Grønland og Baffin Island - Den ultimative udforskning af arktiske øer

Grønland og Baffin Island - Den ultimative udforskning af arktiske øer

Grønland og Baffin Island - Den ultimative udforskning af arktiske øer

Grønland og Baffin Island - Den ultimative udforskning af arktiske øer

Rejseinformation 20 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejse
20. august 2021
Helpension inkluderet
 • Sejl rundt om Canadas højarktiske Baffin Island fra det vestlige Grønland
 • Besøg inuitsamfund og lær noget om deres kultur - både den moderne og den traditionelle
 • Mulighed for at observere arktisk dyreliv - isbjørne, hvaler, sæler og store fuglekolonier
 • Se de enorme isbjerge i Grønlands Ilulissat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. På alle ekspeditioner hersker naturen, og vejr-, is- og havforhold afgør alle Hurtigrutens sejlplaner. Sikkerhed og uovertrufne oplevelser for de rejsende er altid Hurtigrutens højeste prioriteter. Alle planlagte sejlruter vurderes konstant, så de kan tilpasses begrænsninger, uventede vejrforhold eller spændende muligheder for natur- og dyreoplevelser. Derfor kaldes rejsen en ekspedition.

Grønland og Baffin Island - Den ultimative udforskning af arktiske øer
 • Dag 1
  Kangerlussuaq, Grønland

  På vej til verdens største ø

  Efter en flyrejse fra København ankommer vi sent om aftenen til lufthavnen i Kangerlussuaq. Efter transport til havnen og ekspeditionsskibet M/S Fridtjof Nansen sejler vi 190 kilometer gennem fjorden til det åbne hav.

  Dag 1
  Kangerlussuaq, Grønland

  På vej til verdens største ø

 • Dag 2
  Sisimiut, Grønland

  Beboerne ved rævehulerne

  Sisimiut, 40 kilometer nord for Polarcirklen, er Grønlands næststørste by med minder, der går 4.500 år tilbage. Den er en moderne, hurtigt voksende by, der fastholder gamle traditioner. Byens navn betyder Folk, der bor ved rævehuler, og der er mange udflugtsmuligheder i området.

  • Inkluderet Sisimiut - Kajak-demo og museumsbesøg
  Dag 2
  Sisimiut, Grønland

  Beboerne ved rævehulerne

 • Dag 3
  Ilulissat, Grønland

  Hvor isbjerge fødes

  Ilulissat ligger i den fantastiske natur ved Ilulissat Isfjord, der på UNESCOs verdensarvliste. Lige uden for byen, ved fjordens munding, kan man ofte se enorme isbjerge, der er gået på grund. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, der er en af de mest produktive på den nordlige halvkugle. Isbjergene flyder tyve kilometer ned ad fjorden, inden de når ud i Diskobugten. Tag med på en udflugt hertil.

  • Inkluderet Ilulissat - Vandretur til Isfjorden
  Dag 3
  Ilulissat, Grønland

  Hvor isbjerge fødes

 • Dag 4
  Labrador-havet

  Over Davis-strædet til Baffin-bugten

  Strædet blev opkaldt efter den engelske opdagelsesrejsende John Davis, der ledede tre ekspeditioner i området mellem 1585 og 1587. Han var på udkig efter en rute gennem Nordvestpassagen, og han opdagede Hudson-strædet. Slap af og kig på bølgerne eller lyt til Ekspeditionsteamets foredrag på vej mod Baffin Island.

  Dag 4
  Labrador-havet

  Over Davis-strædet til Baffin-bugten

 • Dag 5-16
  Canadas østlige Arktis

  Udforskning og forsøg på at sejle rundt om Baffin Island

  Efter at have krydset Davis-strædet og sejlet op gennem Baffin Bay ankommer vi til den legendariske Nordvestpassage. Herfra starter udforskningen af det canadiske høj-arktiske område, og vi forsøger at sejle hele vejen rundt ad Baffin Island, hvis elementerne opfører sig til vores fordel.

  Uforudsigelige isforhold i denne fjerntliggende region lægger grunden til en ægte ekspedition, hvor eventyr er det eneste, der er sikkerhed for.

  Undervejs forsøger vi at komme i land på steder, der er knyttet til den tidlige udforskningshistorie og at besøge traditionelle inuitsamfund. Vi håber at få øje på arktisk dyreliv - isbjørne, ræve, hvaler, sæler og store fuglekolonier. Der er også muligheder for ture i små ekspeditionsbåde, der sejler mellem isflager, og i ægte ekspeditionsstil går vi i land og oplever den uberørte vildmark på nært hold.

  Skibets besætning og Ekspeditionslederen vurderer løbende vejr- og havforholdene og tilpasser aktiviteterne i overensstemmelse hermed og tilrettelægger ruten til de områder, som havisen tillader os at sejle til. Som alle ægte opdagelsesrejsende respekterer og arbejder vi med naturen - ikke imod den.

  Nogle af de steder i regionen, som vi planlægger at udforske:

  Pond Inlet
  Den maleriske Pond Inlet, kaldet Mittimalik på sproget inuktitut, er et traditionelt inuit-samfund på nordspidsen af Baffin Island ved den østlige indsejling til Nordvestpassagen og Eclipse Sound (Formørkelsessundet) og Bylot Island. Pond Inlet er omgivet af bjergkæder med flere dusin gletsjere, smukke fjorde og indløb, isgrotter, klippesøjler og drivende isbjerge. Ofte ses store flokke af narhvaler her.

  Devon Island
  På sydkysten af verdens største ubeboede ø ligger Dundas Harbour, der er en forladt bosættelse med en gammel Royal Canadian Mounted Police-lejr. Tag med i land for at se ruinerne af nogle af disse bygninger sammen med en imponerende Thule-bebyggelse.

  Prince Leopold Island
  Den ovale ø’s nøgne klipper tiltrækker det største antal og den største mangfoldighed af havfuglearter end noget andet sted i det canadiske arktiske område. Ofte ses polarlomvier, mallemukker og tejster.

  Beechey Island
  Beechey Island er tæt forbundet med den berømte og ulyksalige britiske ekspedition under ledelse af Sir John Franklin. To skibe sejlede ind i passagen i 1845, men hverken skibe eller de 129 besætningsmedlemmer blev set igen, før skibet H.M.S. Erebus blev lokalisteret i september 2014, og H.M.S. Terror i god stand blev fundet sunket på 24 meter dybt vand i september 2016 - 50 kilometer fra Erebus. Det vides, at Franklin-ekspeditionen overvintrede på Beechey Island i 1845-1846, og alle opdagelsesrejsende - også Roald Amundsen i 1903 - lægger til her for at vise deres respekt.

  Fort Ross
  Fort Ross på den sydlige del af øen Sommerset er en forladt handelsstation, der blev oprettet af The Hudson Bay Company i 1937. Pakhuset med køjesenge og hylder med konservesdåser benyttes fortsat som overnatningssted af rejsende

  Igloolik
  Landsbyen på en lille ø er et aktivt og levende samfund og betragtes som et kulturcenter for inuitterne. Den er også hjemsted for Artcirq, verdens eneste inuit-cirkustrup, og en kunstfestival hver sommer.

  Cape Dorset
  Den smukke boplads på en bakke ved en bugt har opnået international anerkendelse for dens mange inuit-kunstnere, der henter inspiration fra de unikke landskaber, dyrelivet og områdets kulturelle traditioner.

  Kimmirut
  Baffin-øens sydligste inuit-samfund kaldes "Hælen" på grund af en karakteristisk nærliggende klippeformation i Glasgow Inlet. De 400 mennesker her opretholder deres forfædres 4000 år gamle traditioner.

  Akpatok Island
  De dramatiske, høje kalkstenskystklipper med vandfald er et vigtigt habitat for mange trækfuglearter. Drivende isflager tiltrækker også hvalrosser, sæler, ræve, isbjørne og hvaler.

  Dag 5-16
  Canadas østlige Arktis

  Udforskning og forsøg på at sejle rundt om Baffin Island

 • Dag 17-18
  Labrador-havet

  Over Labradorhavet

  Vi krydser Labradorhavet tilbage til Kangerlussuaq. Dagene til søs er på egen hånd. Slap af og nyd udsigten, lær noget af det kyndige Ekspeditionsteams foredragsrække eller del oplevelser fra ekspeditionen med de medrejsende.

  Dag 17-18
  Labrador-havet

  Over Labradorhavet

 • Dag 19
  Kangerlussuaq, Grønland

  Rensdyr-gletsjeren

  Vi sejler tilbage til Kangerlussuaq og tager en tur til Rensdyr-gletsjeren ved indlandsisen, der strækker sig 2.500 kilometer mod nord og når op til 3.200 meter over havets overflade. Nyd et afslutnings-grillmåltid på M/S Fridtjof Nansen inden flyrejsen til København.

  Dag 19
  Kangerlussuaq, Grønland

  Rensdyr-gletsjeren

 • Dag 20
  København

  Danmarks hovedstad

  Ankomst i Københavns Lufthavn tidligt om morgenen. Forlæng eventuelt rejsen med et ophold i den smukke og blomstrende hovedstad med moderne arkitektur, bæredygtig livsstil og restauranter i verdensklasse.

  Dag 20
  København

  Danmarks hovedstad

Afrejser

 • 2021
 • jan
 • feb
 • mar
 • apr
 • maj
 • jun
20. august 2021

Aktuelle tilbud:

Bestil TRYGT

12 dage tilbage!

Gratis omboking for rejser i 2021

Fuld fleksibilitet med hensyn til at ombooke dit 2021-krydstogt til 2021 eller 2022. Nul gebyr for ombooking, nul stress.

Nem refundering for krydstogter i 2021 eller 2022

Annuller dit krydstogt for 2021 eller 2022 af en hvilken som helst grund, og vi betaler dine penge tilbage, inklusive dit depositum. Minus et administrationsgebyr.

Læs vores vilkår og betingelser

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Flyrejser

 • Returrejse på økonomiklasse mellem København og Kangerlussuaq

Transport

 • Al transport i Kangerlussuaq inklusive en udflugt til indlandsisen med grillmiddag efter ekspeditionsrejsen

Ekspeditionsrejse

 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets vin, øl, sodavand og mineralvand) i Restaurant Aune og Restaurant Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm for suite-rejsende
 • Te og kaffe
 • Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række udflugter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en stor variation af emner
 • Brug af skibets Videnskabscenter, der har en enestående bogsamling og avancerede mikroskoper til biologiske og geologiske studier
 • Forskningsprogram med mulighed for, at rejsende kan deltage i videnskabelig forskning
 • Professionel fotograf, der vejleder de rejsende i, hvordan man tager de bedste landskabs- og dyrelivsbilleder
 • Boblebade, infinity-swimmingpool med havudsigt, panoramasauna, udendørs og indendørs træningsområde og løbebane
 • Uformelle sammenkomster dagligt med besætningen for at tale om dagens oplevelser og forberedelse af næste dags begivenheder

Aktiviteter i land

 • Guidede landgange med skibets små udflugtsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og andet udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograf, der hjælper med kameraindstillinger inden landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Udflugter med Hurtigrutens samarbejdspartnere
 • Tilbudte ekstra-aktiviteter med Hurtigrutens Ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

Bemærk

 • Alle planlagde aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sundhedsattest er obligatorisk
 • Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav
 • Drikkepenge forventes ikke
A large boat in a body of water with a mountain in the background
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
A large boat in a body of water with a mountain in the background

M/S Fridtjof Nansen er den seneste tilføjelse til Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

Suite MD on MS Roald Amundsen
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Du synesd sikkert også om

Alaska

Den vilde, nordlige grænse

Antarktis

Udforsk dette vilde og vidunderlige frosne kontinent, og se pingviner, hvaler og sæler i deres naturlige habitat

De Britiske Øer

Vild skønhed og historiske steder

Caribien og Centralamerika

Tropisk paradis væk fra den almindelige rute

Europa

Gamle civilisationer, storslåede byer og skjulte perler

Grønland

Kolossale isbjerge, fjelde og fjorde

Island

Det mystiske land med vulkaner og gletsjere

Nordamerika

Historiske byer og nationalskatte

Nordvestpassagen

I fodsporene på legendariske opdagelsesrejsende

Norge

Smukkeste fjorde og hyggelige havne

Sydamerika

På jagt efter kulturelle skattekister

Svalbard

Øde, mystisk og ekstremt

Transoceanisk

Udforsk vores transoceaniske tema-krydstogter