Nordvestpassagen – fra Reykjavík til Cambridge Bay

Nordvestpassagen – fra Reykjavík til Cambridge Bay

Nordvestpassagen – fra Reykjavík til Cambridge Bay

Nordvestpassagen – fra Reykjavík til Cambridge Bay

Rejseinformation 19 dage M/S Fram
Afrejse
23. august 2024
Helpension inkluderet

Episk 19-dages ekspeditionskrydstogt fra Reykjavík, Island, langs Grønlands sydkyst og gennem Nordvestpassagen til Cambridge Bay

Vi følger en legendarisk rute

Fra Reykjavík sejler vi til Grønland og oplever Ilulissat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Vi forsøger derefter at navigere mellem Nordvestpassagens isede kanaler til Cambridge Bay, som de store opdagelsesrejsende før os. Vi udforsker de berømte vandveje i Prins Christians Sund, Baffinbugten og Davisstrædet hele vejen til Cambridge Bay, inden vi slutter i Edmonton.

Ekstraordinære landskaber og dyreliv

Et højdepunkt på dette krydstogt er den ekstraordinære skønhed ved de landskaber, vi passerer igennem – og det dyreliv, de understøtter. Vi opsøger arktiske dyr og fugle i deres naturlige habitat, såsom isbjørne, moskusokser, rensdyr, ringsæler og måske våge- og pukkelhvaler i farvandene. Og glem ikke at spejde himlen efter fugle som gråmåger og tejster.

Nordvestpassagen – fra Reykjavík til Cambridge Bay Nordvestpassagen – fra Reykjavík til Cambridge Bay
Attempt

Vores forsøg i Nordvestpassagen er ekspeditioner, hvor vi, i ægte ekspeditionsstil, udfordrer elementerne og det arktiske oceans isflager for at sejle rundt på disse fjerntliggende og isede vandveje – på en sikker måde. Adskillige alternative ruter kombineret med vores dybe viden om området og fleksibilitet er de centrale faktorer i forhold til at give dig den mest fantastiske oplevelse. Og hvis vi virkelig præsterer at sejle rundt om Baffin Island eller sejle gennem hele Nordvestpassagen, vil det ikke gå ubemærket hen.

 • Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavík

  Udforsk verdens nordligste hovedstad, Reykjavík

  Dejlige Reykjavík, der ligger midt i fantastisk natur, er værd at bruge tid på at opleve inden ekspeditionskrydstogtet til Nordvestpassagen.

  Man kan synke ned i de varme kilder i den berømte blå lagune, der ligger tæt på centrum, eller se udsigten over Reykjavík fra oven i den imponerende Hallgrímskirkja. Man vil blive betaget af øerne, bjergene, havene og parkerne, der omgiver denne overraskende kosmopolitiske by.

  M/S Fram venter på os i Reykjavíks havn. Når man har hentet sin ekspeditionsjakke, der er inkluderet i krydstogtets pris, og mødt ekspeditionsteamet, er det tid til at komme på plads i kahytten. Vores spændende, eventyrlige rejse er lige begyndt.

  Hvis man gerne vil lære området bedre at kende, kan man bestille et af vores programmer inden sejladsen for at opleve mere af den smukke, islandske natur.

  Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavík

 • Dag 2-3
  Til søs Danmarksstrædet

  Vi krydser Danmarkstrædet

  I vikingernes kølvand

  Vi sejler til Vestgrønland over Danmarksstrædet ad samme rute, som Erik den Røde tog, da han angiveligt som den første europæer bosatte sig der. Benyt tiden til afslapning og udforskning af skibets stilfulde faciliteter.

  Gør klar til at udforske Grønlands vestkyst. De fleste grønlændere bor i landets vestlige del, og vi udforsker nogle af de byer og bosættelser, der ligger spredt langs kysten – og dens ærefrygtindgydende fjorde, isbræer og bjerge.

  Dag 2-3
  Til søs Danmarksstrædet

  Vi krydser Danmarkstrædet

 • Dag 4
  Prins Christians Sund

  Prins Christians Sund

  Betagende panoramaudsigt og overdådigt dyreliv

  Vi sigter efter at udforske Prins Christians Sunds utrolige, 96 kilometer lange farvand. Granitbjerge med skarpe tinder står i skarp kontrast til de lyse, hvide gletsjere. Kig efter kælvende isbjerge og farverige huse i Aappilattoq.

  Naturen er overvældende her. Se efter ring- og remmesæler, der slapper af på isen, og diverse måger og sorte lomvier, der svæver ovenfor. Vi får måske endda våge- og pukkelhvaler at se.

  Hvis havisen forhindrer os i at komme ind i sundet, sejler vi mod forrevne Kap Farvel, der er Grønlands sydligste punkt.

  • Inkluderet Udforskerdag i Prins Christians Sund
  Dag 4
  Prins Christians Sund

  Prins Christians Sund

 • Dag 5
  Kvanefjord

  Udforskning af Kvanefjord

  Oplev skønheden ved vestkystfjordenes isbræer

  Nyd første indtryk af Grønlands sublime vestkystfjorde, når vi kommer til Kvanefjorden i Sermersooq, der betyder “stedet med megen is”.

  Hav kamera klar til de glimtende isbjerge og halvt nedsænket gletsjeris – rent, hvidt med undertoner af køligt krystalblåt. De skulpturelle isblokke er nogle af den arktiske naturs fineste.

  Kun få mennesker vover sig ud på den fjerntliggende fjord. Det gør det endnu mere specielt at tilbringe dagen med at udforske her. Ekspeditionsteamet vælger steder, hvor vi går i land og nyder den smukke natur på en naturvandring, eller vi tager ud i bådene for at spejde efter dyrelivet.

  • Inkluderet Udforskningsdag i Kvanefjord
  Dag 5
  Kvanefjord

  Udforskning af Kvanefjord

 • Dag 6
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

  Oplev gammel og ny kultur i Nuuk

  Efter flere dage med udforskning af fjerntliggende, idylliske islandskaber sejler vi ind til Nuuk, der er Grønlands farverige hovedstad. Med en befolkning på 18.000 har den en slående blanding af gamle og nye bygninger.

  Sammenlign de gamle bygninger – såsom Hans Egedes hus og Vor Frelser Kirke – med den grønlandske parlamentsbygnings yderst moderne arkitektur.

  Besøg Nationalmuseet, der giver en fascinerende indsigt i livet her for 500 år siden, og se seks qilakitsoq-mummier. Eller deltag i en lang vandretur i naturen gennem Paradisdalen og rundt om Lille Malene.

  • Inkluderet Nuuk – Storslået oplevelse
  Dag 6
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

 • Dag 7
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

  Udforsk ældgamle traditioner i arktiske Grønland

  Vi når Sisimiut, Grønlands næststørste by. Sisimiut ligger på en spektakulær lokation blot 40 kilometer nord for den arktiske polarcirkel. Dette område har en historie, der strækker sig over mere end 4.500 år.

  Her lever gamle traditioner i bedste velgående, og man kan lære mere om de gamle saqqaq-genstande på museet.

  Hvis man leder efter en speciel souvenir, så køb et tørklæde, en hue eller vanter lavet af qiviut, der er moskusoksens inderste uld, der siges at være ti gange varmere end fåreuld. Eller udforsk området til fods og stræk benene på en vandretur.

  • Inkluderet Besøg i Sisimiut
  Dag 7
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

 • Dag 8
  Ilulissat

  UNESCO-stedet Ilulissat

  Byen, hvor man kan se og høre isen flyde

  Ekspeditionskrydstogtet når Diskobugten – et paradis for hvaler og sæler. Der venter en unik oplevelse. I den imponerende Ilulissat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste, ligger Ilulissat. Mod en baggrund af farverige huse findes et evigt skiftende galleri af forbipasserende isbjerge.

  Se de gigantiske isbjerge flyde forbi i det dybe, blå hav, mens de diskret skifter farve til forskellige nuancer af hvid, grå og blå. Med hjælp fra skibets fotograf kan entusiaster fange nuancerne af naturens skulpturer.

  • Inkluderet Ilulissat - Vandretur til Isfjorden
  Dag 8
  Ilulissat

  UNESCO-stedet Ilulissat

 • Dag 9-10
  Labradorhavet

  Krydsning af Labradorhavet

  Spejd efter dyreliv og bliv involveret i borgervidenskabsprogrammer

  Vi forlader Grønland og fortsætter ekspeditionskrydstogtet til Canada tværs over Labradorhavet. Vi kommer ind i Davisstrædet, der er opkaldt efter den britiske opdagelsesrejsende John Davis, der stod i spidsen for ekspeditioner her i det 16. århundrede. Ekspeditionsteamets foredrag om for eksempel dyrelivet i det nordlige Labrador, inuit-kultur og arktisk opdagelseshistorie fortsætter.

  Strædet er kendt for sit væld af sæler, hvaler og torsk. Man kan deltage i en af vores borgervidenskabsprogrammer, hjælpe med at fotografere og registrere hvaler eller observere skyerne for at hjælpe forskere med at undersøge klimaet ved at bidrage til GLOBE-programmet.

  Dag 9-10
  Labradorhavet

  Krydsning af Labradorhavet

 • Dag 11-17
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagen

  Krydsning af en historisk havkorridor gennem Canadas arktiske øgruppe

  Som de banebrydende opdagelsesrejsende, der kom før os, har vi heller ikke en nøjagtig rejseplan, når vi forsøger at sejle vores avancerede isklasseskib fra Atlanterhavet til Stillehavet via den berømte sørute. Opholdssteder kan omfatte Pond Inlet, Dundas Harbour, Fort Ross, Gjoa Haven og Cambridge Bay.

  Mens vi udforsker, går vi i land på steder, der er knyttet til tidlig opdagelseshistorie. Vi besøger inuitsamfund og spejder efter arktiske dyr – blandt andre isbjørne, hvaler, narhvaler, sæler og havfugle.

  Vi sejler med små ekspeditionsbåde mellem isflager og går i land for at opleve den uberørte vildmark på første hånd. Skibets ekspeditionsteam tilpasser aktiviteterne til is- og vejrforholdene, så vi får den bedst mulige oplevelse.

  Vi forsøger at nå Pond Inlet og inuit-samfundet Mittimatalik på Baffin Island. På Devon Island – Jordens største, ubeboede ø – besøger vi Dundas Harbour og lærer noget om øens Thule-arv. Vi kan endda vise vores respekt ved gravene med tre medlemmer af Franklin-ekspeditionen på Beechey Island.

  Vi fortsætter til Fort Ross, der førhen var en handelsstation ved Hudson Bay, inden vi sejler til Gjoa Haven, hvor Roald Amundsen fik gode råd om at overleve i polarområdet af netsilik inuit-folket. Hvis det er muligt at komme i land her, tager vi på en gåtur for at lære mere.

  Dag 11-17
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagen

 • Dag 18
  Cambridge Bay

  Cambridge Bays dyreliv

  Dyreliv og bevarelse i denne fiskerige bugt

  Vores ekspeditionskrydstogt fortsætter til dyrerige Cambridge Bay, hvor der er landgang. Her kan vi måske få øje på fjeldørreder, moskusokser og caribou-rensdyr. Her findes også Canadian High Arctic Research Station, der er et vigtigt center for forskning i klimaændringerne.

  Cambridge Bay har 2.000 indbyggere og er et populært sted for fluefiskere, der er ivrige efter at fange fjeldørred eller søørred. Dets lokale navn “Iqaluktuuttiaq” betyder endda “et godt fiskested”.

  Gå på en oplevelsestur inden flyrejsen til Edmonton.

  Dag 18
  Cambridge Bay

  Cambridge Bays dyreliv

 • Dag 19
  Edmonton

  Udforsk Edmonton

  Nyd Edmonton inden flyrejsen hjem, eller forlæng opholdet med et tilkøbsprogram for at lære mere om byen og det omkringliggende område.

  Dag 19
  Edmonton

  Udforsk Edmonton

Afrejsedatoer

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
23.

Hvad er inkluderet?

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Cambridge Bay til Edmonton

Transport 

 • Transport fra skibet til lufthavnen i Cambridge Bay efter ekspeditionskrydstogtet.
 • Transport fra lufthavnen til hotellet i Edmonton efter ekspeditionskrydstogtet

Hotel 

 • Overnatning og morgenmad i Edmonton efter ekspeditionskrydstoget

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om