Island, Jan Mayen, Spitsbergen - Udforskning af de arktiske øer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen - Udforskning af de arktiske øer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen - Udforskning af de arktiske øer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen - Udforskning af de arktiske øer (østgående)

Rejseinformation 10 dage M/S Fram
Afrejse
29. maj 2024
Pris fra
kr 35.922
Helpension inkluderet

10-dages ekspeditionskrydstogt til Island, Jan Mayen og Svalbard

’Landet af ild og is

Vores ekspeditionskrydstogt til de arktiske øer begynder i Reykjavík, Islands hovedstad. Vi sejler først til smukke Patreksfjörður, hvor vi lader os fortrylle af de betagende landskaber. Herefter udforsker vi Akureyri og dens omgivende landskaber, inden vi søger efter atlantiske søpapegøjer og krydser Den arktiske Polarcirkel på øen Grímsey.

Højdepunkter fra Arktis

Krydstogtet fortsætter til den isolerede ø Jan Mayen, der er hjemsted for en aktiv vulkan, havliv og mange tusinde fugle. Herfra sejler vi længere nordpå og ind i det arktiske område til Svalbard-øgruppen. Oplev forrevne fjorde og meget høje fjelde i Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark, inden sejladsen slutter i Longyearbyen.

Island, Jan Mayen, Spitsbergen - Udforskning af de arktiske øer (østgående) Island, Jan Mayen, Spitsbergen - Udforskning af de arktiske øer (østgående)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavík

  Oplev Islands moderne hovedstad

  Vores arktiske ekspeditionskrydstogt begynder i Reykjavík, der er en by fuld af kunst, kultur og historie. Det er værd at bruge tid her, inden sejladsen Man kan besøge Islands mest berømte geotermiske spa Den blå Lagune og opleve blandingen af silica (siliciumdioxid), alger og mineraler i det varme vand.

  I centrum kan man spadsere en tur på Laugavegur, hovedstrøget, og herfra tage til den imponerende Hallgrimskirkja. Besøg byens gallerier og museer?

  M/S Fram venter på os i Reykjavíks havn. Hent den ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, find kahytten og gør klar til en eventyrlig rejse.

  Hvis man vil udforske mere af Island, kan man bestille vores tilkøbsprogram inden sejladsen for at forlænge sit ophold.

  Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavík

 • Dag 2
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøen

  Porten til spektakulære Snæfellsnes

  Det føles, som om tiden er gået i stå i Stykkishólmur, der er en lille fiskerby i Breiðafjörður-bugten, hvor farverige huse står i kontrast til bjergene i baggrunden.

  I nærheden finder man Snæfellsjökull Nationalpark (Þjóðgarðurinn Snæfellsjökull), med den fantastiske, isdækkede Snæfellsjökull-vulkan på halvøens vestlige spids. Den kaldes Lille Island på grund af dens rige vulkanlandskaber.

  Ved nationalparken kan man besøge Djúpalónssandurs sorte sandstrand og basaltklipperne ved Lóndrangar. Eller prøv at køre i en snowcat til toppen af Snæfellsjökull-gletsjeren eller tag på en guidet vandretur på kysten med en tur til en gletsjerhule.

  • Inkluderet Opdagelsestur i Stykkishólmur
  Dag 2
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøen

 • Dag 3
  Patreksfjördur

  Smukke Patreksfjörður

  En betagende strand, vandfald og uovertruffen fuglesafari

  Patreksfjörður er uforglemmeligt smuk. Her lærer vi om fiskeritraditioner i Europas vestligste by.

  Udforsk det omkringliggende område på en vandretur ved fjordene eller besøg Rauðasandur-stranden for at se sæler. Man kan også deltage i en tur til Dynjandi-vandfaldene – seks vandfald, der tilsammen udgør Vestfjordenes største og mest spektakulære vandfald.

  Fugleentusiaster må ikke gå glip af et besøg til Látrabjarg, hvor søpapegøjer, suler, lomvier og alke klamrer sig til Europas største fugleklippe.

  • Inkluderet Patreksfjörður - oplev den vestligste landsby i Europa
  Dag 3
  Patreksfjördur

  Smukke Patreksfjörður

 • Dag 4
  Akureyri

  Fra Eyjafjörður til Akureyri

  Varme kilder, vandfald og månelignende vulkanlandskaber

  Ekspeditionskrydstogtet fortsætter til Islands næststørste by, Akureyri på notdkysten, der er omgivet af imponerende vulkanlandskaber. Det er også et af de bedste steder i Europa at se hvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin.

  Gå en tur i byen og gør ophold ved fredelige oaser i en botanisk have. Man kan lære mere om byen og livet i det arktiske område i Akureyri- og Norðurslóð-museerne.

  Man kan også besøge det imponerende Goðafoss, der betyder Gudernes vandfald, Mývatn-naturbadene eller Eyjafjörður, der er Islands længste fjord. Eller man kan ride på heste eller udforske off-road i en firehjulstrækker.

  • Inkluderet Byvandring i Akureyri
  Dag 4
  Akureyri

  Fra Eyjafjörður til Akureyri

 • Dag 5
  Grímsey

  Grímseys søpapegøjer

  Kryds Den arktiske Polarcirkel og se søpapegøjer

  Grímsey er gennemsyret af folklore, inklusive historier om Islands første bosætter, Gr’mur. Den fjerntliggende og vindblæste ø med 60 indbyggere er berømt for to ting - sine søpapegøjekolonier og at Den arktiske Polarcirkel skærer lige igennem den.

  Vi når Grímsey i vores små ekspeditionsbåde. Der nyder vi en speciel ceremoni ved krydsningen af Den arktiske Polarcirkel. Man kan også vandre til Orbis et Globus-skulpturen. Det er en kæmpe betonskulptur, der flyttes hvert år i takt med Den arktiske Polarcirkels bevægelse mod nord.

  • Inkluderet Ceremoni ved krydsningen af Den arktiske Polarcirkel
  Dag 5
  Grímsey

  Grímseys søpapegøjer

 • Dag 6
  Til søs

  En afslappende dag til søs

  Nyd en opkvikkende dag, mens vi sejler til Jan Mayen

  En dag med sejlads gennem de arktiske farvande giver mulighed for at slappe af og lade op til de kommende dage. Nyd en panoramaudsigt og tal med de medrejsende i den behagelige Explorer Lounge & Bar. Eller synk ned i et boblebad på dækket med udsigt til havfuglene.

  Gå ikke glip af de fascinerende foredrag, som ekspeditionsteamets medlemmer holder. De afdækker emner som lokalhistorie, geologi og arktisk dyreliv. Besøg videnskabscentret for at få mere dybdegående indblik i Jan Mayen og Svalbard og deltag eventuelt i et borgervidenskabsprojekt, der bidrager til igangværende, videnskabelig forskning.

  Dag 6
  Til søs

  En afslappende dag til søs

 • Dag 7
  Øen Jan Mayen

  Vulkanøen Jan Mayen

  Besøg en aktiv vulkan, der er et fugleparadis

  Jan Mayen har ingen permanente indbyggere, og besøg på øen er sjældne. Faktisk er vi nogle af de få, der forsøger at gå i land her. Hvis forholdene tillader det, sætter vi fødderne på et af Jordens mest fjerntliggende steder.

  Jan Mayens surrealistiske mos- og lavdækkede landskab domineres af den vulkanske kegle Beerenberg. Det er verdens nordligste, aktive vulkan, og den var sidst i udbrud i 1985.

  Man ser ikke landpattedyr her, men øen er et vigtigt fugleområde med store bestande af mallemukker, polarlomvier og søkonger. Kig også efter hvaler og sæler.i det omgivende vand.

  Dag 7
  Øen Jan Mayen

  Vulkanøen Jan Mayen

 • Dag 8
  Til søs

  Sejlads mod Svalbard

  Slap af og bliv klar til flere eventyrlige oplevelser

  Tag med ekspeditionsteamet i videnskabscentret for at lære mere om det spektakulære, arktiske dyreliv og landskaber, vi har set indtil nu, og find ud af, hvad vi herefter kan forvente at opleve på Svalbard.

  En dag til søs er en ideel mulighed for at sortere sine billeder og få gode råd fra skibets fotograf, mens vi sejler til Svalbard.

  Dag 8
  Til søs

  Sejlads mod Svalbard

 • Dag 9
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark.

  Ekspeditionsdag

  Oplev uberørt, arktisk vildmark

  Udforsk den skønne natur og forrevne tundra i Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark. I vildmarken af stejle fjelde, nøgne isbræer og smukke øer ud for kysten spejder vi efter arktiske dyr: hvaler, sæler, hvalrosser og rensdyr.

  Svalbard er t af de sjældne steder i verden, hvor naturlig skønhed og fascinerende historie går hånd i hånd, og her kan man se levn fra Svalbards første opdagelsesrejsende.

  Vær klar til eventyrlige oplevelser. Vi udnytter enhver lejlighed til at søsætte skibets kajakker eller bruge vores små ekspeditionsbåde for at komme i land for at vandre eller deltage i en strandoprydning.

  Dag 9
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark.

  Ekspeditionsdag

 • Dag 10
  Longyearbyen

  Tilbage til Longyearbyen

  Vi slutter vores eventyrlige oplevelser på et højt plan

  Vores ekspeditionskrydstogt til de arktiske øer slutter i Longyearbyen. Man ved mere om arktisk dyreliv, historie, polaris og klimaændringer, end da man kom – og man har minder om utrolige oplevelser.

  Inden hjemrejsen er der tid til at udforske mere af Longyearbyen og købe souvenirs. Mange rejsende vælger at tage en smuk, varm Svalbard-sweater med hjem.

  Dag 10
  Longyearbyen

  Tilbage til Longyearbyen

Afrejser

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
29.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Longyearbyen til Oslo efter ekspeditionskrydstogtet

Transport

 • Transport fra skibet til lufthavnen i Longyearbyen efter ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet. Når vi er på Svalbard, er der ingen internetadgang og mobildækning bortset fra i Longyearbyen.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyr
 • Brug af skibets boblebade, sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for at overholde alle krav ved tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch

Du synes sikkert også om