Juleekspeditionskrydstogt til Kap Verde og Bissagos-øerne

Juleekspeditionskrydstogt til Kap Verde og Bissagos-øerne

Juleekspeditionskrydstogt til Kap Verde og Bissagos-øerne

Juleekspeditionskrydstogt til Kap Verde og Bissagos-øerne

Rejseinformation 13 dage M/S Spitsbergen
Afrejse
16. december 2024
Pris fra
kr 44.925
Helpension inkluderet

Tretten-dages juleekspeditionskrydstogt fra Dakar og Banjul til Kap Verde og Bissagos

Aktive, eventyrlige oplevelser

Vores helt specielle juleeventyr begynder i Dakars farverige gader. Vi rejser til to øgrupper, der er fyldt med historiske steder, modsætningsfyldte kulturer og fantastiske landskaber. Vores sidste ophold, inden vi vender tilbage til Dakar, er Banjul, der er Afrikas mindste hovedstad.

Øliv

Udforsk Kap Verdes fantastiske vulkanlandskaber, mens vi sejler til Santiago, Fogo, Santo Antão og Boa Vista. Spejd efter hundredvis af fuglearter og sjældne saltvandsflodheste, søkøer og meget mere i Bissagos’ UNESCO-biosfærereservat. Mød også bijagos-folket, der bevarer deres naturbaserede, spirituelle trossystemer og traditionelle kultur.

Juleekspeditionskrydstogt til Kap Verde og Bissagos-øerne Juleekspeditionskrydstogt til Kap Verde og Bissagos-øerne
 • Dag 1
  Dakar, Senegal

  Velkommen til Afrika!

  16. december 2024

  Vær med, når vi starter vores festlige, eventyrlige oplevelse i Senegals livlige hovedstad

  Den vestafrikanske ekspedition begynder med en overnatning i farverige Dakar. Man er velkommen til at slappe af og bruge faciliteterne på det centrale hotel eller opleve seværdighederne og lydene i Senegals pulserende hovedstad.

  Hvis man vil udforske mere af området inden ekspeditionskrydstogtet, kan man bestille en tilkøbsudflugt inden sejladsen og besøge Bandia Naturreservat. Tag med på en safari med åbent køretøj gennem den afrikanske savanne for at se det spændende dyreliv. Spejd efter giraffer, bøfler, aber, gazeller, strudse, næsehorn og meget andet.

  Dag 1
  Dakar, Senegal

  Velkommen til Afrika!

 • Dag 2
  Dakar, Senegal

  Besøg på Île de Gorée

  17. december 2024
  Forventet afgangstid er 00:00

  Tragisk historie kombineret med smuk natur

  Efter morgenmaden besøger vi det historiske UNESCO-sted Île de Gorée. Øen med forter og museer er et mindesmærke over lidelserne for de utallige slaver, der passerede det tragiske sted, der var det største centrum for slavehandel på Afrikas kyst.

  Lær mere på et museumsbesøg til Maison des Esclaves –Slavehuset. Vi spadserer også en tur rundt i byens gader, der ligger i skyggen af baobabtræer, hvor kunsthåndværkere sælger deres ting.

  M/S Spitsbergen venter på os på fastlandet.

  Dag 2
  Dakar, Senegal

  Besøg på Île de Gorée

 • Dag 3
  Til søs

  Til Kap Verde

  18. december 2024

  Så gør vi klar til ø-eventyr

  Vi tager vestpå til Kap Verde-øerne. Der er god tid til at stifte bekendtskab med både medpassagererne og ekspeditionsteamet.

  Nyd skibets komfort lige fra de lækre måltider og drinks i Explorer & Lounge Bar til afslapning i panorama-saunaen eller i et spabad ude på dækket.

  For at lære mere om, hvad der venter, kan man slutte sig til ekspeditionsteamet og høre et fascinerende foredrag i videnskabscentret og få nogle gode råd fra skibets professionelle fotograf,inden vi skal kigge efter havlivet og havfuglene.

  Dag 3
  Til søs

  Til Kap Verde

 • Dag 4
  Praia, Kap Verde

  Mangfoldige Santiago

  19. december 2024

  Se Santiagos brogede blanding af kulturelle påvirkninger

  Santiago legemliggør øgruppen Kap Verdes ånd. Her kan man nyde lidt af hvert - fra historiske steder og travle markeder til frodige dale og forrevne bjerge.

  Hovedstaden, Praia, er en dynamisk by, der tiltrækker immigranter fra resten af Kap Verde og det afrikanske kontinent.

  Udforsk Praias unikke kultur på en byrundtur. Besøg museerne og bygningerne rundt om plateauet med udstillinger af kunstgenstande, der er blevet reddet fra skibsvrag ved øerne. Tag et ophold ved udsigtssteder, markedet og meget mere.

  Dag 4
  Praia, Kap Verde

  Mangfoldige Santiago

 • Dag 5
  Sal Rei, Kap Verde

  Vulkanske Fogo

  20. december 2024

  Et landskab af lava, kratere og calderaer

  Dagens ekspedition går til Fogo - en ø, der er domineret af en kegleformet, aktiv vulkan. Århundreder med udbrud - det seneste i 2014 - har efterladt et utroligt landskab, som vi kan udforske.

  Nyd en tur rundt i São Filipes brostensbelagte gader og charmerende historiske centrum. Oplev de fantastiske lavamarker i Chã das Caldeiras.

  Fogo har ingen naturhavne, så vi tager kun på landgang, hvis forholdene tillader os at bruge de mindre ekspeditionsbåde. Ellers nyder vi det spektakulære vulkanlandskab, mens vi sejler rundt om øen.

  Dag 5
  Sal Rei, Kap Verde

  Vulkanske Fogo

 • Dag 6
  Porto Novo, Kap Verde

  Forrevne Santo Antão

  21. december 2024

  Paradisø, der er skabt til eventyrlige oplevelser

  Santo Antãos landskaber med bjergtinder, slugter og bjergkløfter har nydt godt af deres uegnethed til landbrug. Det stort set uberørte vildmarksreservat er et paradis for vandrere og naturelskere.

  Vi går i land i Porto Novo, der er øens største havn, der har en spektakulær udsigt over til São Vicente. Nyd en tur rundt på øen, der fører os gennem øens såkaldte “ribeiras”. Det er dybe, smalle bjergkløfter med næsten lodrette vægge.

  Eller man kan tage på en naturvandring og nyde de lokale perler tæt på. Gå på stier gennem mango- og mandellunde, der kun afbrydes af den lækre duft af ristet kaffe fra landsbyerne.

  Dag 6
  Porto Novo, Kap Verde

  Forrevne Santo Antão

 • Dag 7
  São Filipe, Kap Verde 

  En bid af Sahara

  22. december 2024

  Udforsk en ø-perle

  Vi har nu nået Kap Verdes østligste ø, Boa Vista.

  Her lader vi os betage af den barske skønhed i de Sahara-lignende ørkenformationer og landskaber på den vulkanske ø. Sandklitterne og oaserne her står i skarp kontrast til de andre øer, som vi besøger på dette krydstogt.

  Gå en tur rundt i gaderne i øens hovedstad, Sal Rei, hvor vi udforsker dens historie og traditioner og besøger Santa Isabel-kirken. Naturreservatet Ponta do Sol ligger i gåafstand fra byen, og det er en fantastisk måde at nyde naturen på.

  Dag 7
  São Filipe, Kap Verde 

  En bid af Sahara

 • Dag 8
  Til søs

  Mod Bissagos-øerne

  23. december 2024

  Gør dig klar til at opleve Bissagosøerne

  Vi siger farvel til Kap Verde og fortsætter ekspeditionskrydstogtet til Guinea-Bissau. Mens vi sejler, briefer ekspeditionsteamet os om det, der venter forude.

  Lær om den ekstraordinære biodiversitet i den tropiske region, bijagos-folkets traditionelle kultur og den historiske påvirkning fra portugisiske opdagelsesrejsende og slavehandel.

  Man kan også deltage i borgervidenskabsprogrammer og bidrage med data til vigtige, igangværende forskningsprojekter. Eller man kan finpudse sine evner inden for fotografering med skibets fotograf, så man er klar til de kommende seværdigheder.

  Dag 8
  Til søs

  Mod Bissagos-øerne

 • Dag 9-12
  Bissagos-øerne, Guinea-Bissau

  Jul på Bissagos

  24. december 2024 - 27. december 2024

  En jul, der gør en forskel

  I løbet af de næste fire dage lærer vi Bissagos’ labyrint af øer og kanaler at kende. Stedet er kendt for forskellige økosystemer, og vi udforsker både mangrover, tropiske skove, savanneskove og kystlaguner.

  Vi møder også det lokale bijagos-folk. Det er et traditionelt samfund, der praktiserer en næsten selvforsynende livsstil og holder den naturlige verden hellig. Deres tro har været med til at beskytte området mod udnyttelse.

  De lokale forhold afgør, hvornår og hvor vi kan gå på landgang og udforske stedet, men uanset hvad vi gør, er det sikkert, at vi oplever øgruppens rige mangfoldighed helt tæt på.

  Vi holder et særligt arrangement på skibet for at fejre højtiden med stil!

  Dag 9-12
  Bissagos-øerne, Guinea-Bissau

  Jul på Bissagos

 • Dag 13
  Banjul, Gambia

  Gambias lille hovedstad

  28. december 2024

  Mulighed for at fordybe sig i fortiden og nutiden i historiske Banjul

  Vi når Gambia og den lille hovedstad Banjul. Det er måske en lille by, men dens beliggenhed ved mundingen af Gambia-floden betyder, at den er et vigtigt handelscentrum.

  Banjul spillede en rolle i at gøre en ende på slavehandlen, da dens garnison blev brugt af den britiske flåde til at opretholde afskaffelseslovene. Tæt på findes fødestedet for Kunta Kinte, der er hovedpersonen i Alex Haleys berømte bog Rødder.

  Byen udforskes nemt til fods. Besøg det livlige Royal Albert-marked og Nationalmuseet, der indeholder historiske dokumenter og udstillinger om landets historie. Tilbage på skibet nyder vi en kulturel forestilling med gambisk musik og traditioner.

  Dag 13
  Banjul, Gambia

  Gambias lille hovedstad

 • Dag 14
  Dakar, Senegal

  Retur til Dakar

  29. december 2024
  Forventet ankomsttidspunkt er 09:00

  Ekspeditionen slutter i Senegals farverige hovedstad

  Ekspeditionskrydstogtet slutter tilbage i Senegals kalejdoskopiske hovedstad, Dakar. Når vi går fra borde fra M/S Spitsbergen, tager vi på en tur, der er inkluderet i rejsens pris, for at udforske den fascinerende by.

  Lyt efter de mange sprog her i Vestafrika, som for eksempel wolof, pular og serer. Oplevelsen af de lokale kulturers mangfoldighed er utvivlsomt en vidunderlig måde at runde rejsen af på.

  Efter turen får vi frokost på et hotel og tilbringer resten af dagen med afslapning i hotellets komfort, inden vi flyver hjem.

  Dag 14
  Dakar, Senegal

  Retur til Dakar

Afrejser

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
December:
16.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Transfer før ekspeditionskrydstoget

 • Transfer fra Dakar lufthavn til skibet på dagen for ombordstigning

Program efter ekspeditionskrydstogtet i Dakar

 • Byrundtur i Dakar, værelse i dagtimerne på hotel i Dakar, inklusive frokost

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune, te og kaffe er inkluderet i prisen
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved tilmelding og boarding
 • Sørg for at opfylde alle vaccinationskrav (global sundhedsforsikring anbefales)
 • Der forventes ikke drikkepenge

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og havforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Sørg for, at du opfylder alle vaccinationskrav (global sundhedsforsikring anbefales)
 • Der forventes ikke drikkepenge
Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om