Dette skal pakkes til et krydstogt i Norge

Norges fire årstider er meget forskellige, så her er vores nyttige pakkeråd til hver årstid.

For at gøre det lidt nemmere at pakke har vi lavet en kort liste med anbefalinger til ting, der skal medbringes til alle årstider langs Norges kyst. Det er ud over de mest nødvendige ting.

Men hvis man glemmer noget, skal man ikke bekymre sig. Skibets butikker har et udvalg af strikvarer af høj kvalitet, tøj, souvenirer og gaver samt et lille udvalg af toiletartikler.

Dresscoden på skibene er afslappet, og der er ingen grund til at pakke formel påklædning til middagene.

Vigtige ting året rundt

Påklædning

 • Varme underlag og mellemlag

  Det er meget bedre at bære flere tynde lag end blot et par tykke lag. Luften mellem de tynde lag varmes op til ens kropstemperatur og er uundværlig isolering.

 • Ulden sweater eller fleece

  Til brug over under- og mellemlag.

 • Vind- og vandtæt jakke og bukser

  Yderlag skal være vind- og vandtætte, så man kan tilpasse sig de skiftende forhold på Norges kyst.

 • Fodtøj

  Man har brug for et par vandrestøvler, der er gået til, til udendørs brug og almindelige sko til brug på skibet.

 • Bomuldssokker

  Pak et ekstra par eller to ned i rygsækken, hvis man skal ud med snescooter eller hundeslæde, hvor fødderne hurtigt kan blive fugtige eller våde.

 • Badetøj

  Medbring badetøj til benyttelse af sauna og spabad.

Andre ting

 • Pas og/eller id-kort (gælder også skandinaviske borgere)

 • Kamera og hukommelseskort

 • Kikkert

 • Solbeskyttelse (SPF, hat, solbriller)

 • Læbepomade

  Luften mod nord er meget tør, så det er en god idé at pakke nok læbepomade.

Dette skal pakkes til alle Norges årstider

Forår – vær beredt

Da det er sandsynligt, at vi oplever tre årstider i løbet af én sejlads i foråret, er det vigtigt at pakke godt og varmt tøj. Vi anbefaler at medbringe en uldtrøje, varme sokker, et tykt halstørklæde, vinterstøvler, varme, vandtætte bukser og jakke, en hat og handsker.

Sommer – sommertøj

Sommervejret langs kysten kan være omskifteligt, så ud over T-shirts, shorts og sandaler er det klogt at pakke en varm trøje, let jakke (vandtæt), tynd hat, handsker og vandresko.

Efterår – masser af lag

Selv om solen måske skinner, kan man forvente køligere vejr i løbet af efterårsmånederne. Sørg for at pakke både tynde lag og noget varmt tøj – en ulden trøje, vind- og vandtæt jakke og bukser, en hat, handsker og lette vandrestøvler.

Vinter – pak dig godt ind

Det kan blive meget koldt langs kysten i løbet af vinteren, så vi anbefaler at pakke basis- og mellemlag, såvel
som en tyk vinterjakke, uld- eller fleecehat, elefanthue, handsker, ulden trøje, halstørklæde, vinterstøvler og overtrækspigsåler (kan købes på skibet). Og husk princippet om lag. Det er meget bedre at bære flere tynde lag end blot et par tykke lag.

I meget koldt vejr er det en rigtig god idé at bære to par handsker – et par tykke luffer (luffer adskiller ikke fingrene, så de holder hænderne varmere) og et par tynde handsker under, så man kan bruge sine fingre. Hvis man er meget kuldskær, kan hånd- og fodvarmere med kulstof være en god idé. De kan købes i de fleste gode friluftsbutikker.

Foto: Rune Kongsro

Dette skal man have på på vandreture i Norge

I løbet af rejsen kan man deltage i en af vores vandreudflugter på land. Vandreture involverer et højt niveau af fysisk aktivitet i et terræn, der ofte kan være ujævnt, glat og stejlt. Man skal være i god form og være mobil, og man skal have det rette udstyr.

Solide sko er altafgørende, men ikke nye, der endnu ikke har været i brug. Et par lag tøj er ideelt, vind- og regntæt jakke med en hætte og en lille rygsæk er ideelt. Man skal ikke bekymre sig om pigsko, trekkingstave, snesko eller pandelamper. Man kan låne det gratis på skibet, når sæsonen eller vejret kræver det.  

Foto: Rune Kongsro