Grønland, sommeropdagelsesrejse – sejlads under midnatssolen

Grønland, sommeropdagelsesrejse – sejlads under midnatssolen

Grønland, sommeropdagelsesrejse – sejlads under midnatssolen

Grønland, sommeropdagelsesrejse – sejlads under midnatssolen

Rejseinformation 20 dage MS Maud
Afrejser
20. juli 2023
18. juli 2024
Pris fra
kr 70.041
Helpension inkluderet

Grønlands fjorde og farverige bosættelser

Fjerntliggende bosættelser og smuk natur

Vi sejler ud fra Island og udforsker steder langs Grønlands syd- og vestkyst - fra fredelige lbygder til travle byer. Mød de lokale og få uforglemmelige oplevelser med dem - måske på en traditionel kaffemik, der er en social sammenkomst.

Fænomenale fjorde under midnatssolen

Se nogle af landets mest maleriske fjorde og indløb som Evighedsfjorden og Prins Christians Sund. I ægte eventyrstil finder vores kyndige ekspeditionsteam de bedste landgangssteder, uanset om vi spejder efter dyreliv i Kvanefjord eller nærmer os en isbræ ved Vaigatsund.

Grønland, sommeropdagelsesrejse – sejlads under midnatssolen Grønland, sommeropdagelsesrejse – sejlads under midnatssolen
 • Dag 1
  Reykjavík, Island

  Kosmopolitiske Reykjavík

  Udforsk verdens nordligste hovedstad, Reykjavík

  Dejlige Reykjavík, der er spækket med kunst, kultur og historie, er værd at udforske enten inden eller efter krydstogtet til Grønland.

  Gå en lang tur på Laugavegur og besøg butikkerne og de udendørs boder. Tag til den imponerende Hallgrimskirkja eller besøg det fascinerende Reykjavík Kunstmuseum. Bestil et program for at opleve fantastiske vandfald, varme kilder, gejsere og nationalparker i nærheden inden sejladsen.

  M/S Maud venter på os i Reykjavíks havn. Når man har hentet sin ekspeditionsjakke, der er inkluderet i krydstogtets pris, er det tid til at komme på plads i kahytten. Den eventyrlige rejse er begyndt.

  Dag 1
  Reykjavík, Island

  Kosmopolitiske Reykjavík

 • Dag 2-3
  Danmarksstrædet

  Vi krydser Danmarksstrædet

  I vikingernes kølvand

  Vi sejler til Grønland over Danmarksstrædet. Det er ruten, som Erik den Røde tog. Han var angiveligt den første europæer, der bosatte sig her. Det er tid til afslapning og udforskning af skibets stilfulde faciliteter.

  Ekspeditionsteamet forklarer protokollen for, hvordan man respektfuldt besøger dyrehabitater og lokalsamfund. I videnskabscentret kan man lære mere om Grønlands geologi og deltage i et af vores borgervidenskabsprogrammer.

  Hvis man føler sig aktiv, kan man gå i motionslokalet, eller måske har man bare lyst til at nyde et lækkert måltid i en af skibets tre restauranter.

  Dag 2-3
  Danmarksstrædet

  Vi krydser Danmarksstrædet

 • Dag 4-6
  Sydgrønland

  Sydgrønland

  En historisk region med skøn natur

  I løbet af de næste tre dage udforsker vi Sydgrønland. Vi kommer til et sted med dramatiske bjerge, krystalblå isbjerge og grønne, kuperede marker. Oplev områdets historie gennem ruiner fra vikingetiden og dyk ned i kulturen ved at tilbringe tid med grønlændere. Måske deltager vi endda i en traditionel, grønlandsk sammenkomst, en kaffemik, hos en familie.

  Med et ekspeditionsteam, der vælger de bedste steder at gå i land, er vi i sikre hænder. Måske oplever vi inuit-genstande blandt Qaqortoqs farverige huse eller spejder efter dyreliv fra en båd i Kvanefjord. Vi ser måske ruinerne af Hvalsey-kirken, der er på UNESCOs verdensarvsliste og er et sted for den sidste dokumenterede begivenhed, der fandt sted under den nordiske bosættelse af Grønland.

  Man kan være forvisset om, at uanset hvilke steder, man besøger i Sydgrønland, bliver man belønnet med spændende aktiviteter på nogle af verdens mest fjerntliggende og smukke steder.

  • Inkluderet Besøg i Qaqortoq
  Dag 4-6
  Sydgrønland

  Sydgrønland

 • Dag 7-8
  Den arktiske Polarcirkel

  Den arktiske Polarcirkel

  Under midnatssolen

  Mens vi sejler nordpå, bemærker man, at dagene bliver længere og længere. Når vi krydser Den arktiske Polarcirkel, sejler vi under midnatssolens skær, hvilket betyder dagslys døgnet rundt. Lyset er fantastisk til sommeraktiviteter, og det er også fantastisk til fotografering. Hav kameraet klar til at tage billeder af de funklende isbjerge og isbræer, der er badet i et gyldent skær.

  I løbet af de to dage besøger vi måske Sisimiut, der er Grønlands næststørste by. Der er fantastiske vandrestier, og man kan finde gamle Saqqaq-kunstgenstande på museet. Hvis man leder efter en særlig souvenir, kan man købe et tørklæde, en hue eller et par luffer, der er lavet af qiviut. Stoffet er lavet af uld fra moskusokser og siges at være ti gange varmere end fåreuld.

  Et andet sted, vi måske får at se, er Maniitsoq, der halvt i spøg er kendt som “Grønlands Venedig” på grund af de naturlige kanaler. Fra de omgivende bjerge kan man opleve en fantastisk udsigt, og man kan måske få øje på flokke af pukkelhvaler fra bredden.

  • Inkluderet Besøg i Sisimiut
  Dag 7-8
  Den arktiske Polarcirkel

  Den arktiske Polarcirkel

 • Dag 9-12
  Nordgrønland og Diskobugten

  Nordgrønland og Diskobugten

  Isbræer, dyreliv og en vulkanø

  Vi fortsætter nordpå og udforsker dele af Nordgrønland herunder Diskobugten, der er en ø lige ud for fastlandets vestkyst. Øen er et paradis for hvalrosser, hvaler og sæler, og takkede basaltbjerge afslører en vulkansk oprindelse.

  På Diskobugtens sydkyst går vi måske i land ved Qeqertarsuaq, hvor der er mulighed for at vandre til den nærliggende isbræ, Lyngmarksbræen. En anden mulig destination er byen Uummannaq, der er vores rejses nordligste punkt. Her kan man besøge “julemandens sommerresidens“. Græstørvshuset blev bygget til Nissebanden i Grønland og genkendes nok af alle, der har set den elskede julekalender.

  Vi sejler måske også i Vaigatsund. Afhængigt af vejret besøger vi måske Camp Frieda, hvor vi vandrer over tundraen, kommer tæt på en isbræ og lærer noget om, hvordan den bevæger sig. Hvis det er muligt, benytter vi ekspeditionsbådene til landgange eller kajakker til tilkøbsture mellem isbjergene.

  Vi ser Ilulissat-isfjorden, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Fjorden topper jævnligt listen over ting, man bør se og lave i Grønland. Nyd isfjordens betagende natur og se den gamle inuit-bosættelse Sermermiut.

  • Inkluderet Ilulissat - Vandretur til Isfjorden
  Dag 9-12
  Nordgrønland og Diskobugten

  Nordgrønland og Diskobugten

 • Dag 13
  Evighedsfjorden

  Den forførende Evighedsfjord

  Vær vidne til den evigt smukke fjord

  Skibet har nu kurs sydpå. Vi nyder en udforskerdag i den magiske og uberørte Evighedsfjord i nærheden af Maniitsoq. Vi beslutter på dagen, hvilke spændende, eventyrlige oplevelser vi søger efter.

  Evighedsfjorden fodres af en iskappe, der kælver store isbjerge i det 700 meter dybe vand. Fjorden er omgivet af tågeklædte bjerge med smukke, hvide højdedrag, der er præget af krystalblå ishuler.

  Her regerer naturen. De eneste bosættelser i dette område er de små fiskerlandsbyer, der klynger sig til bredderne. Som altid holder vi udkig efter arktisk flora og dyreliv – blandt andet hvaler og havfugle.

  Dag 13
  Evighedsfjorden

  Den forførende Evighedsfjord

 • Dag 14
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

  Oplev grønlandsk gammel og ny kultur i Nuuk

  Efter de seneste dages udforskning af fjerntliggende og idylliske landskaber, kommer vi til Grønlands farverige hovedstad, Nuuk. Med et indbyggertal på blot 18.000 har den en slående blanding af gamle og nye bygninger.

  Sammenlign de gamle bygninger – Hans Egedes hus og Vor Frelser Kirke – med den grønlandske parlamentsbygnings yderst moderne arkitektur.

  Besøg Nationalmuseet for at se seks qilakitsoq-mummier, der giver fascinerende indsigt i livet her for 500 år siden. Tag med os på en tilkøbsvandretur rundt på Lille Malene-bjerget og udforsk den uberørte, skønne natur rundt om Nuuk.

  Dag 14
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

 • Dag 15-17
  Sydgrønland

  Sydgrønland

  Udforskning af gamle steder og naturvidundere

  Mens vi fortsætter ned til Sydgrønland, er der masser at se. Hvis vi går i land ved Ivittuut, får vi en spøgelsesby at se. Den ligger i ruiner og minder kun lidt om den mineby, den engang var. Engang var byen Grønlands sidste vikingebosættelse. Nu er de eneste indbyggere moskusokser. Nyd en guidet vandretur, der er inkluderet i rejsens pris, mellem områdets forladte bygninger og lær noget om den vigtige rolle, byen spillede under Anden Verdenskrig.

  Et andet muligt landgangssted er en lille landbrugsbosættelse på kanten af Tunulliarfik-fjorden. Igaliku, der har 60 indbyggere, er en rolig bygdl, der kendetegnes af sandstenshuse og marker med græssende får, som vi måske besøger på en tilkøbsudflugt til en gård.

  Hvis forholdene tillader det, tilbringer vi måske lidt tid i Prins Christians Sund, hvor ring- og remmesæler hviler på isen, og diverse måger og sorte lomvier svæver ovenfor. Vi får måske endda våge- og pukkelhvaler at se. Hvis havisen forhindrer os i at komme ind i sundet, sejler vi mod forrevne Kap Farvel, der er Grønlands sydligste punkt.

  • Inkluderet Landgang i Ivittuut
  Dag 15-17
  Sydgrønland

  Sydgrønland

 • Dag 18-19
  Grønland

  Refleksioner over Grønland

  Tid til at hvile, slappe af og reflektere

  Efter at have udforsket Grønlands nærmest overnaturlige, forrevne skønhed sætter vi kursen mod Island. Vi nyder to dage til søs med at opsummere højdepunkter med ekspeditionsteamet, lærer noget om det grønlandske fjordsystems skrøbelige miljø i videnskabscentret og slapper af.

  Ude på dækket ser vi måske havfugle eller hvaler, der ynder at følge efter skibet. Skibets fotograf deler gode råd, så man kan fange dyrene i aktion. Man kan endda tælle alle de hvaler, man ser, til vores borgervidenskabsprogram Happywhale.

  Bagefter kan man nyde panorama-saunaen og boblebadene på dækket. Man kan også nyde de medrejsendes selskab over drinks i Explorer Bar & Lounge.

  Dag 18-19
  Grønland

  Refleksioner over Grønland

 • Dag 20
  Reykjavík

  Tilbage til Reykjavík

  Uforglemmelige minder fra vores tid i Grønland

  Vi siger pænt farvel til M/S Maud, når vi slutter, hvor vi begyndte – i den skønne by Reykjavík. Her kan man nå at besøge steder, man ikke nåede at oplave inden sejladsen. Der er så meget at nyde i den smukke by med dens stilfulde gallerier, restauranter og geotermiske bassiner.

  Program efter sejladsen

  Hvis man ønsker at udforske mere af Island, kan man tilmelde sig vores tilkøbsprogram efter sejladsen for at se det sydlige af landet inden hjemrejsen. Eller man kan forlænge opholdet for at nyde mere af Reykjavík og de omgivende, geotermiske seværdigheder. Det er et fantastisk sted at afslutte en episk rejse.

  Dag 20
  Reykjavík

  Tilbage til Reykjavík

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juli:
20.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juli:
18.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panorama-sauna og inden- og udendørs motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i rejsens pris.
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr-, is- og havforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold krav ved indrejse og boarding
 • Drikkepenge forventes ikke

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

MS Maud

Byggeår 2003
Skibsværft Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Senge 500
Brutto last 16.151 tons
Længde 135,75 meter
Ræling 21,5 m
Fart 15 knob

MS Maud, som tidligere hed MS Midnatsol, er velegnet til ekspeditionssejladser.

Læs mere om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om