Diskobugten - Grønlands hjerte

På denne ekspeditionsrejse til Grønland udforsker vi smuk natur og fascinerende Inuit-kultur. Mød den imødekommende befolkning, der trives i det arktiske landskab. Under midnatssolen sejler vi blandt store isbjerge til seværdigheder blandt andet i Diskobugten.

 • Oplev uberørt grønlandsk natur og fascinerende inuitkultur
 • Begynd og slut på Island - en fantastisk mulighed for yderligere udforskning
 • Nyd at midnatssolen sørger for lange dage til at opleve Grønlands skønhed
 • Sejl til den dejlige Diskobugt
Oversigt

Rejseplanen

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. Som på alle ekspeditioner hersker naturen, og vejret, is- og havforhold er den endelige ramme for alle Hurtigrutens aktiviteter. De rejsendes sikkerhed og uovertrufne oplevelser er til enhver tid Hurtigrutens højeste prioritet. Alle rejseplaner er vejledende og vurderes konstant efter forholdene. Planerne tilpasses på grund af begrænsninger, uventede elementer eller spændende muligheder - fx natur og dyreliv. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Udrejse 8. juli, 23. juli, 7. august og 22. august 2020

Afrejsehavn Reykjavik, Island
Oversigt

Anderledes end alt andet på Jorden

På denne ekspeditionsrejse til Grønland oplever vi spændende inuit-kultur og betagende natur. Et af højdepunkterne er Diskobugten, hvor farverige landsbyer klamrer sig til ru, klippefyldte bakker omkring indlandsisen. 80 % af det imponerende land er dækket af is, der har skabt et enestående grønlandsk klima. Vi udforsker lange fjorde og frodige enge, og vi håber at møde hvaler, sæler og havfugle undervejs.

Kalaallit Nunaat - Menneskenes land

Rejseplanen er sammensat, så vi kan opleve den fantastiske grønlandske geografi under midnatssolen og møde de mennesker, der bor i vildmarken. På den eventyrlige grønlands-rejse udforsker vi sjældent besøgte bosteder og livlige byer og oplever mange af de ting, man kan gøre i Nuuk.

Tæt på naturens vidundere

På landgange, udflugter og aktiviteter som kajak- og vandreture kan man komme ud og udforske verdensberømte naturskatte som Ilulissat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste.

Her kælves massive isbjerge fra den enorme Sermeq Kujalleq-gletsjer, den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle, som er en del af Grønlands indlandsis.

Det er bare nogle af grundene til at besøge Grønland, men som bonus begynder og slutter denne ekspeditionsrejse i fascinerende Island. Det  giver en fantastisk mulighed for at udforske landet af ild og is før eller efter Grønlandsrejsen.

Dag 1: Reykjavik, Island

Islands hovedstad

Heldag

Reykjavik er verdens nordligste hovedstad. Norske bosættere kaldte stedet Reykjavik (den rygende vig) på grund af dampsøjlerne fra områdets varme kilder, der gjorde et stort indtryk. Omgivelserne er fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade, der er værd at prøve, inden ekspeditionsrejsen med M/S Fridtjof Nansen begynder.

Dag 2-3: Til søs

Over Danmarksstrædet

Til søs

Vi lægger Island bag os og sejler over Irmingerhavet og Danmarksstrædet til Grønland. Passagen blev anvendt af vikingerne, der migrerede fra Island til Sydgrønland for omkring 1000 år siden. Nyd Ekspeditionsteamets foredrag om lokalhistorie og biologi og lær det innovative ekspeditionsskib at kende.

Dag 4: Qaqortoq

Kalaallit Nunaat - Menneskenes land

Heldag

Mange betragter Qaqortoq som en af Grønlands smukkeste byer på grund af dens farverige huse og dejlige omgivelser. Qaqortoq, der er Sydgrønlands største by med cirka 3.000 indbyggere, er let at udforske til fods. Tag eventuelt med på en udflugt for at få endnu mere indblik i lokal kultur.

Dag 5: Kvanefjord-området

Udforskningsdag

Vi oplever den smukke region Kvanefjord nær Paamiut, ved at sejle dybt ind i fjorden på denne udforskningsdag. Skibets erfarne navigatører udnytter betingelserne, for at finde landgangssteder til vandreture, finde steder til at søsætte kajakker, finde ideelle samfund at besøge og de bedste steder at spejde efter dyreliv.

Dag 6: Maniitsoq

Grønlands Venezia

Halvdag

Maniitsoq blev grundlagt i 1755, og navnet betyder "det ujævne sted", der hentyder til de klippebakker, byen ligger på. Da Maniitsoq ligger i en øgruppe, der er gennemskåret af små, naturlige kanaler, kalder de lokale byen "Grønlands Venezia". Udstillingerne på Maniitsoq Museum er en god introduktion til den lokale kultur og historie. 

Dag 7: Sisimiut

Byen ved rævehulerne

Heldag

Sisimiut ligger 40 km nord for Polarcirklen. Navnet betyder "de mennesker, der bor et sted, hvor der er rævehuler". Sisimiut er Grønlands næststørste by, en moderne, malerisk by, der fastholder gamle traditioner. Tag med på Hurtigrutens udflugter for at opleve nogle  af de mange ting man kan gøre i Sisimiut. 

Dag 8: Ilulissat

Isfjorden - på UNESCOs verdensarvliste

Heldag

Ilulissat ligger i den fantastiske natur ved Ilulissat Isfjord, der på UNESCOs verdensarvliste. Lige uden for byen, ved fjordens munding, kan man ofte se enorme isbjerge, der er gået på grund. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, der er en af verdens hurtigst smeltende gletsjere. Blot en af mange udlugtsoplevelser her.

Dag 9: Camp Frieda

Opkaldt efter Ekspeditionsteam-medlem Friederike Bronny

Heldag

I nærheden af Saqqaq besøger vi et sted, der ikke havde et officielt navn frem til 2013. Stedet har særlig betydning for Hurtigruten, fordi det er opkaldt efter Friederike Bronny, tidligere medlem af Ekspeditionsteamet. Vi går i land på stranden for at udforske ekspeditionsrejsens nordligste destination på omkring 70 ° Nord, 51 ° Vest - et betagende landskab med arktisk flora.

Dag 10: Evighedsfjorden

Udforskningdag

Vi sejler ind i den bugtede Evighedsfjord, der er omgivet af op til 2.000 meter høje bjerge. Dagens betingelser bestemmer det endelige program og aktivitetsmulighederne.

Dag 11: Nuuk

Grønlands sprudlende hovedstad

Heldag

Nuuk ligger ved mundingen af et af verdens største og mest spektakulære fjordsystemer. I hovedstaden mødes gamle og nye traditioner - fra maleriske, historiske bygninger i "Kolonihaven" til Grønlands Hjemmestyres bygning. Besøg også Grønland Nationalmuseum, hvor man kan se mumier fra Qilakilsoq.

Dag 12: Ivittuut

Moskusokser og vikingebosættelse

Halvdag

Den forladte mineby Ivittuut er en højborg for moskusokser. Bygden blev anlagt oven på vikingernes Mellembygd for mere end tusind år siden, men der er  ikke fundet skriftlige optegnelser om dens beboere. Derfor mener arkæologer, at bygden var den sidst etablerede, og den første, der blev opgivet.

Dag 13: Prins Christian Sund

Udforskningsdag

Prins Christians Sund ligger næsten ved spidsen af den enorme ø og adskiller Grønlands fastland fra Sangmissoq og de øvrige øer i Kap Farvel-øgruppen. Hvis forholdene tilladet det, sejler vi gennem det smalle sund og nyder den spektakulære natur. Hvis sundet er blokeret af is, sejler vi rundt om Nunap Isua (Kap Farvel).

Dag 14-15: Irmingerhavet

Tilbage til Island

Efter at have udforsket spændende Grønland sætter vi kurs tilbage til Island. Brug dagene til søs til at  genopleve oplevelserne, have det sjovt i Videnskabscenteret eller slappe af på dækket og se på de havfugle, der følger skibet. Hold også udkig efter hvaler.

Dag 26: Reykjavik

Islands stilfulde hovedstad

Vi ankommer til Islands hovedstad tidligt om morgenen. Tag eventuelt et par dages ekstra ophold i byen og oplev mere af  hovedstaden og landet med Hurtigrutens udflugtstilbud.

Ankomst 23. juli, 7. august, 22. august, 9. september 2020

Lokalitet Reykjavik, Island
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort aktivitetsprogram til fordybelse i de destinationer, vi besøger - herunder udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - internationalt håndplukkede, højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder med dybtgående kendskab til regionen, vi sejler i
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Afslutningsarrangement

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Rejseforsikring
 • Bagage-håndtering 

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
Praktiske oplysninger