Grønland

– Kolossale isbjerge, fjelde og fjorde
 • En rigtig polarekspedition
  Med vores ekspertise i arktisk farvand vil vi vise dig det bedste af det fantastiske Grønland under midnatssolen.
 • Isoleret skønhed
  Oplev nogle af de smukkeste naturscener i verden – fantastiske isbjerge, fjorde, og et rigt dyreliv.
 • Unikke, kulturelle oplevelser
  Oplev de rige, kulturelle traditioner, mød de fascinerende inuit-folk og besøg deres farverige bosættelser.
 • Bæredygtigt eventyr
  Vores ekspeditionskrydstogter er organiseret med bæredygtighed som en prioritet – beskyttelse af dyrelivet, støtte af lokalsamfund og vores planets fremtid.

Ekspeditions-krydstogt

Filtrer rejser efter dato:

Oplev Grønland

Grønland er kontrasternes land. Kolossale isbjerge kælver fra indlandsisens gletsjere med en baggrund af grønne bjerge, lange fjorde, smukke, vilde blomster og en bred vifte af dyreliv såsom havpattedyr, vildt, fugle og fisk. Men det grønlandske navn for verdens største ø beskriver bedst, hvad Grønland handler om: Kalaallit Nunaat - "Grønlændernes Land ".

Foto: Thomas Haltner
Foto: Petra Wobke

Menneske og natur

Det finjusterede samspil mellem menneske og natur, der illustreres af jægernes traditionelle liv i små isolerede samfund og afspejles i sprog, musik, myter, tøj og mad. Ingen anden polar-destination har som Grønland et så tæt samspil mellem unikke kulturelle oplevelser og med betagende natur.

Isfjord

Grønlands samlede areal er over 2,1 millioner km2, og is dækker over 80 % af øen. Her findes den nordlige halvkugles mest produktive gletsjer. Den producerer op til 10 % af alle isbjerge i Grønland. Den massive bræfront fodrer en 40 kilometer lang fjord med skulpturelle isbjerge.

Byen Ilulissat og Isfjorden er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Foto: Mads Pihl
Foto: Marsel van Oosten

Nærkontakt

Med Hurtigruten kan man vælge en række forskellige ekspeditions-sejladser med m/s Fram. Hurtigruten samarbejder med lokale leverandører for at kunne komme endnu tættere på Grønlands natur, dyreliv, kultur og historie. Samarbejdet omfatter både møder om bord, møder med lokale inuitter og besøg i grønlandske samfund og bygder.