Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island - udforskning af de arktiske øer (vestgående)

Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island - udforskning af de arktiske øer (vestgående)

Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island - udforskning af de arktiske øer (vestgående)

Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island - udforskning af de arktiske øer (vestgående)

Rejseinformation 15 dage M/S Fram
Afrejse
18. juli 2024
Pris fra
kr 57.672
Helpension inkluderet

Svalbard, Jan Mayen, Grønland, Island – udforskning af de arktiske øer (vestgående)

Urbane Oslo, hyggelige Longyearbyen

Vores eventyrlige oplevelser i Arktis begynder i kosmopolitiske Oslo, som man kan udforske inden flyrejsen til Svalbard. Efter en overnatning i Longyearbyen sejler vi mod Nordvest-Spitsbergen Nasjonalparks forrevne fjorde og meget høje fjelde - isbjørnenes land.

Vulkanske øer, spektakulære fjorde

Herfra sejler vi til den isolerede ø Jan Mayen, hvor vi besøger en aktiv vulkan. Herefter sejler vi til Scoresbysund i Østgrønland for at nyde Jordens største fjordsystem, inden vi tager til smukke Stykkishólmur i Island. Ekspeditionskrydstogtet slutter i livlige Reykjavík.

Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island - udforskning af de arktiske øer (vestgående) Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island - udforskning af de arktiske øer (vestgående)
 • Dag 1
  Oslo / Longyearbyen

  Udforsk kosmopolitiske Oslo 

  Nyd Oslo inden vi flyver til Svalbard

  Ekspeditionen begynder i Oslo, Norges hovedstad ved fjorden. Hvis der er tid inden flyrejsen, kan man udforske bycentrum.

  Med dens rige historie og moderne kunstscene er Oslo en fascinerende by. Her er museer, gallerier og betagende arkitektur, alt inden for rækkevidde - herunder det smukke operahus og det nye Munch Museum.

  Gå en tur i skulpturparken Ekebergparken, besøg Akershus Slott og Festning eller slap af i en flydende sauna. Udforsk moderne Sørenga og nyd strandlivet midt i byen eller prøv det nye, nordiske køkken, inden vi flyver til Longyearbyen på Svalbard-øgruppen.

  Dag 1
  Oslo / Longyearbyen

  Udforsk kosmopolitiske Oslo 

 • Dag 2
  Longyearbyen

  Eventyrlige Longyearbyen

  Udforsk byen på toppen af verden

  Efter morgenmaden er det tid til at udforske verdens nordligste by, en grænsepost, med flere snescootere end mennesker.

  Longyearbyen er perfekt at udforske til fods. På hovedgaden får man måske øje på et Svalbard-rensdyr, der slentrer forbi. Selv om de er vilde, er de nysgerrige og tamme. Se den isbjørneinspirerede kunst eller besøg North Pole Expedition Museum.

  Inden ombordstigning om eftermiddagen og fortsættelsen af vores arktiske opdagelsesrejse, kan man efter frokosten deltage i en udflugt, der er inkluderet i rejsens pris, eller prøve en tilkøbsaktivitet som el-cykling, hundeslædekørsel eller vandretur.

  Dag 2
  Longyearbyen

  Eventyrlige Longyearbyen

 • Dag 3-6
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  Ekspeditionsdage 

  Oplev uberørt, arktisk vildmark

  De næste tre dage udforsker vi Nordvest-Spitsbergen Nasjonalparks skønne natur og forrevne tundra. I den vildmarken af stejle fjelde, nøgne isbræer og smukke øer ud for kysten spejder vi efter arktiske dyr - hvaler, sæler, hvalrosser og rensdyr. Hvis vi er virkelig heldige, ser vi måske endda den sky isbjørn, mens den jager på isen.

  Vores rute afhænger af vejrforholdene. Vi ser måske isbræer kalve i Kongsfjord, eller vi krydser breddegraden 80 grader Nord, når vi sejler gennem Hinlopen-strædet. Vi sejler måske også gennem Freemansundet og besøger Hornsunds betagende fjelde og fjorde.

  Vær klar til eventyrlige oplevelser. Vi udnytter enhver lejlighed til at søsætte skibets kajakker eller bruger de små ekspeditionsbåde for at gå i land for at vandre eller deltage i en strandoprydning.

  Dag 3-6
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  Ekspeditionsdage 

 • Dag 7
  Til søs

  En afslappende dag til søs

  Nyd en afslappende dag i Arktis

  Nyd fordelene ved en dag med sejlads gennem de arktiske farvande og slap af på skibet. Nyd panoramaudsigten og tal med de medrejsende i Explorer Lounge & Bar eller hop i et boblebad på dækket med udsigt til havfuglene.

  Gå ikke glip af de fascinerende foredrag, der holdes af ekspeditionsteamets medlemmer. De afdækker emner som lokalhistorie, geologi og arktisk dyreliv. Besøg videnskabscentret for mere dybdegående indblik i de steder, vi besøger, og deltag eventuelt i et borgervidenskabsprojekt, der bidrager til igangværende, videnskabelig forskning.

  Dag 7
  Til søs

  En afslappende dag til søs

 • Dag 8
  Øen Jan Mayen

  Vulkanøen Jan Mayen

  Besøg en aktiv vulkan, der er et fugleparadis

  Jan Mayen har ingen permanente indbyggere, og besøg på øen er sjældne. Faktisk er vi nogle af de få, der forsøger at gå i land her. Hvis forholdene tillader det, sætter vi fødderne på et af Jordens mest fjerntliggende steder.

  Jan Mayens surrealistiske mos- og lavdækkede landskab domineres af den vulkanske kegle Beerenberg. Det er verdens nordligste, aktive vulkan, og den var senest i udbrud i 1985.

  Der findes ikke landpattedyr her, men øen er et vigtigt fugleområde med store bestande af mallemukker, polarlomvier og søkonger. Kig efter hvaler og sæler i det omgivende vand.

  Dag 8
  Øen Jan Mayen

  Vulkanøen Jan Mayen

 • Dag 9
  Til søs

  Videre til Grønland

  Slap af og bliv klar til flere eventyrlige oplevelser

  Vi har set det spektakulære, arktiske dyreliv og landskaber og er nysgerrige efter at lære mere. Besøg ekspeditionsteamet i videnskabscentret og find ud af, hvad der venter os i Østgrønland og Nordisland.

  En dag til søs er ideel til at sortere sine billeder og få gode råd fra skibets fotograf, mens vi sejler til Scoresbysund.

  Dag 9
  Til søs

  Videre til Grønland

 • Dag 10
  Akureyri

  Grønlands fjordsystem ved Scoresbysund

  Oplev verdens største fjordsystem,

  Med betagende hvide og blå isbjerge, spejllignende farvande og høje fjelde er landskabet i verdens største fjord simpelthen spektakulært.

  Scoresbysunds stejle tinder, åbne have og isfri vintre er et paradis for Grønlands ikoniske dyreliv. Spejd efter moskusokser, polarræve, sneharer, hvaler og sæler.

  Fuglel som søkonger, atlantiske søpapegøjer, fulmarer, sneugler, grønlandske jagtfalke og svartbage trives også her.

  Vi får det bedste ud af forholdene, idet vi sikrer at få så mange landgange, naturvandreture, kajakture og fugleobservationer med som muligt.

  • Inkluderet Byvandring i Akureyri
  Dag 10
  Akureyri

  Grønlands fjordsystem ved Scoresbysund

 • Dag 13
  Til søs

  En afslappende dag til søs

  Slap af, mens vi sejler til Island

  En dag til søs er en mulighed for at komme ned i gear. Slap af i den panoramiske Explorer LoungeBar og nyd udsigten. Slap endnu mere af i et boblebad og tal med nogle medrejsende om rejsens hidtidige oplevelser.

  Hvis man hellere vil træne og svede, så tag til motionsområdet på dæk 7. Det er udstyret med store vinduer, så man kan træne uden at gå glip af nogle af de fantastiske naturscenerier udenfor.

  Dag 13
  Til søs

  En afslappende dag til søs

 • Dag 14
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøen

  Porten til spektakulære Snæfellsnes

  Det føles som om, tiden er gået i stå i Stykkishólmur, der er en lille fiskerby i Breiðafjörður-bugten, hvor farverige huse står i kontrast til bjergene i baggrunden.

  I nærheden finder man Snæfellsjökull National Park (Þjóðgarðurinn Snæfellsjökull), med den fantastiske, isdækkede Snæfellsjökull-vulkan på halvøens vestlige spids. Den kaldes lille Island på grund af dens rige vulkanlandskaber.

  Ved nationalparken kan man besøge Djúpalónssandurs sorte sandstrand og basaltklipperne ved Lóndrangar. Eller prøv at køre i en snowcat til toppen af Snæfellsjökull-gletsjeren eller tag på en guidet vandretur på kysten med en tur til en gletsjerhule.

  Dag 14
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøen

 • Dag 15
  Reykjavík

  Reykjavík og videre derfra

  Udforsk Reykjavík i eget tempo

  Vores arktiske ekspeditionskrydstogt slutter i Reykjavík, der er en by fuld af kunst, kultur og historie. I bycentrum kan man spadsere en tur på Laugavegur, hovedstrøget, og til den imponerende Hallgrimskirkja. Besøg byens gallerier og museer.

  Inden hjemrejsen kan man besøge Islands mest berømte geotermiske spa, Den blå Lagune, og opleve blandingen af silica (siliciumdioxid), alger og mineraler i det varme vand.

  Efter sejladsen kan man deltage i et tilkøbsprogram for at udforske Islands smukke sydkyst med vandfald, sorte sandstrande, geotermiske kilder og majestætiske bjerge.

  Dag 15
  Reykjavík

  Reykjavík og videre derfra

Afrejser

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juli:
18.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen

Transport

 • Al transport i Longyearbyen inklusive en udflugt før ekspeditionskrydstogtet

Hotel

 • Overnatning, morgenmad og frokost på hotel i Longyearbyen inden ekspeditionskrydstogtet er inkluderet i krydstogtets pris.

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet. Når vi er på Svalbard, er der ingen internetadgang og mobildækning, bortset fra i Longyearbyen.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde.
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du opfylder alle visumkrav ved indrejse
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om