MS Roald Amundsen
13 dage

Forskellige kulturer i Sydamerika og Galápagosøerne

Pris fra
kr 46.419
Helpension inkluderet
MS Roald Amundsen
13 dage

Forskellige kulturer i Sydamerika og Galápagosøerne

Pris fra
kr 46.419
Helpension inkluderet
Forskellige kulturer i Sydamerika og Galápagosøerne
Afrejse
3. april 2022
 • Besøg en række unikke, karakteristiske samfund langs Sydamerikas Stillehavskyst
 • Oplev det vidunderlige dyreliv på de biologisk alsidige Galápagosøer

Aktuelle tilbud:

 • Ny sæson

  Skelsættende oplevelser begynder her. Se vores nye ekspeditionsrejser i 2022.
  Læs mere

Bestil TRYGT

15 dage tilbage!

Bestil på egne vilkår

Afbestil sejladsen af en eller anden årsag og få alle pengene tilbage – uden spørgsmål.

Økonomisk sikkerhed

Få fuld refusion inklusive depositum, der tidligere ikke kunne refunderes.

Hurtig tilbagebetaling

Hvis du afbestiller, sætter Hurtigruten pengene tilbage på din konto inden for 14 dage.

Læs vores vilkår og betingelser

Rejseplan

Start dit ekspeditionskrydstogt i Valparaíso, der står på UNESCO’s verdensarvsliste, før du rejser nordpå til de naturskønne badebyer La Serena, Iquique, Arica og Paracas. Fra Callao flyver du til Ecuadors hovedstad Quito og fortsætter derefter til de berømte Galápagosøer. Med Santa Cruz Island som din base kan du udforske yderligere to øer i øhavet og se den utrolige mangfoldighed i dyrelivet her.
Dag 1
Valparaíso, Chile

3. april 2022

Forventet afgangstid er 16:00

Den livlige by på bakkesiderne
Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Foto: shutterstock

Dit hybriddrevne ekspeditionsskib MS Roald Amundsen venter på dig i Valparaíso i det centrale Chile. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste og er bygget på stejle bakker med udsigt over havet og er en labyrint af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte barrios, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser. Cerros Alegre og Concepción har sandsynligvis den bedste udsigt, mens det historiske havnekvarter kan prale af kolonial arkitektur, travle mercados samt det maritime museum og det moderne kunstmuseum. Du har også mulighed for

Når du er ombord på skibet, får du nok at se til med at hente din gratis ekspeditionsjakke, slå dig ned i din kahyt, udforske skibet og deltage i den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Efter middagen og en velkomstskål fra kaptajnen vil du møde dit Ekspeditionsteam, der vil gennemgå de vigtige sundheds- og sikkerhedsaspekter med dig.

Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Foto: shutterstock
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Foto: Camille Seaman
Dag 2
La Serena, Chile

4. april 2022

Nykolonialistisk og stilfuld
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Foto: Camille Seaman

La Serena ligger på terrasser ned mod havet og er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og mange flere. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur, som f.eks. de omkring 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er 350 år gamle. Hvis kirkerne på trods af deres charme begynder at ligne hinanden, kan man kigge på deres forskellige klokketårne for at skelne dem fra hinanden.

Ud over at gå ture på strandene, promenaderne og pladserne kan du også slentre gennem velplejede offentlige haver som f.eks. den japansk inspirerede Jardín del Corazón eller shoppe kunst og kunsthåndværk på Recova-markedet. Det arkæologiske museum huser prækoloniale genstande, mens det godt gemte stræde Patio Colonial nær Balmaceda er stedet, hvis man vil på smarte caféer og spisesteder.

Dag 3
Til søs

5. april 2022

Slap af
4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Foto: Andrea Klaussner

Nyd roen på denne dag til søs, slap af og nyd landskabet fra observationsdækket eller loungen.

I løbet af hele din rejse vil Ekspeditionsteamet holde foredrag i Videnskabscentret for at dele deres omfattende viden om regionen med dig. Emner kan omfatte perioder fra den præcolumbianske historie, geologien i de omkringliggende bjerge og øer, folklore fra lokalsamfundet osv. Men ikke alle foredrag begrænses til det indendørs. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan Ekspeditionsteamet muligvis også hjælpe dig med at spotte og identificere disse fjerklædte følgesvende ude på dækket.

4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Foto: Andrea Klaussner
Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Foto: Shutterstock
Dag 4
Iquique, Chile

6. april 2022

Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Foto: Shutterstock

Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet, komplet med palmer og promenader. Som en af Chiles vigtige kystbyer er Iquique fuld af aktivitet hele året rundt. De indkøbsglade strømmer til den toldfrie Zofri Mall, mens maritime entusiaster vil blive betaget af en rundvisning på korvetten La Esmeralda, der stammer fra Stillehavskrigen. Vores vigtigste plan her er et besøg i den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og har en historie, som vi bogstaveligt går igennem.

Tilbage i Iquique kan du gå ad strandpromenaden i La Costanera langs sandstranden Playa Cavanchas og nyde udsigten til byens skyline på den ene side og parasailere og surfere på den anden side. Baquedano Street har georgiansk arkitektur fra det 19. århundrede og fører hen til Astoreca Palace og det smukke klokketårn i centrum af byen. Du kan også finde mange smarte cafeer, hvor du kan forkæle dig selv med lidt lokal kaffekultur eller nippe til en traditionel og cremet mango sour. Der er blevet dannet et Chinatown omkring markedet, der forener peruanske og kinesiske smage i et unikt chifa-køkken. Ud over de forskellige skaldyrsretter skal du helt klart prøve den såkaldte chumbeque, som er en dessert, der blander stegt tynd dej med frugtagtig karamel.

Dag 5
Arica, Chile

7. april 2022

“Det evige forårs by”
Bird stands on beach in Arica at sunset.
Foto: Shutterstock

Arica har et konstant ørkenklima og er klassificeret som en af de tørreste byer i verden, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Det betyder også, at stedet er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted, hvor man kan nyde en uendelig forårssæson. Strandene er populære blandt de solbadende og surferne, og udsigten fra den høje, sandfyldte El Morro-klint er vandreturen på 15 minutter værd op til det flagrende chilenske flag øverst oppe.

En anden seværdighed for de besøgende er San Marcos-katedralen, der blev indviet i 1876 og er tegnet af Gustave Eiffel, som er berømt for sit tårn i Paris. Calles 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågader med masser af spisesteder og artesanía-boder, mens El Agro-markedet og madmarkedet er fuld af flotte syns- og dufteindtryk. På det lokale arkæologiske museum San Miguel de Azapa kan du se kunstgenstande fra Chinchorro-kulturen og lade dig forundre over mumier, der er ældre end dem fra Egypten. Gå mod den sydlige del af byen for at vandre gennem det mere krævende terræn Playa Corazones og udforske hulerne i Anzota. På en valgfri udflugt kan du også få mulighed for at se geoglyffer i Lluta Valley og Lauca-nationalpark.

Bird stands on beach in Arica at sunset.
Foto: Shutterstock
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Foto: Andrea Klaussner
Dag 6
Til søs

8. april 2022

Den friske havluft
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Foto: Andrea Klaussner

Når vi sejler længere nordpå mod Peru, bør du fortsætte med at nyde Ekspeditionsteamets foredragsprogram, den sunde og salte havbrise, udsigten ude på dækket og alle de faciliteter, som ekspeditionsskibet har at tilbyde. Disse farvande er også en del af Humboldtstrømmen, en koldtvandsstrøm, der afkøler klimaet i regionen og skaber den klare himmel. Strømmen opretholder også et meget produktivt maritimt økosystem i regionen, hvilket stimulerer væksten af sardiner, ansjoser og makrel i enorme mængder.

Hvis du kan lide at holde dig aktiv, er der veludstyrede fitnesscentre om bord, både indendørs og udendørs, og begge med fantastisk udsigt. Vi tænker også på vores badeglade gæster, og skibet har en opvarmet infinity-pool, som du kan nyde. Hvis du bliver træt af løbebåndet, skal du tage løbeskoene med ud på den udendørs løbebane. Udsigten og havbrisen vil anspore dig til at løbe et par kilometer mere.

Dag 7
Paracas, Peru

9. april 2022

Fugle og brandy
Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Foto: Shutterstock

Den lille og søvnige ferieby Paracas ligger i en bugt bag en halvø og er omgivet af sukkerbrune klipper og strande. Byen er kendt af de fleste som El Chaco og har mange forskellige restauranter langs en strandpromenade og boulevard, hvor du kan stoppe og få f.eks. jalea, der er en blanding af stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. De peruanske stribefisk, der er kendt som pejerry, er også en lokal specialitet, der bedst skylles ned med et glas pisco – en vindruebaseret brandy, som produceres på mobile destillerier i området. Vær dog forsigtig, for pisco kan godt slå hårdt!

Overfor havnen i Paracas findes en mystisk, lokal geoglyf af en kandelaber, der muligvis kan dateres tilbage til år 200 før vor tidsregning. Den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som du kan besøge i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som en del af en udflugt med frivillig deltagelse. Selve Nazca-linjerne kan være ældre end kandelaberen, men nye opdages stadig, hvilket giver grobund for alle mulige teorier om deres oprindelse (måske fra rummet?).

Du kan også tage på en bådtur til de nærliggende Ballestas-øer, som betragtes som en mindre udgave af Galápagos-øerne. Ballestas har mange vilde dyr, herunder Humboldt-pingviner, skildpadder, peruanske suler, skarver, pelikaner, søløver, delfiner, inka-terner og pukkelhvaler. Paracas-nationalreservatet ligger også i nærheden og dækker en sjælden kombination af ørken og marineøkosystemer. De Mars-agtige gule klitter og røde sandstrande skjuler mere end 100 arkæologiske seværdigheder fra Paracas-kulturen og giver fantastiske muligheder for at se fugle som andeskondoren og den chilenske flamingo.

Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Foto: Shutterstock
Beautiful building from below, in Lima.
Foto: Shutterstock
Dag 8
Callao/Lima, Peru/Quito, Ecuador

10. april 2022

Oppe i højderne
Beautiful building from below, in Lima.
Foto: Shutterstock

Vi lægger til i Callao og kører den korte afstand til Lima lufthavn for at flyve til Quito, hovedstaden i Ecuador. Efter din ankomst og efter at transporten har bragt dig til dit hotel, har du resten af dagen til at udforske på egen hånd, og middagen serveres på hotellet.

Quito, som oprindeligt blev bosat af Quitu-stammen i det første årtusind, blev med tiden integreret i Inkariget, før den blev grundlagt igen i 1534 af den spanske erobrer Sebastian de Benalcásar. Gå en tur rundt i byens historiske centrum for at se de pragtfulde restaurerede bygninger og kirker fra kolonitiden, der ligger langs de smalle brostensbelagte gader. Du vil forstå, hvorfor Quitos historiske centrum beskrives som det største mindst ændrede og bedst bevarede historiske område i Amerika. Af disse grunde var byen blandt de første steder, der nogensinde kom på UNESCO's verdensarvsliste i 1978.

Bliv ikke overrasket, hvis du kommer til at føle dig lidt stakåndet, når du udforsker byen. Quito ligger 2.850 meter over havets overflade og er den næsthøjest beliggende hovedstad i verden efter La Paz i Bolivia, som ligger omkring 650 meter højere.

Dag 9
Quito, Ecuador

11. april 2022

Udsigten fra midten af verden
Sun statue at museum in Quito, Ecuador.
Foto: Shutterstock

Når du har nydt din morgenmad, tager vi dig med til Inti Ñan-museet i den passende navngivne “Byen midt i verden”, som hævder at være bygget lige på ækvator. Her ser du en række totempæle og kan observere nogle tyngdekraftseffekter, der kun kan forekomme ved ækvator. Du lærer også om traditionerne og livet ude i landdistrikterne, herunder skikke og ritualer for de indfødte quechua-talende stammer i Amazonas.

Vi tager derefter op til Teleférico, der er en af Quitos mest populære attraktioner og som forbinder byens centrum med Cruz Loma-bakken på østsiden af vulkanen Pichincha. Turen varer kun 10 minutter, men du vil komme op i en højde på 4.050 meter, hvor der er en utrolig udsigt over Quito, de omkringliggende dale og de snedækkede vulkaner. Det kan blive køligt deroppe, så husk at medbringe noget varmt at have på!

Når vi vender tilbage til Quito, skal du spise frokost i det charmerende kvarter fra kolonitiden, inden du nyder en sightseeingtur i området. Middagen serveres på hotellet, og aftenen kan du bruge på egen hånd.

Sun statue at museum in Quito, Ecuador.
Foto: Shutterstock
Square with some trees and people, surrounded by white buildings in Quito City, Ecuador.
Foto: Shutterstock
Woman on Galapagos taking a selfie with giant land tortoise in the background.
Foto: Shutterstock
Birds, sea lions and fishermen at a fish market in Santa Cruz in the Galapagos Islands.
Foto: Shutterstock
Woman walking behind a giant tortoise on Galapagos.
Foto: Shutterstock
Dag 10
Quito/Baltra Island/Santa Cruz Island

12. april 2022

Ankomst til Santa Cruz Island
Birds, sea lions and fishermen at a fish market in Santa Cruz in the Galapagos Islands.
Foto: Shutterstock

Du starter din dag med morgenmad på hotellet, før vi kører til Quito lufthavn for at flyve til Galápagosøerne (via Guayaquil). Når vi ankommer til Baltras lufthavn, tager vores lokale repræsentant dig hen til Itabaca-kanalen, hvor en lille færge bringer dig til øen Santa Cruz.

Vi vil rejse gennem et landdistrikternes landbrugsområde omgivet af vilde landskaber og mange forskellige arter af flora og fauna. Hvis du er heldig, kan du få øje på et par af de berømte finker, der inspirerede til Darwins evolutionsteori. Højlandet er et af de bedste steder på øen til at observere kæmpeskildpadderne i deres naturlige habitat. De er lette at få øje på, når de vralter rundt og spiser græs og blade og vælter sig i de små, mudrede vandpytter dannet af regnvand. De yngre har tendens til at være mindre med skinnende rygskjold, mens de større og ældre bærer forvitrede og slidte skjolde som en fremtrædende rustning i et langt liv – over 100 år i den vilde natur.

Når du er kommet på plads i dit hotel i byen Puerto Ayora, skal du gå hen til den nærliggende Charles Darwin Research Station. Stationen huser uddannelsesmuseer om både historie og udviklingen af Galápagosøerne og fortæller om de former for beskyttelse, der er givet til denne naturarv. Stedets kæmpeskildpadder kan også observeres her, og stationen er det eneste sted i Galápagos, hvor de fleste af de forskellige arter opholder sig på ét sted.

Eftermiddagen kan du bruge på egen hånd til at udforske den lille, maleriske Puerto Ayora og dens mange lokale kunst- og håndværksbutikker. Se de farverige vægmalerier i kirkerne rundt om i byen, eller tag en kort gåtur til Tortuga-bugten for at se efter havleguaner, krabber og hvide spidsrevhajer blandt mangroverne. Middagen bliver serveret på hotellets restaurant.

Beautiful peninsula surrounded by blue water and mountains, Bartolome Island, Galapagos.
Dag 11-12
Santa Cruz Island

13. april 2022 - 14. april 2022

Øhop til Galápagosøerne
Dag 11-12
Santa Cruz Island

13. april 2022 - 14. april 2022

Øhop til Galápagosøerne
Beautiful peninsula surrounded by blue water and mountains, Bartolome Island, Galapagos.
Foto: Shutterstock

Efter morgenmaden begynder vi at udforske de øer, der er blevet synonyme med evolutionsteorien, og som hyldes som et naturligt laboratorium for naturlig udvælgelse. Mængden af vilde dyr på øerne er forbløffende og er fuld af endemiske arter og underarter, lige fra det vidunderlige til det underlige og alt imellem. Over to dage besøger du to øer ud af seks mulige, og vi tager til én ø hver dag med båd. Hvilke du vil se, bestemmes af parkmyndighederne, der regulerer og tildeler besøg af besøgende en måned i forvejen.

Vil det være Bartolomé Island, der er berømt for den dramatiske Pinnacle Rock og den sjældne koloni af Galápagos-pingviner? Eller vil det måske blive North Seymour Island, der er stedet for store bestande af de sjove blåbenede suler, svalehalemåger og storslåede fregatfugle? Santa Fe Island er kendt for at have nogle af de smukkeste bugter i øhavet med strande, der er dækket af dovne søløver. Eller måske kommer du til South Plaza Island, hvor en voksende koloni af jordleguaner strejfer rundt blandt stikkende figenkaktustræer. Måske vil det være den sydligste Floreana-ø med flamingo-lagunen, og med lidt held får du måske set de lysegrønne og røde marine leguaner, der normalt findes her. Eller vil det blive den største af alle øerne, Isabela, som er hjemsted for en række mangrover og flere vilde skildpadder end andre steder i øhavet?

Det er dog helt sikkert, at uanset hvilke to øer du kommer til at sætte foden på og udforske, vil du få lidt af en oplevelse! Du vil komme til at gå på vandreture på land og lære om øernes geologi, menneskelige historie og det usædvanligt forskelligartede dyreliv omkring dig. Efter to dage vil du forstå, hvorfor Darwin var så imponeret over øerne, og hvorfor de inspirerede ham til hans revolutionerende teori.

Yellow and orange land iguane on Galapagos.
Foto: Shutterstock
The Twins volcanos on Galapagos - forest above and below mountain wall.
Foto: Shutterstock
Dag 13
Santa Cruz Island/Baltra Island/Guayaquil

15. april 2022

Tilbage til Ecuadors fastland
The Twins volcanos on Galapagos - forest above and below mountain wall.
Foto: Shutterstock

Efter morgenmaden på hotellet er det tid til at tage til Baltra-lufthavn for at flyve til Guayaquil og derfra videre hjem. Men på vej til Baltra-lufthavnen har du lige tid nok til at presse et sidste stop ind for at se “Los Gemelos” – et par jordfaldshuller, der ofte forveksles med vulkanske kratere i højlandet på Santa Cruz Island. Hold øje med den storslåede cinnoberrøde fluesnapper og Galápagos’ endemiske kortørede ugle, der ofte ses i dette område.

Dermed er din ekspedition forbi. Du har rejst helt fra teknologiens vidunder ved Panamakanalen og dens komplekse slusesystem til Galápagosøerne, som var udgangspunktet for Darwins nyskabende biologiske teori om naturlig selektion og som er et fristed for unikt dyreliv, der ikke findes andre steder i verden.

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjernestliggende og uberørte farvande. På alle ekspeditioner hersker naturen. Vejr- is- og havforhold sætter grænserne for alle Hurtigrutens operationer. Sikkerhed og uovertrufne oplevelser for de rejsende har altid højeste prioritet. Alle planlagte rejseruter vurderes løbende for at kunne tilpasses begrænsninger, uventede vejrforhold eller spændende muligheder, som naturen og dyrelivet tilbyder. Derfor kalder vi det en ekspedition.
Find priser og ledige pladser

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Landprogram på Galápagosøerne efter krydstogtet

 • Flytur på økonomiklasse Lima til Quito og Quito til Baltra
 • To overnatninger i Quito, inklusive morgenmad og middag
 • Tre overnatninger på hotel på Santa Cruz Island/Galápagos, inklusive helpension
 • Fly på økonomiklasse Baltra til Guayaquil
 • Al transport, alle udflugter og måltider som beskrevet, inklusive engelsktalende guide
 • Adgangsgebyr til Galápagos-nationalpark

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
  À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - tilkøb

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder  alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Roald Amundsen
Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Find priser og ledige pladser