Mellem polerne – Vores episke, globale ekspeditionskrydstogt

Mellem polerne – Vores episke, globale ekspeditionskrydstogt

Mellem polerne – Vores episke, globale ekspeditionskrydstogt

Mellem polerne – Vores episke, globale ekspeditionskrydstogt

Rejseinformation 66 dage M/S Fram
Afrejse
30. august 2023
Pris fra
kr 267.879
Helpension inkluderet

Tag med os på et ekspeditionskrydstogt fra ønskelisten over drømmerejser fra Canada til Antarktis, når vi kombinerer flere klassiske rejseplaner til en enkelt, episk rejse. Vi rejser ombord på vores behagelige ekspeditionsskib M/S Fram med fokus på videnskab, læring og bæredygtighed og følger i kølvandet efter historiske opdagelsesrejsende, når vi sejler langs Nord-, Mellem- og Sydamerika og oplever kontinentets rå skønhed.

Fra Arktis til Antarktis

Et ekspeditionskrydstogt som intet andre. Vi begynder i Montréal i Canada, og vores 66 dages krydstogt begynder fra Cambridge Bay i det arktiske område, inden vi fortsætter gennem den sagnomspundne Nordvestpassage til kysterne af Grønland, Newfoundland og Labrador. Vi drejer mod syd gennem Atlanterhavet, nyder wellness-programmer og foredrag fra skibets ekspeditionsteam, inden vi sejler gennem Panamakanalen til Stillehavet.

Efter vi har besøgt en indfødt stamme i den sjældent besøgte Darien-region og udforsket den fjerntliggende Isla de la Plata, fortsætter vi ned langs Sydamerikas Stillehavskyst. Her oplever vi en blanding af kultur og natur, udforsker Colombia, Ecuador, Peru og Chile, inden vi nyder synet af Patagoniens æteriske naturpragt og – endelig – Antarktis’ overjordiske, uberørte skønhed.

Sjæl, ånd og bæredygtighed

Skibets ekspeditionsteam har en passion for at lære fra sig, og de inspirerer på hele rejsen og sikrer, at krydstogtet bliver så eventyrligt, lærerigt og miljømæssigt bæredygtigt som muligt. Undervejs fokuserer vi på velvære, og man kan lære at dyrke yoga og meditere sammen med vores uddannede medarbejdere.

Mellem polerne – Vores episke, globale ekspeditionskrydstogt Mellem polerne – Vores episke, globale ekspeditionskrydstogt
 • Dag 1
  Montréal, Canada

  Québecs førende by, overnatning

  30. august 2023

  Eventyrrejsen starter i Montréal, den største by i den smukke provins Québec og Canadas næstmest populære by. Byen breder sig over Île de Montréal og andre omkringliggende øer og er et knudepunkt for canadisk historie og kultur med en moderne storbystemning med både fransk og britisk indflydelse. Tag gerne til Montréal et par dage inden krydstogtet, for der er masser at opleve i den livlige by.

  Fransk er hovedsproget for de fleste indbyggere i den mangfoldige by, men der tales engelsk mange steder, og besøgende opmuntres til at udforske og opleve Montréals forskellige kvarterer. Tag på shopping og oplev områdets restauranter og kultur i byens livlige centrum. Se Notre Dame-basilikaen, udforsk det gamle Montréals historiske gader eller find masser af farver og finurligheder i Montréals summende Plateau-distrikt.

  Montréal en af de bedste byer i Canada for dem, der er ude efter madoplevelser. Her er travle madmarkeder, fremragende mad og en charmerende cafékultur. Nyd lokale delikatesser, herunder røget kød, friskbagte bagels og ahornslik, der kan skylles ned med en øl fra et af byens mange specialbryggerier.

  Montréal er berømt for sin festlige atmosfære med forskellige arrangementer og festivaler, der foregår året rundt. Slap af efter en dags udforskning på en af ​​pubberne eller barerne langs Downtowns Crescent Street, der er berømt for indbydende atmosfære. Nyd en cocktail på terrasserne eller indtag dansegulvet på en af byens livlige barer og musiksteder.

  Nyd alt det, som Montréal tilbyder, inden turen går nordpå til Cambridge Bay, hvor eventyrrejsen ombord på M/S Fram begynder.

  Program før sejladsen

  Tag med på vores halvdags tilkøbs-sightseeingtur Montreál Sightseeing og Savoir-Vivre Tour. Oplev hvor kulturelt mangfoldig Montréal er og besøg de vartegn, der gør byen så unik og vidunderlig. En gåtur gennem en labyrint af smalle gader og gamle bygninger er en perfekt mulighed for at opleve den overdådige arkitektur og Montréals rige historie og charme. Vi stopper også for at smage nogle af Montréals berømte bagels og besøger Little Italy for at prøve lokale produkter på det populære Jean-Talon-marked.

  Dag 1
  Montréal, Canada

  Québecs førende by, overnatning

 • Dag 2
  Montréal / Cambridge Bay, Victoria Island

  Arktisk, canadisk ø

  31. august 2023

  Om morgenen går flyturen fra Montréal til Cambridge Bay, hvor det behagelige ekspeditionsskib M/S Fram venter.

  Cambridge Bay er en bosættelse med omkring 2.000 mennesker på Victoria Island – et af det arktiske Canadas største øer. På det lokale sprog, inuinnaqtun, kaldes Cambridge Bay “Iqaluktuuttiaq”, der betyder “et godt fiskested”. Det er et passende navn, og besøgende kommer her for at fange arktiske fjeldørreder med fluestang i de nærliggende floder.

  Det overdådige dyreliv er et naturligt trækplaster for opdagelsesrejsende på disse kanter. Andre kommer for at besøge CHARS (Canadian High Arctic Research Station), der er et center i verdensklasse for studier af klimaforandringerne og alt, hvad der vedrører Arktis. Det er kun passende, at rejsen starter her, hvor polarforskere, der i gamle dage søgte efter Nordvestpassagen, ofte søgte ly. Her kan man føje sit navn til en hæderkronet liste, der inkluderer den legendariske, norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen.

  Efter check-in på skibet og efter at have hentet den ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, er der tid til at komme på plads i kahytten og gå rundt og udforske skibet. En obligatorisk sikkerhedsbriefing holdes inden afgang for at sikre, at vi holdes så sikre som muligt på rejsen, der venter os.

  Middagen om aftenen er den første af mange ombord, og den slutter med, at kaptajnen udbringer en skål for at ønske alle en god og eventyrlig ekspedition. Herefter holder ekspeditionsteamet et separat velkomstmøde for at give nogle vigtige sundheds- og sikkerhedsoplysninger.

  Teamet forklarer også om retningslinjerne fra  AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators, og fortæller, hvordan vi kan beskytte dyrelivets habitater, holde en sikker afstand til dyrene og besøge arktiske samfund på en værdig og respektfuld måde. 

  Dag 2
  Montréal / Cambridge Bay, Victoria Island

  Arktisk, canadisk ø

 • Dag 3-10
  Ind i hjertet af Nordvestpassagen

  Ind i hjertet af Nordvestpassagen

  1. september 2023 - 8. september 2023

  Vi sætter kursen mod hjertet af den sagnomspundne Nordvestpassage. Siden slutningen af ​​det 15. århundrede har søgningen efter den sagnomspundne søvej gennem Canadas arktiske område været en hellig gral for hårdføre eventyrere.

  Den første registrerede rejse blev ledet af John Cabot i 1497. James Cook forsøgte, men det lykkedes ham ikke at sejle gennem passagen i 1776, og mange er allerede bekendte med den skæbnesvangre Franklin-ekspedition fra 1845. Den første, der overvandt passagen med et skib, var den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen på en ekspedition, der varede fra 1903 til 1906.

  Havisen varierer fra år til år, og hver ekspedition her er unik. I moderne tid med banebrydende navigationsudstyr kortlægger vi vores egen eventyrrejse og sætter kursen mod det østlige Canada. I løbet af rejsen er der landgang på steder, der er forbundet med de tidlige opdagelsesrejser, besøg i inuitiske samfund og forsøg på at få øje på arktisk dyreliv såsom isbjørne, hvaler, sæler og havfuglearter.

  Man kan også komme på rib-sejlads mellem isflager og i ægte ekspeditionsstil gå i land og opleve det arktiske Canadas uberørte vildmark.

  Skibets kaptajn og lederen af ekspeditionsteamet vurderer kontinuerligt de aktuelle vejr- og havforhold, tilpasser aktiviteter i overensstemmelse hermed og tilpasser ruteplanen efter havisen. Ligesom alle gode opdagelsesrejsende respekterer og arbejder vi med naturen - ikke imod den.

  Undervejs, håber vi, at vi kan se nogle af disse steder:

  Gjoa Haven ærer den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen, der overvintrede her fra 1903 på Gjøa-ekspeditionen. Han kaldte stedet for “den fineste lille havn i verden” og lærte meget af del fra det lokale folk, netslik-inuitterne, om at overleve og rejse i polarområderne. Disse færdigheder hjalp Amundsen med at blive den første, der nåede Sydpolen næsten et årti senere - i 1911.

  Fort Ross blev etableret i 1937. Der er to små hytter, der vedligeholdes af den canadiske kystvagt. De bruges lejlighedsvist af inuitter som overnatningssted. Den var en af mange af Hudson Bay Companys handelsstationer i det canadiske Arktis.

  Beechey Island er tæt forbundet med udforskningshistorien om Nordvestpassagen - særligt rejsen, der blev ført an af Sir John Franklin, hvis to skibe sejlede ind i passagen i 1845, men aldrig vendte tilbage. Det er kendt viden, at Franklin-ekspeditionen overvintrede her i 1845, og tre af hans mænd er begravet her.

  Radstock Bay er domineret af Caswell Towers klippe. Kysten her er fremragende til korte gåture til et forhistorisk inuitisk sted. Fra selve Caswell Tower er der en udfordrende vandretur til toppen med en fantastisk udsigt.

  Dundas Harbour er en forladt bosættelse med en gammel lejr for Det Komglelige Beredne Canadiske Politi og Hudson Bay Companys handelsstation samt adskillige arkæologiske steder fra Thule-perioden.

  Landsbyen Pond Inlet ved det smukke Eclipse Sound med Bylot Island i det fjerne kaldes “Mittimatalik” på inuktitut og er et traditionelt inuitisk samfund på Baffin Island. Pond Inlet er omgivet af bjergkæder med gletsjere, smukke fjorde, isgrotter, geologisk spændende steder og drivende isbjerge, som man kan beundre.

  På hele rejsen sejler vi forbi fortryllende naturscener, og vi vil konstant se efter vilde dyr såsom den kæmpe, men ofte sky isbjørn.

  Dag 3-10
  Ind i hjertet af Nordvestpassagen

  Ind i hjertet af Nordvestpassagen

 • Dag 11-19
  Grønland og den canadiske del af Atlanterhavet

  Baffinbugten til Grønland og den canadiske del af Atlanterhavet

  9. september 2023 - 17. september 2023

  Når vi kommer ud af Nordvestpassagen, forlader vi det canadiske territorium og sætter kurs mod Grønland. Mens vi sejler tværs over Baffinbugten og Davisstrædet, kan man fortsat overvære informative foredrag i videnskabscentret. Nogle af emnerne inkluderer de vilde dyr, vi måske får at se, grønlandsk kultur, ekspeditionshistorie, geologi, fotografi og historiske foredrag om opdagelsesrejsende.  

  Ilulissat, Grønland

  Ilulissat, som helt enkelt betyder “isbjerg”, ligger i Ilulissat Isfjords fantastiske landskab, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er et virkelig smukt sted. Det er også et livligt knudepunkt for eventyrsøgende, der tager på polariskappen, og her bor næsten lige så mange slædehunde som mennesker.

  Lige uden for byen kan man ofte se kæmpe isbjerge, der flyder i det dybe, blå hav. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, Sermeq Kujalleq, der kælver omkring 35 milliarder ton isbjerge hvert år. Disse bjerge finder selv vej ned ad den 20 km lange fjord, inden de ender i Diskobugten – og med deres skinnende form og sarte nuancer er de en sand drøm for naturfotografer.

  Sisimiut, Grønland

  Grønlands næststørste bosættelse ligger 40 km nord for Den arktiske Polarcirkel i Davidstrædets centrale kystområde. Sisimiut kan oversættes til “folk ved rævehulerne”, der refererer til de mange polarrævegrave, der ligger tæt på byen. Et andet lokalt dyr er moskusoksen, hvis uld bruges til at lave et stofmateriale kaldet qiviut — det siges at være ti gange varmere end fåreuld.

  Nuuk, Grønland

  Nuuk blev grundlangt i 1728 og er dermed Grønlands ældste bosættelse. Og selv om Grønlands hovedstad regnes for at være en storby, så har den færre end 17.000 beboere. Navnet Nuuk betyder halvø, og den ligger ved udmundingen af et område med spektakulære fjorde og bjerge.

  I Nuuk mødes gamle og nye traditioner - fra de maleriske, gamle bygninger, der ligger spredt på kanten af fjorden, til den ultramoderne bygning med det grønlandske landsting og det bølgeformede Katuaq kulturcenter.

  Kvanefjord, Grønland

  Kvanefjord er en 48 km lang fjord på Grønlands vestkyst i Sermersooq-området, som betyder “stedet med megen is”. Fjorden strækker sig omkring 10 km ind i landet, inden den deler sig i tre mindre, hver med en gletsjer i enden.

  Vi tilbringer dagen med at udforske den fantastiske fjord, og kaptajnen søger efter steder, hvor vi kan kaste anker og gå i land. Der er masser af muligheder for at se vilde dyr - fra dækket eller i land. Man kan også bare strække benene og nyde det betagende landskab.

  Efter Kvanefjord sejler vi ud på Labradorhavet, og der er tid til at slappe af, lære de medrejsende bedre at kende og benytte skibets faciliteter. I videnskabscentret fortsætter ekspeditionsteamets fascinerende foredrag om det vilde dyreliv og økosystemerne i det arktiske område.

  Red Bay, Canada

  Red Bay er en tidligere baskisk hvalfanger-bosættelse på kysten i det sydlige Labrador i Belle Île-strædet. Du får måske øje på en pukkelhval eller vågehvaler, når vi sejler i disse farvande.

  Ikke alle hvalfangstskibe var så heldige at nå Red Bays bredder og forliste galleoner og chalupper – små hvalfangerbåde i det 16. århundrede – er blot nogle af de skibe, der ligger bevaret på havbunden i det iskolde vand. Fundene gør Red Bay til et af verdens vigtigste undervandsarkæologiske fundsteder.

  Corner Brook, Canada

  Når vi sejler ind i Bay of Islands, omgivet af Long Range-bjergenes forrevne skråninger og tætte skove, sejler vi på den samme rute, som kaptajn James Cook gjorde for over 250 år siden.

  Ligesom den berømte, britiske opdagelsesrejsende tager vi til Corner Brook ved udmundingen af Humber River. Det er den nøststørste by i Newfoundland og Labrador-provinsen efter Saint John’s. Hvis den sidstnævnte er trendy og international, så er Corner Brook udpræget traditionel og lokal.

  Dag 11-19
  Grønland og den canadiske del af Atlanterhavet

  Baffinbugten til Grønland og den canadiske del af Atlanterhavet

 • Dag 20-27
  Fra Halifax til Colón

  Oceanografi og wellness

  18. september 2023 - 25. september 2023

  Næste del af rejsen begynder i Halifax, der er den canadiske provins Nova Scotias.kosmopolitiske hovedstad Halifax er en af verdens største naturhavne. Efter opholdet i den moderne canadiske by med gode indkøbsmuligheder, drager vi sydpå mod troperne.

  I løbet af de næste syv dage til søs giver ekspeditionsteamet os mere viden om havene og miljøet. Samtidig udnytter vi skibets fantastiske faciliteter og afvikler et program, der fokuserer på sind, krop og sjæl. Hvad betyder det? Læs herunder for at finde ud af det …

  Forstå vores oceaner

  Mens vi sejler fra Nova Scotia til Panama, kan man deltage i engagerende, praktiske foredragsprogrammer, workshops og lektioner om marinebiologi og historien om søfart på de store have - fra vikingetiden til nutiden. Som bonus kan man komme op på kommandobroen og se skibets styrmænd i arbejde og få et glimt bag kulisserne for at forstå, hvordan moderne navigation foregår.

  Lær fra ekspeditionsteamets entusiastiske medlemmer, der er håndplukket for deres ekspertise, og brug mikroskoper i skibets videnskabscenter til at udforske havets skjulte økosystem. Man kan også fordybe sig i borgervidenskabsprojekter, der er forbundet til vigtig, virkelig forskning i hele verden.

  Find din indre ro

  Det er dog ikke eksperimenter og læring alt sammen,. Hvile, velvære og selvpleje er lige så vigtigt. Stop op, se på bølgerne, reflekter og nyd lidt dyrebar “mig-tid”.

  For at hjælpe med at nulstille sind, krop og sjæl holder professionelle wellnessinstruktører daglige yoga- og meditationskurser. Lektionerne får deltagerne til at føle sig opfrisket, genopladet og klar til flere eventyrlige oplevelser.

  Brug også lidt tid til at observere og påskønne naturens vidundere. Tænk i stilhed over havets vælde eller skyerne ovenfor. Hold udkig efter dyrelivet fra dækket og nyd solen og det behagelige, caribiske vejr. Spejd efter delfiner, flyvefisk og sjældne havfugle. Observer harmonien i deres bevægelser og læg mærke til den velgørende virkning, det har.

  Dag 20-27
  Fra Halifax til Colón

  Oceanografi og wellness

 • Dag 28-45
  Fra Panamakanalen til Valparaíso, Chile

  Embera-folket, inkaernes historie og Panamakanalen

  26. september 2023 - 13. oktober 2023

  Vi sejler gennem Panamakanalen, et 77,1 kilometer langt, menneskeskabt ingeniørvidunder med kanaler og åbent vand, der blev åbnet for trafik i 1914. Kanalen forbinder Atlanterhavet og Stillehavet, og godt og vel halvvejs på den 12 timer lange tur sejler vi ind i området med Lago Gatún, eller Gatúnsøen. Hvis man er heldig, får man øje på en krokodille eller alligator på bredden. Hold øje med træerne og få måske et et glimt af aber og dovendyr.

  Når vi kommer ud i Stillehavet, tager vi på besøg i to nationalparker og en række indbydende kystsamfund i fem latinamerikanske lande: Panama, Columbia, Ecuador, Peru og Chile. Men først besøger vi den fantastiske Darien-region, hvor der kommer få mennesker.

  La Chunga, Parque Nacional Darien, Panama

  Vi tager til et autentisk embera–samfund midt i junglen i Parque Nacional Darien. De oprindelige emberaer har boet i området i århundreder, længe før de første spanske opdagelsesrejsende overhovedet kom til den nye verden. Stammen her modtager normalt ikke besøgende regelmæssigt, men vi har arbejdet tæt sammen med beboerne for at kunne give vores rejsende den sjældne mulighed. På forhånd informeres om, hvordan det sikres, at besøget i det isolerede samfund sker respektfuldt og i tråd med stammens skikke om høflighed.

  For at kunne komme dertil kaster vi anker i La Chunga-bugten og tager op ad Sambu-floden gennem junglen ved hjælp af skibets små ekspeditionsbåde. Inde i landet, er det normalt meget varmere, og det er fornuftigt at beskytte sig mod mod solen og myg. Turen op ad floden tager cirka en time og er det hele værd.

  Bahia Solano, Colombia

  Den lille by Bahía Solano er den største bosættelse på Colombias Chocó-kyst, der ligger ved udløbet af Rio Jella og er omringet af tyk jungle. Den er også kendt som Ciudad Mutis efter den spanske botaniker José Celestino Mutis fra det 18. århundrede, - måske en henvisning til områdets naturbiodiversitet - med jungler, mangrover, bjerge, moser, floder og bugter.

  Lokalsamfundet åbner byen for os og inviterer os varmt inden for på en guidet tur gennem bosættelsen. Undervejs møder og snakker man normalt med de afro-colombianske beboere, der bor her sammen med de indfødte emberaer og andre folk fra det indre af landet.

  Manta, Ecuador

  M/S Fram sejler over ækvator tidligt om morgenen, og man kan deltage i en traditionel søfartsceremoni ombord, hvor vi søger Kong Neptuns velsignelse. Vi sætter fødderne på sydamerikansk jord, og vores første anløbshavn er Montecristi, der ligger 8 km inde i landet fra tunfiskerihavnen Manta. Byen blev grundlagt i det 16. århundrede af manteños – oprindelige ecuadorianere – der søgte fred for de hyppige piratplyndringer langs kysten. De traditionelle panamahatte stammer trods navnet egentlig fra Montecristi.

  Isla de la Plata, Ecuador

  Isla de la Plata er en del af Parque National Machalilla, Ecuadors eneste kystnære nationalpark. Øen ligger ret langt ud for kysten, og her er tendens til store bølger, der kan gøre landgange til lidt af en udfordring. Dens navn – som betyder "sølvøen" – menes at stamme fra legenden om, at den engelske opdagelsesrejsende og sømand Sir Francis Drake begravede en stor sølvskat her. En lidt mindre farverig forklaring er, at alle fugleekskrementerne, kaldet guano, reflekteres i solskinnet og giver øen et skinnende, sølvfarvet udseende set fra fastlandet. Man kan selv vælge, hvilken version man foretrækker. Der er dog aldrig blevet fundet nogen skat på øen, der kun måler lidt under 15 kvadratkilometer.

  Hvad øen mangler i størrelse og sølv, kompenserer den så mere end rigeligt for med et varieret dyreliv, der kan konkurrere med Galápagosøerne

  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Machala er mest berømt for Puerto Bolivar, der er en vigtig havn til udskibning af kaffe, kakao, rejer og bananer, som lokalbefolkningen kalder oro verde – “det grønne guld” – fordi der vokser så mange af dem i regionen. Den nærliggende, forstenede skov Bosque Petrificado de Puyango har en af verdens største samlinger af fossile træer, der menes at være omkring 100 millioner år gamle.

  Salaverry, Peru

  På grund af vinden og bølgerne fra Stillehavet kan det være vanskeligt at få adgang til havnen i Salaverry . Salaverry er et godt udgangspunkt til udforskning af Trujillo, Perus tredjestørste by, og en række præcolumbianske, arkæologiske steder, over hele regionen.

  Callao / Lima, Peru

  Perus hovedstad, Lima, ligger på en ørkentange mellem Stillehavet og Andesbjergene. Lima, der betjenes af havnen i Callao, er Perus største by og en moderne og udstrakt metropol, hvor traditioner og moderne tendenser mødes i en spændende cocktail af kultur og gastronomi. I kontrast til den moderne metropol er lerruinerne af de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca de eneste påmindelser om inkacivilisationenen, der forsvandt for længe siden.

  Paracas, Peru

  Den lille og søvnige ferieby Paracas ligger i en bugt bag en halvø og er omgivet af brune klipper og dejlige strande. Modsat Paracas havn findes en mystisk geoglyf, der er udskåret i landskabet - et symbol, der minder om en kandelaber. Oprindelsen og betydningen af den er et mysterium, men den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som man kan besøge i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som en del af en tilkøbsudflugt.

  Arica, Chile

  Arica er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted med evigt forår, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Se også den iøjnefaldende Catedral de San Marcos, der er tegnet af Gustave Eiffel, der er berømt for sit tårn i Paris - fra 1876.

  Iquique, Chile

  Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet - komplet med palmer og strandpromenader. Vores vigtigste plan her er et besøg i den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCOs verdensarvsliste og har et stykke historie, som vi bogstaveligt går igennem.

  La Serena, Chile

  La Serena, der ligger ud til havet, er velsignet med smukke sandstrande blandt andet langs Avenida del Mar. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet, nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur - f.eks. cirka 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er omkring 350 år gamle.

  Valparaíso, Chile

  “Paradisets juvel”, der er kendt for at være på UNESCOs verdensarvsliste, har masser af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte kvarterer, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser.

  Dag 28-45
  Fra Panamakanalen til Valparaíso, Chile

  Embera-folket, inkaernes historie og Panamakanalen

 • Dag 46-55
  Patagonien

  Vi sejler mod Antarktis

  14. oktober 2023 - 23. oktober 2023

  Castro

  Vi er nået helt til Patagonien. I Castro skal du tage dit kamera med for at tage billeder af husene malet i klare farver, også kaldt palafitos. Det er de traditionelle træhuse, som ligger ved kanten af fjorden langs Gamboa-kajen. Den nærliggende Church of San Francisco, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, er også et mesterværk inden for tømrerarbejde og er udelukkende lavet af træ i nygotisk stil.

  Puerto Edén

  Den lille landsby Puerto Eden ligger i en bugt og er en del af en fjerntliggende øgruppe, der stikker ud i en fjord i provinsen Última Esperanza – som betyder “det sidste håb”. Herfra er der adgang til de exceptionelle landskaber i Bernardo O'Higgins Nationalpark – Chiles største, beskyttede område, der består af et betagende netværk af fredelige fjorde og fantastiske, skovdækkede bjerge. Der er ingen veje til, fra eller endda i denne isolerede landsby, kun gangbroer og stier, der forbinder de under 200 indbyggeres huse.

  Puerto Natales

  Nyd den betagende udsigt af de sydlige Andesbjerge, når vi ankommer til Puerto Natales. Byen er et indgangssted til Torres del Paine Nationalpark, som tiltrækker vandrere og klatrere fra hele verden. Bortset fra en valgfri heldagsudflugt til nationalparken kan du også bruge lidt tid på at slappe af og udforske Puerto Natales til fods. Denne fredfyldte by er en blanding af boheme-agtige barer, butikker med grej til friluftsliv, huse af bølgeblik og spisesteder, der serverer alverdens mad.

  De chilenske fjorde

  Vi vil sejle i de sagnomspundne fjorde og omkring et væld af øer, der ligger i Chiles forrevne provins Magallanes, hvor stejle bjerge når op til skyerne. Herefter passerer vi igennem den vestlige del af Magellanstrædet, der er opkaldt efter den berømte, portugisiske opdagelsesrejsende fra det 16. århundrede, der var den første til at sejle igennem det. Naturscenerierne er så fantastiske her, at du vil få en naturlig, vidunderlig følelse af fred!

  Kap Horn og Drake-passagen

  Efter at have lavet en løkke rundt om den gletsjerskårne Alberto de Agostini Nationalpark sejler vi ind i Beaglekanalen. Se på de overdådige landskaber, når vi passerer mellem nationalparken og Isla Gordo, der er en del af øgruppen Tierra del Fuego. På spidsen af Sydamerika ligger det legendariske Kap Horn, som var en vigtig milepæl på de gamle clipper-ruter, der forbandt Europa med Fjernøsten og Oceanien. Det er her, det åbne hav fra Atlanterhavet og Stillehavet støder sammen og skaber kraftige bølger, der gøres endnu stærkere af de hvirvlende, vestlige vinde. For yachtbåde er det at komme rundt om Kap Horn en maritim bedrift i stil med at bestige Mount Everest. Da disse farvande er både berygtede og turbulente, kan vi ikke garantere dig landgang, men hvis lykken står os bi på dagen med vejr, der er stabilt nok til at sætte foden på øen, kan du blive blandt de få udvalgte i verden, der kan prale af det. Mellem Kap Horn og Antarktis findes der intet andet end Drake-passagen.

  Dag 46-55
  Patagonien

  Vi sejler mod Antarktis

 • Dag 56-62
  Antarktis

  Det sagnomspundne, frosne kontinent Antarktis

  24. oktober 2023 - 30. oktober 2023

  Den sidste frosne grænse er en stor, uspoleret, hvid ørken, der vrimler med liv ved verdens ende. Majestætiske bjerge rejser sig fra ishavet, dækket af et tykt lag sne. Gletsjere sniger sig op på tværs af landskabet, brækker og kælver isbjerge ved kysten. Landskabet er næsten stille, bortset fra gennemtrængende lyd af elskovssyge pingviner, skvulp fra kurtiserende sæler og lyden af knitrende is. De 46 fuglearter såsom terner, stormfugle og kjover tager også en del af opmærksomheden.

  I løbet af de syv dage, vi tilbringer omkring Sydshetlandsøerne og Den antarktiske Halvø, går vi sandsynligvis i land flere steder for at opleve områdets vilde dyr og landskaber på førstehånd. Ekspeditionsteamet guider på landgange, hvor de afgrænser et område, hvor man kan bevæge sig frit i eget tempo. Teamet arrangerer også iskrydstogter i skibets små udforskningsbåde for at se isbjerge og gletsjere på tæt, men sikker afstand.

  Desuden er der nogle gange tilkøbsaktiviteter såsom kajakroning, overnatning i telt og sneskovandring, men i begrænset omfang. Der afvikles et udvalg af borgervidenskabsprogrammer - f.eks. at fotografere hvaler og indsamle vandprøver. Man kan uploade sine hvalbilleder til en global database, der hjælper forskere med at studere migrationsmønstre og mikrobiologi. Man får en endnu bedre forståelse af Antarktis’ skrøbelige økosystem, når man studerer indsamlingsprøverne i videnskabscentret.

  Som anført i Antarktis-traktaten er Antarktis dedikeret til fred, videnskab og turisme. Derfor overholder vi områdets meget strenge miljømæssige retningslinjer. Vi er det fremmede element her, så det er vigtigt at påvirke så lidt som muligt. De vilde dyr er vant til isen og det kolde vejr, men ikke til at blive forstyrret af mennesker.

  Vi ønsker kun at efterlade fodspor og tager ikke andet end billeder! I mange af de områder, vi besøger, dækker vi faktisk vores fodspor for at forhindre pingvinerne i at falde ned i dem og sidde fast. Som ambassadør for Antarktis ønsker vi, at fremtidige eventyrere får samme oplevelse som os, når det er deres tur til at blive overvældede af det uberørte kontinent.

  Dag 56-62
  Antarktis

  Det sagnomspundne, frosne kontinent Antarktis

 • Dag 63-65
  Drake-passagen og Beagle-kanalen

  Slap af og kom ned i gear

  31. oktober 2023 - 2. november 2023

  Inspireret. Det er sådan, mange af vores gæster føler sig efter syv fascinerende og uforglemmelige dages udforskning af Antarktis. Du, og uden tvivl også dit hukommelseskort i dit kamera, vil blive fyldt med mindeværdige øjeblikke, der vil blive hos dig for altid.

  MS Fram vil vende rundt, pege mod nord og begynde at tage dig sikkert tilbage gennem Drake-passagen og videre gennem Beagle-kanalen. Ekspeditionsteamet vil fortsætte deres foredrag i videnskabscentret og også opsummere oplevelserne fra dit krydstogt. Tæl stjernerne fra boblebadene på observationsdækket, og tilføj dine nye venner det sociale medie, du bruger mest.

  Dag 63-65
  Drake-passagen og Beagle-kanalen

  Slap af og kom ned i gear

 • Dag 66
  Punta Arenas / Santiago de Chile

  Hver afslutning er en ny begyndelse ...

  3. november 2023

  Vi ankommer i Punta Arenas om morgenen, og her slutter pol til pol-ekspeditionen. Der er transport til lufthavnen, hvorfra der flyves til hovedstaden, Santiago de Chile.

  Afsked med skibet, kaptajnen, besætningen og ekspeditionsteamet, behøver ikke at betyde, at det er slut med eventyrlige oplevelser. Når kapitlet er slut, begynder et nyt, og der er flere ekspeditionskrydstogter og destinationer at udforske.

  Vi håber, at du vil holde mest af de magiske øjeblikke, du oplevede på ekspeditionen - ikke bag kameralinsen - men at de står lige så levende i dit sind og hjerte som de billeder, du tager med dig hjem fra kameraet., Vi er fælles om det overordnede mål at vise, at ekspeditionskrydstogter kan og bør udføres så bæredygtigt som muligt og inspirere os alle til at gøre mere for at passe på og være taknemmelige over vores vidunderlige planet. Det er den samme taknemmelighed, vi håber, at du tager med dig hjem og deler med dine venner og familie. Vi håber at se dig igen på din næste eventyrrejse!

  Program efter sejladsen

  Hvis du ikke har travlt med at komme hjem efter dit episke pol til pol-krydstogt, anbefaler vi at forlænge rejsen og nyde de mange fornøjelser i Chiles hovedstad. Forlæng eventuelt den eventyrlige rejse med et program efter sejladsen med et besøg på Påskeøen, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Her se vi de mystiske statuer, der står som vagter og kigger ud over havet, og vi prøver at forstå dem. Endnu en destination at krydse af på rejse-ønskelisten.

  Dag 66
  Punta Arenas / Santiago de Chile

  Hver afslutning er en ny begyndelse ...

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
30.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hoteller

 • Overnatning og morgenmad i Montréal inden ekspeditionskrydstogtet

Flyrejser

 • Fly på økonomiklasse fra Montréal til Cambridge Bay inden ekspeditionskrydstogtet
 • Fly på økonomiklasse fra Punta Arenas til Santiago de Chile efter ekspeditionskrydstogtet

Transport

 • Transport fra hotellet i Montréal til lufthavnen inden ekspeditionskrydstogtet
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Cambridge Bay før ekspeditionskrydstogtet
 • Transport mellem skibet og Punta Arenas lufthavn efter ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Tøjvask
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool og panoramiske sauna
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch

Du synes sikkert også om