Rejsekrav

Inden rejsen bør man gøre sig bekendt med gældende rejseregler og indrejsekrav på destinationen. Det er de rejsendes eget ansvar at medbringe eller indsende alle nødvendige dokumenter.

Der henvises til denne side for information om vores procedurer og krav i forhold til COVID-19

Paskrav

Et gyldigt pas er altafgørende, da det er det eneste gyldige identifikationsdokument. Passets gyldighedsperiode skal overholde nationale krav i det / de lande, man besøger. Passet skal desuden være gyldigt i minimum seks måneder, efter dit krydstogt er afsluttet. 

For at overholde krav om godkendelse på nogle destinationer indsamler vi de rejsendes pas ved check-in. Vær forvisset om, at passene opbevares et sikkert sted under hele ekspeditionskrydstogtet.

Vi kan ikke påtage os noget ansvar, hvis rejsende bliver nægtet adgang til et fly eller indrejse i et land eller på anden måde påvirkes af problemer eller omkostninger som følge af, at ens pas ikke er godkendt, eller hvis man ikke har medbragt den nødvendige dokumentation. Det er de rejsendes eget ansvar at overholde alle obligatoriske krav til visum- og rejsedokumenter, der kræves på rejsetidspunktet.

Skibsmanifest-formular

Der er krav om en skibsmanifest-formular ved alle vores ekspeditionskrydstogter. Det inkluderer alle sejladser med M/S Fram, M/S Roald Amundsen, M/S Nordstjernen, M/S Fridtjof Nansen, M/S Spitsbergen, M/S Maud, M/S Otto Sverdrup og M/S Santa Cruz II.

Udfyld venligst denne formular med STORE bogstaver og returnér den til os efter bekræftelse af bestillingen. Vi skal have formularen senest otte uger inden krydstogtets afrejse. Man vil blive nægtet ombordstigning på skibet, hvis vi ikke har modtaget formularen.

Udfyld skibsmanifest-formularen ved at klikke på linket herunder og downloade den til din enhed. Herefter kan man sende formularen til den e-mailadresse, der findes i bunden af ​​formularen.

Medicinsk screeningsformular

For visse fjerntliggende destinationer, herunder Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og transatlantiske krydsninger skal alle rejsende indsende en medicinsk screeningsformular. Formularerne screenes af vores lægefaglige partner, Vikand. Tilladelse til at gå ombord er dog ikke et lægeligt råd fra os med hensyn til tilrådeligheden eller sikkerheden ved at deltage i et ekspeditionskrydstogt eller aktiviteter med relatetion til et ekspeditionskrydstogt. Man bør udelukkende stole på råd fra egen læge med hensyn til tilrådeligheden eller sikkerheden ved at deltage i et ekspeditionskrydstogt.

Den medicinske screeningsformular består af to dele. Både afsnit A (udfyldes af passageren) og B (udfyldes af lægen) skal indsendes og uploades. Formularen kræver en sekundær godkendelse, hvor man skal bruge en mobiltelefon til at modtage en verificeringskode for at fuldføre den digitale signatur. Når du har udfyldt og underskrevet afsnit A online, sendes formularen via e-mail til dig, så den kan printes, og du kan tage den med til din læge for at få den underskrevet.

Når du har udfyldt formularen, skal den uploades til Vikands portal 4-8 uger inden afrejsen. Det kan blive nødvendigt at indsende den igen, hvis der mangler oplysninger.

Der kræves en medicinsk screeningsformular for alle rejser i nedenstående områder (markeret med rødt på kortet).:

Medical-Form-map_DK.png

Klik på linket herunder for at udfylde formularen:

De indsendte formularer screenes af vores lægefaglige partner, Vikand.

Tilladelse til at gå ombord er dog ikke et lægeligt råd fra os med hensyn til tilrådeligheden eller sikkerheden ved at deltage i et ekspeditionskrydstogt eller aktiviteter med relatetion til et ekspeditionskrydstogt.

Man bør udelukkende stole på råd fra egen læge med hensyn til tilrådeligheden eller sikkerheden ved at deltage i et ekspeditionskrydstogt.

Vaccinationer og vira

For krav i forbindelse med COVID-19, se venligst her.

Du skal muligvis vaccineres i forbindelse med din ekspedition. Kontakt din læge for at få oplysninger om de vacciner, du har brug for til din ekspedition.  

Vi anbefaler også, at du søger lægehjælp om gul feber og zikavirus, da det er et obligatorisk krav i nogle områder i Syd- og Mellemamerika samt Vestafrika.  

Du kan finde flere oplysninger om din destination via disse links her:  

https://www.fitfortravel.nhs.uk/home.aspx og https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list/  

Gul feber

Visse dele af Syd- og Mellemamerika og vores destinationer i Vestafrika ligger i “endemiske zoner for gul feber”. Det betyder, at det er obligatorisk for alle rejsende, der er over ni måneder gamle, at få en vaccination mod gul feber inden rejse til disse regioner. Bemærk venligst, at dette ikke omfatter rejsende, der kun besøger Antarktis.

Certifikatet for gul feber er kun gyldigt fra ti dage efter vaccinationen. Hvis man ikke har nået at få vaccinationen i tide, kan man blive nægtet adgang til disse områder eller blive sat i karantæne i op til seks dage. Hurtigruten Expeditions kan ikke påtage sig noget ansvar, hvis en sådan situation opstår.

Hvis man har brug for et vaccinationscertifikat til det land, man besøger, men ikke kan få vaccinationen af medicinske årsager, skal man kontakte et vaccinationscenter for gul feber eller sin læge. De kan udstede et undtagelsescertifikat, der kan accepteres af myndigheder i lande, der normalt kræver et vaccinationscertifikat.

Zikavirus

Også zikavirus findes i Mellem- og Sydamerika og Sydafrika, så man rådes til at kontakte sin læge for at gøre sig bekendt med risiciene, især hvis man forsøger at blive gravid eller er gravid.

Landespecifikke indrejsekrav

Få de seneste officielle opdateringer fra IATA om indrejseregler

 

 

Vigtigt: Oplysningerne på kortet er nøjagtige på udgivelsestidspunktet og er kun vejledende. Det er dit ansvar at kontrollere indrejse- og transitkrav. Dette værktøj dækker ikke de regionale regler for dit indskibningssted, så du rådes til også at tjekke det. Husk, at kravene kan ændre sig hurtigt, og obligatorisk dokumentation skal muligvis udfyldes inden for et bestemt tidspunkt før ankomst.