Island, Grønland og Nordvestpassagen – Det fantastiske spor efter opdagelsesrejsende

Island, Grønland og Nordvestpassagen – Det fantastiske spor efter opdagelsesrejsende

Island, Grønland og Nordvestpassagen – Det fantastiske spor efter opdagelsesrejsende

Island, Grønland og Nordvestpassagen – Det fantastiske spor efter opdagelsesrejsende

Rejseinformation 31 dage M/S Fram
Afrejse
2. august 2023
Pris fra
kr 171.563
Helpension inkluderet

Et ekspeditionskrydstogt, der går fra Island til Grønlands vilde fjorde, inden det sejler videre ind til hjertet af Canadas Nordvestpassage.

Majestætiske og vilde Østgrønland

Fra Reykjavik sejler vi tværs over Danmarksstrædet til Grønlands spektakulære østkyst. Vores destination er Scoresbysund, verdens største fjordsystem. Denne kæmpe, uberørte region består af over 36.250 kvadratkilometer. Under ekspertvejledning fra vores ekspeditionsteam får vi et intimt kig på dette dyrebare økosystem på landgange, vandreture i naturen og kajakture.

Et væld af dyreliv i den fredelige oase. Mens vi sejler gennem mørkt, stille vand under høje bjerge, kan man holde øje med hvaler og andre havdyr. Fugleentusiaster kan holde øje med arter som polarlomvier, sneugler og grønlandske jagtfalke.

Sydgrønland og videre til Nordvestpassagen

Herfra sejler vi sydpå til Prins Christians Sund, en spektakulær labyrint af kanaler lavet af granitsten, og fyldt med isflager og gletsjere. Vi tilbringer fire dage med at udforske fjorde og bosættelser, inklusive hovedstaden Nuuk og den imponerende Ilulissat Isfjord, der er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Den næste del af rejsen tager os over Davisstrædet og videre ind i Canadas Nordvestpassage. Den er kun farbar et par uger om året, og at navigere sikkert på denne iskolde vandvej indebærer, at man udfordrer elementerne, har en vis fleksibilitet og en fornemmelse for eventyr. Alle ruter inkluderer betagende natur og et overdådigt dyreliv med thule- og inuit-bosættelser. Eventyret slutter i kosmopolitiske Montréal.

Island, Grønland og Nordvestpassagen – Det fantastiske spor efter opdagelsesrejsende Island, Grønland og Nordvestpassagen – Det fantastiske spor efter opdagelsesrejsende
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Eventyrrejsens begyndelse

  2. august 2023

  Begynd ekspeditionskrydstogtet i Islands hovedstad, der er centrum for kunst, kultur, historie og fornøjelser

  Ekspeditionskrydstogtet begynder i Reykjavík, hvor MS Fram venter i havnen. Reykjavík betyder “den rygende bugt” og fik navnet på grund af dampen, der steg op fra dens varme kilder. I dag forsyner det varme vand fra den geotermiske energi adskillige swimmingpools og boblebade.

  Verdens nordligste hovedstad er traditionel og kosmopolitisk på en og samme tid, med masser at lave og se. Udforsk travle Laugarvegur med dens skønne småbutikker, udendørs butikker og barer, og sug så meget viden til dig, som du ønsker på vidunderlige museer med kunst, kultur og historie. Herefter er det tid til at gå ombord, møde ekspeditionsteamet og begynde eventyret!

  Program før sejladsen

  Da vi ankommer et par dage inden, er der mulighed for at udforske dette smukke land mere i dybden. Hvorfor ikke bestille et to- eller fire-dages program inden sejladsen, så du kan komme med os til Islands berømte Gyldne Cirkel? Her venter der højdepunkter som Gullfoss-vandfaldet og Thingvellir Nationalpark, en dukkert i Islands ældste swimmingpool samt vandreture i unikke, smukke omgivelser!

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Eventyrrejsens begyndelse

 • Dag 2
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

  3. august 2023

  Slap af, og lær alt om Arktis, når vi følger i kølvandet på vikingerne

  Når vi sejler vestpå, sejler MS Fram ind i Danmarksstrædet, et farvand, hvor Erik den Røde og andre vikinger på opdagelsesrejse engang sejlede på vej til Grønland. Mens vi sejler, har skibet masser af faciliteter ombord, som du kan benytte. I Videnskabscentret kan man lære alt om det arktiske område, dets dyreliv og beboere.

  Lær ekspeditionsteamet at kende. De vil holde foredrag om kommende destinationer og også informere om, hvordan man kan hjælpe med at beskytte dyrelivshabitater og den bedste måde at holde sikker afstand til dyrene på. Senere kan man tale med de andre gæster, mens man nyder en drink i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 2
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

 • Dag 3-11
  Scoresbysunds fjordsystem

  Største fjordsystem på Jorden

  4. august 2023 - 12. august 2023

  Tilbring mere end en uge med at udforske det største fjordsystem i verden

  Dette enorme fjordsystem er berømt for sine spektakulære landskaber. Midt blandt bjerge, der tårner sig op i 1980 meters højde, flyder skinnende hvide og blå isbjerge på det spejllignende vand, og roen afbrydes kun af skrig fra havfugle, såsom søkonger, søpapegøjer, mallemukker og havmåger.

  Havene er også hjemsted for forskellige hval- og sælarter. Kaptajnen og ekspeditionsteamet vil opsøge mulighederne for at gå i land på vandreture i naturen eller udforske fjordene i kajak. På land kan man være heldig at se moskusokser, polarræve, grønlandske jagtfalke og sneharer, hvis man holder godt øje!

  Dag 3-11
  Scoresbysunds fjordsystem

  Største fjordsystem på Jorden

 • Dag 4
  Danmarksstrædet

  Tilbage til Island

  5. august 2023

  Vi tager tilbage til Island – tid til at slappe af til søs

  Efter at have udforsket Østgrønlands fjerntliggende skønhed sætter vi kursen tilbage mod Island. Tilbring tiden til søs med at tale om oplevelserne med nye venner, studere naturen i Videnskabscentret eller bare slappe af på dækket. Hold øje med de havfugle, som følger efter vores skib, eller se om du måske kan få øje på nogle hvaler. Mens du reflekterer over ekspeditionskrydstogtet, kan du påskønne, hvilket dyrebart sted Grønland er. Fra fjordsystemernes skrøbelige økologi og den flydende is og gletsjernes overjordiske elegance håber vi, at den skønhed, du har oplevet, har sat sit præg på dig – og der er meget mere i vente.

  Dag 4
  Danmarksstrædet

  Tilbage til Island

 • Dag 13
  Reykjavik

  Det næste eventyr begynder

  14. august 2023

  Tag en tur til Den Blå Lagune for en uforglemmelig, udendørs spa-oplevelse

  Når vi vender tilbage til Reykjavík, er der igen mulighed for at udforske de glæder, du måske er gået glip af ved dit første besøg. Glem ikke, at dette er en by med kunst, kultur, gallerier og museer. Eller hvorfor ikke tage en tur til den berømte Den Blå Lagune for at slappe af?

  Her kan man slappe af i geotermisk opvarmet vand i en klar blå farve, der stammer fra silica og mange andre mineraler, der er kommet ned fra det vulkanske landskab. Mens man slapper af, kan man også nyde en drink og tale med de lokale og de andre gæster, mens man ser frem til næste skridt på eventyret på Grønlands vidunderlige vestkyst og Nordvestpassagen!

  Dag 13
  Reykjavik

  Det næste eventyr begynder

 • Dag 14-15
  Til søs

  Genbesøg til Danmarksstrædet

  15. august 2023 - 16. august 2023

  Vi tager videre mod Grønland og Nordvestpassagen

  Vi fortsætter eventyret og tilbringer dagen til søs. I Danmarksstrædet findes verdens største vandfald ... under vandoverfladen! Blandingen af de varme og kolde strømme plus den stærke vind gør havet omskifteligt.

  Hvis du har lyst til at være aktiv, kan du tage ned i træningscentret og få pulsen op. Der er også adgang til en sauna, en infinity-pool og to udendørs boblebade. Nyd en drink i Explorer Lounge & Bar med panoramaudsigt, og se bølgerne rulle forbi på havet udenfor.

  Dag 14-15
  Til søs

  Genbesøg til Danmarksstrædet

 • Dag 16
  Prins Christians Sund-området

  En flod af smeltet is

  17. august 2023

  Følg i fodsporene af den opdagelsesrejsende John Cabot blandt rå bjergtoppe

  Vær parat til at se en af de mest utrolige panoramaudsigter på planeten, når vi sejler ind i Prins Christians Sund. Den opdagelsesrejsende John Cabot sammenlignede udsigten, med dens bjerge og isflager, med en “flod af smeltet is”. De takkede bjergtoppe rejser sig 2.200 meter op, og deres dæmpede grå og grønne nuancer står i skarp kontrast til de strålende hvide gletsjere.

  De eneste tegn på menneskelig tilstedeværelse her er vejrstationen, der blev bygget af USA under Anden Verdenskrig, og den lille jagt- og fiskerby Aappilattoq. Hvis vores passage blokeres af havisen, har vi en alternativ tur planlagt til Kap Farvel, der er Grønlands sydligste punkt.

  Dag 16
  Prins Christians Sund-området

  En flod af smeltet is

 • Dag 17
  Kvanefjord

  Ekspeditionsdag på et isdækket sted

  18. august 2023

  Nyd en ekspeditionsdag i en af Grønlands mest maleriske fjorde

  Den uspolerede Kvanefjord er en 48 kilometer lang fjord i Sermersooq, der kaldes for “stedet med meget is”. Når vi sejler langs fjorden, forbi isbjerge og isflager i rene hvide farver med blå nuancer, kan man være blandt de få besøgende, der kan beundre det majestætiske landskab på dette næsten uudforskede sted.

  Afhængigt af vejret og isforholdene vil kaptajnen og ekspeditionsteamet holde øjnene åbne efter muligheder for at tage ud i skibets ekspeditionsbåde og måske endda gå i land for at strække benene og se dyrelivet. Sørg for at have kameraet klar til at tage billeder på dette sande eventyr!

  Dag 17
  Kvanefjord

  Ekspeditionsdag på et isdækket sted

 • Dag 18
  Nuuk, Grønland

  Grønlands hovedstad

  19. august 2023

  Udforsk Grønlands hovedstad, og nyd en smuk vandretur i Paradisdalen

  Grønlands hovedstad, der ligger ved mundingen af et fjordsystem, tilbyder en fornøjelig og fascinerende udsigt med sine farverige huse og blanding af gammel og ultramoderne arkitektur. Nuuk, der blev grundlagt i 1728, er Grønlands ældste, moderne bosættelse, men har stadig færre end 18.000 indbyggere.

  Denne maleriske by har en katedral, museer og adskillige restauranter og caféer for enhver smag. Husk at besøge Hans Egedes hus, der engang var hjem for Nuuks grundlægger. Det kan dateres tilbage til 1721 og er Grønlands ældste bygning. Du kan også tage en lang gåtur gennem Paradisdalen med dens fortryllende udsigt og lille sø.

  Dag 18
  Nuuk, Grønland

  Grønlands hovedstad

 • Dag 19
  Sisimiut, Grønland

  Pels, rævehuller og sjov i det fri

  20. august 2023

  Moskusokser, polarræve og et populært sted for eventyrlige aktiviteter

  Sisimiut, der ligger på en spektakulær lokation 40 kilometer nord for den arktiske polarcirkel, er en moderne by. Menneskelig bosættelse går dog 4.500 år tilbage, og det lille museum rummer mange lokale artefakter. Indbyggerne er stolte over deres traditioner og har bevaret dem til i dag.

  Navnet Sisimiut kan oversættes til “folket ved rævehullerne”, en reference til polarrævenes grave her. Et andet dyr fra egnen er moskusoksen, hvis tykke pels giver materialet til qiviut-stof. Byen er et regionalt knudepunkt og er et populært sted for aktiviteter såsom skiløb og hundeslædekørsel.

  Dag 19
  Sisimiut, Grønland

  Pels, rævehuller og sjov i det fri

 • Dag 20
  Ilulissat, Grønland

  Isfjorden – UNESCO's verdensarvsliste

  21. august 2023

  Nyd en smuk vandretur til en inuit-bosættelse fra dette farverige verdensarvssted

  Vores rejse er nu nået til Diskobugten, en af Grønlands store attraktioner. Det næringsrige vand i Ilulissat-bugten ernærede engang enorme bestande af hvaler, hvalrosser og sæler. Erik den Røde anses for at være den første europæer, der kom ind i bugten, i år 985 e.Kr.

  I dag er området et verdensarvssted og et levende knudepunkt for dem, der søger eventyrlige oplevelser på Grønlands iskappe. Fra de farverige huse ved vandet kan man tage på en kort, men smuk vandretur til den gamle inuit-bosættelse Sermermiut, eller blot slappe af og se isbjergene skifte farve, mens de langsomt driver forbi.

  Dag 20
  Ilulissat, Grønland

  Isfjorden – UNESCO's verdensarvsliste

 • Dag 21-22
  Labradorhavet

  Gennem Davisstrædet

  22. august 2023 - 23. august 2023

  Vi sejler væk fra Grønland og tager mod Canada

  Vi forlader Grønland og sætter kurs mod Canada, vi krydser Davisstrædet og sejler ind i Labradorhavet. Strædet er opkaldt efter den engelske opdagelsesrejsende John Davis, som stod i spidsen for ekspeditioner i søgningen efter Nordvestpassagen fra 1585 til 1587.

  Mens skibet sejler os videre, kan man nyde ekspeditionsteamets præsentationer ombord. Emnerne kan inkludere dyrelivet i det nordlige Labrador, inuit-kulturen, ekspeditionsfotografering og opdagelsesrejsende i det canadiske Arktis. Igennem borgervidenskabsprogrammer og Globe Observer-projekter kan man også yde sit eget bidrag til videnskaben og vores viden om denne region.

  Dag 21-22
  Labradorhavet

  Gennem Davisstrædet

 • Dag 23-29
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagens hjerte

  24. august 2023 - 30. august 2023

  Vi sejler ind i hjertet af den sagnomspundne Nordvestpassage i kølvandet på nogle af de berømte opdagelsesrejsende

  Nu, mens vi sejler ind i hjertet af Nordvestpassagen, følger vi i sporet af de historiske opdagelsesrejsende. Mange forsøgte og mislykkedes med at opdage Nordvestpassagen mellem Atlanterhavet og Stillehavet, men ruten blev endelig etableret af Roald Amundsen fra 1903 til 1906.

  Havisen varierer fra år til år, men vi vil forsøge at vise nogle af de inuitiske og europæiske bosættelser, som markerer opdagelseshistorien i dette område, såsom Pond Inlet (Mittimatalik), traditionelle inuitsamfund og den forladte bosættelse Dundas Harbour, der har flere arkæologiske seværdigheder. Derudover er landskabet forbløffende, og der er rig mulighed for at observere dyrelivet.

  Dag 23-29
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagens hjerte

 • Dag 30
  Cambridge Bay, Victoria Island

  Et passende sted at slutte ekspeditionen

  31. august 2023

  Ekspeditionskrydstogtet slutter et sted, der er berømt for sine legendariske opdagelsesrejsende

  Det er kun passende, at ekspeditionskrydstogtet slutter her, hvor polarforskere, der i gamle dage søgte efter Nordvestpassagen, ofte søgte ly. Føj dit navn til en hæderkronet liste, der inkluderer den legendariske Roald Amundsen.

  Cambridge Bay er en lille by med under 2.000 indbyggere. Navnet siger meget om områdets historie for jagt og fiskeri. På inuinnaqtun kaldes Cambridge Bay “Iqaluktuuttiaq”, hvilket betyder “et godt fiskested”.

  Det overdådige dyreliv, inklusive moskusokser og rensdyr, er et naturligt trækplaster for opdagelsesrejsende på disse kanter. Herfra er der transport til lufthavnen, hvor flyrejsen går til Montreal.

  Dag 30
  Cambridge Bay, Victoria Island

  Et passende sted at slutte ekspeditionen

 • Dag 31
  Montréal, Canada

  Sig au revoir i Quebecs førende by

  1. september 2023

  Den perfekte by at afslutte ekspeditionskrydstogtet i

  Eventyret slutter i Montréal, den største by i den smukke provins Quebec og Canadas næststørste by. Byen er et knudepunkt for canadisk historie og kultur med et moderne, kosmopolitisk præg med både fransk og britisk indflydelse.

  Montréal er berømt for sin festlige atmosfære året rundt med forskellige arrangementer og festivaler. Slap af efter en dags udforskning på en af ​​pubberne eller barerne langs Downtowns Crescent Street, der er berømt for deres indbydende atmosfære. Nyd en cocktail på terrasserne, og del eventuelt minder fra det episke, månedlange ekspeditionskrydstogt med nogle af dine nye venner!

  Program efter sejladsen

  Hvorfor ikke tilføje lidt ekstra tid og deltage i vores halvdags tilkøbstur Montréal Sightseeing og Savoir-Vivre Tour? Du vil se, hvor kulturelt mangfoldig Montréal er, og besøge de vartegn, der gør denne by så unik og vidunderlig. Mens man slentrer gennem en labyrint af smalle gader og gamle bygninger, vil man opleve Montréals arkitektur, rige arv og charme. Stop også op for at smage nogle af Montréals berømte bagels, og besøg Little Italy, hvor man kan prøve lokale produkter på det populære Jean-Talon-marked.

  Dag 31
  Montréal, Canada

  Sig au revoir i Quebecs førende by

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
2.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hoteller

 • Overnatning og morgenmad i Montréal efter ekspeditionskrydstogtet

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Cambridge Bay til Montréal

Transport

 • Transport fra skibet til lufthavnen i Cambridge Bay efter ekspeditionskrydstogtet Transport fra lufthavnen i Montréal til hotellet efter ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter om bord og på land
 • Mange inkluderede udflugter

Aktiviteter om bord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch

Du synes sikkert også om