Makaronesien og Bissagosøerne – Et storslået ekspeditionskrydstogt fra Dakar til Lissabon (nordgående)

Makaronesien og Bissagosøerne – Et storslået ekspeditionskrydstogt fra Dakar til Lissabon (nordgående)

Makaronesien og Bissagosøerne – Et storslået ekspeditionskrydstogt fra Dakar til Lissabon (nordgående)

Makaronesien og Bissagosøerne – Et storslået ekspeditionskrydstogt fra Dakar til Lissabon (nordgående)

Rejseinformation 21 dage M/S Spitsbergen
Afrejse
21. januar 2025
Helpension inkluderet

Et 21-dages Makaronesien-ekspeditionskrydstogt fra Senegal til Bissagosøerne, Kap Verde, De kanariske Øer, Madeira og Lissabon

Afrikas alsidige kulturer

Vores storslåede ekspeditionskrydstogt starter i Dakar, der er Senegals pulserende hovedstad og Vestafrikas mest livlige, velhavende og indflydelsesrige storby. Herefter besøger vi bijagos-folket, der lever, som deres forfædre gjorde.

Øliv

Spejd efter hundredvis af fuglearter og sjældne saltvandsflodheste, søkøer, skildpadder og meget mere i Bissagos’ UNESCO-biosfærereservat. Oplev Kap Verdes kultur, fascinerende geologi og flotte vulkanlandskaber, når vi besøger Boa Vista, Santiago, Fogo og Santo Antão.

Sandstrande og fortryllende natur

Nyd De kanariske Øers naturpragt, når vi udforsker El Hierro, La Gomera og La Palma. Herefter sejler vi videre til de flotte landskaber i Madeira og til de maleriske strande og det spændende dyreliv i Porto Santo. Ekspeditionskrydstogtet slutter i Lissabon, der er en af Sydeuropas mest fortryllende byer.

Makaronesien og Bissagosøerne – Et storslået ekspeditionskrydstogt fra Dakar til Lissabon (nordgående) Makaronesien og Bissagosøerne – Et storslået ekspeditionskrydstogt fra Dakar til Lissabon (nordgående)
 • Dag 1
  Dakar, Senegal

  Skønne Dakar

  Eventyrrejsen begynder i Senegals livlige hovedstad

  Farverige, fængslende Dakar er et skønt sted at starte sin ekspedition i Vestafrika. Senegals hovedstad er en spændende og alsidig blanding af forskellige kulturer og samtidig et godt eksempel på et stabilt, afrikansk demokrati. Brug lidt tid på at lære den nye kultur at kende og bliv klar til den spændende rejse.

  Inden sejladsen kan man udforske Dakar lidt mere på vores tilkøbsprogram.. Det omfatter en overnatning og en udflugt til Île de Gorée, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Øen med forter og museer er et tragisk mindesmærke over lidelserne for de utallige slaver, der passerede øen, der var det største centrum for slavehandel på Afrikas kyst.

  Dag 1
  Dakar, Senegal

  Skønne Dakar

 • Dag 2-5
  Bissagosøerne, Gineau-Bissau

  Ekspedition til Bissagosøerne

  Oplev natur og dyreliv på dette vidunder på UNESCOs liste

  I de næste fire dage udforsker vi en labyrint af øer og kanaler, hvor vi opsøger mangrover, tropiske skove, savanneskove og kystlaguner. Skibets små ekspeditionsbåde sejler os ned ad de mindre kanaler og til landgang med ekspeditionsteamet, og der er mulighed for, at vi tager kajakkerne frem.

  Vi møder bijagos-folket, der er et klanorganiseret stammesamfund. De praktiserer et liv, der er i balance med naturen. De opfatter verden omkring sig som hellig, og de har bevaret deres forfædres traditioner.

  De lokale forhold afgør, hvornår og hvor vi kan gå på landgang og udforske stedet, men uanset hvad vi gør, er det sikkert, at vi oplever øgruppens rige mangfoldighed helt tæt på.

  Dag 2-5
  Bissagosøerne, Gineau-Bissau

  Ekspedition til Bissagosøerne

 • Dag 6
  Til søs

  På vej til Kap Verde

  Nyd livet til søs, mens vi sejler til Kap Verde.

  Nyd en afslappende dag til søs under sejladsen til øgruppen Kap Verde. Øerne er kendt for deres storslåede vulkanlandskaber, dramatiske dale og kæmpestore vulkaner, og det højeste punkt, Pico de Fogo, der direkte oversat betyder ‘Ildtoppen’, er hele 2.820 meter over havoverfladen.

  I løbet af sejladsen holder ekspeditionsteamet foredrag om Kap Verdes geologi og historie. Man kan også deltage i borgervidenskabsprojekter eller slappe af på dækket under den tropiske sol.

  Dag 6
  Til søs

  På vej til Kap Verde

 • Dag 7
  Boa Vista, Kap Verde

  Boa Vista - lidt som Sahara

  Udforsk en ø-perle

  Vi har nu nået Kap Verdes østligste ø, Boa Vista.

  Her nyder vi den barske skønhed i de Sahara-lignende ørkenformationer og landskaber på den vulkanske ø. Sandklitterne og oaserne her står i skarp kontrast til de andre øer, som vi besøger på dette krydstogt.

  Gå en tur i gaderne i øens hovedstad, Sal Rei, hvor vi udforsker historie og traditioner og besøger Igreja da Santa Isabel, der er øens største kirke. Nyd naturen i naturreservatet Ponta do Sol, der ligger i gåafstand fra byen,

  Dag 7
  Boa Vista, Kap Verde

  Boa Vista - lidt som Sahara

 • Dag 8
  Praia, Santiago

  Mangfoldige Santiago

  Oplev Santiagos brogede blanding af kulturelle påvirkninger

  Santiago legemliggør øgruppen Kap Verdes ånd. Her kan man nyde lidt af hvert - fra historiske steder og travle markeder til frodige dale og forrevne bjerge.

  Hovedstaden, Praia, er en dynamisk by, der tiltrækker immigranter fra resten af Kap Verde og det afrikanske kontinent.

  Udforsk Praias unikke kultur på en byrundtur. Besøg museerne og bygningerne rundt om plateauet med udstillinger af kunstgenstande, der er blevet reddet fra skibsvrag ved øerne. Tag et ophold på udsigtssteder, markedet og meget mere.

  Dag 8
  Praia, Santiago

  Mangfoldige Santiago

 • Dag 9
  Fogo, Kap Verde

  Vulkanske Fogo

  Et landskab af lava, kratere og calderaer

  Dagens ekspedition går til Fogo - en ø, der er domineret af en kegleformet, aktiv vulkan. Århundreder med udbrud - det seneste i 2014 - har efterladt et utroligt landskab, som vi kan udforske.

  Nyd en tur rundt i São Filipes brostensbelagte gader og charmerende historiske centrum. Oplev de fantastiske lavamarker i Chã das Caldeiras.

  Fogo har ingen naturhavn, så vi går kun i land, hvis forholdene tillader os at bruge de små ekspeditionsbåde. Ellers nyder vi det spektakulære vulkanlandskab, mens vi sejler rundt om øen.

  Dag 9
  Fogo, Kap Verde

  Vulkanske Fogo

 • Dag 10
  Porto Novo, Kap Verde

  Forrevne Santo Antão

  Paradisø, der er skabt til eventyrlige oplevelser.

  Santo Antãos landskaber med bjergtinder, slugter og bjergkløfter har nydt godt af deres uegnethed til landbrug. Det stort set uberørte vildmarksreservat er et paradis for vandrere og naturelskere.

  Vi går i land i Porto Novo, der er øens største havn. Herfra er der en spektakulær udsigt over til São Vicente. Nyd en tur rundt på øen - blandt andet til dens ribeiras. Det er dybe, smalle bjergkløfter med næsten lodrette vægge.

  Eller tag på en naturvandring og nyd de smukke steder tæt på. Gå ad stier gennem mango- og mandellunde og nyd duften af ristet kaffe fra landsbyerne.

  Dag 10
  Porto Novo, Kap Verde

  Forrevne Santo Antão

 • Dag 11-13
  Til søs

  På vej mod De kanariske Øer

  Få mere at vide om De kanariske Øer under sejladsen

  Lær noget om De kanariske Øer og deres vulkanlandskaber og alsidige historie, inden vi ankommer. Skibets ekspeditionsteam fortæller gerne alt om de fantastiske øer.

  Nyd tiden ombord, sortér billeder og slap af på dækket,. Hold udkig efter hvaler, delfiner og havfugle under sejladsen nordover tværs over Krebsens Vendekreds. Nyd maden i restauranten og se solnedgangen fra Explorer Lounge & Bar.

  I videnskabscentret kan man deltage i borgervidenskabsprogrammer, der støtter havbeskyttelsen. Alle kan gøre en forskel i forhold til at beskytte verdens mest værdifulde habitater.

  Dag 11-13
  Til søs

  På vej mod De kanariske Øer

 • Dag 14
  El Hierro, De kanariske Øer

  El Hierro

  Oplev denne UNESCO-biosfæres unikke geologi

  Med sine lavaklipper og blomstermarker er El Hierro en enestående ø, og vulkanen, der er i den tidligere fase i udviklingen af sit vulkanskjold, er klassificeret som et UNESCO-verdensbiosfærereservat.

  Dagens havn er Puerto la Estaca, der ligger nogle få kilometer fra Valverde, der er den eneste hovedstad på De kanariske Øer, der ikke ligger ved havet. Gå en tur i gaderne i den afslappede hovedstad og nyd dens traditionelle atmosfære.

  Tag en panorama-bustur eller udforsk øens fotogene skove, enge og vulkanstrukturer på en vandretur. Alle de alsidige landskaber er forbundet af stier på kryds og tværs.

  Dag 14
  El Hierro, De kanariske Øer

  El Hierro

 • Dag 15
  La Gomera, De kanariske Øer

  Uspolerede La Gomera

  Udforsk de frodige nationalparker og laurbærskovene

  La Gomera er den næstmindste af De kanariske Øer, og her er naturen stort set utæmmet. Her findes det mest autentiske, kanariske liv.

  I San Sebasti’ns historiske centrum kan man besøge barokkirken Iglesia de la Virgen de la Asunción, hvor det siges, at Christoffer Columbus og hans besætning bad, inden de sejlede mod vest for at finde søvejen til Indien. Besøg det arkæologiske museum for at lære noget om øens første bosættere, gauncherne.

  Eller tag på vandretur i de smukke laurbærskove og idylliske, palmedækkede dale i den bjergrige Parque Nacional de Garajonay, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

  Dag 15
  La Gomera, De kanariske Øer

  Uspolerede La Gomera

 • Dag 16
  La Palma, De kanariske Øer

  La Palma, den smukke ø

  Oplev livlige Santa Cruz

  La Palma er kendt som La isla Bonita, ‘Den smukke Ø’, og er bevokset med uspolerede fyrre- og laurbærskove, bananplanter og palmelunde. Hovedstaden, Santa Cruz, regnes for at være en af ​​øgruppens mest attraktive byer.

  Santa Cruz er et fantastisk eksempel på kanarisk arkitektur med sine lange alleer af bygninger i renæssancestil, der er pyntet med masser af planter og blomster. Gå ikke glip af det excentriske La Palma ø-museum, som ligger i et gammelt kloster.

  I kvartererne La Canela og San Telmo findes spor efter den falmede koloni-storhedshed. Det er fantastisk at gå tur i La Palma, og nogle af turene starter i Santa Cruz. Hvis man vil lidt længere væk, kan man deltage i en gåtur i den enestående Parque Nacional Caldera de Taburiente.

  Dag 16
  La Palma, De kanariske Øer

  La Palma, den smukke ø

 • Dag 17
  Til søs

  Kurs mod Madeira

  Brug en dag til søs på at slappe af og lære mere om destinationerne

  Tilbring en afslappende dag til søs, mens vi sejler mod Madeira-øerne.

  Slap af i boblebadet, træn i motionscentret, brug saunaen eller nyd havudsigten fra Explorer Lounge & Bar. Hvis man vil blive bedre til at tage billeder, kan skibets ekspeditionsfotografer give gode råd om landskabskompositioner.

  Gå ikke glip af ekspeditionsteamets fascinerende foredrag om Madeiras historie og dyreliv og find ud af mere om vigtige bevaringsprojekter - blandt andet om hvordan lokalbefolkningen arbejder på at fjerne invaderende plantearter fra Madeiras naturpark.

  Dag 17
  Til søs

  Kurs mod Madeira

 • Dag 18
  Madeira, Portugal

  Grønne Madeira

  Oplev Funchals historiske charme

  Madeira er indhyllet i fugtig laurbærskov og rager majestætisk op fra Atlanterhavet i et væld af grønne nuancer. Funchal er den hyggelige, kosmopolitiske hovedstad, og den er fyldt med historisk charme.

  Besøg det historiske kvarter og se den smukke katedral. Den er fra 1485 og har et træloft, der er et klassisk eksempel på manuelinsk arkitektur. Prøv Madeiras hedvine og smag den søde ananas-banan-frugt, der ligner en kæmpestor agurk.

  Man kan tage svævebanen op til en vidunderlig udsigt fra den maleriske landsby Monte. Hvis man tør, kan man på hjemturen glide halvanden kilometer ned til Funchal i en carro de cesto, der er en flettet slædekurv på træski. Det er en sjov og mindeværdig oplevelse!

  Dag 18
  Madeira, Portugal

  Grønne Madeira

 • Dag 19
  Porto Santo, Portugal

  Porto Santos gyldne sand

  Oplev naturlig skønhed på en lille guld-ø.

  Når vi nærmer os Porto Santo, skal man have kikkerten ved hånden for at holde udkig efter delfiner og havfugle, herunder Kuhls skråper, suler og bulweria.

  Gå en tur i Vila Baleira til pladsen Largo do Pelourinho, der er omkranset af palmer, og nyd et glas vinho do Porto Santo på en af barerne, inden et besøg i Casa de Colón, der er museum for Christoffer Columbus.

  Tag med på en panorama-bustur til Ponta de Calheta, Pico do Castelo og Fonte da Areia, hvor vand siges at garantere evig ungdom. Hvis man foretrækker en vandretur i naturen, kan man deltage i en vandretur til det flotte område Pico Branco, hvor megen af øens flora findes.

  Dag 19
  Porto Santo, Portugal

  Porto Santos gyldne sand

 • Dag 20
  Til søs

  Slap af og reflektér

  Nyd en sidste afslappende dag til søs.

  Da rejsen nærmer sig sin slutning, handler det kun om refleksion. Ekspeditionsteamet vil meget gerne dele turens bedste øjeblikke og holder derfor krydstogtets sidste foredrag.

  Sortér billeder, skriv rejsedagbog eller læs en bog. Der er masser af rolige steder på skibet, hvor man kan slappe af.

  Efter det sidste aftensmåltid på skibet kan man læne sig tilbage i Explorer Lounge & Bar med panorama-udsigt og en drink for at snakke om ekspeditionskrydstogtets højdepunkter med de medrejsende på vej til Lissabon.

  Dag 20
  Til søs

  Slap af og reflektér

 • Dag 21
  Lissabon, Portugal

  Fortryllende Lissabon

  Det storslåede ekspeditionskrydstogt slutter i Lissabon

  Ekspeditionskrydstogtet slutter i Lissabon. Portugals hovedstad er rig på historie og kultur. Det er en god idé at blive i Lissabon lidt længere, hvis man har tid.

  Tag en slentretur i de klassiske kvarterer Baixa, Bairro Alto, Chiado og Alfama - det gamle mauriske kvarter – hvor der er rester af et romersk teater og en maurisk fæstning. Besøg det smukke Belémtårn, som er på UNESCOs verdensarvsliste, og Jerónimos-klosteret lidt uden for byen.

  Man kan også deltage i vores tilkøbsprogram efter sejladsen for at komme på sightseeingtur i Lissabons fascinerende, historiske distrikter. Eller tag en tur til byen Sintra, der er på UNESCOs verdensarvsliste, Monserrate-paladset og strandene ved Cascais, inden overnatningen i den skønne by.

  Dag 21
  Lissabon, Portugal

  Fortryllende Lissabon

Afrejser

2025

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januar:
21.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Transfer før ekspeditionskrydstoget 

 • Transfer fra Dakar lufthavn til skibet på dagen for ombordstigning 

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved tilmelding og ombordstigning
 • Sørg for at opfylde alle vaccinationskrav (global sundhedsforsikring anbefales)
 • Drikkepenge forventes ikke.

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet

Du synes sikkert også om