Makaronesien og Bissagosøerne – Storslået ekspeditionskrydstogt fra Lissabon til Dakar (sydgående)

Makaronesien og Bissagosøerne – Storslået ekspeditionskrydstogt fra Lissabon til Dakar (sydgående)

Makaronesien og Bissagosøerne – Storslået ekspeditionskrydstogt fra Lissabon til Dakar (sydgående)

Makaronesien og Bissagosøerne – Storslået ekspeditionskrydstogt fra Lissabon til Dakar (sydgående)

Rejseinformation 21 dage M/S Spitsbergen
Afrejse
9. oktober 2024
Helpension inkluderet

21-dages ekspeditionskrydstogt fra Lissabon til Madeira, De kanariske Øer, Kap Verde Bissagosøerne og Senegal

Sandstrande og smuk natur

Fra Lissabon tager vi til de maleriske strande og flotte naturkulisser på øen Porto Santo, og derfra sejler vi videre til Madeira for at nyde øens grønne landskaber. Vi fortsætter til de smukke Kanariske Øer med ophold på La Palma, La Gomera og El Hierro.

Øliv

Spejd efter hundredvis af fuglearter og sjældne saltvandsflodheste, søkøer, skildpadder og meget mere i Bissagos, der er på UNESCOs liste over biosfærereservater. Oplev Kap Verdes kultur, fascinerende geologi og flotte vulkanlandskaber, når vi besøger Boa Vista, Santiago, Fogo og Santo Antão.

Afrikas alsidige kulturer

Ekspedition ender i Dakar, der er Senegals pulserende hovedstad Vestafrikas mest livlige, velhavende og indflydelsesrige storby. Efter landgang fra M/S Spitsbergen tager vi en tur gennem byen, og turen er inkluderet i rejsens pris.

Makaronesien og Bissagosøerne – Storslået ekspeditionskrydstogt fra Lissabon til Dakar (sydgående) Makaronesien og Bissagosøerne – Storslået ekspeditionskrydstogt fra Lissabon til Dakar (sydgående)
 • Dag 1
  Lissabon, Portugal

  Fortryllende Lissabon

  Start det storslåede ekspeditionskrydstogt i Lissabon

  Det storslåede ekspeditionskrydstogt starter i Lissabon. Den portugisiske hovedstad er fyldt med historie og kultur, og hvis der er tid, kan man slentre gennem de klassiske kvarterer Baixa, Bairro Alto, Chiado og Alfama, der er det gamle, islamiske kvarter med rester af et romersk teater og en maurisk fæstning.

  Man kan også besøge de smukke steder på UNESCOs verdensarvsliste - Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, der ligger lidt væk fra centrum, hvor der også er mulighed for at købe de lækre pastéis de Belém. Så er det tid til at gå ombord på M/S Spitsbergen og begynde vores eventyrlige oplevelser til søs.

  Sørg for tilstrækkelig tid til at udforske byen ved at ankomme tidligt eller tilføje en ekstra overnatning til rejsen, så der bliver mulighed for at tage på sightseeing. Man kan deltage i vores Lissabon-tilkøbsprogram for at komme på sightseeing-tur i byen og omegnen.

  Dag 1
  Lissabon, Portugal

  Fortryllende Lissabon

 • Dag 2
  Til søs

  På vej Madeira

  Brug en afslappende dag til søs på at slappe af og lære noget om destinationerne

  Nyd en afslappende dag til søs under sejlturen til Porto Santo, der ligger nord for Madeira.

  Slap af i boblebadet, træn i motionscentret, brug saunaen eller nyd havudsigten fra vores Explorer Lounge & Bar. Hvis man gerne vil blive bedre til at tage billeder, kan skibets ekspeditionsfotografer give gode råd om landskabskompositioner.

  Gå ikke glip af ekspeditionsteamets fascinerende foredrag om Madeiras historie og dyreliv, og find ud af mere om vigtige bevaringsprojekter, herunder om, hvordan lokalbefolkningen arbejder med at fjerne invasive plantearter fra Madeiras naturpark.

  Dag 2
  Til søs

  På vej Madeira

 • Dag 3
  Porto Santo, Portugal

  Porto Santos gyldne sand

  Oplev naturlig skønhed på en lille forgyldt ø

  Når vi nærmer os Porto Santo, skal kikkerten være lige ved hånden for at holde udkig efter delfiner og havfugle, herunder Kuhls skråper, suler og bulweria.

  Gå en tur i Vila Baleira til pladsen Largo do Pelourinho, der er omkranset af palmer, og nyd et glas vinho do Porto Santo på en af barerne inden et besøg på Casa de Colón, der er museum for Christoffer Columbus.

  Tag med os på en panorama-bustur til Ponta de Calheta, Pico do Castelo og Fonte da Areia, hvor vandet siges at garantere evig ungdom. Hvis man foretrækker en vandretur i naturen, kan man deltage i en vandretur til det flotte område Pico Branco, hvor meget af øens flora findes.

  Dag 3
  Porto Santo, Portugal

  Porto Santos gyldne sand

 • Dag 4
  Madeira, Portugal

  Grønne Madeira

  Oplev Funchals historiske charme

  Madeira er indhyllet i fugtig laurbærskov og rager majestætisk op fra Atlanterhavet i et væld af grønne nuancer. Funchal er den hyggelige, kosmopolitiske hovedstad, og den er fyldt med historisk charme.

  Besøg det historiske kvarter og se den smukke katedral. Den stammer fra 1485 og har et træloft, der er et klassisk eksempel på manuelinsk arkitektur. Prøv Madeiras hedvine og smag den søde ananas-banan-frugt, der ligner en kæmpestor agurk.

  Man kan tage svævebanen op til en vidunderlig udsigt fra den maleriske landsby Monte. Hvis man tør, kan man på hjemturen glide halvanden kilometer ned til Funchal i en carro de cesto, der er en flettet slædekurv på træski. Det er en sjov og mindeværdig oplevelse!

  Dag 4
  Madeira, Portugal

  Grønne Madeira

 • Dag 5
  Til søs

  Mod De kanariske Øer 

  Find ud af mere om De kanariske Øer under sejlturen

  Lær noget mere om De kanariske Øer og deres vulkanlandskaber og alsidige historie, inden vi ankommer. Skibets ekspeditionsteam fortæller gerne alt om de fantastiske øer.

  Nyd tiden ombord på skibet, redigér billeder og slap af på dækket, mens vi holder udkig efter hvaler, delfiner og havfugle. Nyd et lækkert måltid mad i restauranten og se en flot solnedgang fra Explorer Lounge & Bar.

  I videnskabscentret kan man deltage i borgeridenskabsprogrammer, der støtter havbeskyttelsen. Alle kan gøre en forskel i forhold til at beskytte verdens mest værdifulde habitater.

  Dag 5
  Til søs

  Mod De kanariske Øer 

 • Dag 6
  La Palma, De kanariske Øer

  La Palma, den smukke ø

  Oplev livlige Santa Cruz

  La Palma er kendt som La Isla Bonita, ‘Den Smukke Ø’, og er blandt andet bevokset med uspolerede fyrre- og laurbærskove, bananplanter og palmelunde. Hovedstaden Santa Cruz regnes for at være en af de mest attraktive byer i øgruppen.

  Santa Cruz er et fantastisk eksempel på kanariske arkitektur med lange alleer af bygninger i renæssancestil, der er pyntet med masser af planter og blomster. Gå ikke glip af La Palmas excentriske museum, der har til huse i et gammelt kloster.

  I kvartererne La Canela og San Telmo findes spor efter falmet kolonial storhed.. Det er fantastisk at gå tur i La Palma, og nogle af turene starter i Santa Cruz. Hvis man vil lidt længere væk, er der mulighed for at deltage i en gåtur i den enestående nationalpark Caldera de Taburiente.

  Dag 6
  La Palma, De kanariske Øer

  La Palma, den smukke ø

 • Dag 7
  La Gomera, De kanariske Øer

  Uspolerede La Gomera

  Udforsk de frodige nationalparker og laurbærskovene

  La Gomera er den næstmindste af De kanariske Øer, og her er naturen stort set utæmmet. Her findes det mest autentiske, kanariske liv.

  I San Sebastians historiske centrum kan man besøge barokkirken Iglesia de la Virgen de la Asunción, hvor det siges, at Christoffer Columbus og hans besætning bad, inden de sejlede af sted mod vest for at finde søvejen til Indien.. Man kan også besøge det arkæologiske museum for at lære noget om øens første bosættere, gauncherne.

  Eller tag på vandretur gennem de smukke laurbærskove og idylliske, palmedækkede dale i den bjergrige Parque Nacional de Garajonay, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

  Dag 7
  La Gomera, De kanariske Øer

  Uspolerede La Gomera

 • Dag 8
  El Hierro, De kanariske Øer

  Fjerntliggende El Hierro

  Oplev den unikke geologi på øen, der er på UNESCOs liste over biosfærereservater.

  Med lavaklipper og blomstermarker er El Hierro en virkelig enestående ø. Den unge vulkanø er i den tidligere fase af udviklingen af sit vulkanskjold og er på UNESCOs liste over biosfærereservater.

  Dagens havn er Puerto la Estaca, der ligger få kilometer fra Valverde, der er den eneste hovedstad på De kanariske Øer, der ikke ligger ved havet. Gå en tur i gaderne i den afslappede hovedstad og nyd dens traditionelle atmosfære.

  Vælg en panorama-bustur eller udforsk øens fotogene skove, enge og vulkanstrukturer på en vandretur. Alle disse alsidige landskaber er forbundet af stier på kryds og tværs.

  Dag 8
  El Hierro, De kanariske Øer

  Fjerntliggende El Hierro

 • Dag 9-11
  Til søs

  På vej til Kap Verde

  Nyd livet til søs under sejlturen til Kap Verde.

  Nyd en afslappende dag til søs på vores sejlads til øgruppen Kap Verde. Øerne er kendt for deres storslåede vulkanlandskaber, dramatiske dale og kæmpestore vulkaner. Det højeste punkt, Pico de Fogo, som direkte oversat betyder ‘Ildtoppen’, befinder sig hele 2.820 meter over havoverfladen.

  I løbet af sejladsen holder ekspeditionsteamet foredrag om Kap Verdens geologi og historie. Man kan også deltage i borgevidenskabsprojekter og slappe af på dækket under den tropiske sol.

  Dag 9-11
  Til søs

  På vej til Kap Verde

 • Dag 12
  Santo Antão, Kap Verde

  Forrevne Santo Antão

  Paradisø, der er skabt til eventyrlige oplevelser

  Santo Antãos landskaber med bjergtinder, slugter og bjergkløfter har nydt godt af deres uegnethed til landbrug. Det stort set uberørte vildmarksreservat er et paradis for vandrere og naturelskere.

  Vi går i land i Porto Novo, der er øens største havn. Herfra er der en spektakulær udsigt til São Vicente. Nyd en tur rundt på øen - blandt andet til dens ribeiras. Det er dybe, smalle bjergkløfter med næsten lodrette vægge.

  Eller tag på en naturvandring og nyd de smukke stedr tæt på. Gå ad stier gennem mango- og mandellunde og fornem duften af ristet kaffe fra landsbyerne.

  Dag 12
  Santo Antão, Kap Verde

  Forrevne Santo Antão

 • Dag 13
  Fogo, Kap Verde

  Vulkanske Fogo

  Et landskab af lava, kratere og calderaer

  Dagens ekspedition går til Fogo - en ø, der er domineret af en kegleformet, aktiv vulkan. Århundreder med udbrud - det seneste i 2014 - har efterladt et utroligt landskab, som vi kan udforske.

  Nyd en tur i São Filipes brostensbelagte gader og charmerende historiske centrum. Oplev de fantastiske lavamarker i Chã das Caldeiras.

  Fogo har ingen naturhavne, så vi tager kun på landgang, hvis forholdene tillader os at bruge de små ekspeditionsbåde. Ellers nyder vi det spektakulære vulkanlandskab, mens vi sejler rundt om øen.

  Dag 13
  Fogo, Kap Verde

  Vulkanske Fogo

 • Dag 14
  Santiago, Kap Verde

  Mangfoldige Santiago

  Oplev Santiagos brogede blanding af kulturelle påvirkninger

  Santiago legemliggør øgruppen Kap Verdes ånd. Her kan man nyde lidt af hvert - fra historiske seværdigheder og travle markeder til frodige dale og forrevne bjerge.

  Hovedstaden, Praia, er en dynamisk by, der tiltrækker immigranter fra resten af Kap Verde og det afrikanske kontinent.

  Udforsk Praias unikke kultur på en byrundtur. Besøg museerne og bygningerne rundt om plateauet med udstillinger af kunstgenstande, der er blevet reddet fra skibsvrag ved øerne. Tag et ophold på udsigtssteder, markedet og meget mere.

  Dag 14
  Santiago, Kap Verde

  Mangfoldige Santiago

 • Dag 15
  Boa Vista, Kap Verde

  En bid af Sahara

  Udforsk en ø-perle

  Vi har nu nået Kap Verdes østligste ø, Boa Vista.

  Her nyder vi den barske skønhed i de Sahara-lignende ørkenformationer og landskaber på den vulkanske ø. Sandklitterne og oaserne her står i skarp kontrast til de andre øer, som vi besøger på dette krydstogt.

  Gå en tur i gaderne i øens hovedstad, Sal Rei, hvor vi udforsker dens historie og traditioner og besøger Igreja de Santa Isabel. Naturreservatet Ponta do Sol ligger i gåafstand fra byen, og det er et fantastisk sted at nyde naturen.

  Dag 15
  Boa Vista, Kap Verde

  En bid af Sahara

 • Dag 16
  Til søs

  En afslappende dag til søs

  På vej til Afrika

  Vi forlader Kap Verde og sejler mod Guinea-Bissau. Under sejlturen fortæller ekspeditionsteamet om alt det, der venter forude.

  Lær noget om den ekstraordinære biodiversitet på Bissagosøerne, bijagós-folkets traditionelle kultur og den historiske påvirkning fra portugisiske opdagelsesrejsende og slavehandel.

  Man kan deltage i borgervidenskabsprogrammer og bidrage med data til igangværende forskningsprojekter. Eller man kan finpudse sine evner inden for fotografering med skibets fotograf, så man er klar til de kommende seværdigheder.

  Dag 16
  Til søs

  En afslappende dag til søs

 • Dag 17-20
  Bissagos-øerne, Guinea-Bissau

  Ekspedition til Bissagosøerne

  Oplev natur og dyreliv på dette vidunder på UNESCOs liste

  I de næste fire dage udforsker vi en labyrint af øer og kanaler, hvor vi opsøger mangrover, tropiske skove, savanneskove og kystlaguner. Skibets små ekspeditionsbåde sejler os ned ad de mindre kanaler og til landgang med ekspeditionsteamet, og der er mulighed for, at vi tager kajakkerne frem.

  Vi kommer til at møde og lære mere om de lokale bijagós-folk, der er et stammesamfund, der er organiseret i klaner. De praktiserer et liv, der er i balance med naturen, de opfatter verden omkring sig som hellig, og de har bevaret deres forfædres traditioner.

  De lokale forhold afgør, hvornår og hvor vi kan gå i land og udforske stedet, men uanset hvad vi gør, er det sikkert, at vi oplever øgruppens rige mangfoldighed helt tæt på.

  Dag 17-20
  Bissagos-øerne, Guinea-Bissau

  Ekspedition til Bissagosøerne

 • Dag 21
  Dakar, Senegal

  Skønne Dakar

  Slut eventyrrejsen i Senegals livlige hovedstad

  Ekspeditionskrydstogtet slutter i Senegals kalejdoskopiske hovedstad, Dakar. Når vi går fra borde fra M/S Spitsbergen, tager vi på en tur, der er inkluderet i rejsens pris, for at udforske den fascinerende by.

  Lyt efter de mange sprog her i Vestafrika som for eksempel wolof, pular og serer. Oplevelsen af de lokale kulturers mangfoldighed er utvivlsomt en vidunderlig måde at runde rejsen af på.

  Efter turen får vi frokost på et hotel og tilbringer resten af dagen med at slappe af i hotellets komfort, inden vi flyver hjem.

  Dag 21
  Dakar, Senegal

  Skønne Dakar

Afrejsedatoer

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
9.

Hvad er inkluderet?

Program i Dakar efter krydstogtet

 • Byrundtur i Dakar, værelse i dagtimerne på hotel i Dakar, inklusive frokost

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune, te og kaffe er inkluderet i prisen
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Sørg for at opfylde alle vaccinationskrav (global sundhedsforsikring anbefales)
 • Drikkepenge forventes ikke.

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 220
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen er opkaldt efter kronjuvelen i det arktiske Norge – Svalbard-øgruppen og dens største ø, Spitsbergen. Hurtigruten har en lang historie med at rejse til Spitsbergen - siden 1896 med “Sportsruten”.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet

Lignende rejser

Du synes sikkert også om