Island, Grønland og Nordvestpassagen – Fantastiske spor efter opdagelsesrejsende

Island, Grønland og Nordvestpassagen – Fantastiske spor efter opdagelsesrejsende

Island, Grønland og Nordvestpassagen – Fantastiske spor efter opdagelsesrejsende

Island, Grønland og Nordvestpassagen – Fantastiske spor efter opdagelsesrejsende

Rejseinformation 31 dage M/S Fram
Afrejse
11. august 2024
Helpension inkluderet

31-dages storslået ekspeditionskrydstogt fra Island til Grønlands fjorde og Nordvestpassagen i Canada i 2024/2025

Grønlands fjerntliggende østkyst

Den store vildmark på Grønlands sjældent besøgte østkyst er kun tilgængelig med skib i nogle få måneder af året. Fra Reykjavík sejler vi til Scoresbysund, som er et kæmpe område med fjorde og isbræer, der spreder sig over 62.000 kvadratkilometer. Nyd skønheden og stilheden, og spejd efter sæler, hvaler og fugle såsom grønlandske jagtfalke.

Vi følger en legendarisk rute

Tilbage i Reykjavík sejler vi til Prins Christians Sund og udforsker fjordene og bosættelserne på Grønlands vestkyst, herunder UNESCO-stedet Ilulissat Isfjord. Vi sejler ad Davisstrædets og Baffin Bays vandveje, og ligesom de store opdagelsesrejsende forsøger vi at navigere mellem Nordvestpassagens kanaler til Cambridge Bay. Eventyrrejsen slutter i Edmonton.

Island, Grønland og Nordvestpassagen – Fantastiske spor efter opdagelsesrejsende Island, Grønland og Nordvestpassagen – Fantastiske spor efter opdagelsesrejsende
 • Dag 1
  Reykjavík, Island

  Kosmopolitiske Reykjavík

  11. august 2024

  Oplev Islands moderne hovedstad

  Det storslåede ekspeditionskrydstogt til Grønland og Nordvestpassagen begynder i Reykjavík, der er Islands kosmopolitiske hovedstad.

  Reykjavík er spækket med kunst, kultur og historie og er værd at udforske enten inden eller efter krydstogtet.

  Gå en tur på hovedgaden Laugavegur med dens butikker og udendørs boder, eller tag til den imponerende Hallgrímskirkja eller Reykjavíks fascinerende kunstmuseum. Kom til Reykjavík i god tid og deltag i et af vores tilkøbsprogrammer inden sejladsen.

  M/S Fram venter på os i Reykjavíks havn. Find kahytten, mød ekspeditionsteamet, og udforsk skibet. Den eventyrlige rejse er begyndt.

  Dag 1
  Reykjavík, Island

  Kosmopolitiske Reykjavík

 • Dag 2
  Til søs

  Til søs

  12. august 2024

  Vi krydser Danmarkstrædet

  Vi sejler til Grønland over Danmarkstrædet.

  Ekspeditionsteamet forklarer reglerne for at besøge habitater med dyreliv, og hvordan man respektfuldt interagerer med oprindelige, arktiske samfund.

  I videnskabscentret kan man lære mere om Grønlands geologi eller deltage i et af vores borgervidenskabsprogrammer. Besøg motionsområdet eller slap af i den panoramiske sauna inden et lækkert måltid i en af skibets restauranter.

  Dag 2
  Til søs

  Til søs

 • Dag 3-11
  Scoresbysunds fjordsystem

  Fjordsystemet ved Scoresbysund

  13. august 2024 - 21. august 2024

  Jordens største fjordsystem

  Vi tilbringer de næste ni dage med at udforske Scoresbysunds store vildmark, der er verdens største fjordsystem.

  Mens vi fredeligt sejler af sted med en baggrund af høje bjerge, blå isbjerge og spejllignende vand, opsøger vi dyreliv som hvaler og grønlandske jagtfalke. Vi får det bedste ud af forholdene, idet vi sikrer at få så mange landgange, naturvandreture, kajakture og fugleobservationer med som muligt.

  Vi besøger Ittoqqortoormiit, der er det mest afsidesliggende, beboede samfund på Den vestlige Halvkugle, og hvis forholdene tillader det, sejler vi mod den evigt, foranderlige østgrønlandske iskant for at spejde efter vilde dyr.

  Hvis man vil bidrage, kan man deltage i borgervidenskabsprogrammer, der hjælper med at bevare regionen for fremtidige generationer.

  Dag 3-11
  Scoresbysunds fjordsystem

  Fjordsystemet ved Scoresbysund

 • Dag 4
  Danmarksstrædet

  Slap af til søs

  14. august 2024

  Tilbage til Island

  Efter at have udforsket Grønlands fjerntliggende skønhed sætter vi kursen tilbage mod Island. Tilbring dagene til søs med at opsummere oplevelser med de medrejsende, studere naturen i videnskabscentret, lytte til foredrag eller bare slappe af på dækket. Spejd efter havfuglene, der følger skibet, og efter hvaler.

  Når man reflekterer over første del af ekspeditionskrydstogtet med fjordsystemernes skrøbelige økologi og elegancen ved den flydende is, har Østgrønlands skønhed helt sikkert sat sit præg.

  Dag 4
  Danmarksstrædet

  Slap af til søs

 • Dag 13
  Reykjavík

  Slap af i Reykjavík

  23. august 2024

  Nyd en udendørs spaoplevelse ved Den Blå Lagune

  Tilbage i Reykjavík kan man udforske de glæder, man måske gik glip af ved sit første besøg. I kunst- og kulturbyen kan man besøge masser af gallerier og museer. Eller tag for eksempel en tur til den berømte Blå Lagune for at slappe af.

  Nyd en uforglemmelig udendørs spaoplevelse i det geotermisk opvarmede vand, der har sin klare, blå farve fra silica og andre mineraler fra det vulkanske landskab. Mens man slapper af, kan man nyde en drink og tale med de lokale og de medrejsende, mens man ser frem til de næste oplevelser – Vestgrønland og Nordvestpassagen!

  Dag 13
  Reykjavík

  Slap af i Reykjavík

 • Dag 14-15
  Til søs

  Over Danmarksstrædet igen

  24. august 2024 - 25. august 2024

  Vi sejler mod Grønland og Nordvestpassagen

  Vi sejler til Vestgrønland over Danmarkstrædet ad samme rute, som Erik den Røde tog, da han angiveligt bosatte sig der som den første europæer.

  Gør klar til at udforske Grønlands vestkyst. De fleste grønlændere bor i landets vestlige del, og vi udforsker nogle af de byer og bosættelser, der ligger spredt langs kysten – og dens ærefrygtindgydende fjorde, isbræer og bjerge.

  Dag 14-15
  Til søs

  Over Danmarksstrædet igen

 • Dag 16
  Prins Christians Sund-området

  Prins Christians Sund

  26. august 2024

  Betagende panoramaudsigt og overdådigt dyreliv

  Beskrivelsestekst

  Vi sigter efter at udforske Prins Christians Sunds utrolige, 96 kilometer lange farvand. Granitbjerge med skarpe tinder står i skarp kontrast til de lyse, hvide gletsjere. Hold udkig efter isbjerge og farverige huse i Aappilattoq.

  Naturen er overvældende her. Se efter ring- og remmesæler, der slapper af på isen, og diverse måger og sorte lomvier, der svæver ovenfor. Vi får måske endda våge- og pukkelhvaler at se.

  Hvis havisen forhindrer os i at komme ind i sundet, sejler vi mod forrevne Kap Farvel, der er Grønlands sydligste punkt.

  Dag 16
  Prins Christians Sund-området

  Prins Christians Sund

 • Dag 17
  Kvanefjord

  Udforskning af Kvanefjord

  27. august 2024

  Oplev skønheden ved vestkystfjordenes isbræer

  Nyd første indtryk af Grønlands sublime vestkystfjorde, når vi kommer til Kvanefjorden i Sermersooq, der betyder “stedet med megen is”.

  Hav kamera klar til de glimtende isbjerge og halvt nedsænket gletsjeris – rent, hvidt med undertoner af køligt krystalblåt. De skulpturelle isblokke er nogle af den arktiske naturs fineste.

  Kun få mennesker vover sig ud på den fjerntliggende fjord. Det gør det endnu mere specielt at tilbringe dagen med at udforske her. Ekspeditionsteamet vælger steder, hvor vi går i land og nyder den smukke natur på en naturvandring, eller vi tager ud i bådene for at spejde efter dyrelivet.

  Dag 17
  Kvanefjord

  Udforskning af Kvanefjord

 • Dag 18
  Nuuk, Grønland

  Nuuk, Grønlands hovedstad

  28. august 2024

  Oplev gammel og ny grønlandsk kultur i Nuuk

  Efter flere dage med udforskning af fjerntliggende, varierede landskaber sejler vi ind til Nuuk, der er Grønlands farverige hovedstad. Med en befolkning på 18.000 har den en slående blanding af gamle og nye bygninger.

  Sammenlign de gamle bygninger – såsom Hans Egedes hus og Vor Frelser Kirke – med den grønlandske parlamentsbygnings yderst moderne arkitektur.

  Besøg Nationalmuseet, der giver en fascinerende indsigt i livet her for 500 år siden, og se seks qilakitsoq-mummier. Eller deltag i en lang vandretur i naturen gennem Paradisdalen og rundt om fjeldet Lille Malene.

  Dag 18
  Nuuk, Grønland

  Nuuk, Grønlands hovedstad

 • Dag 19
  Sisimiut, Grønland

  Spektakulære Sisimiut

  29. august 2024

  Udforsk ældgamle traditioner i arktiske Grønland

  Vi når Sisimiut, Grønlands næststørste by. Sisimiut ligger spektakulært blot 40 kilometer nord for den arktiske polarcirkel. Områdets historie strækker sig over mere end 4.500 år.

  Her lever gamle traditioner i bedste velgående, og man kan lære mere om de gamle saqqaq-genstande på museet.

  Hvis man leder efter en speciel souvenir, så køb et tørklæde, en hue eller vanter lavet af qiviut, der er moskusoksens inderste uld, der siges at være ti gange varmere end fåreuld. Eller udforsk området til fods og stræk benene på en vandretur.

  Dag 19
  Sisimiut, Grønland

  Spektakulære Sisimiut

 • Dag 20
  Ilulissat, Grønland

  UNESCO-stedet Ilulissat

  30. august 2024

  Byen, hvor man kan se og høre isen flyde

  Ekspeditionskrydstogtet når Diskobugten – et paradis for hvaler og sæler. Der venter en unik oplevelse. I den imponerende Ilulissat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste, ligger Ilulissat. Mod en baggrund af farverige huse findes et evigt skiftende galleri af forbipasserende isbjerge.

  Se de gigantiske isbjerge flyde forbi i det dybe, blå hav, mens de diskret skifter farve til forskellige nuancer af hvid, grå og blå. Med hjælp fra skibets fotograf kan entusiaster fange nuancerne af naturens skulpturer med kamera.

  Dag 20
  Ilulissat, Grønland

  UNESCO-stedet Ilulissat

 • Dag 21-22
  Labradorhavet

  Krydsning af Labradorhavet

  31. august 2024 - 1. september 2024

  Spejd efter dyreliv og deltag i borgervidenskabsprogrammer

  Vi forlader Grønland og fortsætter ekspeditionskrydstogtet til Canada tværs over Labradorhavet. Vi kommer ind i Davisstrædet, der er opkaldt efter den britiske opdagelsesrejsende John Davis, der stod i spidsen for ekspeditioner her i det 16. århundrede. Ekspeditionsteamets foredrag om for eksempel dyrelivet i det nordlige Labrador, inuit-kultur og arktisk opdagelseshistorie fortsætter.

  Strædet er kendt for sit væld af sæler, hvaler og torsk. Man kan deltage i et af vores borgervidenskabsprogrammer, hjælpe med at fotografere og registrere hvaler eller observere skyerne for at hjælpe forskere med at undersøge klimaet ved at bidrage til GLOBE-programmet.

  Dag 21-22
  Labradorhavet

  Krydsning af Labradorhavet

 • Dag 23-29
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagen

  2. september 2024 - 8. september 2024

  Krydsning af en historisk havkorridor gennem Canadas arktiske øgruppe

  Som de banebrydende opdagelsesrejsende, der kom før os, har vi heller ikke en nøjagtig rejseplan, når vi forsøger at sejle vores avancerede isklasseskib fra Atlanterhavet til Stillehavet via den berømte sørute. Opholdssteder kan omfatte Pond Inlet, Dundas Harbour, Fort Ross, Gjoa Haven og Cambridge Bay.

  Mens vi udforsker, går vi i land på steder, der er knyttet til tidlig opdagelseshistorie. Vi besøger inuitsamfund og spejder efter arktiske dyr – blandt andre isbjørne, hvaler, narhvaler, sæler og havfugle.

  Vi sejler med små ekspeditionsbåde mellem isflager og går i land for at opleve den uberørte vildmark på første hånd. Skibets ekspeditionsteam tilpasser aktiviteterne til is- og vejrforholdene, så vi får den bedst mulige oplevelse.

  Vi forsøger at nå Pond Inlet og inuit-samfundet Mittimatalik på Baffin Island. På Devon Island – Jordens største, ubeboede ø – besøger vi Dundas Harbour og lærer noget om øens Thule-arv. Vi kan endda vise vores respekt ved gravene med tre medlemmer af Franklin-ekspeditionen på Beechey Island.

  Vi fortsætter til Fort Ross, der førhen var en handelsstation ved Hudson Bay, inden vi sejler til Gjoa Haven, hvor Roald Amundsen fik gode råd om at overleve i polarområdet af netsilik inuit-folket. Hvis det er muligt at komme i land her, tager vi på en gåtur for at lære noget mere.

  Dag 23-29
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagen

 • Dag 30
  Cambridge Bay, Victoria Island

  Cambridge Bays dyreliv

  9. september 2024

  Dyreliv og bevaring i denne fiskerige bugt

  Vores ekspeditionskrydstogt fortsætter til dyrerige Cambridge Bay, hvor der er landgang. Her kan vi måske få øje på fjeldørreder, moskusokser og caribou-rensdyr. Her findes også Canadian High Arctic Research Station, der er et vigtigt center for forskning i klimaændringerne.

  Cambridge Bay har 2.000 indbyggere og er et populært sted for fluefiskere, der er ivrige efter at fange fjeldørred eller søørred. Dets lokale navn “Iqaluktuuttiaq” betyder endda “et godt fiskested”.

  Gå en tur rundt og udforsk inden flyrejsen til Edmonton om aftenen.

  Dag 30
  Cambridge Bay, Victoria Island

  Cambridge Bays dyreliv

 • Dag 31
  Edmonton

  Udforsk Edmonton

  10. september 2024

  Oplev Edmonton inden flyrejsen hjem, eller forlæng opholdet med et tilkøbsprogram for at lære mere om byen og det omkringliggende område.

  Dag 31
  Edmonton

  Udforsk Edmonton

Afrejsedatoer

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
11.

Hvad er inkluderet?

Flyrejser

 • Fly på økonomiklasse fra Cambridge Bay til Edmonton efter ekspeditionskrydstogtet

Transport 

 • Transport fra skibet til lufthavnen i Cambridge Bay efter ekspeditionskrydstogtet
 • Transport fra lufthavnen til hotellet i Edmonton efter ekspeditionskrydstogtet

Hotel 

 • Overnatning og morgenmad i Edmonton efter ekspeditionskrydstoget

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • *) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand
 • †Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et lille bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområder.
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger.

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch

Lignende rejser

Du synes sikkert også om