Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 1)

Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 1)

Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 1)

Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 1)

Rejseinformation 19 dage MS Fram
Afrejse
14. august 2023
Pris fra
kr 160.077
Helpension inkluderet

På dette ekspeditionskrydstogt sejler vi fra Island til Grønlands sydkyst, inden vi forsøger at sejle til Nordvestpassagens hjerte ved Cambridge Bay.

Det sydlige Grønland

Vi starter i Reykjavik, Island. Herfra sejler vi til Danmarksstrædet til Prins Christians Sund, der er en spektakulær labyrint af kanaler lavet af granitsten, og fyldt med isflager og gletsjere. I fire dage udforsker vi de bemærkelsesværdige fjorde og bosættelser i det sydlige Grønland inklusive hovedstaden Nuuk og den imponerende Ilulissat Isfjord, Kangia, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

Ind i Nordvestpassagen

Næste del af eventyrrejsen går tværs over Davisstrædet til begyndelsen af vores forsøg på at sejle gennem Nordvestpassagen. I over syv dage udforsker vi øerne i den berømte, udfordrende sejlrute, der kun kan besejles et par uger om året. Oplev dybt fascinerende steder midt i den spektakulære natur, overdådigt dyreliv, Thule- og inuitbosættelser og historiske handelsstationer.

Vores rute og landgange afhænger af hav- og vejrforholdene. Vi planlægger at tage alle rejsende med på sejlture i RIB-både blandt isflager og arktisk dyreliv. Kaptajnen og ekspeditionslederen udvælger steder til de eskorterede landgange med ekspeditionsteamet, der kan inkludere Pond Inlet, Dundas Harbour, Radstock Bay, Fort Ross og Gjoa Haven.

Hvis det lykkes, slutter den store haveventyrrejse i Cambridge Bay, hvor opdagelsesrejsende engang søgte ly fra de barske vintre. Herfra er der flyrejse til Edmonton og videre hjemrejse. Hvis havisen forhindrer os i at fuldføre rejsen gennem Nordvestpassagen, oplever man fortsat den rå, højarktiske skønhed og får mange muligheder for at se isbjørne og andre sjældne vilde dyr.

Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 1) Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 1)
Attempt

Vores forsøg i Nordvestpassagen er ekspeditioner, hvor vi, i ægte ekspeditionsstil, udfordrer elementerne og det arktiske oceans isflager for at sejle rundt på disse fjerntliggende og isede vandveje – på en sikker måde. Adskillige alternative ruter kombineret med vores dybe viden om området og fleksibilitet er de centrale faktorer i forhold til at give dig den mest fantastiske oplevelse. Og hvis vi virkelig præsterer at sejle rundt om Baffin Island eller sejle gennem hele Nordvestpassagen, vil det ikke gå ubemærket hen.

 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Verdens nordligste hovedstad

  14. august 2023

  Eventyrrejsen begynder i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Reykjavik er både malerisk og kosmopolitisk. Den lille storby er pakket med kunst, kultur og historie og har en perfekt størrelse til en byvandring.

  Gå en tur på Laugavegur, som er den største shoppinggade med lækre butikker og udendørs boder. Du får måske lyst til at købe islandsk strik, der er berømt for sin kvalitet, stil og varme. Se den arkitektonisk smukke Hallgrimskirkja. Kunstelskere kan besøge Reykjavik Kunstmuseum, Nationalgalleriet og de mange mindre gallerier og museer, som ligger spredt rundt i hele byen.

  Lær lidt om Islands historie på Nationalmuseet, Saga Museum og Søfartsmuseet. Tag badetøj med og tag en dukkert i en af byens 18 swimmingpools, hvoraf mange har saunaer og boblebad.

  I Reykjaviks havn venter MS Fram på dig. Check ind og få en ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris. Der er tid til at komme på plads i kahytten, inden den obligatoriske sikkerhedsøvelse lige før afgang, hvorefter du kan gå rundt for at udforske skibet.

  Velkomstmiddagen om aftenen slutter med, at kaptajnen udbringer en skål og ønsker alle en fornøjelig ekspeditionsrejse. Derefter holder ekspeditionsteamet og de vigtigste besætningsmedlemmer en vigtig briefing om sundhed og sikkerhed.

  Program før sejladsen

  Tag et to- eller firedages ophold i Reykjavik inden sejladsen med os for at opleve Islands nærliggende Gyldne Cirkel. I Reykjavik, hvis navn betyder “den røgfyldte bugt” på grund af dampen fra de omkringliggende geotermiske kilder, er der kun få timers transport til gejsere, gletsjere, varme kilder og vandfald.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Verdens nordligste hovedstad

 • Dag 2-3
  Til søs

  Danmarksstrædet

  15. august 2023 - 16. august 2023

  Nyd eventyrrejsen og en hel dag til søs på vej til Nordvestpassagen. I Danmarksstrædet findes verdens største vandfald, Grønlandspumpen ... under vandoverfladen! Blandingen af de varme og kolde strømme plus den stærke vind gør havet omskifteligt.

  Ombord på skibet er der tid til at slappe af, lære de medrejsende bedre at kende og benytte faciliteterne ombord. I Videnskabscentret holder ekspeditionsteamet foredrag om dyrelivet og økosystemet i Arktis som forberedelse til de kommende eventyrlige oplevelser.

  Teamet forklarer også de vigtige retningslinjer fra  AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du lærer, hvordan man kan beskytte dyrelivets habitater, holde en sikker afstand til dyrene og besøge arktiske samfund på en værdig og respektfuld måde. 

  Hvis du har lyst til at være aktiv, kan du tage ned i træningscentret og få pulsen op. Der er også adgang til en sauna, en infinity-pool og to udendørs boblebade. Tag en drink i den panoramiske Explorer Lounge & Bar og sæt dig i en sofa for at se bølgerne rulle forbi på havet udenfor.

  Dag 2-3
  Til søs

  Danmarksstrædet

 • Dag 4
  Prins Christians Sund-området

  En flod af smeltet is

  17. august 2023

  I området ved Prins Christians Sund findes nogle af verdens mest storslåede udsigter. Det sydlige, grønlandske sund forbinder Labradorhavet og Irmingerhavet og adskiller fastlandet fra øgruppen ved Kap Farvel.

  Den 60 km brede vandvej er omgivet af granitbjerge med skarpe toppe op til 2.220 meters højde. Se de geologiske mønstre i klippefladerne, lige fra de dybe revner og sprækker til linjerne af sort lav, der ser ud til at sive ud af klippen som maling.

  De dæmpede gråtoner og det rustgrønne i bjergene står i skarp kontrast til det lyse hvide fra områdets mange gletsjere. De langsomt bevægende ismasser gnaver sig vej fra det enorme grønlandske ismassiv og flyder lige ud i sundet og kælver hvidblå isbjerge fra sig i alle størrelser, nuancer og former. Her forstår man, hvorfor den italienske opdagelsesrejsende fra det 15. århundrede John Cabot beskrev Prins Christians Sund som “en flod af smeltet is”.

  Tag dit kamera og slut dig til ekspeditionsteamet på observationsdækket. Der er kun to tegn på menneskeliv her: Den danske vejrstation, der ved indgangen til fjorden blev bygget af USA under den kolde krig, og de omkring 100 farverige huse i fiske- og jagtbyen Aappilattoq, hvis navn på inuitsprog betyder “havanemone”.

  Der kan muligvis ses ringsæler og skæggede sæler på isen, og i rederne på de stejle klipper er der måger og sorte lomvier. Man kan måske også se vågehvaler og pukkelhvaler, selv om de ikke plejer at svømme ind i det smalle sund, men foretrækker de bredere områder ved indløbet.

  Det er kun muligt sejle gennem Prins Christians Sund om sommeren, når havisen ikke er så tæt, og isbjergene ikke blokerer for indløbet. Imidlertid kan vejr, havis og blokerende isbjerge på selve dagen betyde, at vores rute måske skal ændres.

  Bliv ikke overrasket, hvis det sker. Det er, hvad man kan forvente på en ekspedition i ægte vildmark. Her må vi rette os efter naturen. Vi kan i stedet sejle mod Nunap Isua, der også kaldes Kap Farvel, Grønlands sydligste punkt.

  • Inkluderet Udforskerdag i Prins Christians Sund
  Dag 4
  Prins Christians Sund-området

  En flod af smeltet is

 • Dag 5
  Kvanefjord, Grønland

  Ekspeditionsdag

  18. august 2023

  Kvanefjord er en 48 km lang fjord på Grønlands vestkyst i Sermersooq-området. Navnet betyder “stedet med meget is”. Fjorden strækker sig cirka 10 km ind i landet, inden den deler sig i tre mindre, der alle udspringer fra gletsjere..

  Hele dagen udforsker vi den fantastiske fjord, og kaptajnen søger efter steder, hvor vi kan kaste anker og gå i land. Der er masser af muligheder for at se vilde dyr fra dækket eller i land. Man kan også vælge bare at strække benene og nyde det betagende landskab.

  Kvanefjord ligger tæt på Kvanefjeld, der har en af verdens største koncentrationer af aflejringer af sjældne jordarter. Nylige undersøgelser skønner endda, at en fjerdedel af verdens sjældne jordarter ligger inde i disse bakker.

  De geologiske koncentrationer af uran og den sagnomspundne, grønlandske korund “tugtupite” (der betyder “rensdyrblod”) gør Kvanefjeldet særligt bemærkelsesværdigt. Cerium, lanthan og andre ædelmetaller, der er afgørende for moderne teknologi, såsom smartphones, el-biler og MR-scannere, findes også her.

  • Inkluderet Udforskningsdag i Kvanefjord
  Dag 5
  Kvanefjord, Grønland

  Ekspeditionsdag

 • Dag 6
  Nuuk, Grønland

  Grønlands hovedstad

  19. august 2023

  Nuuk blev grundlangt i 1728 og er dermed Grønlands ældste bosættelse. Og selv om Grønlands hovedstad regnes for at være en storby, så har den færre end 17.000 beboere. Navnet Nuuk betyder halvø, og den ligger ved udmundingen af et område med spektakulære fjorde og bjerge.

  Det første, man bemærker ved den lavtliggende bosættelse, er de farvestrålende boliger med røde, grønne, blå og gule bygninger, der står i skarp kontrast til de isblå og hvide bjerge.

  I Nuuk mødes gamle og nye traditioner - fra de maleriske, gamle bygninger på kanten af fjorden til Grønlands Landstings ultramoderne bygning og det bølgeformede Katuaq Kulturcenter, hvis arkitektur er inspireret af nordlyset.

  Besøg Grønlands ældste bygning, Hans Egedes Hus, opført i 1721 af den norske missionær, der har fået æren for at have grundlagt byen. Andre steder i byen findes en statue og en kirke, der er opkaldt efter ham.

  Den rødmalede Vor Frelser Kirke med det typiske, lutherske klokketårn og spir er også et besøg værd. Tag på Grønlands Nationalmuseum for at se qilakitsoq-mumier og se de lokale malerier på Nuuk Kunstmuseum, det eneste private kunst- og kunsthåndværksmuseum i Grønland.

  Vi tilbyder en lang vandretur gennem Paradisdalen og rundt om bjerget Lille Malene som en del af en tilkøbsudflugt. Vi følger et gammelt rensdyrspor, hvor vi kan nyde den fantastiske udsigt over den grønlandske kyst og gå forbi en lille sø og nogle naturlige kilder.

  Nuuk har et udvalg af spisesteder, der kan tilfredsstille alles smag. Nogle af dem har lokale delikatesser såsom moskusoksekød, sælsuppe og arktisk krabbe. Adskillige fremragende caféer serverer kaffe og andre varme drikke samt burgere og wienerbrød.

  • Inkluderet Nuuk – Storslået oplevelse
  Dag 6
  Nuuk, Grønland

  Grønlands hovedstad

 • Dag 7
  Sisimiut, Grønland

  Moderne bosættelse, ældgamle traditioner

  20. august 2023

  Sisimiut – Grønlands næststørste by – ligger spektakulært 40 km nord for den arktiske Polarcirkel i Davisstrædets centrale kystområde Det er en moderne bosættelse, men dens rødder går langt tilbage i tiden med estimater om, at området har været bosat af det grønlandske folk i over 4.500 år.

  Sisimiut kan oversættes til “folk ved rævehulerne”, en reference til de mange polarrævegrave, der ligger i nærheden af byen. Et andet lokalt dyr er moskusoksen, hvis uld bruges til at lave garn - kaldet qiviut – der siges at være ti gange varmere end fåreuld. Køb eventuelt et tørklæde, en hat eller luffer af qiviut under opholdet i byen.

  Med en befolkning på omkring 5.500 er Sisimiut et vigtigt, regionalt knudepunkt og er ofte et sted, hvor skibe på vej mellem Nuuk og Diskobugtområdet gør ophold. Mange kommer her også for at nyde skiløb, hundeslædekørsel og anden sport i naturen på den grønlandske indlandsis.

  Det lille museum huser kunstgenstande fra udgravninger af gamle Saqqaq-bosættelser i nærheden af byen. Nogle af dem er 4.000 år gamle. Besøg kulturcentret Taseralik og lær noget om områdets kulturarv.

  Vi tilbyder en 4-5 timer lang vandretur op til Palaasip Qaqqa-bjerget - en konstant stejl tur til over 500 meter over havets overflade. Anstrengelserne belønnes fuldt ud med en enestående udsigt over Grønlands storslåede landskab.

  • Inkluderet Besøg i Sisimiut
  Dag 7
  Sisimiut, Grønland

  Moderne bosættelse, ældgamle traditioner

 • Dag 8
  Ilulissat, Grønland

  Stedet hvor isbjerge fødes

  21. august 2023

  Ilulissat – som helt enkelt betyder “isbjerg” ‘ ligger i Ilulissat Isfjords, Kangias, fantastiske landskab, der er på UNESCO's verdensarvsliste. Den smukke perle af en by er karakteriseret ved sine egne farverige huse, der ligger ved fjorden, som har et evigt skiftende galleri af isbjerge – det er virkelig et billedskønt sted.

  Det er også et livligt knudepunkt for eventyrsøgende, som tager ud på polariskappen, og der bor næsten lige så mange slædehunde her, som der er mennesker. Hvert forår foregår et af verdens største hundeslædeløb her med 100 slæder.

  Lige uden for byen flyder ofte kæmpe isbjerge i det dybe, blå hav. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, Sermeq Kujalleq, der kælver omkring 35 milliarder ton isbjerge hvert år. Isbjergene rejser 20 km ned ad fjorden, inden de flyder ud i Diskobugten, og de er en drøm for fotografer.

  Man kan ikke blot se disse kæmpe, forrevne ismasser, man kan også høre dem. Når de slår ind mod hinanden og ind imod kysten giver de knasende, smuldrende og knirkende lyde et ekko igennem fjorden.

  Hvis baggrundsstøjen er som trommer, så er de knasende, smuldrende og knirkende lyde af is, der kælver isbjerge i vandet nedenfor, som bækkener. Tag dig tid til at sidde og se og lytte til isbjergene og de smukke omgivelser.

  • Inkluderet Ilulissat - Vandretur til Isfjorden
  Dag 8
  Ilulissat, Grønland

  Stedet hvor isbjerge fødes

 • Dag 9-10
  Labradorhavet

  Krydsning af Labradorhavet

  22. august 2023 - 23. august 2023

  Spejd efter dyreliv og bliv involveret i borgervidenskabsprogrammer

  Vi forlader Grønland og fortsætter ekspeditionskrydstogtet til Canada tværs over Labradorhavet. Vi kommer ind i Davisstrædet, der er opkaldt efter den britiske opdagelsesrejsende John Davis, der stod i spidsen for ekspeditioner her i det 16. århundrede. Ekspeditionsteamets foredrag om for eksempel dyrelivet i det nordlige Labrador, inuit-kultur og arktisk opdagelseshistorie fortsætter.

  Strædet er kendt for sit væld af sæler, hvaler og torsk. Man kan deltage i en af vores borgervidenskabsprogrammer, hjælpe med at fotografere og registrere hvaler eller observere skyerne for at hjælpe forskere med at undersøge klimaet ved at bidrage til GLOBE-programmet.

  Dag 9-10
  Labradorhavet

  Krydsning af Labradorhavet

 • Dag 11-17
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagens hjerte

  24. august 2023 - 30. august 2023

  Nu er det tid til at udforske Nordvestpassagens hjerte Den først registrerede rejse her blev ledet af John Cabot i 1497. James Cook forsøgte, men det lykkedes ham ikke at sejle gennem passagen i 1776, og mange har kendskab til den skæbnesvangre Franklin-ekspedition fra 1845. Den første, der gennemsejlede passagen, var norske Roald Amundsen på en ekspedition, der varede fra 1903 til 1906.

  Isens mængde varierer fra år til år, men vi håber, at vi kan vise dig nogle af disse steder:

  Pond Inlet, kaldet “Mittimatalik” på inuktitut, er et traditionelt inuitisk samfund omgivet af bjerge, gletsjere, fjorde, isgrotter, geologisk spændende steder og drivende isbjerge.

  Dundas Harbour er en forladt bosættelse med en gammel lejr for det Det kongelige beredne canadiske Politi og adskillige steder med arkæologiske fund. Gå i land for at se ruiner fra nogle af disse bygninger og et imponerende sted med levn fra Thule-kulturen.

  Radstock Bay er domineret af Caswell Towers imponerende klippefremspring. Kysten her er ideel til gåture til det forhistoriske inuitiske beboelsessted. Tag med på en udfordrende vandretur til toppen af Caswell Tower med en fantastisk udsigt.

  Beechey Island er kendt for den skæbnesvangre Franklin-ekspedition. To skibe sejlede ind i passagen i 1845, men hverken skibe eller nogen af de 129 besætningsmedlemmer blev set igen, før skibet H.M.S. Erebus blev lokalisteret i september 2014, og H.M.S. Terror i god stand blev fundet sunket på 24 meter dybt vand i september 2016 50 kilometer fra Erebus. Det er kendt, at Franklin-ekspeditionen overvintrede på Beechey Island i 1845-1846.

  Fort Ross er en handelsstation, der blev etableret i 1937. Der er to små hytter, der vedligeholdes af den canadiske kystvagt.

  Gjoa Haven ærer den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen, som overvintrede her fra 1903. Han var i kontakt med lokalbefolkningen, netsilik-inuitterne, og lærte en masse fra dem om at overleve og rejse i polarområder, hvilket flere år senere gav ham styrken til at vinde kapløbet om at nå Sydpolen

  På hele rejsen sejler vi på de fortryllende, smukke stræder, og vi holder konstant udkig efter vilde dyr - blandt andre den mægtige isbjørn.

  Dag 11-17
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagens hjerte

 • Dag 18
  Cambridge Bay, Victoria Island

  Et godt fiskested

  31. august 2023

  Cambridge Bay er en by med under 2.000 indbyggere. Navnet siger noget om områdets historie for jagt og fiskeri: På inuinnaqtun kaldes Cambridge Bay “Iqaluktuuttiaq”, der betyder “et godt fiskested”. Fluefiskeri efter gigantiske fjeldørreder i floden i nærheden er et tilløbsstykke.

  Det overdådige dyreliv, inklusive moskusokser og rensdyr, er et naturligt trækplaster for opdagelsesrejsende på disse kanter. Andre kommer også for at besøge CHARS (Canadian High Arctic Research Station), et center i verdensklasse for studier af klimaforandringerne.

  Det er kun passende, at ekspeditionsrejsen slutter her, hvor polarforskere, der i gamle dage søgte efter Nordvestpassagen, ofte søgte ly. Føj dit navn på en hæderskronet liste, som inkluderer legendariske Roald Amundsen. Herfra er der transport til lufthavnen og flyrejsen til overnatning i Montreal.

  Dag 18
  Cambridge Bay, Victoria Island

  Et godt fiskested

 • Dag 19
  Montréal, Canada

  Québecs største by

  1. september 2023

  Eventyrrejsen slutter i Montréal, der er den største by i den smukke provins Quebec og Canadas næststørste by. Byen ligger på øen Montréal og andre øer i Hochelaga-øgruppen og er et knudepunkt for canadisk historie og kultur med en moderne kosmopolitisk stemning med både fransk og britisk indflydelse. Bliv et par dage i Montréal efter krydstogtet. Der er masser at opleve i den livlige by.

  Tag en indkøbstur og oplev områdets køkken og kultur i byens spændende centrum, se Notre Dame-basilikaen og oplev det gamle Montréals historiske gader. Find masser af livlig storbystemning i det farverige kvarter Plateau. Montréal har en kalender fuld af begivenheder og er kendt for at have en festlig atmosfære året rundt.

  For dem, der ønsker at tilfredsstille deres indre madglæde, er Montréal en af Canadas fineste byer med mangfoldige madmarkeder, udvalg af restauranter og charmerende cafékultur. Forkæl dig selv med lokale delikatesser, herunder røget kød, friskbagte bagels og slik af ahornsirup, der kan skylles ned med en øl fra et af byens mange specialbryggerier.

  Efter at have udforsket byen hele dagen kan aftenen bruges på pubberne og barerne i Crescent Street i Downtown. Her kan man slappe af og møde andre mennesker, mens man nyder en cocktail på terrassen eller genoplever eventyrrejsen sammen med venner over en øl eller to på en af byens livlige barer.

  Brug nogen tid på at deltage i vores halvdags tilkøbsture Montréal Sightseeing og Savoir-Vivre Tour. Oplev, hvor kulturelt mangfoldig Montreal er, og besøg de vartegn, der gør den til en så unik og vidunderlig by. Smag nogle af Montreals berømte bagels, og tag til Little Italy for at smage lokale produkter på det populære Jean-Talon-marked.

  Dag 19
  Montréal, Canada

  Québecs største by

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
14.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Hoteller

 • Overnatning og morgenmad i Montréal efter ekspeditionskrydstogtet

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Cambridge Bay til Montréal

Transport

 • Transport fra skibet til lufthavnen i Cambridge Bay efter ekspeditionskrydstogtet og transport fra lufthavnen i Montréal til hotellet efter ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord er inkluderet i prisen
 • Engelsktalende ekspeditionsteam organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Mange udflugter er inkluderet i prisen

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Deltag i medborgerforskningsprogrammet om-bord for at hjælpe med konkret videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer om-bord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - blandt andet. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i prisen
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam - mod betaling
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - mod betaling

Bemærk

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

MS Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. MS Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om MS Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om