Dyrelivet på South Georgia og isdækkede Antarktis

Montevideo, Uruguay - Ushuaia, Argentina

Falklandsøerne, South Georgia og spektakulære Antarktis er denne rejses højdepunkter. Vi sejler fra kosmopolitiske Montevideo, og skibets ekspeditionsteam holder fascinerende foredrag, der kan forberede dig til at udforske afsidesliggende strande og tage på kajakture mellem isbjerge i det klare blå vand. Mød pingviner, hvaler, sæler og havfugle på denne uforglemmelige rejse.

 • Vandre- og kajakture i vildmarken i Antarktis
 • Tag med i land på isolerede strande
 • Udforsk spektakulære South Georgia og Falklandsøerne
 • Se fantastisk dyreliv - sæler, pingviner, fugle og hvaler - tæt på

Oversigt

Uberørt, fjernt og virkelig anderledes

Naturen og det myldrende dyreliv, der trives på trods af de ekstreme temperaturer, giver dig evige minder til at tage med hjem. Kom i land på isolerede strande og mød dyrelivet i uforglemmelige landskaber, ro i kajak i uberørte farvande med mellem flydende isbjerge og tilbring måske en nat i et telt under stjernerne.

Rejsen starter i kosmopolitiske Montevideo, Uruguays dejlige hovedstad, og vi sejler ad Rio de la Plata ud i Atlanterhavets åbne farvand. Flodens udmunding er en meget travl sejlrute, og det er fascinerende at se skibe fra hele verden.

De fortryllende Falklandsøerne

Vi krydser åbent hav på vej til Falklandsøerne og deres endeløse horisonter, store åbne vidder, fantastiske hvide sandstrande og vilde dyr som pingviner og albatrosser. Pingvinerne er ikke bange for mennesker, og de kommer ofte tæt på og giver gode fotomuligheder! Fugleelskere bliver begejstrede for Carcass Island med dens rige variation af ænder, gæs, pingviner, albatrosser, caracaraer og gærdesmutter.

Stanley, hovedstaden i Falklandsøerne, er et vidunderligt udgangspunkt for udflugter. Byen kan nemt opleves til fods, da butikker, pubber og servicefunktioner alle ligger omkring havnen.

Fængslende South Georgia

Foredrag på skibet forbereder dig til oplevelserne på unikke South Georgia. Området har storslået natur med majestætiske gletsjere og strande, der vrimler med dyreliv.

I løbet af opholdet her kan du se søelefanter hvile sig i sandet, pelssælunger, der løber ud i og op af vandet, albatrosser, der svæver over os, og kongepingviner i tusindvis.

I Grytviken kan du se en forladt hvalfangststation, et hvalfangst-museum, den norske sømandskirke, og en lille kirkegård, hvor vi kan vise den store antarktiske opdagelsesrejsende Ernest Shackleton vores respekt.

I South Georgia har kongepingviner enorme ynglekolonier. Kolonien i Saint Andrews-bugten er på over 100.000 fugle. På grund af den lange avlscyklus er kolonierne konstant beboet.

Mens vi sejler endnu længere sydpå, fokuserer foredragene på Antarktis - blandt andet med en introduktion af de regler, der gælder for besøgende på Jordens koldeste, tørreste, mest vindomsuste og mest fjerntliggende kontinent.

Antarktis og vidunderne i det dybe Syd

Antarktis er meget anderledes end alt andet, du nogensinde kommer til at opleve! Ingen mennesker bor permanent på kontinentet, men det er hjem for millioner af pingviner og spisekammer for tusindvis af hvaler.

To af højdepunkterne er Deception Island og Half Moon Island på grund af de store kolonier af pingviner, der bor her. Nyd de smukke udsigter og æselpingvinerne på Yankee Harbour, Cuverville Island, Neko Harbour og Paradise Harbour. Den britiske base i Port Lockroy er et af de mest populære steder. Her kan vi se, hvordan livet var på en antarktisk base i 1950'erne.

Når mulighederne opstår, søsætter vi skibets kajakker, tager telte med i land og tager dig med på uforglemmelige vandreture for at udforske planetens smukkeste, uberørte steder.

På vej tilbage sejler vi gennem Drake-passagen, der
var berygtet blandt de tidlige polarforskere, inden ekspeditionsrejsen slutter i Ushuaia, verdens sydligste by.

Rejsens pris inkluderer: 

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Transport fra skibet til lufthavnen i Ushuaia
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkluderet: 

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person i dobbeltkahyt.
 • Alle planlagte landgange er afhængige af vejr- og isforhold.
 • Program og rejserute kan ændres.
Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Oplev en verden af naturlig skønhed med uberørt natur og dyreliv som ingen andre steder på jorden. Vi sejler fra Montevideo til Ushuaia og flyver derefter op til Buenos Aires, hvor ekspeditionen slutter,

Udrejse 29. oktober 2017

Afrejsehavn Montevideo
Dag 1
NEW_day_1_montevideo_montevideo-shutterstock_230867338.jpg

Rejsen mod syd


Lokalitet: Montevideo/Til søs

Sent om aftenen sejler M/S Fram fra Uruguays hovedstad, Montevideo, ad Rio de la Plata og ud i Atlanterhavets åbne farvand. Flodens udmunding er en meget travl sejlrute, og det er meget interessant at se skibe fra hele verden.

Dag 2-4
NEW_day_2-4_at_sea_golfo-nuevo-argentina-hgr-113293.jpg

Med kurs mod Falklandsøerne


Lokalitet: Til søs

Sent om aftenen sejler M/S Fram fra Uruguays hovedstad, Montevideo, ad Rio de la Plata og ud i Atlanterhavets åbne farvand. Flodens udmunding er en meget travl sejlrute, og det er meget interessant at se skibe fra hele verden.

Dag 5
NEW_day_5_falkland_islands_2500x1250_img_3914+arnau+ferrer+(port+stanley).jpg

Pingviner og blå horisonter


Lokalitet: Falklandsøerne

Falklandsøerne består af to store øer og omkring 700 mindre og har anslået 3.000 indbyggere i alt. Naturen vrimler med vidunderligt dyreliv i det uberørte miljø med fantastisk, klar, blå himmel, endeløse horisonter, store åbne vidder og fantastiske, hvide sandstrande.
Pingvinerne kommer tæt på, stopper og kigger på os, inden de går videre i total foragt over vores tilstedeværelse - gode fotomuligheder!
Fugleelskere fryder sig, hvis vi kan komme i land på Carcass Island, der er et fugleparadis med ænder, gæs, pingviner, albatrosser, caracaraer og gærdesmutter. Det er også en af de få øer hernede med træer.

Vi bruger skibets små både til at komme i land for at udforske, tage på vandretur eller se nærmere på alle fuglene.

Dag 6
NEW_day_6_stanley_ms-midnatsol-at-port-stanley-falkland-islands-hgr-113308.jpg

Falklandsøernes hovedstad


Lokalitet: Stanley

Stanley, hovedstaden på Falklandsøerne, er et vidunderligt udgangspunkt for udflugter. Byen kan nemt opleves til fods, da butikker, pubber og servicefunktioner alle ligger omkring havnen.

Dag 7-8
NEW_day_7-8_at_sea_lecture-exped_trip_hurtigruten_foto_ørjan_bertelsen_163.jpg

Sydatlanten


Lokalitet: Til søs

Vi bruger to dage på at sejle sydpå til smukke South Georgia.

Undervejs kan du overvære en række foredrag om områdets dyreliv, hvalfangst og polarhistorie. Skibets ekspeditionshold er velbevandret i alle facetter af South Georgia fra geologi og glaciologi til albatrossens parringsritualer og legender om de norske hvalfangere. En af de fascinerende historier, der fortælles her, er om Ernest Shackleton og mændene i den ulyksalige Endurance, og om hvordan de blev reddet gennem forbløffende bedrifter af tapperhed og sømandskab.

Dag 9-11
NEW_day_9_11_antarctica_half_moon_island_antarctica_24112013_057_topaz.jpg

Sydhavets Serengeti


Lokalitet: South Georgia

Der er ingen steder - på nogen breddegrad - der er som South Georgia. Der er storslåede bjerglandskaber med majestætiske gletsjere og strande, der vrimler med dyreliv.

I løbet af vores ophold her kan du se søelefanter hvile sig i sandet, pelssælunger, der løber ud i og op af vandet, albatrosser, der svæver over os, og kongepingviner i tusindvis.

I Grytviken kan du se en forladt hvalfangststation, et hvalfangst-museum, den norske Sømandskirke, og en lille kirkegård, hvor vi kan vise den store antarktiske opdagelsesrejsende Ernest Shackleton vores respekt.

I South Georgia danner kongepingviner enorme ynglekolonier. Kolonien i Saint Andrews-bugten er på over 100.000 fugle. På grund af den lange avlscyklus er kolonierne konstant beboet.

Dag 12
NEW_day_12_at_sea__r7d5249---2013-01-08-at-16-44-57_hdr.jpg

Kurs mod Antarktis


Lokalitet: Til søs

Mens vi fortsætter mod Antarktis, lærer vi noget om det dybe Syds vidundere på det store kontinent med fokus på områdets historie, miljø og dyreliv.

Dag 13-15
NEW_day_13-15_antarctica_half_moon_island_classic_antarctica_expedition_2013-207©esther-kokmeijer.jpg

Planetens smukkeste, uberørte steder


Lokalitet: Antarktis

Antarktis er meget anderledes end alt andet, du nogensinde kommer til at opleve! Ingen mennesker bor permanent på kontinentet, men det er hjem for millioner af pingviner og spisekammer for tusindvis af hvaler.

Pingviner er frygtløse, når de møder mennesker, og de kan være lige så nysgerrige for at møde dig, som du er for at møde dem.

To af højdepunkterne er Deception Island og Half Moon Island på grund af de store kolonier af pingviner, der bor her. Nyd de smukke udsigter og æselpingvinerne på Yankee Harbour, Cuverville Island, Neko Harbour og Paradise Harbour. Den britiske base i Port Lockroy er et af de mest populære steder. Her kan vi se, hvordan livet var på en antarktisk base i 1950'erne.

Dag 16-17
NEW_day_16-17_at_sea_sjofugl-over-vannet-great-wall-station-antarktis-hgr-113355.jpg

Rejsen mod nord


Lokalitet: Drake-passagen

Drake-passagen var berygtet blandt de tidlige polarforskere, og det er en unik rejse, som kun få har mulighed for at opleve.

Dag 18
NEW_day_18_ushuaia_ushuaia_mg_2785.jpg

Verdens sydligste by


Lokalitet: Ushuaia / Buenos Aires

Efter en spektakulær sørejse til Antarktis vender vi tilbage til det sydamerikanske kontinent for at lægge til i verdens sydligste by.

Ekspeditionsrejsen slutter med transport til lufthavnen og flyrejse til Buenos Aires.

Ankomst 15. november 2017

Lokalitet Ushuaia / Buenos Aires
Om bord Oplevelser Forlæng ferien

forlæng ferien

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205