Krystalklart og farverigt

Efterår: 1. oktober - 30. november

Dagene er kortere nu. Det blå lys er tilbage. Det er mørkt igen om natten. I mørket eksploderer himlen i rødt, grønt, lilla og blåt. Byger af farve i nord. Og så i syd. Nordlyset danser.

I en pelsjægers fodspor

Fælden er gammel. Det har ikke været brugt i årevis. Den er simpelt, men alligevel dødbringende effektiv. Den blev brugt til polarræve. De smukke pelse var som guld for pelsjægere, der fangede dem i den kolde arktiske vinter. Lange dage i isnende kulde. Livet som pelsjæger på Svalbard må have været hårdt. Kig ned. Små fodspor. Se hvor, de fører hen. Lad os gå

Champagne-smagning

Det er her, de kom. Kulminearbejderne. Cheferne. Alle, der ville købe alkohol. De skulle vise en særlig tilladelse for at få deres ration. Det var et forsøg på at regulere drikkeriet på Svalbard. Nu er lokalet fyldt med eksklusive vine og champagne fra hele verden. Glasset har en perfekt form. Glat og rundt. Champagnen er gylden. Bobler. Smag!

Sneskovandring i Svalbards vildmark

Så stille. Den eneste lyd, man hører, er fra den knitrende sne under sneskoene. Lysene fra Longyearbyen er langt væk. Den arktiske vildmark er hvid overalt, men man kan skelne konturer og former i terrænet.