MS Roald Amundsen
18 dage

Latinamerikas mangfoldige kulturer og nationalparker

Pris fra
kr 39.988
Helpension inkluderet
MS Roald Amundsen
18 dage

Latinamerikas mangfoldige kulturer og nationalparker

Pris fra
kr 39.988
Helpension inkluderet
Latinamerikas mangfoldige kulturer og nationalparker
Afrejse
3. april 2022
 • Udforsk de farverige byer, idylliske resorter og vanskeligt tilgængelige ø-reservater langs med Latinamerikas Stillehavskyst
 • Nyd kulturen og maden i de fem lande: Chile, Peru, Ecuador, Panama, Costa Rica

Aktuelle tilbud:

 • Ny sæson

  Skelsættende oplevelser begynder her. Se vores nye ekspeditionsrejser i 2022.
  Læs mere

Bestil TRYGT

15 dage tilbage!

Bestil på egne vilkår

Afbestil sejladsen af en eller anden årsag og få alle pengene tilbage – uden spørgsmål.

Økonomisk sikkerhed

Få fuld refusion inklusive depositum, der tidligere ikke kunne refunderes.

Hurtig tilbagebetaling

Hvis du afbestiller, sætter Hurtigruten pengene tilbage på din konto inden for 14 dage.

Læs vores vilkår og betingelser

Rejseplan

På denne ekspedition starter du i Chile og sejler nordpå langs Stillehavskysten til byer og resorter i Peru, Ecuador, Panama og Costa Rica. Undervejs kan du beundre de gamle ruiner, udforske fantastiske nationalparker fyldt med unikt dyreliv og nyde et rigt udvalg af den bedste mad, som Latinamerika har at tilbyde.
Dag 1
Valparaíso, Chile

3. april 2022

Forventet afgangstid er 16:00

Den livlige by på bakkesiderne
Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Foto: shutterstock

Dit hybriddrevne ekspeditionsskib MS Roald Amundsen venter på dig i Valparaíso i det centrale Chile. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste og er bygget på stejle bakker med udsigt over havet og er en labyrint af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte barrios, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser. Cerros Alegre og Concepción har sandsynligvis den bedste udsigt, mens det historiske havnekvarter kan prale af kolonial arkitektur, travle mercados samt det maritime museum og det moderne kunstmuseum. Du har også mulighed for

Når du er ombord på skibet, får du nok at se til med at hente din gratis ekspeditionsjakke, slå dig ned i din kahyt, udforske skibet og deltage i den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Efter middagen og en velkomstskål fra kaptajnen vil du møde dit Ekspeditionsteam, der vil gennemgå de vigtige sundheds- og sikkerhedsaspekter med dig.

Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Foto: shutterstock
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Foto: Camille Seaman
Dag 2
La Serena, Chile

4. april 2022

Nykolonialistisk og stilfuld
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Foto: Camille Seaman

La Serena ligger på terrasser ned mod havet og er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og mange flere. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur, som f.eks. de omkring 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er 350 år gamle. Hvis kirkerne på trods af deres charme begynder at ligne hinanden, kan man kigge på deres forskellige klokketårne for at skelne dem fra hinanden.

Ud over at gå ture på strandene, promenaderne og pladserne kan du også slentre gennem velplejede offentlige haver som f.eks. den japansk inspirerede Jardín del Corazón eller shoppe kunst og kunsthåndværk på Recova-markedet. Det arkæologiske museum huser prækoloniale genstande, mens det godt gemte stræde Patio Colonial nær Balmaceda er stedet, hvis man vil på smarte caféer og spisesteder.

Dag 3
Til søs

5. april 2022

Slap af
4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Foto: Andrea Klaussner

Nyd roen på denne dag til søs, slap af og nyd landskabet fra observationsdækket eller loungen.

I løbet af hele din rejse vil Ekspeditionsteamet holde foredrag i Videnskabscentret for at dele deres omfattende viden om regionen med dig. Emner kan omfatte perioder fra den præcolumbianske historie, geologien i de omkringliggende bjerge og øer, folklore fra lokalsamfundet osv. Men ikke alle foredrag begrænses til det indendørs. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan Ekspeditionsteamet muligvis også hjælpe dig med at spotte og identificere disse fjerklædte følgesvende ude på dækket.

4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Foto: Andrea Klaussner
Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Foto: Shutterstock
Dag 4
Iquique, Chile

6. april 2022

Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Foto: Shutterstock

Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet, komplet med palmer og promenader. Som en af Chiles vigtige kystbyer er Iquique fuld af aktivitet hele året rundt. De indkøbsglade strømmer til den toldfrie Zofri Mall, mens maritime entusiaster vil blive betaget af en rundvisning på korvetten La Esmeralda, der stammer fra Stillehavskrigen. Vores vigtigste plan her er et besøg i den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og har en historie, som vi bogstaveligt går igennem.

Tilbage i Iquique kan du gå ad strandpromenaden i La Costanera langs sandstranden Playa Cavanchas og nyde udsigten til byens skyline på den ene side og parasailere og surfere på den anden side. Baquedano Street har georgiansk arkitektur fra det 19. århundrede og fører hen til Astoreca Palace og det smukke klokketårn i centrum af byen. Du kan også finde mange smarte cafeer, hvor du kan forkæle dig selv med lidt lokal kaffekultur eller nippe til en traditionel og cremet mango sour. Der er blevet dannet et Chinatown omkring markedet, der forener peruanske og kinesiske smage i et unikt chifa-køkken. Ud over de forskellige skaldyrsretter skal du helt klart prøve den såkaldte chumbeque, som er en dessert, der blander stegt tynd dej med frugtagtig karamel.

Dag 5
Arica, Chile

7. april 2022

“Det evige forårs by”
Bird stands on beach in Arica at sunset.
Foto: Shutterstock

Arica har et konstant ørkenklima og er klassificeret som en af de tørreste byer i verden, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Det betyder også, at stedet er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted, hvor man kan nyde en uendelig forårssæson. Strandene er populære blandt de solbadende og surferne, og udsigten fra den høje, sandfyldte El Morro-klint er vandreturen på 15 minutter værd op til det flagrende chilenske flag øverst oppe.

En anden seværdighed for de besøgende er San Marcos-katedralen, der blev indviet i 1876 og er tegnet af Gustave Eiffel, som er berømt for sit tårn i Paris. Calles 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågader med masser af spisesteder og artesanía-boder, mens El Agro-markedet og madmarkedet er fuld af flotte syns- og dufteindtryk. På det lokale arkæologiske museum San Miguel de Azapa kan du se kunstgenstande fra Chinchorro-kulturen og lade dig forundre over mumier, der er ældre end dem fra Egypten. Gå mod den sydlige del af byen for at vandre gennem det mere krævende terræn Playa Corazones og udforske hulerne i Anzota. På en valgfri udflugt kan du også få mulighed for at se geoglyffer i Lluta Valley og Lauca-nationalpark.

Bird stands on beach in Arica at sunset.
Foto: Shutterstock
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Foto: Andrea Klaussner
Dag 6
Til søs

8. april 2022

Den friske havluft
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Foto: Andrea Klaussner

Når vi sejler længere nordpå mod Peru, bør du fortsætte med at nyde Ekspeditionsteamets foredragsprogram, den sunde og salte havbrise, udsigten ude på dækket og alle de faciliteter, som ekspeditionsskibet har at tilbyde. Disse farvande er også en del af Humboldtstrømmen, en koldtvandsstrøm, der afkøler klimaet i regionen og skaber den klare himmel. Strømmen opretholder også et meget produktivt maritimt økosystem i regionen, hvilket stimulerer væksten af sardiner, ansjoser og makrel i enorme mængder.

Hvis du kan lide at holde dig aktiv, er der veludstyrede fitnesscentre om bord, både indendørs og udendørs, og begge med fantastisk udsigt. Vi tænker også på vores badeglade gæster, og skibet har en opvarmet infinity-pool, som du kan nyde. Hvis du bliver træt af løbebåndet, skal du tage løbeskoene med ud på den udendørs løbebane. Udsigten og havbrisen vil anspore dig til at løbe et par kilometer mere.

Dag 7
Paracas, Peru

9. april 2022

Fugle og brandy
Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Foto: Shutterstock

Den lille og søvnige ferieby Paracas ligger i en bugt bag en halvø og er omgivet af sukkerbrune klipper og strande. Byen er kendt af de fleste som El Chaco og har mange forskellige restauranter langs en strandpromenade og boulevard, hvor du kan stoppe og få f.eks. jalea, der er en blanding af stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. De peruanske stribefisk, der er kendt som pejerry, er også en lokal specialitet, der bedst skylles ned med et glas pisco – en vindruebaseret brandy, som produceres på mobile destillerier i området. Vær dog forsigtig, for pisco kan godt slå hårdt!

Overfor havnen i Paracas findes en mystisk, lokal geoglyf af en kandelaber, der muligvis kan dateres tilbage til år 200 før vor tidsregning. Den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som du kan besøge i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som en del af en udflugt med frivillig deltagelse. Selve Nazca-linjerne kan være ældre end kandelaberen, men nye opdages stadig, hvilket giver grobund for alle mulige teorier om deres oprindelse (måske fra rummet?).

Du kan også tage på en bådtur til de nærliggende Ballestas-øer, som betragtes som en mindre udgave af Galápagos-øerne. Ballestas har mange vilde dyr, herunder Humboldt-pingviner, skildpadder, peruanske suler, skarver, pelikaner, søløver, delfiner, inka-terner og pukkelhvaler. Paracas-nationalreservatet ligger også i nærheden og dækker en sjælden kombination af ørken og marineøkosystemer. De Mars-agtige gule klitter og røde sandstrande skjuler mere end 100 arkæologiske seværdigheder fra Paracas-kulturen og giver fantastiske muligheder for at se fugle som andeskondoren og den chilenske flamingo.

Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Foto: Shutterstock
Fountain on a square with palm trees, large beautiful buildings in the background.
Foto: Shutterstock
Beautiful building from below, in Lima.
Foto: Shutterstock
Dag 8
Callao/Lima, Peru

10. april 2022

Mad, pragtfuld mad
Fountain on a square with palm trees, large beautiful buildings in the background.
Foto: Shutterstock

Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstrimmel mellem Stillehavet og Andesbjergene og betjenes af havnen i Callao. Lima er den største by i landet, en moderne og udstrakt metropol, hvor traditioner og moderne tendenser mødes i en spændende cocktail inden for kultur og gastronomi.

Det historiske centrum, der er på verdensarvslisten, er fuld af arkitektur fra kolonitiden, som f.eks. Plaza Mayor og San Francisco-klosteret. På den anden side ligger lerruinerne af de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca som påmindelser om en længe mistet inkacivilisation. Hvis du vil se mere førspansk arkæologi findes der mindst fire separate museer at vælge imellem. Kunstelskerne blandt jer vil også nyde det lyse og boheme-agtige Barranco-kvarter, hvor man kan finde både vægmalerier, kreative caféer og to af Limas moderne kunstmuseer.

Men den ultimative oplevelse i Lima må dog være maden. Køkkenet fra hovedstaden har løftet standarden over hele kloden, og der er ikke mangel på internationalt anerkendte og prisvindende restauranter, hvor du kan glæde dig over maden. En af Perus gastronomiske klassikere er ceviche, som er frisk fisk marineret i skarp limejuice og andre krydderier. Denne klassiske ret kan nydes mange steder rundt omkring i byen, lige fra de fine spisesteder i Miraflores til de mere simple cevicherías ved fiskehavnen i Chorrillos.

Dag 9
Salaverry/Trujillo, Peru

11. april 2022

En arkæologs drøm
Human-like statues in front of two walls. Salaverry, Chan Chan.
Foto: Shutterstock

På grund af vinden og bølgerne fra Stillehavet kan Salaverry være en vanskelig havn at få adgang til. Hvis alt går efter planen, er det dog et godt transitpunkt til at udforske Trujillo, der er Perus tredjestørste by, samt en række arkæologiske steder spredt ud over hele den omkringliggende region.

Trujillo ligger i en oase af en frugtbar dal overrislet af floden Moche. Byen kan prale af en farverig barok katedral fra det 17. århundrede, 10 kirker fra kolonitiden og mange nyklassicistiske palæer, for ikke at nævne et af de længste mosaikmalerier i verden på det lokale universitet. Det er dog mere end sandsynligt, at dit fokus vil være andre steder og på ting, der ikke er så moderne.

Byen Chan Chan blev skabt af Chimú-imperiet, som dukkede op i regionen omkring år 900. De store ruiner i det 20 kvadratkilometer store kompleks inkluderer Tschudi-tempelcitadellet og Huaca Esmeralda. På den anden side af Trujillo finder du de mochikanske pyramider til ære for solen og månen, som kan dateres til et par hundrede år før Chan Chan. Især Huaca del Sol er kontinentets største struktur af soltørrede mursten, mens Huaca del Luna er mere detaljeret, og mange af stedets pastelfarvede fresker er stadig synlige.

Human-like statues in front of two walls. Salaverry, Chan Chan.
Foto: Shutterstock
Man in shirt, onboard photographer, standing with a camera in the expedition lounge.
Foto: Agurtxane Concellon
People standing on deck watching down to see something in the Sea.
Foto: Camille Seaman
Dag 10
Til søs

12. april 2022

For din fornøjelses skyld
Man in shirt, onboard photographer, standing with a camera in the expedition lounge.
Foto: Agurtxane Concellon

Når vi forlader Peru og sætter sejl mod Ecuador, kan du nyde en dag og slappe af ombord på skibet. Udnyt de mange faciliteter ombord, eller deltag i foredrag, der kan forberede dig på, hvad du stadig har i vente.

Hvis du vil slappe helt af i de ledige stunder ombord, er der ikke noget bedre end at gå i wellness-centret. Du kan føle spændingerne i dine muskler forsvinde i løbet af en massage, eller du kan forkæle dig selv med et par eksfolierende behandlinger. Og hvis det varme vejr ikke har åbnet dine porer op endnu, så er det helt sikkert, at en tur i saunaen nok skal gøre det. Du kan også hoppe i dit badetøj og læne dig tilbage i boblerne i de udendørs boblebade eller dase i en tilstand af zen under en guidet meditationslektion. Uanset hvad du end beslutter dig for at lave, er du sikker på at komme af med stress og få energi de næste eventyr.

Dag 11
Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

13. april 2022

Her gror det grønne guld
Hummingbird sitting in a tree.
Foto: shutterstock

Machalas vigtigste årsag til stedets berømmelse er Puerto Bolivar, en vigtig ecuadoriansk havn til eksport af kaffe, kakao, rejer og rigelige mængder af bananer, som lokalbefolkningen kalder for oro verde – “det grønne guld”. Som en del af de valgfri udflugter kan du besøge en lokal bananplantage, og du kan også prøve at få øje på kolibrier, parakitter og brøleaber i Buenaventura-naturreservatet mod syd. Den nærliggende skov Puyango Petrified er en af de største samlinger af fossile træer i verden, og de menes at være omkring 100 millioner år gamle, lige så gamle som Andesbjergene selv.

I Puerto Bolivar kan du nyde frisk fisk og skaldyr på en af havnens mange restauranter og nyde udsigten til de naturlige mangrovesumpe på Isla Jambeli overfor. Machala selv har al den charme, man kan håbe på for en lille kystby - venlig lokalbefolkning, charmerende pladser og usædvanlige monumenter brugt til sortering og handel med fisk og bananeros. Restauranterne bliver bedre og bedre og er begyndt at dyrke det hippe, moderne køkken, som Ecuador og Peru i stigende grad er kendt for.

Hummingbird sitting in a tree.
Foto: shutterstock
The coastline of Isla de la Plata.
Foto: Shutterstock
Two birds with blue feet - Blue footed boobies - in Isla de la Plata.
Foto: Shutterstock
Dag 12
Isla de la Plata, Ecuador

14. april 2022

Ecuadors andet Galápagos
The coastline of Isla de la Plata.
Foto: Shutterstock

Isla de la Plata er en del af Parque National Machalilla, Ecuadors eneste kystnære nationalpark. Øen ligger ret langt ud for kysten, og her er der tendens til store bølger, der kan gøre landgange til lidt af en udfordring. Dens navn som "Øen af sølv" menes at stamme fra legenden om, at den engelske sømand Francis Drake begravede en stor sølvskat her. Eller måske er det fordi, at alle fugleekskrementerne, kaldt guano, reflekteret i solskinnet gav øen et skinnende, sølvfarvet udseende set fra fastlandet. Og der er aldrig blevet fundet nogen skat på øen, som kun måler lidt under 6 kvadratkilometer.

Hvad øen mangler i størrelse eller sølv, kompenserer den så mere end rigeligt for med et stort dyreliv, der kan konkurrere med Galápagos-øerne Hvis vi kan gå i land her, vil de ivrige fugleobservatører blandt jer nyde at gå rundt på øen med kikkerten klar til at få øje på nogle af de 32 fuglearter, der findes her, som f.eks. de berømte blåbenede suler, redebyggende albatrosser, pelikaner, havsuler og fregatfugle. Vandene omkring øen er lige så mangfoldige, og du kan være heldig at se både hvaler, djævlerokker, grønne skildpadder og delfiner.

Dag 13
Manta, Ecuador

15. april 2022

Hav, sand, surfing … og tun?
Manta from above - houses and a church surrounded by forests.
Foto: Shutterstock

Manta er en travl og velhavende havneby med højhuse, resorthoteller og et par kasinoer. Den er velkendt i vandsportens verden for sine lange strækninger med strande, der er velsignet med netop den slags vind og bølger, der tiltrækker surfere, bodyboardere og kitesurfere fra hele verden. De mere afslappede strandgæster hænger normalt ud blandt butikker, restauranter og barer på i Malencón Escénico ved Playa el Murcielago. Du kan også tage til San Lorenzo for at finde de bølger, surferne kommer hertil for, eller til Playa Bonita ved Santa Marianita for at se kitesurfere kaste sig rundt i bølgerne og op mod himlen.

Bortset fra turisme trives byen med industri inden for tunfiskeri og konserves, og typisk for en kystby er fisk og skaldyr specialiteten i de mange restauranter i området. Du kan roligt forvente vildtfangede saftige rejer, sorte muslinger, blæksprutter, rød snapper og meget mere. Du bør bestræbe dig på at prøve en skål af den lokale encebollado-suppe lavet med den friske tun, som Manta er så stolt af. Museo Municipal Etnografico Cancebi har udstillinger med ecuadoriansk kunst og kunstgenstande fra den lokale førcolombianske civilisation, herunder gamle fiskeredskaber. Du vil måske også have lyst til at besøge den nærliggende håndværkerby Montecristi, hvor de traditionelle panamanske stråhatte først blev lavet og hvor de stadig håndvæves i dag.

Manta from above - houses and a church surrounded by forests.
Foto: Shutterstock
Woman standing in front of a shop, looking at hats.
Foto: Shutterstock
Microscopes in the Science Center onboard the ship.
Foto: Agurtxane Concellon
Dag 14
Til søs

16. april 2022

Roen ude på havet
Microscopes in the Science Center onboard the ship.
Foto: Agurtxane Concellon

En dag til søs betyder, at du kan deltage i interessante foredrag, lære grundlæggende ekspeditionsfotografering, deltage i en kunstworkshop og nyde den friske havluft ude på dækket, mens du spejder efter dyrelivet. Du kan også bruge mikroskoperne i Videnskabscentret til at analysere prøver, som vi tager i løbet af krydstogtet. Når vi krydser ækvator, er det en tradition blandt norske sejlere at afholde en ceremoni for at få Kong Neptuns velsignelse. Hvis vi er heldige, vil han måske vise sig.

På dette tidspunkt på din rejse vil du være blevet venner med dine medforskere og fundet ud af, at I har meget til fælles med hensyn til jeres interesser og lidenskab for naturen. Du kan bruge tid på at sludre med dem over en snack i den bistrolignende Fredheim og måske minde hinanden om de bedste stunder fra ekspeditionen indtil nu. Vores Explorer Bar er også åben for drinks, og du kan muligvis fange besætningen og Ekspeditionsteamet her om aftenen til lidt hyggelig snak. Når natten falder på, er der ikke noget mere romantisk end at kigge på stjerner ude på dækket med sin elskede.

Dag 15
Cebaco Island, Panama

17. april 2022

Strande uden for alfarvej
Man snorkeling among corals and fish.
Foto: Shutterstock

Selv om den er Panamas tredjestørste ø, er meget af Cebaco ubeboet bortset fra den lille landsby El Jobo i nord. Den eneste adgang til Cebaco er ad søvejen, men der er ingen offentlige færger, der går hertil. Resultatet af denne afsides beliggenhed er et stille, traditionelt ø-liv, som er helt glemt af masseturisme og upåvirket af udviklingen.

Kilometerlange smukke og uberørte strande ligger skjult om hver et hjørne, såsom Playa Grande mod syd, som har flot hvidt sand og rækker af kokospalmer. Der er forskellige vandrestier, der fletter sig gennem den frodige regnskov og som er ideelle, hvis man et øjeblik vil nyde øernes fred og kigge efter dyrelivet. Montijo-bugten, hvor øen ligger, er en del af et nationalt beskyttet havreservat, og det frodige turkisblå vand ved La Pita-stranden og Caelata Cayman byder på fantastiske koralrev og farverige fisk, som du kan se, når du snorkler.

Man snorkeling among corals and fish.
Foto: Shutterstock
Two red parrots sitting in a tree in Golfito, Costa Rica.
Foto: Shutterstock
Golfito in Costa Rica, some houses next to palm trees, mountains to left and water to the right, surrounded by mountains.
Foto: Shutterstock
Dag 16
Golfito, Costa Rica

18. april 2022

Fra bananer til gode handler
Two red parrots sitting in a tree in Golfito, Costa Rica.
Foto: Shutterstock

Den rolige by Golfito ligger beskyttet i den fantastisk smukke Golfito Bay, som ligger i den større Golfo Dulce. Du kan nyde udsigten fra lystbådehavnene ved vandet eller endnu bedre, gå en tur på de naturskønne vandrestier, der fører op til dyrenes tilflugtssteder oppe på bakken og videre til Piedras Blancas-nationalpark. Når du udforsker den frodige regnskov, vil du støde på smukke vandfald og måske spionerende tukaner, araer, blå sommerfugle med navnet Cypris morpho, myreslugere, dovendyr, kappebrøleaber og meget mere. Det rolige vand ved bugten gør det også ideelt at tage på en tur i de lokale mangrover og besøge de isolerede strande i kajak som en del af en valgfri udflugt.

En gang var regionen vigtig for bananeksporten, men Golfito har siden skiftet sin økonomi over til palmeolieplantager og sportsfiskeri. Lystfiskere i alle aldre bor på specialiserede resorter og i smarte øko-hytter rundt omkring på Golfito og tager ud med de mange både om dagen i håb om at fange en af de ikoniske stillehavssejlfisk. Hvis du er på udkig efter et godt tilbud, kan du besøge byens toldfrie center, der regelmæssigt trækker både besøgende og lokale til sig for at shoppe.

Dag 17
Quepos, Costa Rica

19. april 2022

Costa Ricas foretrukne paradis
White beach and turquoise water in Quepos, Manuel Antonio National Park, in Costa Rica.
Foto: Shutterstock

Du vil finde ud af, at der er masser af ting at se og lave i og omkring byen Quepos. De mange både i den smukke Marina Pez Vela bliver brugt til sportsfiskeri efter de store fisk, som Quepos er kendt for. Omkring den centrale plaza findes der seks karreer med restauranter, gallerier og butikker, og der er mulighed for vandsport på den 1,6 kilometer lange Playa Espadilla.

Quepos’ største attraktion er dog, at byen ligger tæt på Manuel Antonio-nationalparken. Det er en af de mest populære nationalparker i Costa Rica og rangerer på Forbes’ liste over de 12 smukkeste nationalparker i verden. Parken har imponerende udsigt over bjerge, mangrover, laguner, strande og tropisk skov. Med 350 fuglearter og 109 arter af pattedyr bliver den ofte beskrevet som en “udendørs zoologisk have” af besøgende. Hvis du følger den betagende Perezoso-sti, kan du håbe på at få øje på skarlagenrøde araer, tukaner, høge, fire forskellige abearter, dovendyr, leguaner og bæltedyr.

White beach and turquoise water in Quepos, Manuel Antonio National Park, in Costa Rica.
Foto: Shutterstock
Monkey sitting in a tree in the Manuel Antonio National Park.
Foto: Shutterstock
Peninsula going into the Ocean, with a long pier in Puntarenas.
Foto: Shutterstock
Dag 18
Puntarenas, Costa Rica

20. april 2022

Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

Slutningen på din eksotiske ekspedition
Peninsula going into the Ocean, with a long pier in Puntarenas.
Foto: Shutterstock

Desværre ender din ekspedition nu i Puntarenas, en by på en nåleagtig jordstribe på Stillehavskysten i Costa Rica. De smarte storbyfolk fra San José tager normalt til Puntarenas i løbet af dagen for at få et skud afslappet kystliv og frisk havluft. Selv om det stadig er en aktiv fiskerihavn, fungerer Puntarenas hovedsageligt som et transitpunkt for folk på vej andre steder hen i regionen, såsom til de hvide sandstrande på Nicoya-halvøen eller Tortuga Island, der har masser af vandfald.

Afhængigt af hvor meget tid du har efter at være gået fra borde og inden din returflyvning eller et eventuelt program efter sejladsen, er der mulighed for en behagelig spadseretur blandt palmerne ved Paseo de los Turistas. Der er restauranter, madboder og mulighed for souvenirshopping i sidste øjeblik. Hvis der er tid til at forkæle din søde tand, anbefaler vi batidos-frugtsmoothies samt churchills, der er den officielle snack fra Puntarenas og som er en kombination af frugt, såkaldt shaved ice, sirup og almindelig is. Hvis du undrer dig over navnet, kommer det fordi, at den lokale opfinder af denne søde ret blev anset for at ligne den berømte britiske premierminister ganske meget.

Før du tager hjem, hvorfor så ikke få mest muligt ud af din tur og tilføj et program efter sejladsen til det storslåede Arenal-vulkanområde, hvor du kan deltage i aktiviteter og se mere af Costa Ricas smukke flora og fauna. Du kan også deltage i en junglebådtur med frokost efterfulgt af en aften i hovedstaden San José.

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjernestliggende og uberørte farvande. På alle ekspeditioner hersker naturen. Vejr- is- og havforhold sætter grænserne for alle Hurtigrutens operationer. Sikkerhed og uovertrufne oplevelser for de rejsende har altid højeste prioritet. Alle planlagte rejseruter vurderes løbende for at kunne tilpasses begrænsninger, uventede vejrforhold eller spændende muligheder, som naturen og dyrelivet tilbyder. Derfor kalder vi det en ekspedition.
Find priser og ledige pladser

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Mange forskellige inkluderede aktiviteter med udflugter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Roald Amundsen
Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Find priser og ledige pladser