Arkæologisk sted i Yacuviña

Besøg dette beboelseskompleks, mest lavet med inka-sten, der matcher integrationsperioden og inkaerne. Det har store terrasser, trapper og en fontæne kendt som "Inka-badet”. Genoplev øjeblikke i disse ecuadorianske, oprindelige samfund, indånd frisk luft og slap af i landskaberne.

 • Gå på inka-stenstierne og få mere at vide om de forskellige dele af kompleksets historie fra integrations- og inka-perioderne.
 • Snak om grundprincipperne med arkæologen Robert T. Marcom, der er en del af arkæologteamet, der har gjort vigtige fund ved komplekset.
 • Indånd frisk luft og nyd dette skjulte områdes smukke landskaber.
 • Oplev musik og dans fra lokalsamfundet.
 • Sværhedsgrad

  Niveau 3: Gennemsnitslig fysisk tilstand

 • Varighed

  6 timer og 30 minutter

 • Maksimalt antal passagerer

  90

 • Booking kode

  A-PBO4

 • Fra

  kr 1.523

 • Bemærk

  Let tøj, der omfatter lange bukser og langærmet skjorte. Skjorter, friluftsbukser, vandresko, kasket eller hat. I løbet af regntiden anbefales insektmiddel på det kraftigste (december til april).

Vi begynder vores oplevelse i Machala, Ecuadors bananhovedstad, fra kystlandskabet, der hurtigt skifter til Orense Andesbjergene. I løbet af vores cirka to timer lange tur ser vi ændringen i vild vegetation og afgrøder mellem disse to økosystemer (kyst og Andesbjergene). I Atahualpa-kantonen, i El Oro-provinsen, ligger det arkæologiske kompleks Yacuviña. Det arkæologiske steds navn er sammensat af to quichua-ord: Yacu, der betyder "vand" eller "flod" og Viña, der kan oversættes til "forevigt" og yacuviña, der betyder "det evige vand". Navnet understreger en af områdets største egenskaber, der har et par kilder og andre underjordiske vandløb.

Ifølge arkæologer ville Yacuviña have været en inka-by. I de senere år har man fundet ud af, at inkaerne, et krigerfolk, ikke erobrede dette område, men i stedet lavede et særligt sted, hvor de kunne nyde et afslappet bad, fri for deres konflikter i det nordlige Ecuador, da bosættelser i denne del af Ecuador var af meget fredelige kulturer, der levede i et harmonisk miljø med naturen og dens naboer, Montubios og Tumbes, indtil spaniernes ankomst.

Stedet består af tre naturlige terrasser og stentribuner, som Machu Picchu, og som muligvis tjente som en helligdom for solen; de arkæologiske strukturer befinder sig på en strækning på cirka 1,5 kilometer.

Når vi er på det arkæologiske center i Yacuviña, får vi en kyndig snak med arkæologen Robert T. Marcom, der er en del af arkæologteamet, der har gjort vigtige fund ved komplekset. Herefter går vi på en sti, hvor man kan observere dværgtræerne og skovklædte formationer, der er vokset på klipper på 8 og 15 meter høje, inden vi nyder ruinerne midt i den høje bjergskovs oprindelige vegetation.

I slutningen af ​​gåturen nyder vi en økologisk, sund, let gourmetfrokost tilberedt med lokale råvarer dyrket på den lokale økologiske gård, mens vi nyder det smukke landskab fra dette kompleks’ udsigtssted.

Vi tager os tid til at beundre den lokale kunsthåndværk, der kan ses på et lille marked.

Valgfrit - Musik og dans fra en af lokalsamfundets folkedansergrupper. Folkedansergruppen fra Ayapamba-stiftet blev etableret i 2019, da landsbyboerne så behov for at redde deres forfædres rytmer og danse, der stammede fra de indfødte, afro-ecuadorianerne, montubios samt indbyggerne i Mestizo-landsbyerne. Gruppen består af 20 personer, både drenge, piger og teenagere mellem 11 og 17 år, der med deres daglige handlinger forsøger at fastholde erindringen om skikkene og de kulturelle traditioner i samfundene i dette område og holde dem i live.

Derefter tager vi bussen tilbage til havnen.

*I betragtning af de arkæologiske opdagelsers relevans og de rejsendes status holder dette kompleks udelukkende åbent efter særlig anmodning, og kun for sådanne vigtige rejsende med Hurtigruten.

Praktiske oplysninger:

 • Sprog: Engelsk.

 • Inkluderet: Let frokost.

 • Bemærkninger/krav:: Let tøj, der omfatter lange bukser og langærmet skjorte. Skjorter, friluftsbukser, vandresko, kasket eller hat. I løbet af regntiden anbefales insektmiddel på det kraftigste (december til april).

 • Information om vandring: 1.500 meter / terræn: Vandretur på ujævne, brede jord- og stenstier med en stigning på 20 grader og 50 trappetrin, hvor man skal gå op og ned. De rejsende kan nemt vende om og gå tilbage til fortolkningscentret.

 • Kørestolsadgang: Nej.