Nordvestpassagen – fra Cambridge Bay til Boston

Nordvestpassagen – fra Cambridge Bay til Boston

Nordvestpassagen – fra Cambridge Bay til Boston

Nordvestpassagen – fra Cambridge Bay til Boston

Rejseinformation 21 dage M/S Fram
Afrejse
8. september 2024
Helpension inkluderet

21-dages ekspeditionskrydstogt med forsøg på en sagnomspundet rejse ind til Nordvestpassagenshjerte fra Edmonton ​i Canada til Boston, New England

Arktisk ekspeditionseventyr

Følg i sporet af de berømte opdagelsesrejsende, mens vi sejler ind i hjertet af den legendariske Nordvestpassage. Ekspeditionsteamet guider os på besøg i lokalsamfund og hjælper os med at lære mere om de naturlige vidundere, der omgiver os.

Seværdigheder i Canada og Grønland

Udforsk Grønlands fantastiske dyreliv, historie og kultur, inklusive betagende Ilulissat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og hovedstaden Nuuk. Derefter sejler vi til Newfoundland og Labrador, besøger den tidligere hvalfangststation i Red Bay, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og charmerende Corner Brook.

Nordvestpassagen – fra Cambridge Bay til Boston 

 Nordvestpassagen – fra Cambridge Bay til Boston
Attempt

Vores sejladser i Nordvestpassagen er ekspeditioner, hvor vi, i ægte ekspeditionsstil, udfordrer elementerne og det arktiske oceans isflager for at sejle rundt om disse fjerntliggende og isede vandveje – på en sikker måde. Adskillige alternative ruter kombineret med vores store viden om området og fleksibilitet er de centrale faktorer i forhold til at give dig den mest fantastiske oplevelse. Og hvis vi virkelig præsterer at sejle rundt om Baffin Island eller sejle gennem hele Nordvestpassagen, vil det ikke gå ubemærket hen.

 • Dag 1
  Edmonton, Canada

  Canadas festivalby

  8. september 2024

  Nyd den livlige og farverige by Edmonton i løbet af en overnatning. Tilføj et tilkøbsprogram inden sejladsen for at lære mere om byen og det omkringliggende område.

  Dag 1
  Edmonton, Canada

  Canadas festivalby

 • Dag 2
  Cambridge Bay

  Cambridge Bays dyreliv

  9. september 2024

  Dyreliv og bevarelse i denne fiskerige bugt

  Morgenflyet fra Edmonton bringer os til dyrerige Cambridge Bay. Cambridge Bay er hjemsted for færre end 2.000 indbyggere, Canadian High Arctic Research Station – et vigtigt centrum for forskning i klimaændringer – og fjeldørreder, moskusokser og caribou-rensdyr.

  Det er kun passende, at vores ekspedition begynder her, hvor polarforskere som Roald Amundsen engang søgte ly, inden de forsøgte sig med den legendariske Nordvestpassage.

  M/S Fram venter på os. Hent ekspeditionsjakken, der er inkluderet i rejsens pris, og mød ekspeditionsteamet, der vil forklare retningslinjerne for, hvordan man beskytter dyrelivets habitater og besøger arktiske samfund på en ansvarlig og respektfuld måde.

  Dag 2
  Cambridge Bay

  Cambridge Bays dyreliv

 • Dag 3-10
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagen

  10. september 2024 - 17. september 2024

  Krydsning af en historisk havkorridor gennem Canadas arktiske øgruppe

  Ligesom de opdagelsesrejsende pionerer, der er kommet før dig, har vi ikke en nøjagtig rute, når vi forsøger at sejle vores skib i isklasse gennem Nordvestpassagen.

  Mens vi udforsker, går vi i land på steder, der er knyttet til tidlig opdagelseshistorie, vi besøger inuitsamfund og spejder efter det arktiske dyreliv, herunder isbjørne, hvaler, narhvaler, sæler og havfugle.

  Vi sejler med ekspeditionsbåde mellem isflager og går i land for at opleve den uberørte vildmark på første hånd. Vores ekspeditionsteam tilpasser aktiviteterne til is- og vejrforholdene, så vi får den bedst mulige oplevelse.

  Ved Gjoa Haven fik Roald Amundsen gode råd om at overleve i polarområdet af netsilik-inuit-folket. Hvis det er muligt at komme i land her, tager vi på en gåtur for at opleve mere. Vi fortsætter østpå til Fort Ross, der er en tidligere Hudson Bay-handelsstation.

  Vi standser måske ved Beechey Island og viser vores respekt ved gravene med tre medlemmer af Franklin-ekspeditionen. På Devon Island - Jordens største, ubeboede ø - håber vi at kunne besøge Dundas Harbour og lære noget om øens Thule-arv.

  På den sidste strækning forsøger vi at nå Pond Inlet og inuit-samfundet Mittimatalik på Baffin Island og slutter hermed vores fantastiske 8-dages udforskning.

  Dag 3-10
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagen

 • Dag 11
  Baffin Bay

  Sejlads over Baffin Bay

  18. september 2024

  Slap af og lær, mens vi sejler mod Grønland

  Vi forlader Canada og krydser Davisstrædet og Baffin Bay mod Grønland. Tag med ekspeditionsteamet til flere indsigtsfulde foredrag om de eventyrlige oplevelser, der venter. Emnerne kan inkludere lokalt dyreliv, geologi, kultur og historiske opdagelsesrejsende. Man kan også få gode råd fra skibets fotograf om, hvordan man tager de bedste billeder af det imponerende landskab, der omgiver os.

  Få pulsen op i motionsområdet eller slap af i saunaen eller et af de udendørs boblebade. Man kan også læne sig tilbage og nyde havmiljøet, der passerer forbi Explorer Lounge & Bars panoramavinduer.

  Dag 11
  Baffin Bay

  Sejlads over Baffin Bay

 • Dag 12
  Ilulissat

  UNESCO-stedet Ilulissat

  19. september 2024

  Byen, hvor man kan se og høre isen flyde

  Ekspeditionskrydstogtet når Diskobugten – et paradis for hvaler og sæler. Der venter en unik oplevelse. I den imponerende Ilulissat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste, ligger Ilulissat. Mod en baggrund af farverige huse findes et evigt skiftende galleri af forbipasserende isbjerge.

  Se de gigantiske isbjerge flyde forbi i det dybe, blå hav, mens de diskret skifter farve til forskellige nuancer af hvid, grå og blå. Med hjælp fra skibets fotograf kan selv amatørfotografer fange nuancerne af naturens skulpturer.

  • Inkluderet Ilulissat - Vandretur til Isfjorden
  Dag 12
  Ilulissat

  UNESCO-stedet Ilulissat

 • Dag 13
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

  20. september 2024

  Udforsk ældgamle traditioner i arktiske Grønland

  Vi når Sisimiut, Grønlands næststørste by. Sisimiut ligger på en spektakulær lokation blot 40 kilometer nord for den arktiske polarcirkel. Dette område har en historie, der strækker sig over mere end 4.500 år.

  Her lever gamle traditioner i bedste velgående, og man kan lære mere om de gamle saqqaq-genstande på museet.

  Hvis man leder efter en speciel souvenir, så køb et tørklæde, en hue eller vanter lavet af qiviut, der er moskusoksens inderste uld, der siges at være ti gange varmere end fåreuld. Eller udforsk området til fods og stræk benene på en vandretur.

  • Inkluderet Besøg i Sisimiut
  Dag 13
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

 • Dag 14
  Nuuk

  Farverige Nuuk

  21. september 2024

  Oplev gammel og ny kultur i Nuuk

  Vores ekspeditionskrydstogt gennem Nordvestpassagen fortsætter videre til Nuuk, Grønlands farverige hovedstad. Med en befolkning på 18.000 har den en slående blanding af gamle og nye bygninger.

  Sammenlign de gamle bygninger – såsom Hans Egedes hus og Vor Frelser Kirke – med den grønlandske parlamentsbygnings yderst moderne arkitektur.

  Besøg Nationalmuseet, der giver en fascinerende indsigt i livet her for 500 år siden, og se seks qilakitsoq-mummier. Eller deltag i en lang vandretur i naturen gennem Paradisdalen og rundt om Lille Malene.

  • Inkluderet Nuuk – Storslået oplevelse
  Dag 14
  Nuuk

  Farverige Nuuk

 • Dag 15
  Ekspeditionsdag

  Ekspeditionsdag

  22. september 2024

  Oplev skønheden ved vestkystfjordenes isbræer

  Vi planlægger at tilbringe dagen med at udforske Grønlands vestkystfjorde og deres forrygende landskaber. Disse fjordlandskaber er blevet skåret ud af is gennem årtusinder. Da forholdene kan variere, ved vi ikke helt, hvad der venter os, før på selve dagen.

  Kaptajnen og ekspeditionsteamet finder de bedste muligheder for eventyrlige oplevelser. Vi tager måske på land via skibets små ekspeditionsbåde for at vandre eller søsætte vores kajakker for at udforske en smuk bugt. Vær klar til lidt af hvert!

  • Inkluderet Udforskningsdag i Kvanefjord
  Dag 15
  Ekspeditionsdag

  Ekspeditionsdag

 • Dag 16
  Til søs Labradorhavet

  Krydsning af Labradorhavet

  23. september 2024

  Spejd efter dyreliv og bliv involveret i borgervidenskabsprogrammer

  Vi forlader Grønland og fortsætter ekspeditionskrydstogtet til Canada tværs over Labradorhavet. Vi kommer ind i Davisstrædet, der er opkaldt efter den britiske opdagelsesrejsende John Davis, der stod i spidsen for ekspeditioner her i det 16. århundrede. Ekspeditionsteamets foredrag om for eksempel dyrelivet i det nordlige Labrador, inuit-kultur og arktisk opdagelseshistorie fortsætter.

  Strædet er kendt for sit væld af sæler, hvaler og torsk. Man kan deltage i en af vores borgervidenskabsprogrammer, hjælpe med at fotografere og registrere hvaler eller observere skyerne for at hjælpe forskere med at undersøge klimaet ved at bidrage til GLOBE-programmet.

  Dag 16
  Til søs Labradorhavet

  Krydsning af Labradorhavet

 • Dag 17
  Red Bay

  Red Bays historie

  24. september 2024

  Udforsk den ekstraordinære, tidligere hvalfangerby.

  Spejd efter pukkelhvaler eller vågehvaler på vej mod Red Bay - de selv samme skabninger, der trak hvalfangere hertil i det 17. århundrede.

  Red Bays iskolde vand skjuler et antal forliste chalupper - eller små hvalfangstbåde - og galeoner, der gør farvandet til et af verdens vigtigste undervandsarkæologiske fundsteder. 

  Besøg museet for at se en otte meter lang chalup og spejd efter hvalknogler på det beskyttede, nationalhistoriske sted Red Bay. Man kan også lede efter piratkaptajn Kidds begravede skat rundt om Tracey Hill. Man finder måske ingen gulddubléer, men i det mindste belønnes man med en fantastisk udsigt.

  Dag 17
  Red Bay

  Red Bays historie

 • Dag 18
  Corner Brook

  Klassiske Corner Brook

  25. september 2024

  Rejs tilbage i tiden i den charmerende by i Newfoundland

  Vi følger i kaptajn James Cooks kølvand ind i Bay of Islands på vej mod den traditionelle by Corner Brook. Oplev områdets fascinerende historie og samling af kunstgenstande på Corner Brook Museum.

  Nyd den smukke udsigt fra Crow Hill eller tag på en guidet vandretur langs stien Corner Brook Stream. Man kan også tage med på en smuk køretur for at besøge Gros Morne National Park og det maleriske Lobster Cove Head Lighthouse.

  Inden vi tager af sted, nyder vi en forestilling med folkemusik og historiefortællinger.

  • Inkluderet Musik og historiefortælling på Newfoundland
  Dag 18
  Corner Brook

  Klassiske Corner Brook

 • Dag 19-20
  Til søs

  Dage til søs

  26. september 2024 - 27. september 2024

  Reflektion over den episke ekspedition

  Når ekspeditionskrydstogtet gennem Nordvestpassagen nærmer sig sin slutning, kan man slappe af på det komfortable skib og forestille sig de udfordringer, som de store opdagelsesrejsende må have stået overfor.

  Dyk ned i boblebadet, træn i motionsområdet, brug videnskabscentret eller slap af i Explorer Lounge &Bar.

  Deltag sammen med ekspeditionsteamet i en opsummering af højdepunkterne fra den enestående, utrolige, eventyrlige oplevelse. Tilbring tid i videnskabscentret og afslut observationerne til borgervidenskabsprogrammer eller vælg nogle yndlingsbilleder sammen med skibets fotograf.

  Dag 19-20
  Til søs

  Dage til søs

 • Dag 21
  Boston

  Ankomst til Boston

  28. september 2024

  Vi går i land i New Englands kosmopolitiske hovedstad

  Ekspeditionskrydstogtet gennem Nordvestpassagen slutter i Boston. Denne blomstrende og europæiskudseende by, der er en af østkystens større byer, er et passende sted at slutte vores oplevelse i Nordvestpassagen.

  Bostons rige historie kan ses i byens mange kvarterer, hvor store bygninger fra kolonitiden er blandet med en helt igennem moderne bymidte. Oplev kolonitiden og den rige historie om revolutionen eller besøg nogle af verdens mest anerkendte campusser og indflydelsesrige universiteter. Eller slap blot af i baren eller restauranten og få en snak med nye venner om de seneste, eventyrlige oplevelser!

  Dag 21
  Boston

  Ankomst til Boston

Afrejsedatoer

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
8.

Hvad er inkluderet?

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Edmonton til Cambridge Bay

Transport

 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Edmonton inden ekspeditionskrydstogtet
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Cambridge Bay inden ekspeditionskrydstogtet

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i Edmonton inden ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • *) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand
 • †Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om