Panamakanalen, indfødte samfund og kulturer (nordgående)

Panamakanalen, indfødte samfund og kulturer (nordgående)

Panamakanalen, indfødte samfund og kulturer (nordgående)

Panamakanalen, indfødte samfund og kulturer (nordgående)

Rejseinformation 15 MS Fram
Afrejse
2. april 2023
Pris fra
kr 36.649
Helpension inkluderet

Deltag i denne ekspedition til fire latinamerikanske lande, der sejler nordpå fra Chile til Panama, hvor du vil se gamle pyramider, usædvanligt smukke nationalparker og smage lækre lokale delikatesser.

Vores små skibe betyder, at vi kan føre dig hen til steder, hvor større skibe ikke kan, og give dig mulighed for at opleve fantastiske steder, lige fra byer til fjerne øer. Til tider kan vi på grund af vejret blive nødt til at ændre eller annullere vores plan for den pågældende dag. Du kan dog være helt sikker på, at alt dette er en del af at være på et autentisk eventyr i denne eksotiske region.

Chilenske byer og peruanske pyramider

Fra Valparaíso, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, rejser vi til nykolonialistiske La Serena og derefter til de solbeskinnede feriebyer Iquique og Arica. Dernæst går turen til Paracas, hvor du kan besøge de biologisk alsidige Ballestas-øer, før du prøver det overdådige køkken i Lima, der er Perus hovedstad. Derefter planlægger vi at lægge anker ved Salaverry for at besøge det gamle tempel og ruinbyerne omkring Trujillo.

Ecuadorianske paradiser og den legendariske Panamakanal

Vi gør ophold ved den vigtige ecuadorianske havn Puerto Bolivar for at lære om oro verde – det grønne guld. Herefter fortsætter vi nordpå til den travle og velstående havneby Manta, krydser ækvator og sejler til Panamatangen. Prikken over i’et på din rejse vil være at krydse fra Stillehavet til Det Caribiske Hav, på den atlantiske side af kanalen.

Panamakanalen, indfødte samfund og kulturer (nordgående) Panamakanalen, indfødte samfund og kulturer (nordgående)
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den livlige by på bakkesiderne

  2. april 2023

  Dit ekspeditionsskib MS Fram venter på dig i Valparaíso i det centrale Chile. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste og er bygget på stejle bakker med udsigt over havet og er en labyrint af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte barrios, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser. Cerros Alegre og Concepción har muligvis den bedste udsigt, mens det historiske havnekvarter kan prale af kolonial arkitektur, travle markeder samt det maritime museum og det moderne kunstmuseum.

  Der er også mulighed for at ankomme et par dage tidligere for at udforske mere af “Valpo”, hvis du tilføjer en overnatning i Santiago de Chile efterfulgt af en tur til Valparaiso og transport til skibet eller for at deltage i vores program til Atacamaørkenen før sejladsen, verdens tørreste ørken.

  Når du er kommet ombord på skibet, vil du få travlt med at hente din gratis ekspeditionsjakke, slå dig ned i din kahyt, udforske skibet og deltage i den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Efter middagen og en velkomstskål fra kaptajnen vil du møde dit Ekspeditionsteam, der vil gennemgå de vigtige sundheds- og sikkerhedsaspekter med dig.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den livlige by på bakkesiderne

 • Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonialistisk og stilfuld

  3. april 2023

  La Serena ligger på terrasser ned mod havet og er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og mange flere. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur, som f.eks. de omkring 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er 350 år gamle. Hvis kirkerne på trods af deres charme begynder at ligne hinanden, kan man kigge på deres forskellige klokketårne for at skelne dem fra hinanden.

  Ud over at gå ture på strandene, promenaderne og pladserne kan du også slentre gennem velplejede offentlige haver som f.eks. den japansk inspirerede Jardín del Corazón eller shoppe kunst og kunsthåndværk på Recova-markedet. Det arkæologiske museum huser prækoloniale genstande, mens det godt gemte stræde Patio Colonial nær Balmaceda er stedet, hvis man vil på smarte caféer og spisesteder.

  • Inkluderet Coquimbo og La Serena
  Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonialistisk og stilfuld

 • Dag 3
  Til søs

  Slap af

  4. april 2023

  Nyd roen på denne dag til søs, slap af og nyd landskabet fra observationsdækket eller loungen.

  I løbet af hele din rejse vil Ekspeditionsteamet holde foredrag i Videnskabscentret for at dele deres omfattende viden om regionen med dig. Emner kan omfatte perioder fra den præcolumbianske historie, geologien i de omkringliggende bjerge og øer, folklore fra lokalsamfundet osv. Men ikke alle foredrag begrænses til det indendørs. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan Ekspeditionsteamet muligvis også hjælpe dig med at spotte og identificere disse fjerklædte følgesvende ude på dækket.

  Dag 3
  Til søs

  Slap af

 • Dag 4
  Iquique, Chile

  Førsteklasses strand-resort

  5. april 2023

  Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet, komplet med palmer og promenader. Som en af Chiles vigtige kystbyer er Iquique fuld af aktivitet hele året rundt. De indkøbsglade strømmer til den toldfrie Zofri Mall, mens maritime entusiaster vil blive betaget af en rundvisning på korvetten La Esmeralda, der stammer fra Stillehavskrigen. Vores vigtigste plan her er et besøg i den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og har en historie, som vi bogstaveligt går igennem.

  Tilbage i Iquique kan du gå ad strandpromenaden i La Costanera langs sandstranden Playa Cavanchas og nyde udsigten til byens skyline på den ene side og parasailere og surfere på den anden side. Baquedano Street har georgiansk arkitektur fra det 19. århundrede og fører hen til Astoreca Palace og det smukke klokketårn i centrum af byen. Du kan også finde mange smarte caféer, hvor du kan forkæle dig selv med lidt lokal kaffekultur eller nippe til en traditionel og cremet mango sour. Der er blevet dannet et Chinatown omkring markedet, der forener peruanske og kinesiske smage i et unikt chifa-køkken. Ud over de forskellige skaldyrsretter skal du helt klart prøve den såkaldte chumbeque, som er en dessert, der blander stegt tynd dej med frugtagtig karamel.

  • Inkluderet Humberstone og Santa Laura
  Dag 4
  Iquique, Chile

  Førsteklasses strand-resort

 • Dag 5
  Arica, Chile

  “Det evige forårs by”

  6. april 2023

  Arica har et konstant ørkenklima og er klassificeret som en af de tørreste byer i verden, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Det betyder også, at stedet er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted, hvor man kan nyde en uendelig forårssæson. Strandene er populære blandt de solbadende og surferne, og udsigten fra den høje, sandfyldte El Morro-klint er vandreturen på 15 minutter værd op til det flagrende chilenske flag øverst oppe.

  En anden seværdighed for de besøgende er San Marcos-katedralen, der blev indviet i 1876 og er tegnet af Gustave Eiffel, som er berømt for sit tårn i Paris. Calles 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågader med masser af spisesteder og artesanía-boder, mens El Agro-markedet og madmarkedet er fuld af flotte syn og lækre dufte. På det lokale arkæologiske museum San Miguel de Azapa kan du se kunstgenstande fra Chinchorro-kulturen og lade dig forundre over mumier, der er ældre end dem fra Egypten. Gå mod den sydlige del af byen for at vandre gennem det mere krævende terræn Playa Corazones og udforske hulerne i Anzota. På en valgfri udflugt kan du også få mulighed for at se geoglyffer i Lluta Valley og Lauca-nationalpark.

  • Inkluderet Vandretur ved Atacamas kyst
  Dag 5
  Arica, Chile

  “Det evige forårs by”

 • Dag 6
  Til søs

  Den friske havluft

  7. april 2023

  Når vi sejler længere nordpå mod Peru, bør du fortsætte med at nyde Ekspeditionsteamets foredragsprogram, den sunde og salte havbrise, udsigten ude på dækket og alle de faciliteter, som ekspeditionsskibet har at tilbyde. Disse farvande er også en del af Humboldtstrømmen, en koldtvandsstrøm, der afkøler klimaet i regionen og skaber den klare himmel. Strømmen opretholder også et meget produktivt maritimt økosystem i regionen, hvilket stimulerer væksten af sardiner, ansjoser og makrel i enorme mængder.

  Hvis du kan lide at holde dig i gang, er der et veludstyret motionsrum ombord, en sauna og to udendørs boblebade.

  Dag 6
  Til søs

  Den friske havluft

 • Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugle og brandy

  8. april 2023

  Den lille og søvnige ferieby Paracas ligger i en bugt bag en halvø og er omgivet af sukkerbrune klipper og strande. Byen er kendt af de fleste som El Chaco og har mange forskellige restauranter langs hovedstranden og boulevarden, hvor du kan stoppe og få f.eks. jalea, der er en blanding af stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. De peruanske stribefisk, der er kendt som pejerry, er også en lokal specialitet, der bedst skylles ned med et glas pisco – en vindruebaseret brandy, som produceres på mobile destillerier i området. Vær dog forsigtig, for pisco kan godt slå hårdt!

  Overfor havnen i Paracas findes en mystisk, lokal geoglyf af en kandelaber, der muligvis kan dateres tilbage til år 200 før vor tidsregning. Den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som du kan besøge i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som en del af en udflugt med frivillig deltagelse. Selve Nazca-linjerne kan være ældre end kandelaberen, men nye opdages stadig, hvilket giver grobund for alle mulige teorier om deres oprindelse (måske fra rummet?).

  Du kan også tage på en bådtur til de nærliggende Ballestas-øer, som betragtes som en mindre udgave af Galápagos-øerne. Ballestas har mange vilde dyr, herunder Humboldt-pingviner, skildpadder, peruanske suler, skarver, pelikaner, søløver, delfiner, inka-terner og pukkelhvaler. Paracas-nationalreservatet ligger også i nærheden og dækker en sjælden kombination af ørken og marineøkosystemer. De gule klitter og røde sandstrande, kan minde om et landskab på Mars, skjuler mere end 100 arkæologiske seværdigheder fra Paracas-kulturen og giver fantastiske muligheder for at se fugle som andeskondoren og den chilenske flamingo.

  • Inkluderet Las Ballestas
  Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugle og brandy

 • Dag 8
  Callao/Lima, Peru

  Mad, pragtfuld mad

  9. april 2023

  Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstrimmel mellem Stillehavet og Andesbjergene og betjenes af havnen i Callao. Lima er den største by i landet, en moderne og udstrakt metropol, hvor traditioner og moderne tendenser mødes i en spændende cocktail inden for kultur og gastronomi.

  Det historiske centrum, der er på verdensarvslisten, er fuld af arkitektur fra kolonitiden, som f.eks. Plaza Mayor og San Francisco-klosteret. Derudover findes man også her lerruinerne af de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca som påmindelser om en længe mistet inkacivilisation. Hvis du vil se mere førspansk arkæologi findes der mindst fire separate museer at vælge imellem. Kunstelskerne blandt jer vil også nyde det lyse og boheme-agtige Barranco-kvarter, hvor man kan finde både vægmalerier, kreative caféer og to af Limas moderne kunstmuseer.

  Men den ultimative oplevelse i Lima må dog være maden. Køkkenet fra hovedstaden har løftet standarden over hele kloden, og der er ikke mangel på internationalt anerkendte og prisvindende restauranter, hvor du kan glæde dig over maden. En af de klassiske, gastronomiske højdepunkter i Peru er ceviche, som er frisk fisk marineret i stærk limejuice og andre krydderier. Denne klassiske ret kan nydes mange steder rundt omkring i byen, lige fra de fine spisesteder i Miraflores til de mere jordbundne cevicherías ved fiskehavnen i Chorrillos.

  • Inkluderet Rundtur til seværdighederne i Lima
  • Inkluderet Strandoprydning i Callao
  Dag 8
  Callao/Lima, Peru

  Mad, pragtfuld mad

 • Dag 9
  Salaverry/Trujillo, Peru

  En arkæologs drøm

  10. april 2023

  På grund af vinden og bølgerne fra Stillehavet kan Salaverry være en vanskelig havn at få adgang til. Hvis alt går efter planen, er det dog et godt transitpunkt til at udforske Trujillo, der er Perus tredjestørste by, samt en række arkæologiske steder spredt ud over hele den omkringliggende region.

  Trujillo ligger i en oase af en frugtbar dal overrislet af floden Moche. Byen kan prale af en farverig barok katedral fra det 17. århundrede, 10 kirker fra kolonitiden og mange nyklassicistiske palæer, for ikke at nævne et af de længste mosaikmalerier i verden på det lokale universitet. Det er dog mere end sandsynligt, at dit fokus vil være andre steder og på ting, der ikke er så moderne.

  Byen Chan Chan blev skabt af Chimú-imperiet, som dukkede op i regionen omkring år 900. De store ruiner i det 20 kvadratkilometer store kompleks inkluderer Tschudi-tempelcitadellet og Huaca Esmeralda. På den anden side af Trujillo finder du de mochikanske pyramider til ære for solen og månen, som kan dateres til et par hundrede år før Chan Chan. Især Huaca del Sol er kontinentets største struktur af soltørrede mursten, mens Huaca del Luna er mere detaljeret, og mange af stedets pastelfarvede fresker er stadig synlige.

  • Inkluderet Marinera danseopvisning ombord
  Dag 9
  Salaverry/Trujillo, Peru

  En arkæologs drøm

 • Dag 10
  Til søs

  For din fornøjelses skyld

  11. april 2023

  Når vi forlader Peru og sætter sejl mod Ecuador, kan du nyde en dag og slappe af ombord på skibet. Brug noget af din dag på at gå rundt på dækket, nyde havudsigten og holde udkig efter dyrelivet i havet som hvaler, søløver og havfugle. Hvis du har lyst til at føle dig tættere på vandet, kan du tage en dukkert i de to udendørs boblebade, hvorfra du stadig kan beundre omgivelserne.

  Der er nu også god mulighed for at gå hen til Videnskabscentret for at få en forelæsning af Ekspeditionsteamet og lære mere om, hvad du vil opleve i de følgende dage. Vælg et af dine foretrukne videnskabsprogrammer for civile for også at få at vide, hvordan du kan hjælpe til med forskning, der i øjeblikket sker rundt om i verden. Når mørket falder på, og det er stjerneklart, kan du muligvis også slutte dig til Ekspeditionsteamet ude på dækket for at kigge på stjerner. Eller du kan sætte dig ned i en behagelig stol i Explorer Lounge & Bar for at hæve et glas eller to sammen med dine nyfundne venner.

  Dag 10
  Til søs

  For din fornøjelses skyld

 • Dag 11
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Her gror det grønne guld

  12. april 2023

  Machalas vigtigste årsag til sin berømmelse er Puerto Bolivar, en vigtig ecuadoriansk havn til eksport af kaffe, kakao, rejer og en stor mængde bananer, som lokalbefolkningen kalder oro verde – “det grønne guld”. Som en del af tilkøbsudflugterne kan du besøge en lokal bananplantage, og du kan også prøve at spejde efter kolibrier, parakitter og brøleaber i Buenaventura-naturreservatet mod syd. Den nærliggende skov Puyango Petrified er en af de største samlinger af fossile træer i verden, og de menes at være omkring 100 millioner år gamle, lige så gamle som Andesbjergene selv.

  I Puerto Bolivar kan du nyde frisk fisk og skaldyr på en af havnens mange restauranter og nyde udsigten til de naturlige mangrovesumpe på Isla Jambeli overfor. Machala selv har al den charme, man forventer af en lille kystby, herunder den venlige lokalbefolkning, charmerende pladser og usædvanlige monumenter dedikeret til såkaldt sort-fish og bananeros. Restauranterne udvikler sig og er begyndt at dykke ned i det hippe, moderne køkken, som Ecuador og Peru i stigende grad er kendt for.

  • Inkluderet Byrundtur i Machala
  Dag 11
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Her gror det grønne guld

 • Dag 12
  Manta, Ecuador

  Hav, sand, surfing … og tun?

  13. april 2023

  Manta er en travl og velhavende havneby med højhuse, resorthoteller og et par kasinoer. Den er velkendt i vandsportens verden for sine lange strækninger med strande, der er velsignet med netop den slags vind og bølger, der tiltrækker surfere, bodyboardere og kitesurfere fra hele verden. De mere afslappede strandgæster hænger normalt ud blandt butikker, restauranter og barer på i Malencón Escénico ved Playa el Murcielago. Du kan også tage til San Lorenzo for at finde de bølger, surferne kommer hertil for, eller til Playa Bonita ved Santa Marianita for at se kitesurfere kaste sig rundt i bølgerne og op mod himlen.

  Bortset fra turisme trives byen med industri inden for tunfiskeri og konserves, og typisk for en kystby er fisk og skaldyr specialiteten i de mange restauranter i området. Du kan roligt forvente vildtfangede saftige rejer, sorte muslinger, blæksprutter, rød snapper og meget mere. Du bør bestræbe dig på at prøve en skål af den lokale encebollado-suppe lavet med den friske tun, som Manta er så stolt af. Museo Municipal Etnografico Cancebi har udstillinger med ecuadoriansk kunst og kunstgenstande fra den lokale førcolombianske civilisation, herunder gamle fiskeredskaber. Du vil måske også have lyst til at besøge den nærliggende håndværkerby Montecristi, hvor de traditionelle panamanske stråhatte først blev lavet og hvor de stadig håndvæves i dag.

  • Inkluderet Højtepunkter i Manta og Montecristi
  Dag 12
  Manta, Ecuador

  Hav, sand, surfing … og tun?

 • Dag 13
  Til søs

  Roen ude på havet

  14. april 2023

  En dag til søs betyder, at du kan deltage i interessante foredrag, lære grundlæggende ekspeditionsfotografering, deltage i en kunstworkshop og nyde den friske havluft ude på dækket, mens du spejder efter dyrelivet. Du kan også bruge mikroskoperne i Videnskabscentret til at analysere prøver, som vi tager i løbet af krydstogtet. Når vi krydser ækvator, er det en tradition blandt norske sejlere at afholde en ceremoni for at få Kong Neptuns velsignelse. Hvis vi er heldige, vil han måske vise sig.

  På dette tidspunkt på din rejse vil du være blevet venner med dine medforskere og fundet ud af, at I har meget til fælles med hensyn til jeres interesser og lidenskab for naturen. Du kan bruge tid på at sludre med dem over en snack i den bistrolignende Fredheim og måske minde hinanden om de bedste stunder fra ekspeditionen indtil nu. Vores Explorer Bar er også åben for drinks, og du kan muligvis fange besætningen og Ekspeditionsteamet her om aftenen til lidt hyggelig snak. Når natten falder på, er der ikke noget mere romantisk end at kigge på stjerner ude på dækket med sin elskede.

  Dag 13
  Til søs

  Roen ude på havet

 • Dag 14
  Panamakanalen

  Forbindelsen mellem to verdenshave

  15. april 2023

  I dag vil vi sejle i Panamakanalen, som tager os fra Stillehavet til Caribien. Det komplekse kanalnetværk blev påbegyndt for over hundrede år siden og strækker sig 80 km gennem naturlige og menneskeskabte vandveje. Vi vil i spænding vente på vores tildelte tidspunkt, hvor vi kan komme ind i den første af en række enorme sluser. Det er en kæmpe bedrift inden for moderne ingeniørteknik, at disse geniale sluser løfter skibet mere end 26 meter op over havets overflade. Hvis vejret tillader det, vil Ekspeditionsteamet være ude på dækket for at udpege interessante steder langs med kanalen og tale om historien om dette ambitiøse projekt.

  Godt og vel halvvejs på den 12 timer lange tur gennem kanalen sejler skibet ind i området med søen Gatun Lake. Den er lavet ved at inddæmme den nærliggende Chagres-flod og er en af de største kunstige søer i verden. Som kraftig kontrast er den omgivende regnskov næsten uberørt af enhver udvikling, og forskellige former for flora og fauna hjemmehørende til Mellemamerika blomstrer og lever ganske uforstyrret her. Langs med bredderne er du måske heldig at få øje på krokodiller og alligatorer. Kig i træerne for at få et glimt af aber og måske endda også dovendyr.

  Efter et par sluser og søer mere vil skibet til sidst sejle ind i Det Caribiske Hav og Atlanterhavet. Når du kommer fra et stort hav til et andet på én dag, får du oplevet kulminationen af 100 års planlægning, hårdt arbejde og opfindsomhed. Det vil være en oplevelse, du ikke lige glemmer.

  Dag 14
  Panamakanalen

  Forbindelsen mellem to verdenshave

 • Dag 15
  Colón, Panamá

  Indsejling til Panamakanalen

  16. april 2023

  Ekspeditionen slutter ved den caribiske indsejling til Panamakanalen. Denne travle havneby er et populært stop for krydstogtskibe, der sejler til Caribien, og har en meget alsidig befolkning i betragtning af byens lille størrelse.

  Hvis du ikke er helt klar til at afslutte dit eventyr, kan du tilføje tre ekstra nætter med vores program efter sejladsen og bo i en eksotisk junglehytte beliggende i regnskoven ved siden af Chagres-floden. Under dit ophold vil du besøge et regnskovscenter og en farm, der arbejder med genskovning, udforske junglen på en natbådssafari og nyde udsigten over området fra en svævebane.

  Der er også en anden programmulighed efter sejladsen til Casco Viejo, der uden tvivl er det mest stemningsfulde kvarter i Panama City. Her kan du slentre gennem de rustikke brostensbelagte gader og pladser, beundre arkitekturen i de koloniale kirker, palæer og Catedral Metropolitana, og du kan prøve nogle af de lokale specialiteter som kaffe og kakao.

  Du kan endda bestille endnu et ekspeditionskrydstogt herfra, der fører dig gennem de geniale menneskeskabte sluser i Panamakanalen til Stillehavet på den anden side. Derefter kan du udforske de mange seværdigheder og kystbyer i Sydamerika.

  Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en fortsat god rejse og ser frem til at se dig igen på din næste eventyrrejse!

  Dag 15
  Colón, Panamá

  Indsejling til Panamakanalen

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
2.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke understøttet
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du opfylder alle indrejse- og boardingkrav
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

MS Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. MS Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om MS Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om