. I visse tilfælde er det kun nogle specifikke kombinationer af vacciner, der accepteres som fuld vaccination.

Gæsterne er ansvarlige for at sikre, at de betragtes som fuldt vaccinerede af sundhedsmyndighederne i hvert land på rejseplanen for deres sejlads, uanset om de planlægger at gå i land eller ej. Hurtigruten Expeditions vil nægte ombordstigning for gæster, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land på sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Regler og rejserestriktioner ændrer sig konstant. Vi forstår, at nogle lande i øjeblikket betragter personer, der kan dokumentere, at de har haft covid-19, for at være fuldt vaccinerede efter kun 1 dosis af vaccination med 2 doser.

Gæsterne er ansvarlige for at sikre, at de betragtes som fuldt vaccinerede af sundhedsmyndighederne i hvert land på rejseplanen for deres sejlads, uanset om de planlægger at gå i land eller ej. Hurtigruten Expeditions vil nægte ombordstigning for gæster, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land på sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Godkendte former for vaccinationsbevis vil blive bekræftet inden din afrejsedato. Bevis på vaccination er påkrævet ved ombordstigning, og du skal muligvis fremvise det under din ekspeditionsrejse, når sundhedspersonalet eller de offentlige sundhedsmyndigheder anmoder om det.

For sejladser med afgang i 2021 er vi kun i stand til at imødekomme gæster, der betragtes som fuldt vaccinerede af sundhedsmyndighederne i alle lande på deres sejlads. Dette gælder gæster i alle aldre, uanset om de har planer om at gå fra borde.

Gæster, der ikke er i stand til at blive vaccineret, opfordres til at kontakte Hurtigruten Expeditions for at diskutere mulighederne for ombooking til en fremtidig afgang.

Fra 1. juli 2021 er vaccination kun påkrævet for gæster på afgange med en afrejsedato i 2021.. Kontakt Hurtigruten Expeditions så hurtigt som muligt for at få mere at vide om dine muligheder.

Hvis din booking blev foretaget inden vedtagelsen af denne politik den 1. juli 2021, og du ikke kan blive vaccineret inden din afrejsedato eller levere det påkrævede bevis, bedes du kontakte Hurtigruten Expeditions for at tale om dine muligheder for en refusion eller ombooking til en fremtidig afgang.

Vi har indgået aftale om at tilbyde covid-19-vacciner til alle Hurtigruten Expeditions’ besætningsmedlemmer. Når vi starter driften igen, sejler alle vores skibe med fuldt vaccineret besætning og gæster.

Ydermere følger vores besætningsmedlemmer en række strenge protokoller ved ombordstigning og under vores krydstogter, herunder test, karantæne, social distancering og regelmæssig overvågning, mens de er ombord.

Generel

Vi forventer, at gæster, der rejser med Hurtigruten Expeditions, udviser respekt over for deres medrejsende, vores medarbejdere og partnere og de lokalsamfund, vi besøger.

Gæsterne forventes at overholde alle gældende rejse- eller karantænerestriktioner, der er gældende på tidspunktet for sejladsen, ud over de protokoller, Hurtigruten Expeditions har implementeret.

Vores seneste krav for ombordstigning finder du på vores hjemmeside, og de specifikke krav for din sejlads vil blive delt med dig inden din afgang. Disse krav kan omfatte test, en obligatorisk sundhedserklæring og andre screening-procedurer for at reducere risikoen for COVID-19.

Hurtigruten Expeditions vil fortsætte med at overvåge både lokale krav og den seneste videnskabelige og medicinske vejledning, som de kommer. Alle vores sundheds- og sikkerhedsprotokoller, inklusive krav til ombordstigning, vil blive tilpasset forholdene på tidspunktet for hver sejlads.

Ja, alle gæster skal følge vores krav for ombordstigning.

Disse krav kan omfatte test, en obligatorisk sundhedserklæring og andre screening-procedurer for at reducere risikoen for COVID-19. Alle vores sundheds- og sikkerhedsprotokoller, inklusive krav til ombordstigning, vil blive tilpasset forholdene på tidspunktet for hver sejlads.

Ja, på dette tidspunkt vil mundbind være påkrævet for gæster og besætningsmedlemmer i flere situationer under dit krydstogt.

Gæster skal bære mundbind på fællesarealer indendørs, undtagen når de spiser og drikker. Udenfor på dækket kan mundbind fjernes, hvis fysisk afstand er mulig.

Når lokalsamfund besøges skal gæster bære mundbind. Udendørs, på landgange i naturen, og i vildmarksområder kan mundbind fjernes, hvis fysisk afstand er mulig.

Vi vil løbende evaluere vores politikker for mundbind, i takt med at vores generelle sundheds- og sikkerhedsprocedurer udvikler sig. Politikker kan variere efter destination i overensstemmelse med lokale krav.

Kun mundbind af hospitalsstandard eller FFP2-mundbind er tilladt ombord. Vi tillader ikke hjemmelavede stof-mundbind eller visirer.

I tillæg til streng screening ved ombordstigning, overvåger vi alle personers helbred ombord under hele rejsen. Over hele skibet og ved indgangen til vores restauranter har vi installeret kontaktløse temperaturscannere til at screene gæster dagligt. Vi har også regelmæssig sundheds- og temperaturscreening af besætningen.

Vores sundhedsfaglige personale kan tage en covid-19-hurtigtest ombord. Gæster kan blive bedt om at tage en covid-19-test i løbet af rejsen, for eksempel, hvis det kræves af de lokale myndigheder, eller hvis en gæst udviser symptomer på covid-19.

Gæster anmodes om at isolere sig selv i deres kahyt og ringe til receptionen med det samme, hvis de oplever nogen symptomer på covid-19, herunder hoste, åndenød, vejrtrækningsbesvær, feber eller kulderystelser, nyt tab af smags- eller lugtesans, opkastning eller diarré. Vores sundhedsfaglige personale kan tage en covid-19-hurtigtest ombord. Hvis der bliver behov for det, har vi grundige procedurer på plads for forebyggelse og respons på smitteudbrud.

Hvis gæster får besked om, at de er en “tæt kontakt” via smitteopsporingen, skal de gå i selvisolation i deres kahyt og straks ringe til receptionen. Vores sundhedsfaglige personale kan tage en covid-19-hurtigtest ombord. Hvis der bliver behov for det, har vi grundige procedurer på plads for forebyggelse og respons på smitteudbrud.

Vi forstår, at nogle gæster i øjeblikket muligvis har brug for en negativ covid-19-test for at vende hjem eller fortsætte deres internationale rejser efter et krydstogt. På nuværende tidspunkt tilbyder vi ikke valgfri covid-19-test og dokumentation for gæster, der går fra borde, til dette formål. Vi udfører covid-19-tests ombord som en del af den igangværende sundhedsovervågning og vores forebyggelses- og reaktionsplan for smitteudbrud. På nuværende tidspunkt tilvejebringer vi dog ikke testdokumentation for gæsters videre rejse.

Rejserestriktionerne rundt om i verden udvikler sig konstant, og da vi planlægger genstart af vores drift, overvejer vi disse behov og vores muligheder for at understøtte dem.

Vi vil konstant opdatere vores foranstaltninger i overensstemmelse med de seneste råd fra læger og forskere og tilgængelig teknologi.

Når vi genstarter vores ekspeditionsdrift i destinationer rundt om i verden kan vores sundheds- og sikkerhedsprotokoller variere fra sejlads til sejlads, baseret på de skiftende krav fra lokale myndigheders og samfund.

Vi er på nuværende tidspunkt ved at forbedre vores sundheds- og sikkerhedsprocedurer for den kommende Antarktis-sæson og de unikke krav påkrævet for at sejle på denne destination. Dette vil højst sandsynligt indebære yderligere foranstaltninger, især for de obligatoriske elementer før/efter (hotel, charterflyafgang osv.), der er inkluderet i turen.

Gæster vil fortsat få rejsedokumenter 3-4 uger inden afgang. Disse rejsedokumenter vil inkludere vigtige oplysninger om ombordstigning, ankomst og afgang og sundheds- og sikkerhedsprocedurer.