Sydamerikas seværdigheder - havsejlads og bjergudsigt

Sydamerikas seværdigheder - havsejlads og bjergudsigt

Sydamerikas seværdigheder - havsejlads og bjergudsigt

Sydamerikas seværdigheder - havsejlads og bjergudsigt

Rejseinformation 13 dage M/S Fram
Afrejse
8. oktober 2024
Pris fra kr 50.175
kr 45.131
Helpension inkluderet

13-dages ekspeditionskrydstogt fra Lima til Valparaíso med Atacama-ørkenen, Machu Picchu og Den hellige Dal

Altiplanos seværdigheder

Se Sillustani-gravene fra præ-inkatiden, inden vi rejser fra den spektakulære Titicaca-sø, der er verdens største højtliggende sø. Vi krydser hen over Altiplano til den gamle inkaby Cusco, hvor vi går ombord på det luksuriøse Hiram Bingham-tog og kører til det mystiske Machu Picchus berømte ruiner.

Fra gammelt til moderne

Når vi sejler fra land, besøger vi de dyrerige Islas Ballestas eller ser de mystiske Nazca-linjer. I Chile oplever vi ørkenerne nær Arica og Iquique, La Serenas klassiske arkitektur og Valparaíso, der kaldes Stillehavets Perle.

Sydamerikas seværdigheder - havsejlads og bjergudsigt Sydamerikas seværdigheder - havsejlads og bjergudsigt
 • Dag 1
  Lima, Peru 

  Limas UNESCO-skatte 

  8. oktober 2024

  Vores eventyrlige rejse begynder med stil i “Kongernes By”

  Med sin spændende cocktail af kosmopolitisk, smart storby og gammel kulturarv er Lima det perfekte udgangspunkt for en eventyrlig rejse. Se farverige vægmalerier, travle caféer og moderne kunstmuseer i det lyse, bohème-agtige område Barranco.

  Limas historiske centrum er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er en perle af spansk arkitektur fra kolonitiden med alt fra kirker og klostre til elegante palæer. Man kan også se Limas kulturarv fra inkatiden i ruinerne fra de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca.

  Lima er kendt som Sydamerikas madhovedstad og har alt fra gourmetrestauranter til uundværlig streetfood. Vi anbefaler Perus nationalret, ceviche, der er fisk marineret i limejuice, løg og chili.

  Dag 1
  Lima, Peru 

  Limas UNESCO-skatte 

 • Dag 2
  Sillustani-gravene 

  Besøg Sillustani-gravene   

  9. oktober 2024

  Flyv til Juliaca og besøg Sillustani-gravene

  Dagen begynder med en flyvetur til Juliaca. Ved ankomsten ser vi Sillustani-gravene fra præ-inkatiden, der omgives af Umayo-søen.

  Gravstederne - eller chullas - er tårnlignende strukturer, der blev bygget over jorden af det antikke colla-folk. Nogle af dem er op til 12 meter høje og store nok til at rumme hele familier. Nyd en picnic-frokost ved søbredden på det fredelige og mystiske sted.

  Efter at have udforsket det arkæologiske vidunder fortsætter vi til hotellet i Puno på Titicaca-søens bred - vores hjem de næste to dage.

  Dag 2
  Sillustani-gravene 

  Besøg Sillustani-gravene   

 • Dag 3
  Titicaca-søen 

  Titicaca-søens uru-folk  

  10. oktober 2024

  Oplev håndvævede øer i Sydamerikas største sø

  Titicaca-søens rene skønhed imponerer. Vi besøger landsbyen Llachón, der har en spektakulær udsigt over søen. Vi nyder en guidet kajaktur på det fredelige, dybe blå vand. Der er også en guidet gåtur, inden vi besøger en lokal familie og spiser en typisk frokost.

  Derefter tager vi på bådtur til uru-folket på deres flydende øer, der glitrer i solen. De forunderlige øer er vævet af siv, der er høstet i søen.

  Ved dagens slutning kan man slappe af på hotellet i Puno og reflektere over oplevelserne.

  Dag 3
  Titicaca-søen 

  Titicaca-søens uru-folk  

 • Dag 4
  Altiplano-ruten  

  Altiplano-ruten  

  11. oktober 2024

  Vi krydser det imponerende område Altiplano

  Nyd en uforglemmelig tur med bus over den nordlige højslette Altiplano.

  Altiplano er en af verdens største højsletter og ligger 3700 meter over havoverfladen. Den store slette strækker sig ind i Bolivia, i Peru (i nord) og i Chile (i syd). I løbet af den eventyrlige dag kommer vi forbi imponerende landskaber og betages af de imponerende Andesbjerge.

  Vi ser de berømte pucará-tyrefigurer på hustagene, nyder en frokost ved Tinajanis gamle klippeformationer, ser vilde lamaer og alpakaer ved passet Abra la Raya og beundrer det arkæologiske kompleks Raqch'i fra det 15. århundrede.

  Turen slutter med en behagelig overnatning i Cusco.

  Dag 4
  Altiplano-ruten  

  Altiplano-ruten  

 • Dag 5
  Machu Picchu 

  Mystiske Machu Picchu     

  12. oktober 2024

  Oplev Inkarigets forsvundne by

  Vi kører til Ollantaytambo i Den hellige Dal. Herefter tager vi med det luksuriøse Hiram Bingham-tog til Machu Picchu og nyder en frokost, mens de bjergtagende andeslandskaber passerer forbi.

  Machu Picchu anslås til at være blevet bygget omkring år 1450 og blev forladt under den spanske erobring. Stedet var skjult af jungle i århundreder og blev først genopdaget i 1911. Inkaerne efterlod dog ingen skriftlige optegnelser, så den fantastiske fæstning er omgivet af mystik. Gå ad stierne rundt om ruinerne, nyd inkaernes murværk, der er udført med præcision, og mød måske nogle af de venlige lamaer, der lever her.

  Efter dagens eventyrlige oplevelser tager vi tilbage til Cusco for at slappe af og overnatte.

  Dag 5
  Machu Picchu 

  Mystiske Machu Picchu     

 • Dag 6
  Cusco, Peru 

  Majestætiske Cusco 

  13. oktober 2024

  Udforsk Inkarigets centrum

  Nyd en guidet tur i Cusco, der er en majestætisk by og Sydamerikas arkæologiske hovedstad.

  Se nogle af de fineste eksempler på inkahistorie og arkitektur - såsom Santo Domingo-kirken, der blev bygget på inkatemplet Koricancha, og Sacsayhuamán-fæstningen, der er et ceremonielt sted fra det 15. århundrede med panoramaudsigt over byen.  Andre højdepunkter fra turen inkluderer et besøg på Museo Sulca Textiles og et stop ved hovedpladsen for at beundre den fantastiske katedral fra den spanske kolonitid.

  Herefter kører vi til lufthavnen og flyver til Lima, hvor skibet venter i Callaos havn på at begynde næste del af eventyret.

  Dag 6
  Cusco, Peru 

  Majestætiske Cusco 

 • Dag 7
  Paracas, Peru 

  Ballestas og Nazca   

  14. oktober 2024

  Oplev ekstraordinært dyreliv og gamle mysterier

  Blandt Perus mest bemærkelsesværdige seværdigheder er Nazca-linjerne og Islas Ballestas, og begge er tilgængelige fra Paracas.

  Byen, der er kendt som El Chaco, har mange restauranter på hovedstranden, hvor man kan nyde traditionel jalea - stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. Lige ud for kysten ligger de dyrerige Islas Ballestas. På dagens bådtur kan man spejde efter humboldtpingviner, skildpadder, pelikaner, søløver, inkaterner og pukkelhvaler, mens vi sejler rundt om øerne.

  Man kan desuden udforske La reserva nacional de Paracas med dets overjordiske, gule sandklitter og røde strande, eller flyve over de mystiske Nazca-linjer, der er ridset ned i den peruvianske kystørken – en oplevelse, der står på manges rejseønskeliste.

  Dag 7
  Paracas, Peru 

  Ballestas og Nazca   

 • Dag 8
  Til søs 

  Klar himmel, koldt klima   

  15. oktober 2024

  Rigt havliv, der er skabt af Humboldtstrømmen

  På vej til Chile, sejler vi igennem Humboldtstrømmen. Det kolde havklima her skaber forhold, der opretholder en utrolig mængde af havliv - blandt andet store stimer af ansjoser, makreller og sardiner. Ekspeditionsteamet fortæller mere om Humboldtstrømmens vigtige rolle i forhold til havøkosystemet.

  Besøg videnskabscentret for at få mere at vide. Ekspeditionsteamet fortæller mere om dens vigtige rolle og påvirkning af havøkosystemet.

  Der er også masser af tid til at slappe af i boblebadene, træne i motionsområdet og nyde den fantastiske udsigt og de behagelige briser på dækket.

  Dag 8
  Til søs 

  Klar himmel, koldt klima   

 • Dag 9
  Arica, Chile 

  Solrige Arica 

  16. oktober 2024

  Nyd Aricas vandreruter, historie og mad

  Arica har et konstant ørkenklima og er en af verdens tørreste byer, hvilket er usædvanligt for en havneby. Man forstår, hvorfor byen er populær blandt solelskere og surfere.

  På de livlige gader Calle 21 de Mayo og Bolognesi kan man smage lokale lækkerier og granske El Agro-markedet. Tag på en 15-minutters vandretur op til den bemærkelsesværdige El Morro-klippe med en fantastisk udsigt, eller besøg San Marcos-katedralen, der blev tegnet af Gustave Eiffel.

  Man kan se mumier og lære noget om chinchorro-kulturen på det arkæologiske museum, strække benene på en vandretur på Playa Corazones eller udforske hulerne i Cuevas de Anzota.

  Dag 9
  Arica, Chile 

  Solrige Arica 

 • Dag 10
  Iquique, Chile 

  Iquique og Atacama   

  17. oktober 2024

  Oplev historiske Humberstone, der er på UNESCOs verdensarvsliste

  Krydstogtet fortsætter til travle Iquique, der er en flad by med promenader og palmetræer.

  Vi besøger de forladte saltpeterminebyer Santa Laura og UNESCO-stedet Humberstone i den golde Atacama-ørken. Tilbage i Iquique udforsker vi den smarte by ved havet til fods eller sætter os på en café og kigger på mennesker.

  Mens man er der, kan man nyde en lækker kop kaffe eller en traditionel mango sour og en såkaldt chumbeque, der er en populær sød egnsdelikatesse. Eller besøg La Esmeralda, der er en firemastet korvet af historisk betydning fra det 19. århundrede.

  • Inkluderet Humberstone og Santa Laura
  Dag 10
  Iquique, Chile 

  Iquique og Atacama   

 • Dag 11
  Til søs 

  Slap af til søs    

  18. oktober 2024

  Slap af og reflekter over rejsen indtil nu

  Ekspeditionskrydstogtet ned langs Sydamerikas Stillehavskyst fortsætter mod La Serena i Chile.

  På dette tidspunkt af rejsen er man blevet venner med nogle af de medrejsende og har fundet ud af, at man har mange fælles interesser og en lidenskab for naturen. Man kan sludre sammen i Explorer Lounge & Bar og måske minde hinanden om de bedste stunder fra ekspeditionskrydstogtet indtil nu.

  Ekspeditionsteamet fortsætter naturligvis med at holde indsigtsfulde foredrag i videnskabscentret, og man kan dykke ned i bøgerne i skibets bibliotek, hvis man vil lære mere om et bestemt emne.

  Dag 11
  Til søs 

  Slap af til søs    

 • Dag 12
  La Serena, Chile 

  Betagende La Serena 

  19. oktober 2024

  Udforsk “kirkernes by” og Serena-stranden

  Vi lægger til i Coquimbos havn og tager til Chiles næstældste by, La Serena.

  La Serena er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og længere væk. Her er masser af klassisk arkitektur og cirka 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker at opleve, og man kan besøge det arkæologiske museum for at beundre prækoloniale kunstgenstande.

  Gå en tur i byens velplejede, offentlige haver - f.eks. den japanskinspirerede Jardín del Corazón - eller tag på Recova-markedet med kunsthåndværk. Ned ad det diskrete stræde Patio Colonial nær Balmaceda ligger afslappede caféer og spisesteder. Udforsk Coquimbo inden ombordstigning.

  Dag 12
  La Serena, Chile 

  Betagende La Serena 

 • Dag 13
  Valparaíso, Chile 

  Valparaíso, en UNESCO-perle    

  20. oktober 2024

  Valparaíso er ekspeditionens herlige finale

  Ekspeditionskrydstogtet til den sydamerikanske Stillehavskyst slutter i Valparaíso. UNESCO-byen, der er kendt som “Stillehavets Juvel”, er bygget på stejle bjergsider med udsigt over havet. Det er værd at bruge tid her, inden flyrejsen hjem.

  Byen er fyldt med fascinerende indtryk og har en spændende labyrint af snoede gyder og kvarterer, farverige huse og mercados, der er spækket med lokale råvarer. Nyd det hele på en tur med kabelbanen op til Cerro Alegre og Concepción.

  Selv om krydstogtet er slut, kan man efter sejladsen få flere eventyrlige oplevelser ved at deltage i et tilkøbsprogram.

  Dag 13
  Valparaíso, Chile 

  Valparaíso, en UNESCO-perle    

Afrejsedatoer

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
8.

Hvad er inkluderet?

Landprogram: Titicaca-søen og Machu Picchu/Peru (inden krydstogtet)

 • En overnatning og morgenmad på hotel i Lima
 • To overnatninger og halvpension på hotel i Puno og to overnatninger og halvpension på hotel i Cusco
 • Picnic-frokost på dag 2 og 4, fastlagt frokost på dag 3, 5 og 6
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Lima til Juliaca og fra Cusco til Lima
 • Al transport, udflugter og togture som beskrevet - inklusive engelsktalende guide
 • Entrébetaling som beskrevet i programmet

Krydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et lille bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panorama-sauna, og indendørs motionsarealer
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter

 • Lån af vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved tilmelding og boarding
 • Drikkepenge forventes ikke.
 • Landprogrammet i Peru foregår i store højder. Titicaca-søen ligger i cirka 3800 meters højde, og Cusco ligger i cirka 3550 meters højde og kræver en vis fysisk form. Rækkefølgen af seværdigheder kan variere.

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om