Stillehavskystens perler og Den hemmelige Dals skatte

Stillehavskystens perler og Den hemmelige Dals skatte

Stillehavskystens perler og Den hemmelige Dals skatte

Stillehavskystens perler og Den hemmelige Dals skatte

Rejseinformation 13 dage M/S Fram
Afrejse
29. marts 2024
Pris fra kr 49.801
kr 44.306
Helpension inkluderet

13-dages ekspedition fra Valparaíso til Lima med Atacama-ørkenen, Machu Picchu og Den hemmelige Dal

Fra byer, der vrimler med kultur, til rigt dyreliv

Fra UNESCO-byen Valparaíso rejser vi til nykoloniale La Serena og smukke Iquique, porten til Atacama-ørkenen. Herefter er det videre til Aricas solbeskinnede strande, inden vi oplever Stillehavskystens forskelligartede dyreliv på vej nordpå.

Altiplanos seværdigheder

Vi flyver til Cusco og udforsker undervejs Inkariget, rejser gennem Den hellige Dal til mystiske Machu Picchu. Vi nyder en uforglemmelig rejse over Altiplano til den store Titicaca-sø, der er verdens største højtliggende sø, og ser de Sillustani-gravene fra præ-inkatiden.

Stillehavskystens perler og Den hemmelige Dals skatte Stillehavskystens perler og Den hemmelige Dals skatte
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso, en UNESCO-perle

  Oplev Valparaíso, “Stillehavets Juvel”

  Ekspeditionsskibet M/S Fram venter på os i Valparaíso, der kaldes ”Stillehavets Juvel.” Byen er bygget på stejle bjergsider med udsigt over havet, er på UNESCOs verdensarvsliste og et besøg værd.

  Byen er fyldt med fascinerende indtryk og har en spændende labyrint af snoede gyder og kvarterer, farverige huse og mercados, der er spækket med lokale råvarer. Nyd det hele på en tur med kabelbanen op til Cerro Alegre og Concepción.

  Hvis man ønsker at udforske mere af Valparaíso inden sejladsen, kan man tilmelde sig et af Hurtigrutens tilkøbsprogrammer.

  Når man har hentet sin ekspeditionsjakke og har mødt ekspeditionsteamet, er der tid til at komme på plads i kahytten og til at udforske skibet inden vi nyder det første af mange lækre måltider på skibet.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso, en UNESCO-perle

 • Dag 2
  La Serena, Chile

  Betagende La Serana, Chile

  Udforsk “kirkernes by” og Serena-stranden

  Vi lægger til i Coquimbos havn og tager til Chiles næstældste by, La Serena.

  La Serena er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og længere væk. Her er masser af klassisk arkitektur og cirka 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker at opleve, og man kan besøge det arkæologiske museum for at beundre de prækoloniale kunstgenstande.

  Gå en tur i byens velplejede, offentlige haver - f.eks. den japanskinspirerede Jardín del Corazón - eller tag på Recova-markedet med kunsthåndværk. Ned ad det diskrete stræde Patio Colonial nær Balmaceda ligger afslappede caféer og spisesteder. Udforsk Coquimbo inden ombordstigning.

  • Inkluderet Coquimbo og La Serena
  Dag 2
  La Serena, Chile

  Betagende La Serana, Chile

 • Dag 3
  Til søs

  En dag til søs

  Genoplad og slap af til søs

  Nyd roen til søs, slap af og nyd synet af landskabet fra observationsdækket eller inde fra Explorer Lounge & Bar.

  I løbet af rejsen holder ekspeditionsteamet foredrag i videnskabscentret og deler omfattende viden om regionen. Emnerne kan blandt andet omfatte perioder fra den præcolumbianske historie, geologien i de omkringliggende bjerge og øer, og lokalsamfundenes folklore. Men ikke alle foredrag begrænses til det indendørs. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan ekspeditionsteamet muligvis hjælpe med at spotte og identificere dem ude på dækket.

  Dag 3
  Til søs

  En dag til søs

 • Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

  Oplev historiske Humberstone, der er på UNESCOs verdensarvsliste

  Ekspeditionskrydstoget i Sydamerika er nået til travle Iquique, der er en by med palmetræer.

  Man kan besøge den forladte salpeter-mineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og har en historie, som vi bogstaveligt går igennem.

  Tilbage i Iquique tager vi til strandpromenaden langs sandstranden Playa Cavanchas. Vi beundrer byens skyline på den ene side af stranden, og surfere på den anden side. Calle Baquedano fremviser georgiansk arkitektur fra det 19. århundrede, mens man i centrum af den gamle bydel ved Plaza Arturo Prat kan beundre historiske monumenter som Palacio Astoreca og klokketårnet, Torre del Reloj.

  • Inkluderet Vandretur ved Atacamas kyst
  Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

 • Dag 5
  Arica, Chile

  Solrige Arica

  Nyd Aricas historie og smag den lokale mad

  Arica har et konstant ørkenklima og er en af verdens tørreste byer, hvilket er usædvanligt for en havneby. Man forstår, hvorfor byen er populær blandt solelskere og surfere.

  På de livlige gader Calle 21 de Mayo og Bolognesi kan man smage lokale lækkerier og granske El Agro-markedet. Tag på en 15-minutters vandretur op til den bemærkelsesværdige El Morro-klippe med en fantastisk udsigt, eller besøg San Marcos-katedralen, der blev tegnet af Gustave Eiffel.

  Man kan se mumier og lære noget om chinchorro-kulturen på det arkæologiske museum, strække benene på en vandretur på Playa Corazones eller udforske hulerne i Cuevas de Anzota.

  Dag 5
  Arica, Chile

  Solrige Arica

 • Dag 6
  Til søs

  Frisk havluft

  Vi følger Humboldtstrømmen

  Undervejs nordpå mod Peru sejler vi gennem Humboldtstrømmen. Det kolde havklima her skaber forhold, der opretholder en utrolig mængde af havliv - blandt andet store stimer af ansjoser, makreller og sardiner. Ekspeditionsteamet fortæller mere om Humboldtstrømmens vigtige rolle i forhold til havøkosystemet.

  Der er masser af tid på egen hånd, mens vi tilbringer dagen til søs. Man kan slappe af i et boblebad eller i saunaen, træne i motionsområdet og nyde den fantastiske udsigt og stimulerende briser ude på dækket.

  Dag 6
  Til søs

  Frisk havluft

 • Dag 7
  Paracas, Peru

  Ballestas og Nazca

  Oplev ekstraordinært dyreliv og gamle mysterier

  Blandt Perus mest bemærkelsesværdige seværdigheder er Nazca-linjerne og Islas Ballestas, og begge er tilgængelige fra Paracas.

  Byen, der er kendt som El Chaco, har mange restauranter på hovedstranden, hvor man kan nyde traditionel jalea - stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. Lige ud for kysten ligger de dyrerige Islas Ballestas. På dagens bådtur kan man spejde efter humboldtpingviner, skildpadder, pelikaner, søløver, inkaterner og pukkelhvaler, mens vi sejler rundt om øerne.

  Man kan desuden udforske La Reserva Nacional de Paracas med næsten overnaturlige, gule sandklitter og røde strande, eller flyve over de mystiske Nazca-linjer, der er ridset ned i den peruvianske kystørken - en oplevelse, der står på manges rejseønskeliste.

  Dag 7
  Paracas, Peru

  Ballestas og Nazca

 • Dag 8
  Callao, Peru

  Fra Callao til Cusco

  Vi tager ind i landet mod Cusco og Den hellige Dal

  Efter en uges sejlads langs Stillehavskysten ankommer vi til Callao ved middagstid. Her siger vi farvel til ekspeditionsskibet og begiver os ud på den næste spændende etape af vores sydamerikanske oplevelsesrejse.

  Fra Lima flyver vi til smukke Cusco, der er inkaernes gamle hovedstad, cirka 3550 meter over havoverfladen. I den majestætiske by kan man se nogle af dens historiske monumenter - såsom Santo Domingo-kirken og Sacsayhuamán-fæstningen. Spejd efter den berømte tolv-vinklede sten lige ved byens torv.

  I Cusco nyder vi en middag og overnatter, inden vi besøger Machu Picchu næste dag.

  Dag 8
  Callao, Peru

  Fra Callao til Cusco

 • Dag 9
  Machu Picchu

  Mystiske Machu Picchu

  Oplev Inkarigets forsvundne by

  Vi kører til Ollantaytambo i Den hellige Dal. Herefter tager vi med det luksuriøse Hiram Bingham-tog til Machu Picchu og nyder en frokost, mens de bjergtagende andeslandskaber passerer forbi.

  Machu Picchu anslås til at være blevet bygget omkring år 1450 og blev forladt under den spanske erobring. Stedet var skjult af jungle i århundreder og blev først genopdaget i 1911. Inkaerne efterlod dog ingen skriftlige optegnelser, så den fantastiske fæstning er omgivet af mystik. Gå ad stierne rundt om ruinerne, nyd inkaernes murværk, der er udført med præcision, og mød måske nogle af de venlige lamaer, der lever her.

  Efter dagens eventyrlige oplevelser tager vi tilbage til Cusco for at slappe af og overnatte.

  Dag 9
  Machu Picchu

  Mystiske Machu Picchu

 • Dag 10
  Altiplano-ruten  

  Altiplano-ruten  

  Vi krydser det imponerende område Altiplano

  Nyd en uforglemmelig tur med bus over den nordlige højslette Altiplano.

  Altiplano er en af verdens største højsletter og ligger 3700 meter over havoverfladen. Den store slette strækker sig ind i Bolivia, Peru og Chile. I løbet af den eventyrlige dag kommer vi forbi imponerende landskaber og betages af de imponerende Andesbjerge. Der er mange muligheder for at fotografere det bemærkelsesværdige landskab, og vi nyder en picnic-frokost på turen.

  Ved rejsens slutning kan man slappe af og gøre sig klar til Titicaca-søen efter en komfortabel overnatning i Puno.

  Dag 10
  Altiplano-ruten  

  Altiplano-ruten  

 • Dag 11
  Titicaca-søen

  Titicaca-søens uru-folk

  Oplev håndvævede øer i Sydamerikas største sø

  Titicaca-søens rene skønhed imponerer. Vi besøger landsbyen Llachón, der har en spektakulær udsigt over søen. Dagens inkluderede aktivitet er en guidet kajaktur på det fredelige, dybe blå vand. Der er også en guidet gåtur, inden vi spiser en typisk lokal frokost med en familie fra egnen.

  Derefter tager vi på bådtur til uru-folket på deres flydende øer, der glitrer i solen. De forunderlige byer på havet er vævet af siv, der er høstet i søen.

  Ved dagens slutning kan man slappe af på hotellet i Puno og reflektere over oplevelserne.

  Dag 11
  Titicaca-søen

  Titicaca-søens uru-folk

 • Dag 12
  Sillustani-gravene

  Sillustani-gravene

  Besøg Sillustani-gravene og flyv til Lima

  Inden vi tager til lufthavnen og flyver til Lima, er der tid til at stoppe ved Sillustani-gravene, der er fra før inkatiden og omgivet af Umayo-søen.

  Gravstederne, eller chullas, er tårnlignende strukturer, der blev bygget over jorden af det antikke colla-folk. Nogle af dem er op til 12 meter høje og store nok til at rumme hele familier. Nyd en picnic-frokost ved søbredden på det fredelige og mystiske sted.

  Efter at have udforsket det arkæologiske vidunder fortsætter vi til den lokale lufthavn og flyver til Lima. I Lima, kører vores lokale guide os til hotellet. Resten af dagen og aftenen er på egen hånd.

  Dag 12
  Sillustani-gravene

  Sillustani-gravene

 • Dag 13
  Lima

  Limas UNESCO-skatte

  Ekspeditionen slutter i Perus historiske hovedstad

  Ekspeditionen til lands og til vands slutter i Lima, der engang var kendt som “Kongernes By”. Brug en dag eller to på at udforske den spændende by. Den er det værd.

  Limas historiske centrum er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er et skue af spansk arkitektur fra kolonitiden med alt fra kirker og klostre til elegante palæer. Man kan også se Limas kulturarv fra inkatiden i ruinerne fra de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca.

  Lima er kendt som Sydamerikas madhovedstad og har alt fra gourmetrestauranter til uundværlig streetfood. Vi anbefaler Perus nationalret, ceviche, der er fisk marineret i limejuice, løg og chili. Lima er det perfekte sted at afslutte den eventyrlige rejse.

  Dag 13
  Lima

  Limas UNESCO-skatte

Afrejsedatoer

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
29.

Hvad er inkluderet?

Landprogram: Peru / Machu Picchu og Titicaca-søen (efter krydstogtet)

 • To overnatninger og halvpension på hotel i Cusco og to overnatninger og halvpension på hotel i Puno
 • En overnatning og morgenmad på hotel i Lima
 • Fastlagt frokost dagene 8, 9 og 11. Picnic-frokost dagene 10 og 12.
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Lima til Cusco og Juliaca til Lima
 • Al transport, udflugter og togture som beskrevet - inklusive engelsktalende guider
 • Entré i henhold til programmet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et lille bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panorama-sauna og indendørs motionsarealer 
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter

 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Drikkepenge forventes ikke.
 • Landprogrammet i Peru foregår i store højder. Titicaca-søen ligger i cirka 3800 meters højde, og Cusco ligger i cirka 3550 meters højde og kræver en vis fysisk form. Rækkefølgen af seværdigheder kan variere.

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch

Du synes sikkert også om