Norway's Coastal Kitchen

Friske råvarer købt lokalt, hvor vi sejler

Et køkken, der bringer dig tættere på

Rejsen med os er også en kulinariske rejse, hvor man kan opleve maden på Norges kyst.

De autentiske, lækre måltider i skibenes restauranter indeholder råvarer, der er indkøbt i de områder, vi sejler til. Med os ser man ikke blot kysten, man smager den også.

Gennem vores kystguider og tilkøbsudflugter kan man lære om de regionale specialiteter, hvordan fødevarer er i centrum hos de lokale og lytte til bryggernes, kokkenes og landmændenes livshistorier.

Billede af et lækkert måltid med fisk og lokale ingredienser
Foto: Agurtxane Concellon

Kærlighed til lokal mad

Over 80 % af råvarerne i skibets restauranter kommer fra flere end 50 norske leverandører og leveres til skibene i 15 ud af de 34 havne, vi besøger.

Nyd for eksempel lækker fjeldørred fra Vesterålen, prisvindende oste fra Aalangården i Lofoten og saftig kongekrabbe fra Tromsø og Finnmark.

Billede af et lækkert måltid med fisk og lokale ingredienser
Foto: Agurtxane Concellon
Head chef Øystein Nilsen is standing outside in his chefs clothing
Foto: Yann Bougaran

Køkkenchef Øistein Nilsen

Den indfødte søn fra Nordnorge, Øistein, tilbragte en stor del af sin barndom med at udforske den storslåede natur og værdsætte madens friskhed og smage fra den vilde natur.

Som chefkok for Norway's Coastal Kitchen bringer han sin vision om lokalt producerede retter til vores ikoniske skibe, samtidig med at han også er fortaler for lokale talenter, ingredienser og leverandører.

Mød vores køkkenchef, Øistein Nilsen Mød vores køkkenchef, Øistein Nilsen
Head chef Øystein Nilsen is standing outside in his chefs clothing
Foto: Yann Bougaran
Two chefs stand on the deck, each with his own dish filled with crab, shells, grilled lemon; All ingredients for a delicious seafood meal
Foto: Agurtxane Concellon

Bæredygtigt og årstidsbestemt

Når vi indkøber madvarer lokalt, handler det ikke bare om kortrejst mad. Det handler også om at belaste miljøet mindst muligt og sørge for, at så lidt mad som muligt går til spilde. 

Ved omhyggeligt at administrere udbuddet og de årstidsbestemte varer, tror vi på, at madforbruget er godt for planeten, mens det stadig smager autentisk og fantastisk.

Læs mere om, hvordan vi praktiserer bæredygtighed Læs mere om, hvordan vi praktiserer bæredygtighed
Two chefs stand on the deck, each with his own dish filled with crab, shells, grilled lemon; All ingredients for a delicious seafood meal
Foto: Agurtxane Concellon
A couple is sitting and enjoying an evening in one of the ship's restaurants. They are drinking wine and the waiter is on his way with their entrees
Foto: Agurtxane Concellon

Skibets restauranter

Generelt har hvert af vores skibe en hovedrestaurant, et bistro-lignende spisested og en fin à la carte-restaurant, som alle er i overensstemmelse med vores madkoncept med autentiske lokale retter.

Spisestuerne har typisk gulv til loft-vinduer, så du kan nyde udsigten over fjordene, mens du spiser, hvilket forbinder dig med de steder, hvor vores råvarer kommer fra.

A couple is sitting and enjoying an evening in one of the ship's restaurants. They are drinking wine and the waiter is on his way with their entrees
Foto: Agurtxane Concellon
One container with beans and another with blueberries
Foto: Hurtigruten

Komplette veganske menuer

Fremfor blot at integrere individuelle veganske retter i vores eksisterende menuer, har vi skabt en helt ny menu dedikeret til plantebaseret mad.

Det er veganisme behandlet som gourmet-mad til et anderledes og lækkert tre-retters vegansk måltid hver aften på vores skibe.

Læs om, hvordan vi har skabt vores veganske menu Læs om, hvordan vi har skabt vores veganske menu
One container with beans and another with blueberries
Foto: Hurtigruten
Vores kulinariske ambassadører, der arbejder i deres køkkener
Foto: Yann Bougaran

Kulinariske ambassadører

Vi er i gang med at brygge på et spændende samarbejde med to prisvindende køkkenchefer fra Norges kyst, Astrid Nässlander og Halvar Ellingsen, om at forbedre vores menuer og inspirere den næste generation af kokke hos Norway's Coastal Kitchen.

I et tæt samarbejde med vores egen køkkenchef, Øistein Nilsen, vil de to kulinariske ambassadører gøre det, de er bedst til - sammensætte lokalt inspirerede, bæredygtigt producerede og lækre årstidsbestemte retter, der vil være unikke for vores rejser.

Mød vores kulinariske ambassadører Mød vores kulinariske ambassadører
Vores kulinariske ambassadører, der arbejder i deres køkkener
Foto: Yann Bougaran
A fisherman holds a polystyrene box full of ice. At the top are three freshly caught cod, which are on their way to Hurtigruten's kitchen
Foto: Agurtxane Concellon

De fineste, norske råvarer

Vi er stolte over at støtte over 50 fiskere, gårde, bagerier, slagtere og andre fødevareforretninger op og ned ad Norges kyst.

Nogle er velkendte, elskede brands i Norge og har udviklet sig over årtier. Andre er familiedrevne gårde, der er gået i arv fra generation til generation og fuld af personlig historie.

Lær vores leverandører at kende Lær vores leverandører at kende
A fisherman holds a polystyrene box full of ice. At the top are three freshly caught cod, which are on their way to Hurtigruten's kitchen
Foto: Agurtxane Concellon