Svalbard, Island, Færøerne - Øhop i og omkring Arktis (sydgående)

Svalbard, Island, Færøerne - Øhop i og omkring Arktis (sydgående)

Svalbard, Island, Færøerne - Øhop i og omkring Arktis (sydgående)

Svalbard, Island, Færøerne - Øhop i og omkring Arktis (sydgående)

Rejseinformation 15 dage M/S Spitsbergen
Afrejser
23. september 2023
11. september 2024
Pris fra
kr 44.922
Helpension inkluderet

15-dages ekspeditionskrydstogt fra Longyearbyen til Island, Færøerne og Shetlandsøerne inden rejsen slutter i Bergen.

Norge og Island

Flyv fra Oslo til Longyearbyen, der er verdens nordligste by, og tag med på et ekspeditionskrydstogt for at opleve Svalbards landskaber, der er hjemsted for isbjørne. Oplev Islands vulkanske terræn og spejd efter hvidnæsede delfiner, marsvin, pukkelhvaler, vågehvaler og de sky blåhvaler.

Ø-samfund

Nyd en smagsprøve på livet på Færøerne med besøg i hovedstaden, Tórshavn, og landsbyen Elduvík. På Shetlandsøerne lærer vi noget om nordisk arv og lokale skikke som fremstillingen af de fine, shetlandske blondesjaler. Fugleentusiaster skal holde øjnene åbne efter rødbenet lom, rødben og spover.

Svalbard, Island, Færøerne - Øhop i og omkring Arktis (sydgående) Svalbard, Island, Færøerne - Øhop i og omkring Arktis (sydgående)
 • Dag 1
  Oslo / Longyearbyen

  Udforsk kosmopolitiske Oslo

  Nyd tid i Oslo inden vi flyver til Svalbard

  Ekspeditionen begynder i Oslo, Norges hovedstad ved fjorden. Hvis man har tid inden flyrejsen, kan man udforske bycentrum.

  Med dens rige historie og moderne kunstscene er Oslo en fascinerende by. Man finder museer, gallerier og betagende arkitektur, alt inden for rækkevidde - herunder det smukke operahus og det nye Munch Museum.

  Tag en spadseretur i skulpturparken Ekebergparken, besøg Akershus Slott og Festning eller slap af i en flydende sauna. Udforsk moderne Sørenga og nyd strandlivet midt i byen eller prøv det nye, nordiske køkken, inden vi flyver til Longyearbyen i Svalbard-øgruppen.

  Dag 1
  Oslo / Longyearbyen

  Udforsk kosmopolitiske Oslo

 • Dag 2
  Longyearbyen

  Eventyrlige Longyearbyen

  Forventet afgangstid er 20:00

  Udforsk farverige Longyearbyen

  Efter morgenmaden er det tid til at udforske verdens nordligste by - en grænsepost med flere snescootere end mennesker.

  Longyearbyen er perfekt at udforske til fods. Hvis man går en tur ad hovedgaden, får man måske øje på et Svalbard-rensdyr, der slentrer forbi. Selv om de er vilde, er de også nysgerrige og tamme. Se den isbjørneinspirerede kunst eller besøg North Pole Expedition Museum.

  Inden ombordstigning på skibet om eftermiddagen og fortsættelsen af vores arktiske opdagelsesrejse, kan man deltage i en udflugt efter frokost, der er inkluderet i rejsens pris, eller prøve en tilkøbsaktivitet som el-cykling, hundeslædekørsel eller vandretur.

  Dag 2
  Longyearbyen

  Eventyrlige Longyearbyen

 • Dag 3-4
  Spitsbergen, Svalbard

  Smukke Svalbard og Spitsbergen

  En øgruppe med spektakulær skøn natur

  Spitsbergen viser arktisk skønhed i sin uberørte form - en vildmark af stejle fjelde, nøgne gletsjere og stille, smukke øer. Vi besøger nogle af verdens mest dramatiske fjorde, store u-formede dale og gletsjere, der er klar til at kælve isbjerge i havet. Nyd den sjældne mulighed for at søge efter regionens ubestridte rovdyr, den fantastiske isbjørn, i dens originale miljø. Isbjørnene vandrer langs kysten på jagt efter sæler.

  Vi udnytter enhver mulighed for at gå i land for at vandre og lave andre aktiviteter. Hvis vi kan, sætter vi vores kajakker i havet for at nyde naturen i næsten perfekt stilhed.

  Dag 3-4
  Spitsbergen, Svalbard

  Smukke Svalbard og Spitsbergen

 • Dag 5
  Til søs

  En dag til søs

  Det er tid til at slappe af og opdage, hvilke eventyrlige oplevelser vi har i vente

  Mens vi sejler til øen Jan Mayen, nyder vi en dag til søs.

  Der er masser at lave på skibet. Man kan spejde efter havdyr fra dækket, nyde den panoramiske sauna eller synke ned i et boblebad. Besøg videnskabscentret for at få indblik i de kommende destinationer på vores ekspeditionskrydstogt rundt til øerne.

  Nyd et fascinerende foredrag fra ekspeditionsteamet eller hjælp med at indsamle vigtige data for at bidrage til borgervidenskabsprojekter. Fotoentusiaster kan hente nogle gode råd til, hvordan man fanger dyrelivet og landskaber fra skibets fotograf. Nyd komforten i Explorer Lounge & Bar, der er et fantastisk sted til at læse, tale med de andre rejsende eller bare se verden glide forbi.

  Dag 5
  Til søs

  En dag til søs

 • Dag 6
  Øen Jan Mayen

  Vulkanøen Jan Mayen

  Besøg en aktiv vulkan, der er et paradis for fugleliv

  Jan Mayen har ingen permanente indbyggere og besøg på øen er sjældne. Faktisk er vi nogle af de få, der forsøger at gå i land her. Hvis forholdene tillader det, betræder vi et af Jordens mest afsidesliggende steder.

  Jan Mayens surrealistiske mos- og lavdækkede landskab domineres af den vulkanske Beerenberg. Det er verdens nordligste, aktive vulkan, og den var senest i udbrud i 1985.

  Man ser ikke landpattedyr her, men øen er et vigtigt fugleområde med store bestande af mallemukker, polarlomvier og søkonger. Spejd også i det omgivende hav efter overdådigt havliv som hvaler og sæler.

  Dag 6
  Øen Jan Mayen

  Vulkanøen Jan Mayen

 • Dag 7
  Til søs

  Til Islands nordkyst

  Nyd en afslappende dag, mens vi sejler til Island

  Når vi sejler fra Jan Mayen til Akureyri, er vi tid til at læne sig tilbage og udveksle historier om vores eventyrlige oplevelser indtil nu. Hold udkig ude på dækket efter vidunderlige havfugle og livet i havoverfladen. Man kan endda slappe af i et boblebad imens!

  Besøg ekspeditionsteamet i videnskabscentret, mens de sætter rammerne for næste del af vores ekspedition. Lær noget om Islands betagende landskaber, kulturer og tro - blandt andet om de islandske alfer eller “skjulte folk”. Eller prøv noget nyt - et strikkekursus!

  Dag 7
  Til søs

  Til Islands nordkyst

 • Dag 8
  Akureyri

  Akureyri og Goðafoss

  Se dramatiske, golde landskaber og vandfald

  Nyd synet af snedækkede tinder, mens vi sejler i Eyjafjörður, Islands længste fjord. Det er et af de bedste steder i Europa til at se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin. Spejd efter spækhuggere, blå- og finhvaler.

  Islands næststørste by, Akureyri, ligger for enden af en fjord. Her kan man nyde oaserne i en botanisk have og besøge førsteklasses spisesteder og museer.

  Lidt længere væk kan man opleve det maleriske Goðafoss-vandfald, hvor det turkisblå hav slår mod de sorte klipper. Man kan også spejde efter edderfugle og strømænd (andefugle) ved Mývatn, der er et af Islands mest aktive vulkanområder.

  • Inkluderet Byvandring i Akureyri
  Dag 8
  Akureyri

  Akureyri og Goðafoss

 • Dag 9
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

  Islands bedste sted for hvalsafari

  Vi oplever Húsavík, der er en fascinerende lille by og et af de bedste steder i verden at se hvaler.

  Húsavík har udsigt over Skjálfandi-bugten, der nyder godt af besøg fra pukkelhvaler og vågehvaler, hvidnæsede delfiner, marsvin og endda den sky blåhval. Hvis man er heldig, får man en eller flere af disse kæmper fra havet at se. Lær mere om dem på Húsavíks Hvalmuseum.

  Der er endda et rumforskningsmuseum her. NASA mente, at Húsavíks geologi mindede om månelandskab og sendte astronauter fra Apollo-rummissionerne hertil for at træne. Man kan også nyde det geotermiske vand ved Geosea, der har udsigt over Skjálfandi-bugten, og få en forfriskende øl på det lokale mikrobryggeri.

  • Inkluderet Oplev Islands hvalhovedstad
  Dag 9
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

 • Dag 10
  Bakkagerði

  Vandretur i Bakkagerði

  Vores islandske krydstogt fortsætter til Bakkagerði, der er en lille, fjerntliggende bosættelse. Ifølge folkloren er Bakkagerði beboet af landånder eller alfer, der også kaldes huldufólk, der betyder det “skjulte folk”. Vi går en tur i byen for at udforske det magiske sted.

  Et populært vandreområde, hvor man kan gå gennem frodige, grønne dale og fantastiske landskaber blandt farverige ryolitklipper. På kystklipperne lever stormfugle, rider, edderfugle og søpapegøjer. Vi besøger måske også søpapegøjekolonien på Hafnarhólmi –en sand perle for naturelskere og dyrelivsfotografer.

  • Inkluderet Gåtur i lokalsamfundet i Bakkagerði
  Dag 10
  Bakkagerði

  Vandretur i Bakkagerði

 • Dag 11
  Til søs

  Nyd en dag til søs

  Lær noget om Færøerne og slap af på skibet

  Vi sejler fra Island til Færøerne. Benyt lejligheden til at nyde alle ekspeditionsskibets faciliteter og gøre klar til de næste dage.

  Søg svar på ubesvarede spørgsmål om oplevelser i Island eller om, hvad der venter på Færøerne. Som altid er ekspeditionsteamet behjælpelig som værter for foredrag og tilbyder indsigt i de bemærkelsesværdige øer.

  Videnskabscentret holder videbegærlige sind beskæftiget. Træn i motionslokalet eller slap af i den panoramiske sauna, hvorfra man kan nyde udsigten, mens vi sejler. Hold udkig efter fugle og dyreliv fra dækkene eller nyd de billeder, der er taget undervejs indtil nu.

  Dag 11
  Til søs

  Nyd en dag til søs

 • Dag 12
  Elduvík

  Fredelige, lille Elduvík

  Nyd lyden af Færøernes natur

  Ekspeditionskrydstogtet ankommer til Færøerne, der er en del af Kongeriget Danmark. Vi har ophold for at udforske landsbyen Elduvík, der kun har 23 indbyggere. Selv om byen er lille, har den både skole, kirke, havn og en kaj. Fra kajen kan man nyde udsigten over det glitrende vand til den nærliggende ø Kalsoy. Der er utroligt roligt her.

  Mens vi går gennem landsbyens charmerende gader, lytter vi efter fuglesang, fårenes brægen og fjordens bølger, der møder kysten. Mange af husenes tage er traditionelt dækket af græs, der isolerer og beskytter mod vejrliget, hvilket der er stort behov for.

  Dag 12
  Elduvík

  Fredelige, lille Elduvík

 • Dag 13
  Torshavn, Færøerne

  Tórshavn fra det 10. århundrede

  Et besøg i Streymoy på Færøerne

  Tórshavn ligger på Streymoy, der er den største af Færøerne. Tórshavn, der blev grundlagt af nordboer i det 10.  århundrede, er en af Nordeuropas ældste hovedstæder.

  Gå en tur i de brostensbelagte gyder og nyd de farverige, græstørvsbelagte huse. På museerne kan man lære noget mere om byens oprindelse og Færøernes flora, fauna og geologi.

  Cirka 800 meter uden for byen bruser Svartafoss-vandfaldet over mosklædte sten. På en gåtur langs havet kan man spejde efter edderfugle og den karakteristiske, færøske stær med beige-prikkede vinger.

  • Inkluderet Udforsk Torshavn (gåtur)
  Dag 13
  Torshavn, Færøerne

  Tórshavn fra det 10. århundrede

 • Dag 14
  Lerwick

  Shetlandsøerne

  Oplev Skotlands nordligste, ubeboede ø

  Velkommen til Shetlandsøerne. Lerwick, hovedstaden, er en venligt indstillet fiskerby med viktoriansk indflydelse og skønne omgivelser.

  Gå en tur i de smalle gader for at opleve små butikker, der sælger Shetlands-whisky, uldtrøjer og fudge. Ved den gamle havnefront ligger Shetland Museum, der udstiller piktiske udskæringer og blondesjaler. I nærheden findes Fort Charlotte og det storslåede rådhus.

  Hav kikkerten ved hånden for at spejde efter spættede og gråsæler på Lerwicks strande og efter fugle som rødbenet lom, rødben og spover.

  Dag 14
  Lerwick

  Shetlandsøerne

 • Dag 15
  Bergen

  Landgang i Bergen

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Besøg UNESCO-stedet Bryggen og Fløyen

  Ekspeditionskrydstogtet slutter i Bergen. Den tidligere hovedstad, der er omgivet af fjelde og havet, er en af Norges mest maleriske byer.

  Man kan deltage i et program efter sejladsen for at få en guidet vandretur. Tag kabelbanen til toppen af Fløyen for at tage en forfriskende vandretur og en fantastisk udsigt over byen.

  Eller oplev byen på egen hånd på en spadseretur gennem UNESCO-kvarteret Bryggen og se dens farverige havnepromenade. Køb eventuelt nogle souvenirs eller gaver i butikkerne med kunsthåndværk inden hjemrejsen.

  Dag 15
  Bergen

  Landgang i Bergen

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
23.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
11.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Flyafgange

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen før ekspeditionskrydstogtet

Transport

 • Al transport i Longyearbyen inklusive en udflugt før ekspeditionskrydstogtet

Hotel

 • Overnatning, morgenmad og frokost i Longyearbyen før ekspeditionskrydstogtet.

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet. På Svalbard er der ingen internetadgang eller mobildækning - bortset fra i Longyearbyen.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter med et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du opfylder alle visumkrav ved indrejse
 • Der forventes ikke drikkepenge
Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om