Spitsbergen rundt - I isbjørnenes rige

Spitsbergen rundt - I isbjørnenes rige

Spitsbergen rundt - I isbjørnenes rige

Spitsbergen rundt - I isbjørnenes rige

Rejseinformation 10 dage MS Spitsbergen, MS Fram
Afrejser
8 afgange mellem jun 2022 og sep 2022
Pris fra
kr 61.270
Helpension inkluderet

Tag med os, når vi forsøger at sejle rundt om Spitsbergen, hvor vi ser mægtige gletsjere, fredelige fjorde og arktisk dyreliv under den fortryllende midnatssol.

Byen på toppen af Jorden

Efter en flyvetur fra Oslo starter din ekspedition i Longyearbyen, byen på toppen af Jorden. Få indtryk af, hvordan det føles at leve så langt nordpå, når du møder de ukuelige indbyggere i denne unikke bosættelse. Herfra krydser vi det imponerende landskab i Spitsbergens nordvestlige nationalpark. Udforsk maleriske fjorde, stejle bjerge og smukke øer ud for kysten, mens du kigger efter vilde dyr i landskabet.

På udkig efter bjørne og fugle

Det østlige Svalbard kan prale af at have øgruppens største bestand af isbjørne. I løbet af vores 3-dages udforskning langs Spitsbergens østkyst, vil vi være på udkig efter disse ikoniske, men sky rovdyr. Klipperne i denne region tiltrækker mange fugle, og Svalbard er hjemsted for mange af dem, herunder tusindvis af of polarlomvier, måger og rider.

Imponerende landskaber

Gør dig klar til at udforske Hornsunds majestætiske landskab og geologi. De forrevne bjerge og betagende fjorde her skaber nogle af Svalbards mest naturskønne panoramaer. Efter at have udforsket dette område sejler vi nordpå mod Isfjorden, inden vi afslutter vores ekspeditionskrydstogt i Longyearbyen.

Spitsbergen rundt - I isbjørnenes rige Spitsbergen rundt - I isbjørnenes rige
Attempt

På dette episke krydstogt vil vi forsøge at finde en vej gennem Arktis’ skiftende havis og vove os over breddegraden ved 80°N. Vores mål er at fuldføre en sejlads rundt om øen Spitsbergen, hvis isen tillader det.

 • Dag 1
  Oslo/Longyearbyen

  Fra 59 ºN til 78 ºN

  Din rejse starter med en flyvetur fra Oslo, Norges hovedstad ved fjorden, omgivet af skovklædte fjelde og søer. Det høje antal af el-biler, du vil se på vejene, fortæller noget om byens engagement i bæredygtighed, der har ført til, at den har fået prisen som Europas grønne hovedstad i 2019. I denne grønne by kan du opleve både en blomstrende kunstscene, moderne skønhed og kulinariske fornøjelser.

  Takket være et effektivt og godt forbundet offentligt transportsystem kan alle områder nås uden brug af bil, så brug busserne, togene og sporvognene, mens du er her! Du kan endda se Oslo på en bycykel og selv køre rundt og beundre de fine bygninger af verdenskendte arkitekter.

  Her kan du vælge mellem et væld af kulturelle oplevelser og bruge dagen på at besøge nogle af de mange fremragende museer og gallerier for samtidskunst. Indsnus historien om den norske polarforskning på Fram-museet, som har mange udstillinger, og prøv at gå ombord på et polarskib. Oplev, hvordan det må have været at leve og arbejde på skibet, mens du udforsker dækkene og kahytterne.

  Når du har brug for at hvile dig, finder du masser af muligheder for at nyde de traditionelle, norske retter eller det nye, nordiske køkken. Vælg mellem hyggelige caféer, hippe kaffebarer, fine og moderne spisesteder, pølsevogne og måske endda et mikrobryggeri.

  Oslo ligger omgivet af natur og byder på et væld af aktiviteter. Hvis du har tid, kan du eventuelt gå en tur i de skovklædte fjelde, som indrammer byen. Eller du kan blot bruge den tid, du har, til at slappe af i en af de mange parker, inden din flyvetur til Longyearbyen på Svalbard.

  Dag 1
  Oslo/Longyearbyen

  Fra 59 ºN til 78 ºN

 • Dag 2
  Longyearbyen

  Norges base i det højarktiske område

  Forventet afgangstid er 20:00

  Efter en overnatning på dit hotel har du mulighed for at udforske den farverige udpost Longyearbyen på egen hånd, inden du går ombord på skibet om eftermiddagen. En udflugt er inkluderet i din rejse – eller vælg fra et udvalg af valgfrie eventyr, inden dit krydstogt starter.

  Longyearbyen er en lille by på øen Spitsbergen med 2000 indbyggere - og flere snescootere end der er indbyggere. Her må du ikke gå glip af at gå op til kirken, der er blot et par minutter væk. Måske møder du Svalbard-rensdyrene, der ofte går rundt i byen og passer sig selv. Selvom de er vilde dyr, vil du finde ud af, at de er ret nysgerrige og tamme. Gå en tur på hovedgaden, mens du beundrer de farverige bygninger og udvælger souvenirs og gaver fra butikkerne i verdens nordligst beliggende by.

  Inden du går ind i de fleste offentlige bygninger, skal du huske at tage dine sko af! Det er en skik, der opstod i minedagene for at forhindre folk i at slæbe kulstøv med indenfor og er blot en af måderne, hvorpå byens minedrift fortsætter med at påvirke dens kultur.

  Der lever isbjørne uden for Longyearbyen, og selvom det er sjældent at se en i selve byen, skal du holde øje med kunst inspireret af disse ikoniske isbjørne. Se om du kan finde isbjørnestatuen eller det kæmpe vægmaleri i centrum af byen.

  Når du er kommet ombord på skibet, kan du hente din gratis ekspeditionsjakke, finde din kahyt og deltage i en obligatorisk sikkerhedsøvelse. Find restauranterne, videnskabscentret, observationsdækket og Explorer Lounge & Bar – du vil komme til at tilbringe meget tid her. Vi siger herefter pænt farvel til Longyearbyen, når vi begiver os ud på vores opdagelsesrejse.

  Dag 2
  Longyearbyen

  Norges base i det højarktiske område

 • Dag 3-5
  Svalbards nordvestlige nationalpark

  Udforskning af fantastiske fjorde med en fascinerende historie

  Vi efterlader denne lille civilisation og vil nu gå i gang med at udforske. I disse smukke, men alligevel fjerntliggende områder, er der intet internet, og der er heller ikke telefonmaster til at give et mobiltelefonsignal.

  Uden e-mails og sms'er er dette derfor din sjældne mulighed for at være koblet helt af fra den moderne verden. Det er tid til at virkelig at komme tilbage til det, der virkelig betyder noget.

  Spitsbergens nordvestlige nationalpark er ren uberørt og vild arktisk skønhed i al sin pragt. Det er en vildmark af stejle bjerge, nøgne gletsjere og stille, smukke øer ud for kysten. Det er også et af de sjældne steder i verden, hvor storslået natur og fascinerende historie går hånd i hånd. Her vil du finde den største koncentration af grave, spækovne og andre kulturskatte fra Svalbards første opdagelsesrejsende.

  Vejr- og havforholdene vil bestemme, hvilke områder vi vil prøve at besøge. Kongsfjorden er en af de smukkeste fjordområder på Spitsbergen, med en panoramisk kystudsigt og frodig, alpin tundra. Indrammet af dramatiske bjergformationer kan du få øje på gletsjere, der kælver isbjerge i havet.

  Vi lægger måske også til ved Ny-Ålesund, en tidligere mineby, der er rig på kultur, og nu omdannet til et internationalt videnskabscenter. Med en malerisk blanding af gamle og nye bygninger kan du finde en del forskningsstationer fra forskellige lande dedikeret til studier af glaciologi, vilde dyr og klimaforandringer.

  Det nordvestlige hjørne af Spitsbergen er et fantastisk sted til fuglesafari i sommermånederne. Du kan også holde udkig efter vilde dyr, herunder hvaler, remmesæler, hvalrosser, Svalbard-rensdyr og selveste “kongen af Arktis”, den kæmpe isbjørn. Med lidt held vil du kunne få øje på en eller flere af disse store rovdyr, mens de vandrer langs kystens drivis på jagt efter sæler.

  Det imponerende terræn i dette område gør det velegnet til friluftseventyr. Vi vil forsøge benytte alle de muligheder, vi kan. Aktiviteterne kan omfatte brug af vores ekspeditionsbåde til at komme i land for at vandre, deltagelse i strandoprydning eller at vi sætter vores kajakker i havet.

  Dag 3-5
  Svalbards nordvestlige nationalpark

  Udforskning af fantastiske fjorde med en fascinerende historie

 • Dag 6-7
  Det østlige Svalbards naturreservat

  Nyd ekspeditionsdage i det arktiske område

  Det østlige Svalbard kan prale af at have øgruppens største bestand af isbjørne. Vi har høje forhåbninger til, at du i løbet af de næste tre dage i dette område vil få øje på den sky “konge af Arktis”.

  I denne del af Svalbard er det arktiske ocean fuld af drivis og dets frosne havmiljø ændrer sig konstant. Som moderne opdagelsesrejsende vil kaptajnen og ekspeditionsteamet grundigt analysere havisens tykkelse og bevægelser ved hjælp af avanceret sonar og direkte, transmitterede satellitbilleder. De bestemmer, hvilken del af denne arktiske vildmark, vi vil udforske på landgange, vandreture og valgfri kajaksejlads.

  Hvis forholdene tillader det, vil vi krydse 80 °N, sejle gennem Hinlopen-strædet og fortsætte sydpå, mens vi holder udkig efter hvalrosser og havfugle undervejs. Denne region er hjemsted for tusindvis af polarlomvie, måger og rider.

  Mens vi sejler gennem Freemansundet, kan du beundre synet af havfugle i de storslåede omgivelser. Freemansundet, et sund må ikke forveksles med en fjord, er et sund, der adskiller Barentsøya fra Edgeøya.

  Vi vil forsøge landgang på kysten af Barentsøya eller Edgeøya. Vi udforsker måske Kapp Lee, et fantastisk sted, hvor du kan finde historiske minder om alle perioderne, hvor mennesker har udforsket Svalbard. Hvis vi er heldige, møder vi nogle af Svalbards havpattedyr, mens vi sejler mod South Cape Land.

  Dag 6-7
  Det østlige Svalbards naturreservat

  Nyd ekspeditionsdage i det arktiske område

 • Dag 8
  Svalbards sydlige nationalpark

  Ekspeditionen fortsætter

  Vores mål i dag er at nå den sydligste spids af Spitsbergen. Udforsk Hornsunds vidunderligt varierede landskab og geologi, en del af Spitsbergens sydlige nationalpark. For mange er dette Svalbards smukkeste fjord.

  Hornsunds forrevne, stejle bjerge, fascinerende fjorde og rige, farvestrålende vegetation gør det til et af verdens mest natursmukke hjørner. Mens vi sejler i den 30 kilometer lange fjord, vil du måske se en gletsjer kælve is ud i vandet. På en klar dag kan du også se det tårnhøje Hornsundtind, der rejser sig 1.431 m op over havets overflade.

  De overraskende grønne pletter, du kan støde på ved landgange skyldes gødskningen fra små alkefuglekolonier, der findes her. Den frodige tundra omkring fuglekolonierne tiltrækker fauna, herunder Svalbards rensdyr og polarræve. Andre dyr, du skal holde øje med, er sæler og hvaler, når vi sejler i havet.

  Hornsunds andre indbyggere er forskerne, der har base på den polske polarstation. Stationen, der blev etableret her i 1957, fungerer som et forskningscenter for emner som klimaændringer, glaciologi og seismologi

  Om aftenen begynder vi vores rejse mod nord, mens vi sejler forbi Bellsund mod Isfjorden.

  Dag 8
  Svalbards sydlige nationalpark

  Ekspeditionen fortsætter

 • Dag 9
  Isfjorden

  Fjorde og vildmark

  I dag sejler vi ind i den bemærkelsesværdige Isfjord, det mest prominente fjordsystem i øgruppen Svalbard. Den fører til mange mindre fjorde og danner et frodigt og smukt system, med masser af vilde dyr og vegetation. Gør dig klar til at udforske de enorme, u-formede dale hugget ud af bjergene af kæmpe gletsjere for omkring 10.000 år siden.

  Nord for fjorden er Alkhornet et fremtrædende vartegn. Det er et imponerende eksempel på carbonatsten, med en næsehornsformet udformning i toppen. Det omgivende dyreliv har naturligvis erobret den. Du får måske øje på polarræve her, samt Svalbards rensdyr og tusindvis af lomvie og rider.

  Det er bemærkelsesværdigt, hvor godt spor efter tidlig menneskelig tilstedeværelse er blevet bevaret i Isfjorden. Du kan finde kulturminder fra Svalbards hvalfangst- og jagtarv langs strande og bugter, som f.eks. jagtstationer og et anlæg til udvinding af hvalolie.

  Længere sydpå i fjordene ligger et mere moderne kulturikon. Her ligger bygninger fra den berømte Isfjord Radiostation, en tidligere radio- og vejrstation etableret i 1933, der i dag er et af de utvivlsomt smukkest beliggende hoteller i verden.

  Landskabet i de indre dele af Isfjorden ændrer sig konstant. Men vi har stadig adskillige gode landgangssteder i dette område. Hvor vi tager hen, og hvad vi vil lave, bliver besluttet på grundlag af vejr- og isforholdene, når vi ankommer.

  Dag 9
  Isfjorden

  Fjorde og vildmark

 • Dag 10
  Longyearbyen/Oslo

  Slutningen af ekspeditionen

  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  Dit arktiske eventyr rundt om Svalbard er slut for denne gang. Når du slapper af efter din ekspedition, vil du have lidt tid til at se tilbage på alle dine nye minder, mens du stadig holder fast i den fascinerende følelse af at have været bogstaveligt talt nær “toppen af verden”.

  Efter du har sagt farvel til skibet og dets besætning, bliver du transporteret til lufthavnen, så du kan flyve tilbage til Oslo.

  I Longyearbyen vil du ofte finde mange steder, der har rekorden i at være det nordligste for alting. Verdens nordligst beliggende biograf, kirke, bibliotek, gymnasium, supermarked – de er her alle sammen. Du kan afkrydse alle landemærker med den sædvanlige selfie.

  Hvis du har tid, så køb nogle souvenirs fra de lokale butikker, inden du tager hjem. En varm Svalbard-sweater eller en æske med lokalt håndlavede chokolader ville være en vidunderlig gave til familie og venner. Svalbard er en toldfri zone, og Longyearbyen har flere butikker med sports- og friluftstøj, så du kan købe ind til dit næste ekspeditionskrydstogt.

  Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en sikker rejse videre og ser frem til at se dig igen! Program efter sejladsen

  Gæster, der sejler ombord på MS Fram, har mulighed for at forlænge deres ophold i Longyearbyen med et af vores unikke programmer efter sejladsen. Spørg venligst for yderligere detaljer.

  Dag 10
  Longyearbyen/Oslo

  Slutningen af ekspeditionen

Afrejser

2022

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juni:
6.
11.
14.
19.
22.
27.
30.
September:
14.

Aktuelle tilbud:

 • Bestil Trygt

  Vores populære Bestil Trygt-ordning giver dig ro i sindet i forhold til din næste eventyrrejse med os.
  Bestil Trygt-ordningens fordele gælder for alle nye bestillinger, der foretages mellem 16. februar 2022 og 30. juni 2022 for ekspeditionskrydstogter med afrejse 31. december 2022 eller tidligere.
  Læs mere og bestil
 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Flyafgange

 • Returflyrejser på økonomiklasse mellem Oslo og Longyearbyen

Hotel

 • Overnatning i Longyearbyen før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad og frokost

Transport

 • Al transport i Longyearbyen inklusive en udflugt før ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite (kun på MS Fram)
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Bemærk venligst, at der er meget begrænset Wi-Fi og telefonsignal i de fjerntliggende områder, vi rejser til og streaming er ikke understøttet. Når vi er på Svalbard, er der ingen Wi-Fi eller mobildækning, bortset fra i Longyearbyen eller Barentsburg.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med dine kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

Kontakt os for information om tillægstilbud, der kan forudbestilles, som flyrejser, hoteller, transport, opgradering af drikkerpakker og mere

Skib

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344
Længde 100,54 m
Ræling 18 m
Fart 14,5 knob

MS Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om MS Spitsbergen

MS Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. MS Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om MS Fram

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om