Skandinaviens forrevne kyster – Ekspeditionskrydstogt fra Oslo til Tromsø via Skagen

Skandinaviens forrevne kyster – Ekspeditionskrydstogt fra Oslo til Tromsø via Skagen

Skandinaviens forrevne kyster – Ekspeditionskrydstogt fra Oslo til Tromsø via Skagen

Skandinaviens forrevne kyster – Ekspeditionskrydstogt fra Oslo til Tromsø via Skagen

Rejseinformation 10 dage MS Spitsbergen
Afrejse
13. oktober 2022
Pris fra
kr 26.631
Helpension inkluderet

Se Norges spektakulære fjelde, imponerende kystlandskaber, fjerntliggende øer og idylliske landsbyer på dette efterårskrydstogt fra Oslo til Tromsø via Skagen.

To lande med masser af smukke udsigter

Dette ekspeditionskrydstogt, hvor vi oplever to lande, omfatter nogle velkendte byer og skjulte perler, der ligger væk fra alfarvej. Fra Norges hovedstad, Oslo – en by ved fjorden – tager vi sydpå til Skagen – den tidligere kunstnerkoloni, der er berømt for sit klare lys. På turen tilbage til Norge besøger vi maleriske fiskerbyer såsom Reine. Den historiske grænseby Tromsø er en passende afslutningshavn.

Episke fjordlandskaber i det vestlige Norge

I det vestlige Norge ligger den spektakulære og relativt uforstyrrede Hjørundfjord. Omgivet af Sunnmørealperne og med enorme tinder, der rækker mod himlen, er den uden tvivl en af Norges mest episke fjorde. Man kan godt glæde sig til at se nogle af vestkystens mest fortryllende panoramaudsigter.

Smukke efterårsfarver

At sejle i efteråret betyder, at Skandinavien er en eksplosion af farver. Fjeldsiderne og -toppene er dækket af rødt, gult og orange – tilsat en sprød, klar luft. I efteråret lagrer man det bedste af årstidens råvarer til de lange vintermåneder forude. Naturens spisekammer er fyldt med delikatesser, der er klar til høst – menuerne ombord, aktiviteter og udflugter afspejler det på smuk vis.

Skandinaviens forrevne kyster – Ekspeditionskrydstogt fra Oslo til Tromsø via Skagen Skandinaviens forrevne kyster – Ekspeditionskrydstogt fra Oslo til Tromsø via Skagen
 • Dag 1
  Oslo, Norge

  Den eventyrlige rejse begynder

  Oslo, der fik prisen som Europas grønne hovedstad i 2019, ligger ud til en fjord, der er omgivet af skovklædte fjelde og søer.

  Oslos kompakte størrelse gør byen ideel at udforske til fods. Det middelalderlige Akershus Slot dominerer havnefronten, og en gåtur gennem det charmerende centrum fører til rådhuset, det kongelige slot, regeringsbygningen og Oslo Domkirke. Det nye Nationalmuseum er en moderne, arkitektonisk kontrast til de mere klassiske bygninger.

  Se den spændende arkitektur øst for havnen i Bjørvika-kvarteret. Det vinkelformede Operahus i hvidt marmor og glas ligner en gletsjer, der dukker op fra havet. Gå en tur på dets tag, hvorfra der er panoramaudsigt over byen, og man kan se over til Munchmuseet. På den anden side af broen ved Sørenga kan man slentre en tur på stranden, ro i kajak og endda slappe af i en flydende sauna.

  Efter ombordstigning på ekspeditionsskibet får man anvist sin kahyt. Der er obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang, hvorefter man kan udforske skibet. Efter møde med skibets ekspeditionsteam begynder den skandinaviske eventyrrejse.

  Dag 1
  Oslo, Norge

  Den eventyrlige rejse begynder

 • Dag 2
  Skagen (morgen) og Hirtshals (aften)

  Kunstnerkoloniens klare lys

  Når man ser de karakteristiske gule huse med røde tage, ved man, at man er kommet til Skagen, en af Danmarks mest idylliske destinationer. Skagen er en stemningsfuld strandby på toppen af Jylland, hvor Kattegat møder Skagerrak. I løbet af sommermånederne er det helt specielle lys, den vidunderlige natur og smukke, hvide sandstrande et stort trækplaster.

  Kunstnerkolonien Skagensmalerne opstod på baggrund af Skagens smukke landskab. I 1859 opfordrerede H.C. Andersen kunstnere til at tage med ham til Skagen. Opfordringen spredte sig og førte til, at malere, musikere, forfattere og digtere begav sig mod byen, der var berømt for sit klare lys.

  Hvis man er interesseret i kunstnerbevægelsen, kan man besøge Skagens Museum, hvor man kan se værker af de mest kendte malere, herunder Krøyer, Ancher og Tuxen. Man lærer også noget om deres store indflydelse på dansk kulturhistorie.

  Gå en tur i den livlige by med dens travle lystbådehavn, museer, gallerier og små butikker eller gå ad vandrestierne for at udforske det smukke kystlandskab. Knap 5 km nord for Skagen ligger Grenen. Det er Danmarks nordligste punkt, hvor Skagerrak og Kattegat mødes – man kan se bølgerne fra de to farvande ramme hinanden. Gå en tur i sandklitterne eller tag en tur med Sandormen, der er en vogn, der trækkes af en traktor. Området er populært blandt fugleentusiaster. Besøg også den berømte tilsandede kirke. Det, der ser ud til at være en lille kirke fra det 14. århundrede, viser sig at være tårnet af Sankt Laurentii Kirke, der engang var Vendsyssels største kirke. Vandresandet begravede kirken og efterlod kun tårnet synligt. Videre sydpå ligger Råbjerg Mile, der er det tætteste Danmark kommer på at have en ørken. Tag en vandretur op til toppen af den 40 meter kæmpestore vandresandklit og få en fantastisk udsigt. Hvis vejrforholdene tillader det, kan man vandre eller cykle fra Skagen til Hirtshals – 49 kilometer. Det smukke naturlandskab gør det til en af områdets mest maleriske ruter.

  Dag 2
  Skagen (morgen) og Hirtshals (aften)

  Kunstnerkoloniens klare lys

 • Dag 3
  Lindesnes, Norge

  Underspillet charme ved sydspidsen

  Vores udforskning af Norges lange kyst begynder ved dens sydligste punkt, Lindesnes. Klemt inde mellem Nordsøen mod vest og Skagerrak mod øst har Lindesnes’ berygtede, urolige vand været en frygtindgydende udfordring for søfarende gennem århundreder. Arkæologer afslørede en kanal fra vikingetiden i det nærliggende Spangereid, der blev bygget som en rudimentær løsning på disse barske have. Heldigvis sejler vi i modsætning til vikingerne på et moderne opdagelsesfartøj, der er specielt designet til ekspeditionssejlads.

  Mens Nordkap, der ligger omkring 2.500 kilometer væk, stjæler det meste af rampelyset, har den sydlige søster, Lindesnes, en enestående, underspillet charme. Lindesnes ligger lige i hjertet af Sørlandet, der er den mest populære sommerdestination blandt nordmændene. Området har nogle af det sydlige Norges bedste strande, der gør Sørlandet ideelt til fugle- og vandreture. Og med enestående skærgårde, frodige skove og charmerende øer forstår man, hvorfor Lindesnes er så populær en destination.

  Det ikoniske rød- og hvidmalede fyrtårn, der rejser sig majestætisk over sydspidsen, er det mest prominente indslag i Lindesnes. Det er Norges ældste fyrtårn – fra 1656 -– og markerer fastlandets sydligste punkt. Her finder man en restaurant, museer, udstillinger, butikker, en biograf og – naturligvis – en fantastisk udsigt fra toppen.

  Hvis forholdene og vejret tillader det, vil ekspeditionsteamet føre an ved aktiviteter, der inkluderer sightseeing, vandre- og kajakture.

  Dag 3
  Lindesnes, Norge

  Underspillet charme ved sydspidsen

 • Dag 4
  Vestland, Norge

  Velkommen til vest

  En omstrukturering af Norges fylker skabte i 2020 Vestland som resultatet af en fusion mellem Hordaland og Sogn og Fjordane. Med et pennestrøg var nogle af Norges mest berømte fjorde og seværdigheder nu en del af samme fylke– et distrikt, der har kulturrige Bergen som sin hovedstad.

  De lokale forhold bestemmer, hvad vi ender med at besøge, og hvad vi vil lave. Afhængigt af vejrforholdene tager vi på en smuk sejlads i skibets små ekspeditionsbåde eller på udflugter på land med ekspeditionsteamet. I bedste ekspeditionsstil overrasker vi med spændende steder at udforske i det vestlige Norge.

  Dag 4
  Vestland, Norge

  Velkommen til vest

 • Dag 5
  Hjørundfjord, Norge

  En af Norges smukkeste fjorde

  Vi besøger en af vestkystens skjulte perler. Hjørundfjord er en del af de fjorde i Norge, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og er bemærkelsesværdig for sin exceptionelt smukke natur. Hjørundfjorden er omgivet af Sunnmørealperne med tinder, der rækker over 1700 meter lige op fra vandet. Den er en af Norges smukkeste fjorde, men kun få krydstogtsselskaber sejler hertil.

  Den 33 kilometer lange Hjørundfjord er særlig magisk i efterårsvejret. Vi udforsker fjordens vidder og bruger måske vores små ekspeditionsbåde og tager på landgange for at komme tættere på spændende naturseværdigheder. En meget særlig dag med udforskning.

  Dag 5
  Hjørundfjord, Norge

  En af Norges smukkeste fjorde

 • Dag 6
  Frøya, Hitra, Smøla-regionen

  Sejlads ind i historien

  Vi udforsker området omkring de vindblæste øer ud for Trøndelags kyst i det midterste af Norge. Bemærk, at øerne, der vender mod Norskehavet, står i skarp kontrast til de beskyttede fjorde. Det ses også på de små træer, der er bøjet af de kraftige vinde.

  Regionen ligger i hjertet af Norges kyst - både geografisk og kulturelt. Trondheim var engang Norges hovedstad, og Kong Olav, der senere blev kaldt Olav den Hellige, ligger begravet i byens Notre Dame-inspirerede Nidarosdomen. Kong Olav faldt under et slag ved Stiklestad på Trøndelags kyst. Hans martyrdød dér banede efterfølgende vejen for konverteringen af ​​Norge fra nordisk hedenskab til kristendom.

  Da Hurtigruten begyndte at sejle nord for Trøndelag i 1893, var meget endnu ukendt om kysten. I løbet af årene er vi blevet eksperter i disse farvande, og vi er de eneste, der har søfartsviden og -færdigheder til at sejle gennem de mange skærgårde og holme.

  Vi planlægger at udforske en af øerne i området. Som i ethvert ægte eventyr er det elementerne, der bestemmer dagens nøjagtige rute og aktiviteter. Hvis vejret er behageligt, kan vi blive ude blandt øerne langs kysten. Ellers tager vi ind i en af de beskyttede bugter.

  Frøya er en af de øer, vi muligvis udforsker. Det er et rede-, yngle- og overvintringsområde for havfugle som måger, skarver, ænder og havørne. Hvis vi går i land, ser vi måske sæler, mink, oddere, harer og rådyr.

  Når vi har besluttet os for dagens destination, kaster vi anker og bruger skibets små ekspeditionsbåde til at komme i land. Hvis forholdene er passende, kan man vælge tilkøbsudflugter som vandreture eller kajakroning eller måske endda begge.

  Dag 6
  Frøya, Hitra, Smøla-regionen

  Sejlads ind i historien

 • Dag 7
  Helgeland, Norge

  En smule friluftsliv

  Vi udforsker Helgelandskysten på vej nordpå mod Lofoten. Hvis vi får brug for det, benytter vi en af havnene i området. Men hvis vejret er med os, lægger vi til og bruger skibets små ekspeditionsbåde til at besøge en af de mindre besøgte øer.

  Nordmænd har stor respekt for naturen og elsker friluftslivet. På et ekspeditionskrydstogt kan man selv opleve hvorfor. Vi tager måske på øhop, ser havørne, ror i kajak eller nyder Helgelands smukke kyst på en frisk vandretur.

  Mens vi rejser nordpå, holder ekspeditionsteamet foredrag om mulige emner som Hurtigrutens historie, de første bosættere i Norge, lokale myter og eventyrfortællinger eller om Den arktiske Polarcirkel.

  Dag 7
  Helgeland, Norge

  En smule friluftsliv

 • Dag 8
  Lofoten

  Udforskning af Lofoten

  Kig med, når vi nærmer os Lofoten. Vi modtages af en formidabel mur af fjelde. Øerne her er højst sandsynligt ulig alt andet, man nogensinde har set før. Det imponerende landskab er et mesterværk af karakteristiske tinder, beskyttede bugter, uberørte strande og paradisiske fiskerbyer.

  Vi går i land på idylliske Reine om morgenen. Man kan genkende det som et af de mest fotograferede landskaber i Norge – og med god grund. Karakteristiske, røde fiskerhuse, kendt som rorbuer, ligger spredt på kysten mod en baggrund af granittoppe, der rejser sig fra havet.

  Som del af en aktivitet, der er inkluderet i rejsens pris, kører vi med bus til den maleriske, gamle fiskerby Å, en unik og historisk seværdighed. Her ser vi velbevarede huse, en grovsmedie, en gammel oliepresse til fremstilling af torskelevertran og et bageri, der måske har lavet en frisk portion lefse-kager. På museet kan man høre om, hvordan torskefiskeri var nøglen til at etablere Norge som et land.

  Dag 8
  Lofoten

  Udforskning af Lofoten

 • Dag 9
  Senja, Norge

  Norge i miniatureudgave

  Vi lægger til på Senja, der er en af Norges mindre besøgte øperler. Stille, uberørt og rå skønhed. Man forstår hurtigt, hvorfor øen kom på CNN Travels liste over “verdens 10 smukkeste øer.” Vi forsøger at lægge til på havsiden, men hvis vejret er barskt, søger vi ly i Finnsnes, der er kendt som porten til Senja.

  Senja, der nogle gange kaldes “Norge i miniatureudgave”, har et forskelligartet landskab, der synes at ændre sig på et øjeblik. Nordkysten er kendetegnet ved høje fjelde, der rejser sig stejlt fra havet mellem isolerede bugter med sandstrande og krystalklart, turkisblåt vand. Det sydlige Senja adskiller sig med en stenet kyst, fyrreskove og Ånderdalen Nasjonalpark. Østsiden har et mere nænsomt landskab med kuperede bakker og birkeskove.

  Senja er Norges næststørste ø, men har færre end 8.000 indbyggere, hvoraf de fleste arbejder inden for fiskeri og havbrug. Her fanges hvert år cirka 100.000 ton fisk og skaldyr fra havet og en tilsvarende mængde fra havbrug.

  Som altid er det forholdene, der bestemmer, hvordan vi udforsker Senja. En mulighed er en guidet tur ad Den Nasjonale Turistrute. Man kan også tage på vandretur med ekspeditionsteamet eller nyde naturlandskabet i havniveau fra en kajak.

  Dag 9
  Senja, Norge

  Norge i miniatureudgave

 • Dag 10
  Tromsø, Norge

  Et perfekt sted af slutte eventyrrejsen

  Tromsø er et passende sted at slutte ekspeditionskrydstogtet. Når man går i land, medbringer man fantastiske minder om imponerende fjorde, unik natur, fascinerende byer og selvfølgelig alle de venlige mennesker, man har mødt.

  Hvis man har tid, er det værd at udforske den historiske by. Ishavskatedralen er et af Tromsøs de mest slående vartegn. Den har en imponerende glasmosaikgavl, der er værd at se nærmere på.

  Historisk set var Tromsø første stop for jægere og opdagelsesrejsende, der vendte hjem fra deres rejser, og udgangspunkt for adskillige arktiske ekspeditioner. De hjemvendte nød, at Tromsøs barer som de eneste i Norge havde ret til at holde åbent til midt på natten. En kort overgang kaldtes Tromsø “Nordens Paris”. Tromsø er fortsat meget gæstfri,– og byen har flere beværtninger og restauranter pr. indbygger end nogen anden by i Norge.

  Man kan hygge sig med at gå i butikkerne eller prøve regionens friske råvarer i restauranterne. I Tromsø ligger verdens nordligste fastlandsbryggeri, Mack Bryggeri, der også driver Ølhallen, der en livlig beværtning, hvor de lokale kommer for at få en snak og en øl.

  Program efter sejladsen

  Hvis man har lyst til at forlænge sit ophold i Tromsø, anbefaler vi at bestille vores program efter sejladsen. Det omfatter en tur med Fjellheisen til toppen af Storsteinen og retur og en overnatning på et pænt hotel i centrum.

  Dag 10
  Tromsø, Norge

  Et perfekt sted af slutte eventyrrejsen

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
13.

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt Videnskabscentret, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper.
 • Borgervidenskabsprogrammer med mulighed for at hjælpe med videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Flyrejse
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Et stort skib i vandet
En stor seng i et værelse
Dit skib

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344
Længde 100,54 m
Ræling 18 m
Fart 14,5 knob
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om