Norway's Coastal Kitchen
Friske råvarer købt lokalt, hvor vi sejler
Friske råvarer købt lokalt, hvor vi sejler
Rejsen med os er også en kulinariske rejse, hvor man kan opleve maden på Norges kyst.
De autentiske, lækre måltider i skibenes restauranter indeholder råvarer, der er indkøbt i de områder, vi sejler til. Med os ser man ikke blot kysten, man smager den også.
Gennem vores kystguider og tilkøbsudflugter kan man lære om de regionale specialiteter, hvordan fødevarer er i centrum hos de lokale og lytte til bryggernes, kokkenes og landmændenes livshistorier.
Over 80 % af råvarerne i skibets restauranter kommer fra flere end 50 norske leverandører og leveres til skibene i 15 ud af de 34 havne, vi besøger.
Nyd for eksempel lækker fjeldørred fra Vesterålen, prisvindende oste fra Aalangården i Lofoten og saftig kongekrabbe fra Tromsø og Finnmark.
Den indfødte søn fra Nordnorge, Øistein, tilbragte en stor del af sin barndom med at udforske den storslåede natur og værdsætte madens friskhed og smage fra den vilde natur.
Som chefkok for Norway's Coastal Kitchen bringer han sin vision om lokalt producerede retter til vores ikoniske skibe, samtidig med at han også er fortaler for lokale talenter, ingredienser og leverandører.
Når vi indkøber madvarer lokalt, handler det ikke bare om kortrejst mad. Det handler også om at belaste miljøet mindst muligt og sørge for, at så lidt mad som muligt går til spilde.
Ved omhyggeligt at administrere udbuddet og de årstidsbestemte varer, tror vi på, at madforbruget er godt for planeten, mens det stadig smager autentisk og fantastisk.
Generelt har hvert af vores skibe en hovedrestaurant, et bistro-lignende spisested og en fin à la carte-restaurant, som alle er i overensstemmelse med vores madkoncept med autentiske lokale retter.
Spisestuerne har typisk gulv til loft-vinduer, så du kan nyde udsigten over fjordene, mens du spiser, hvilket forbinder dig med de steder, hvor vores råvarer kommer fra.
Fremfor blot at integrere individuelle veganske retter i vores eksisterende menuer, har vi skabt en helt ny menu dedikeret til plantebaseret mad.
Det er veganisme behandlet som gourmet-mad til et anderledes og lækkert tre-retters vegansk måltid hver aften på vores skibe.
Vi er i gang med at brygge på et spændende samarbejde med to prisvindende køkkenchefer fra Norges kyst, Astrid Nässlander og Halvar Ellingsen, om at forbedre vores menuer og inspirere den næste generation af kokke hos Norway's Coastal Kitchen.
I et tæt samarbejde med vores egen køkkenchef, Øistein Nilsen, vil de to kulinariske ambassadører gøre det, de er bedst til - sammensætte lokalt inspirerede, bæredygtigt producerede og lækre årstidsbestemte retter, der vil være unikke for vores rejser.
Vi er stolte over at støtte over 50 fiskere, gårde, bagerier, slagtere og andre fødevareforretninger op og ned ad Norges kyst.
Nogle er velkendte, elskede brands i Norge og har udviklet sig over årtier. Andre er familiedrevne gårde, der er gået i arv fra generation til generation og fuld af personlig historie.