Grønland

– Kolossale isbjerge, fjelde og fjorde
En ø midt i en vandkrop
 • En rigtig polarekspedition
  Med vores ekspertise i arktisk farvand vil vi vise dig det bedste af det fantastiske Grønland under midnatssolen.
 • Isoleret skønhed
  Oplev nogle af de smukkeste naturscener i verden – fantastiske isbjerge, fjorde, og et rigt dyreliv.
 • Unikke, kulturelle oplevelser
  Oplev de rige, kulturelle traditioner, mød de fascinerende inuit-folk og besøg deres farverige bosættelser.
 • Bæredygtigt eventyr
  Vores ekspeditionskrydstogter er organiseret med bæredygtighed som en prioritet – beskyttelse af dyrelivet, støtte af lokalsamfund og vores planets fremtid.
En ø midt i en vandkrop
A group of people posing for the camera
A close up of an animal
A group of people riding on the back of a boat in the water
A man and a woman standing next to a body of water
A group of people swimming in the water
A small boat in a body of water
A group of people playing football on a beach
A person standing on a rocky hill

Krydstogter til Grønland

Udforsk flere destinationer

Find din rejse blandt vores destinationer rundt om i verden.

Go

Rejs med eksperterne

– Dit ekspeditionsteam på Grønland

Skibets eksperter er ombord for at beskytte både de opdagelsesrejsende og det uberørte miljø. De er de rejsendes uvurderlige værter på hele ekspeditionsrejsen.

Ledelse og undervisning

På ekspeditionsrejser i Grønland fører Ekspeditionsteamet an på korte vandreture, guidede landskabsudforskninger, flora- og fauna-ture, kulturelle besøg, besøg hos lokalbefolkningen og sejlture i RIB-både.

“Nogle af mine yndlingsoplevelser på ekspeditionsrejser er en pukkelhvals udblæsning og isbjørne på tæt, men sikker afstand.”

– Steffen, Ekspeditionsleder

Oplev Grønland

Grønland er kontrasternes land. Kolossale isbjerge kælver fra indlandsisens gletsjere med en baggrund af grønne bjerge, lange fjorde, smukke, vilde blomster og en bred vifte af dyreliv såsom havpattedyr, vildt, fugle og fisk. Men det grønlandske navn for verdens største ø beskriver bedst, hvad Grønland handler om: Kalaallit Nunaat - "Grønlændernes Land ".

Menneske og natur

Det finjusterede samspil mellem menneske og natur, der illustreres af jægernes traditionelle liv i små isolerede samfund og afspejles i sprog, musik, myter, tøj og mad. Ingen anden polar-destination har som Grønland et så tæt samspil mellem unikke kulturelle oplevelser og med betagende natur.

Isfjord

Grønlands samlede areal er over 2,1 millioner km2, og is dækker over 80 % af øen. Her findes den nordlige halvkugles mest produktive gletsjer. Den producerer op til 10 % af alle isbjerge i Grønland. Den massive bræfront fodrer en 40 kilometer lang fjord med skulpturelle isbjerge.

Byen Ilulissat og Isfjorden er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Nærkontakt

Med Hurtigruten kan man vælge en række forskellige ekspeditions-sejladser med m/s Fram. Hurtigruten samarbejder med lokale leverandører for at kunne komme endnu tættere på Grønlands natur, dyreliv, kultur og historie. Samarbejdet omfatter både møder om bord, møder med lokale inuitter og besøg i grønlandske samfund og bygder.