Tag en tur til en kaffeplantage for at lære, hvordan de røde bær forvandles til verdens yndlingsdrink.

Huatulco - landbrugssamfund

Udforsk den rigtige landsby Huatulco og besøg en landbrugslandsby med dens kaffe-, kakao- og citrusplantager. Original chokolade, kaffe og smagsprøver på forskellige tostadas. Lokal brunch.

  • Besøg Santa Maria Huatulco, kommunens hovedby.
  • Besøg til en ægte landbrugslandsby og aktiviteter, hvor man kan møde nogle af landmændene.
  • Vandretur gennem kakao-, kaffe- og citrusplantager med chokolade-, kaffe- og tostadas-smagning.
  • Ægte, lokale snacks med håndlavede tortillas, tostadas og alt sammen lavet af lokale råvarer.
  • Sværhedsgrad

    Niveau 3: Gennemsnitslig fysisk tilstand

  • Varighed

    5 timer og 15 minutter

  • Maksimalt antal passagerer

    32

  • Booking kode

    A-HTO3

  • Fra

    kr 619

  • Bemærk

    Passende påklædning og behagelige vandresko, rygsæk, hat, solbriller og insektmiddel.

Vi besøger landsbyen Huatulco, der blev grundlagt 8. januar 1539. På hovedtorvet ved kirken fra det 18. århundrede fortæller guiden om den lokale historie for at hjælpe os med at forstå traditionerne og kulturen.

Vores næste skridt er den lille landsby Benito Juarez, hvor man dyrker tre varianter af kaffe og kakao. Først lærer vi at lave tostadas (tørre tortillas) med forskellige smage, som f.eks. fra kokosnødder, gulerod, kakao, nopal og havre. Der er varm chokolade og brændeovnsbagt brød klar til os. I løbet af det 16. århundrede var havnen i Guatulco (hvor krydstogtskibet lægger til kaj) et vigtigt sted for eksport af kakao til Spanien og Sydamerikas spanske kolonier som f.eks. Lima (Peru).

Vi starter en ti minutters vandretur langs et klart vandløb for at nå frem til en kakaoplantage, hvor vi finder ud af, at kakaobælgene og deres bønner også er en bemærkelsesværdig medicinplante i forhold til at kontrollere blodtrykket. Følg stien, tag billeder af de røde “fakkelblomster” og fyrretræerne, inden vi ankommer til kaffetræerne.

Nu er det tid til at slappe af og se, hvordan de behandler, vasker, rister og maler kaffen i hånden efter de gamle traditioner. Det er nu, vi kan nyde en kop lokal, naturlig kaffe. På tilbagevejen kommer vi forbi forskellige citrusplantager med f.eks. appelsin, lime, citron, graviola, mandarin og sapote.

Vi slutter denne lærerige dag med brunch med “sopes”, chorizo, Tasajo (oksesteak), frugtjuice, kaffe og chokolade.

Vores transport med klimaanlæg er nu klar til at køre os tilbage til kajen.

Praktiske oplysninger:

  • Sprog: Engelsk og spansk.

  • Inkluderet: Ja, vand, chokolade, kaffe, juice på gårdene.

  • Bemærkninger/krav:: Passende påklædning og behagelige vandresko, rygsæk, hat, solbriller og insektmiddel.

  • Information om vandring: Cirka 1,5 kilometer flad rute med nogle dele blidt op ad bakke, jordstier, typisk ved foden af bjergstien.

  • Kørestolsadgang: Nej.