“Verdens ende” på Europas Atlanterhavskyst og på De Britiske Øer – fra Lissabon til Glasgow

“Verdens ende” på Europas Atlanterhavskyst og på De Britiske Øer – fra Lissabon til Glasgow

“Verdens ende” på Europas Atlanterhavskyst og på De Britiske Øer – fra Lissabon til Glasgow

“Verdens ende” på Europas Atlanterhavskyst og på De Britiske Øer – fra Lissabon til Glasgow

Rejseinformation 13 dage M/S Spitsbergen
Afrejser
11. marts 2023
19. marts 2024
18. marts 2025
Pris fra
kr 29.926
Helpension inkluderet

Tretten-dages ekspeditionskrydstogt fra Lissabon til Glasgow, hvor vi nyder Europas dramatiske næs

Sejl med til verdens ende

Tidligere blev halvøerne, der rager ud i Atlanterhavet, kaldt “landets ende”, “verdens ende” eller på latin “finis terrae”. Når vi sejler fra Lissabon, oplever vi spektakulære områder, der kaldes “verdens ende” - blandt andre Galiciens Fisterra, Bretagnes Finistère, Cornwalls Land’s End og den walisiske halvø Saint David’s.

Besøg kulturelle landemærker

Man vil blive fascineret over de berømte steder, der er på UNESCO's verdensarvsliste, som vi besøger, herunder Lissabons og Portos historiske bycentre. På De Britiske Øer oplever vi rig keltisk og nordisk arv, mens vi udforsker Cornwall, Isles of Scilly, Isle of Man og forrevne Rathlin Island.

“Verdens ende” på Europas Atlanterhavskyst og på De Britiske Øer – fra Lissabon til Glasgow “Verdens ende” på Europas Atlanterhavskyst og på De Britiske Øer – fra Lissabon til Glasgow
 • Dag 1
  Lissabon, Portugal

  Fortryllende Lissabon

  En af Sydeuropas mest fængslende byer

  Portugals hovedstad er rig på historie og kultur. Inden ombordstigning kan man nyde en slentretur gennem de klassiske kvarterer Baixa og Bairro Alto, Chiado og Alfama, det gamle mauriske kvarter, hvor der er rester af et romersk teater og en maurisk fæstning.

  Man kan også besøge det smukke Belémtårnet, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og  Jerónimos-klosteret lidt uden for byen. Så er det tid til at gå ombord på M/S Spitsbergen og begynde vores eventyrlige oplevelser til søs.

  Program før sejladsen

  Man kan deltage i vores tilkøbsprogram inden sejladsen for at få en sightseeing-tur i byen og omegnen. Vi besøger det imponerende Palácio de Monserrate og dets haver, inden vi tager til Kap Roca - det vestligste punkt på det portugisiske fastland, det kontinentale Europa og den eurasiske landmasse.

  Dag 1
  Lissabon, Portugal

  Fortryllende Lissabon

 • Dag 2
  Leixões, Portugal

  Portvinens by

  Udforsk Portos historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvsliste

  Ekspeditionens første stop er Leixões i Portugal. Herfra kan man se Leça, Boa Nova-kapellet og den smukke strand Praia Azul. 

  Man kan tage en bus til Porto, der er berømt for sine portvine og sit historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Porto er en kuperet by, der er god at slentre i, og man kan forelske sig i de pastelfarvede huse, de farverige, flisebelagte facader, gadekunsten, de udsmykkede kirker og panoramaudsigten over Douro-floden.

  Gå en tur ad den travle flodpromenade Ribeira Docks, kryds over Dom Luís I-broen, smag lækre petiscos og drik portvin i kældrene i Vila Nova de Gaia.

  • Inkluderet Gåtur i Porto
  Dag 2
  Leixões, Portugal

  Portvinens by

 • Dag 3
  Fisterra, Spanien

  “Verdens ende” i Spanien

  Oplev Fisterra – et gammelt pilgrimssted

  Navnet Fisterra skyldes romerne, der troede, at det stenede næs var verdens ende. Mange mennesker kommer til den maleriske fiskerby for at nyde Cabo Fisterras storslåede landskaber, der også er slutningen på Camino de Santiagos hellige pilgrimsrute.

  Kappen domineres af et af Galiciens mest berømte fyrtårne, Faro de Fisterra, som man kan se se højt på en klippe med udsigt over havet.

  Fisterra ligger i en bred og åben ría - eller udmunding. Det betyder, at byen til tider er udsat for dønninger, der gør det svært at lægge til. Hvis det er tilfældet, lægger vi til i nærliggende Brens.

  • Inkluderet Spaniens Land’s End – Cape Fisterra og Dødskysten
  Dag 3
  Fisterra, Spanien

  “Verdens ende” i Spanien

 • Dag 4
  A Coruña, Spanien

  Seværdighed i Galicien

  Nyd den historiske stemning i middelalderbyen

  Galicien er en region i Spanien, der adskiller sig kulturelt - og galicerne er stolte af deres keltiske rødder. Vi overnatter i A Coru’a, hvor der er fremragende muligheder for en slentretur i byen efter middagen - for eksempel for at se fyrtårnet, Torre de Hñrcules, Herkulestårnet, der er næsten 2000 år gammelt.

  Her i Galicien bør man spise enestående lokale måltider. Bestil et udvalg af tapas og et glas af den berømte galiciske cider, der traditionelt hældes i munden fra ståhøjde.

  A Coruña er en fremragende base, hvorfra man kan udforske nogle af Galiciens seværdigheder. Her findes Herkulestårnet, der er verdens ældste fungerende fyrtårn, og som er på UNESCOs verdensarvsliste.

  • Inkluderet Gåtur i La Coruña
  Dag 4
  A Coruña, Spanien

  Seværdighed i Galicien

 • Dag 5
  Ferrol, Spanien

  Ferrols havn

  Gå ad den berømte “engelske rute” i galiciske Ferrol

  Ekspeditionskrydstogt fortsætter langs Galiciens forrevne kyst til Ferrol. Byen var oprindeligt en lille fiskerby, og den har været Spaniens vigtigste flådebase i næsten tre århundreder. Ferrol er et af de bedst bevarede eksempler på en havneby fra det 18. århundrede, og byen er på en foreløbig liste over steder, der kan komme på UNESCOs verdensarvsliste.

  Ferrol er startpunktet for nogle af de mange pilgrimsruter til Santiago de Compostela – El Camino Ingles – eller “den engelske rute”. Gå den første del til Neda eller Pontedeume eller besøg de romerske mure i Lugo, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

  Dag 5
  Ferrol, Spanien

  Ferrols havn

 • Dag 6
  Til søs

  Biscaya-bugten

  Slap af og nyd naturen omkring skibet

  Mens vi sejler mod Finistère i Bretagne, kan man spejde efter havets dyreliv. Op til en fjerdedel af verdens hval-, delfin- og marsvinarter er blevet set i bugten. Skibets fotograf er klar med gode råd.

  Der er god tid til at udforske skibets videnskabscenter. Overvær ekspeditionsteamets foredrag om emner, der vedrører vores rejse. Man kan også benytte de afslappende faciliteter på M/S Spitsbergen - for eksempel den panoramiske sauna.

  Dag 6
  Til søs

  Biscaya-bugten

 • Dag 7
  Douarnenez, Frankrig

  Fascinerende Finistère 

  Landskaberne, der inspirerede verdensberømte kunstmalere

  Vi udforsker Finistère, der er Frankrigs “verdens ende”, og stolte Bretagne. Vi bruger vores små ekspeditionsbåde til at komme på land i den maleriske havneby Douarnenez, der har farverige kajområder, sandstrande og stejle klipper, der inspirerede berømte kunstmalere som Renoir og Boudin. Vi besøger dramatiske Pointe du Raz, der er et af Bretagnes vestligste næs.

  Hvis forholdene forhindrer os i at nå Douarnenez, tager vi til Brest, der er en historisk søfartsby med middelalderborge. Til sidst besøger vi Pointe Saint-Mathieu, hvor vi ser ruinerne af et forladt kloster.

  • Inkluderet Bretagnes Land’s End – Pointe du Raz
  Dag 7
  Douarnenez, Frankrig

  Fascinerende Finistère 

 • Dag 8
  Newlyn, Storbritannien

  Land’s End i Cornwall

  Oplev Cornwalls hyggelige landsbyer og lokale legender

  Krydstogtet fortsætter til De Britiske Øer. Idylliske Cornwall på Storbritanniens sydvestlige halvø er rejsens næste stop. Nyd en slentretur fra fiskerihavnen i Newlyn til enten den livlige by Penzance eller den maleriske landsby Mousehole.

  Hvis forholdene tillader det, sejler skibets ekspeditionsbåde os til Saint Michael’s Mount, der er en tidevandssø med subtropiske haver og udsigt til et slot. Vi besøger også det engelske fastlands sydvestligste punkt, Land’s End. Det ikoniske landemærke er en magnet for fugle og inspiration til ældgamle myter og legender.

  • Inkluderet Bustur til Land’s End
  Dag 8
  Newlyn, Storbritannien

  Land’s End i Cornwall

 • Dag 9
  Isles of Scilly, Storbritannien

  Isles of Scilly

  Nyd krystalklart vand, sandstrande og skøn natur

  Blot 45 kilometer ud for Cornwalls spids ligger Isles of Scilly. Den fortryllende øgruppe består af udsøgte småøer, som vi besøger, hvis forholdene tillader det.

  Udforsk Trescos hvide sandstrande og øens berømte Abbey Gardens fra det 19. århundrede eller Saint Mary’s, der er den største af Scilly-øerne.

  Tag med på en tur rundt om øgruppen, hvor man kan besøge steder for skibbrud og spejde efter sæler, der ligger på stenene. Herefter sejler vi rundt i fuglereservatet Annet for at spejde efter søpapegøjer og mange andre ynglende havfugle.

  Dag 9
  Isles of Scilly, Storbritannien

  Isles of Scilly

 • Dag 10
  Fishguard, Storbritannien

  Land’s End i Wales

  Udforsk de smukke kyster og Storbritanniens mindste by

  Mellem Preseli Hills og Pembrokeshires kyst ligger den charmerende, walisiske kystby Fishguard. Den oprindelige landsby og havn ligger i det nedre Fishguard, og der er spektakulær havudsigt fra “Main Town” ovenfor.

  En kort køretur væk ligger Storbritanniens mindste by Saint David’s. Saint David’s, der mere er en landsby end en by, fik sin bystatus på grund af katedralen fra det 12. århundrede. Man kan udforske det fredede område, mens vi er her.

  Det dramatiske næs tæt på er det vestligste punkt i Wales. Man kan nyde en spektakulær udsigt her fra Pembrokeshires smukke kyststi.

  • Inkluderet Bustur til Saint David’s
  Dag 10
  Fishguard, Storbritannien

  Land’s End i Wales

 • Dag 11
  Peel (Isle of Man), Storbritannien

  Gådefulde Isle of Man

  Udforsk det selvstændige ørige

  Fra Wales sejler vi op til Det Irske Hav til Peel på Isle of Man, der er en selvstyrende region underlagt den britiske monark. Peel Castles imponerende ruiner rager op over havnen. Der er masser at se her i den tidligere Manx-hovedstad fra det 14. århundrede.

  Vi er omgivet af keltisk og vikingehistorie, mens vi slentrer i de snoede gader med købmandshuse og udforsker slotsruinerne. I House of Manannan kan man se en kopi af Odins Ravn, der var en vikingelangbåd, der i vikingetiden sejlede hertil fra Norge.

  Man kan endda lære noget om øens nyere historie med racerløb på museer med veteranmotorcykler og -biler.

  Dag 11
  Peel (Isle of Man), Storbritannien

  Gådefulde Isle of Man

 • Dag 12
  Rathlin Island, Nordirland

  Rathlins havfugle

  Forreven natur og rigt fugleliv i Rathlin

  Krydstogtet fortsætter til Rathlin Island, der er hjemsted for Nordirlands største havfuglekoloni. Spejd efter lomvier, rider, alke og mallemukker. Lyt efter engsnarrens raspende lyd.

  Rathlin, der kun er ti kilometer lang og halvanden kilometer bred, er ideel at udforske på cykel eller til fods. Nyd den uspolerede, skønne natur på gåture til klippetoppe og stier med smukke udsigter.

  Nyd en guidet gåtur rundt om RSPB Rathlin West Light Seabird Centre og det fungerende, “omvendte” fyrtårn, der ligger på klippen. Ved Rathlin Boathouse Visitor Centre lærer vi noget om det lille øsamfunds kultur og traditioner.

  Dag 12
  Rathlin Island, Nordirland

  Rathlins havfugle

 • Dag 13
  Greenock (Glasgow), Storbritannien

  Stilfulde Glasgow

  Krydstogtet slutter i Skotlands hippe kulturby

  Ekspeditionskrydstogtet slutter i Glasgow - et kulturelt hot spot, der er pakket med museer, gallerier og parker. I havnen finder man det fantastiske Riverside Museum og det højmastede skib Glenlee ved siden af.

  Benyt muligheden for at besøge Gothic Glasgow Cathedral, se den eklektiske kunst på Kelvingrove Art Gallery & Museum og oplev Charles Rennie Mackintoshs strålende arkitektur i jugendstil.

  Dag 13
  Greenock (Glasgow), Storbritannien

  Stilfulde Glasgow

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
11.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
19.

2025

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
18.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde.
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet

Du synes sikkert også om