Den ultimative Svalbard-ekspedition

Longyearbyen, Svalbard rundt

På denne episke rejse rundt om Svalbards store ø, Spitsbergen, kan du udforske gletsjere, fjelde og fjorde på Svalbards vestside og den ufrugtbare højarktiske vildmark på østsiden. Nyd ekspeditionens landgange, vandreture, kajakroning og andre aktiviteter i Europas største arktiske vildmark.

 • Se naturvidundere som Alkefjellet, Edgeøya og Kvitøya
 • Kryds 80 º Nord, 600 sømil fra den geografiske nordpol
 • Hold udkig efter isbjørne under midnatssolen
 • Sejl rundt om Spitsbergen, Svalbards største ø

Oversigt

På en sejlads rundt om Spitsbergen kan du udforske alle den fascinerende arktiske øs aspekter. 

Vi tilstræber at tage dig med nord for den 80. breddegrad kun 600 sømil fra den geografiske nordpol. Ekspeditionen starter i Longyearbyen, en førsteklasses by for eventyrrejsende. Den norske by er et unikt sted, og det arktiske dominerer alle livets aspekter i den overraskende kosmopolitiske by. 

En virkelig uberørt vildmark

På denne rejse ser vi nogle af Svalbards mest spektakulære fjorde. Den østlige del af Svalbard er delt i to store naturreservater, der tilsammen er en af Europas sidste stort set uberørte vildmarker. I den lange fjord i det østlige Spitsbergen er der en spektakulær udsigt over øens østkyst med hundredvis af gletsjere og fjelde. Hvis vi er heldige, møder vi nogle af Svalbards havpattedyr som sæler og hvalrosser, og hvor der er is, er der stor chance for at se isbjørne! 

Flere isbjørne end mennesker

På Svalbard er der cirka 2500 mennesker og 3000 isbjørne. De ensomme rovdyr vandrer derhen, hvor de forventer at finde mad. Når vi er tæt på drivis, er der chance for, at en isbjørn bruger en isflage som platform. Isbjørnen er et marint pattedyr, så det er mest sandsynligt at se dem tæt på vandet. I meget sjældne tilfælde driver døde hvaler og hvalrosser i land på Svalbards strande. Disse tiltrækker alle former for dyreliv - herunder isbjørne. Vi ser ofte isbjørne på vores ekspeditioner, men som med alle ting i naturen, er der ingen garantier.

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Flyrejse Oslo-Longyearbyen og retur
 • Hotelovernatning inklusive morgenmad i Longyearbyen inden sejladsen
 • Transport fra lufthavnen til hotellet, fra hotellet til skibet og fra skibet til lufthavnen
 • Al transport i Longyearbyen samt frokost og en udflugt inden afrejse
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord 

Ikke inkluderet:

 • Rejseforsikring 
 • Flyrejse
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge
Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

16. juli og 26. juli 2018

Afrejsehavn Oslo/Longyearbyen
Dag 1
Oslo_shutterstock_244689610_Day-1.jpg
Foto: Morten Normann Almeland Foto

Det høje nord


Lokalitet: Oslo/Longyearbyen

Den arktiske eventyrrejse starter med en aftenflyvning fra Norges hovedstad, Oslo. Inden afrejsen kan du bruge lidt tid på at udforske fjordbyen, der er omgivet af skove, søer og bakker. Oslo har varieret arkitektur, en stærk café- og bar kultur, topklasse restauranter og endeløse indkøbsmuligheder. Kontrasterne er betydelige, når du ankommer i Longyearbyen nogle timer senere. Alligevel har denne lille by alle moderne bekvemmeligheder - ud over sin fantastiske beliggenhed i et vildt arktisk landskab.

Dag 2
Longyearbyen_Natalia_Davidovich_shutterstock_130174376_Day-2.jpg
Foto: Natalia Davidovich Foto

En civilisation i en arktisk vildmark


Lokalitet: Longyearbyen

Efter en overnatning på et af vore hoteller kan du deltage i en spændende udflugt i den unikke lille by Longyearbyen og omegnen. Det arktiske miljø dominerer, men byen er overraskende kosmopolitisk med kunstgallerier, barer, lange vinkort på restauranterne, butikker og et butikscenter. Longyearbyen kaldes ofte en modpol til det moderne liv, og den er en førsteklasses destination for eventyrrejsende. Arven efter de første minearbejdere ses overalt.

Dag 3 -5
Monacobreen_2012-08-06-162_Day-3-5.jpg
Foto: Karsten Bidstrup Foto

Enorme gletsjere, dybe fjorde og smukke fjelde


Lokalitet: Nordvest-Spitsbergen Nationalpark

Kongsfjorden anses for at være et af Svalbards smukkeste fjordområder med mægtige gletsjere, kælvende isbjerge og indrammet af fantastiske bjergformationer. Mens vi sejler mod nordvest, når vi til Krossfjorden og Mitrahalvøya, hvor man kan se ruiner fra hvalfangstperioden, smuk alpin flora, fuglefjelde og - ganske ofte - Svalbardrensdyr. Prøv at krydse en gletsjer med skibets ekspeditionshold. På tilbagevejen besøger vi den tidligere minedriftby Ny-Ålesund, der nu er internationalt forskningscenter med en malerisk blanding af gamle og nye bygninger. Spitsbergens nordvestlige hjørne har den største koncentration af grave, spækovne og andre kulturskatte fra dengang, mennesker først begyndte at bebo Svalbard. Raudfjorden tilbyder masser af muligheder for gode vandreture. Hamiltonbugten er for lavvandet til vores skib, men den er perfekt til kajakroning og oplevelser tæt på havoverfladen. Vi ser også se den enorme Monaco-gletsjer i Liefdefjord.

Dag 6-9
KAPP_LEE_R7S0135_Day-6-9.jpg
Foto: Dominic Barrington Foto

Ekstreme livsbetingelser og ufrugtbart land


Lokalitet: Øst-Svalbard Naturreservat og Syd-Spitsbergen Nationalpark

Øst-Svalbard har øgruppens største bestand af isbjørne. Vi håber virkelig, at vi ser en på denne rejse! Vi sejler i Sorgfjorden, der grænser op til Nordøst- Spitsbergen Naturreservat. Det var her hvalfangere havde et berømt slag i det 17. århundrede. Nyd udsigten fra dækket, når vi passerer det spektakulære fuglefjeld Alkefjellet, et af de største af sin art. Kvitøya er Svalbards østligste ø. Den er 98 % dækket af indlandsisen Kvitøyjøkulen. Vi forsøger at komme i land på øens vestligste punkt, hvor relikvier fra Andrée-ekspeditionen blev fundet i 1930. Det var et mislykket forsøg på at flyve over Nordpolen i ballonen "Örnen". Kapp Lee er et vidunderligt sted med kulturarv fra alle epoker af menneskets udforskning af Svalbard. Der er syv små øer længst mod nord i øgruppen Svalbard. Den nordligste af dem, Rossøya, er kortere end 1000 kilometer fra Nordpolen, og her kan du være helt sikker på, at der ikke er mennesker mellem dig selv og 90 grader Nord. Hvis vi er heldige, møder vi nogle af Svalbards havpattedyr, mens vi sejler mod Spitsbergens sydspids. Om vinteren er Storfjorden for det meste tilfrosset, hvilket gør den til et perfekt isbjørne- habitat. Vi fortsætter til Spitsbergens sydspids, hvor Hornsunds har store variationer i landskab og geologi inden for korte afstande. Is skubbes ind i fjorden tidligt i sæsonen og tiltrækker isbjørne, der jager fra isen.

Dag 10-11
Alkhornet_raindeer-Spitsbergen-21_Day-10-11.jpg
Foto: Ester Kokmeijer Foto

Nyd livet i den arktiske natur


Lokalitet: Sydvest-Spitsbergens fjorde

Isfjorden er Svalbards smukkeste fjordsystem. Vi undersøger både den ydre og de indre dele af fjorden. Et af de den ydre del mest slående træk er Alkehornet, hvor tusindvis af Brünnichs-lomvier yngler i sommersæsonen. I Isfjords indre dele ændrer landskabet sig konstant. Enorme U-formede dale, der blev skåret ud af bjergene af de gigantiske gletsjere, der dækkede området for omkring ti tusinde år siden. Her lever store bestande af de endemiske svalbardrensdyr. Senere finder vi en smuk fjordarm og arrangerer en afskedsgrillfest med smukke arktiske omgivelser.

Dag 12
Longyearbyen_MG_4494-Edit_Day-1.jpg
Foto: Hanne Feyling Foto

Ekspeditionen slutter


Lokalitet: Longyearbyen/Oslo

Enhver god opdagelsesrejse slutter på et tidspunkt. Du fornemmer sikkert, at tiden er gået hurtigere end forventet. Mange kommer i løftet stemning af en tur til toppen af kloden, blot nogle hundrede kilometer fra den geografiske nordpol. Tidligt om morgenen er der biltransport til lufthavnen og flyrejse til Oslo.

27. juli og 6. august 2018

Lokalitet Longyearbyen/Oslo
Om bord Oplevelser Forlæng ferien

Rejsen dertil - Oslo

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205