Norges berømte fjorde og Sveriges Bohuslän-kyst

Norges berømte fjorde og Sveriges Bohuslän-kyst

Norges berømte fjorde og Sveriges Bohuslän-kyst

Norges berømte fjorde og Sveriges Bohuslän-kyst

Rejseinformation 8 dage MS Spitsbergen
Afrejse
6. oktober 2022
Pris fra
kr 18.282
Helpension inkluderet

Tag med på et ekspeditionskrydstogt fra Bergen til nogle af Norges mest bemærkelsesværdige fjorde og til Sveriges skønne Bohuslän-kyst.

Imponerende Sydnorge og Sveriges smukke Bohuslän-kyst

Oplev de norske fjordlandskabers imponerende skønhed og seværdigheder på Sveriges vilde og vidunderlige Bohuslän-kyst på dette unikke ekspeditionskrydstogt. Ikke alene ser vi nogle af Norges berømte seværdigheder, men vi besøger også de mindre kendte dele mod syd. Vi ser hurtigt, hvorfor Agder med sine idylliske landskaber og landsbyer, er et hit hos de lokale.

Ekspedition til Vestnorges fjorde

Tilbring fire dage med udforskning af en eller flere af Norges mest spektakulære fjorde. Vi stopper undervejs ved steder som: Lysefjord, der kan prale af nogle af de mest karakteristiske, lodrette klipper i alle Norges fjorde; Sognefjord, den længste og dybeste fjord i landet med det passende tilnavn “Fjordenes konge”; eller Hardangerfjord, hvis bredder er fyldt med æbleplantager og er en sand fest for sanserne i efteråret. I ægte ekspeditionsstil er det vejrforholdene, der bestemmer, hvor vi sejler hen, og hvor lang tid vi tilbringer der, men der er garanti for en fantastisk fjordoplevelse!

Friluftsliv i den friske efterårsluft

Nordmændene elsker deres friluftsliv – en respekt for naturen og en kærlighed til at være udendørs. Med sejlads i efteråret kan vi nyde et væld af udendørs aktiviteter såsom vandreture og kajakroning i en årstid, hvor Norge er en eksplosion af farver. Fjeldsiderne og -toppene er dækket af rødt, gult og orange, der fremhæves af en frisk, klar luft. Naturens spisekammer er fyldt med delikatesser klar til høst, og vores menu ombord, aktiviteter og udflugter afspejler sæsonen på smuk vis.

Norges berømte fjorde og Sveriges Bohuslän-kyst Norges berømte fjorde og Sveriges Bohuslän-kyst
 • Dag 1
  Bergen, Norge

  Eventyrrejsen begynder

  6. oktober 2022

  Rejsen begynder i Bergens travle havn. Bergen, der blev grundlagt i 1070, var Norges hovedstad i mange år, og man vil se, at byen har bevaret en stor del af sin lokale karakter, arv og charme.

  Hop ombord på en elektrisk kabelbane op til Fløyfjellet. Turen til toppen af fjeldet tager kun seks minutter. På toppen kan man nyde den fantastiske udsigt og se, hvordan byen er omgivet af syv fjelde og havet. Måske kan man endda få øje på ekspeditionsskibet i havnen nedenfor.

  Tilbage i centrum kan man slentre en tur i brostensbelagte gader og gyder i den livlige, kompakte by. Hvis man vil smage en lokal specialitet, kan man besøge en af de mange caféer eller beværtninger og bestille den lokale Hansa-øl.

  På Gamle Bergen Museum kan man fordybe sig i lokalhistorie. Det er et frilandsmuseum, hvor man får et indtryk af Bergen i 1700- og 1800-tallet. Et andet historisk højdepunkt er Fantoft Stavkirkens gamle arkitektur – en smuk kombination af nordisk, hedensk og kristen stil.

  Gå en tur gennem det historiske havnekvarter Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste, med fiskemarkedet og den farverige havnepromenade i træ. Området er fra det 14. århundrede og huser nu små butikker, der sælger norsk kunst og kunsthåndværk.

  Efter ombordstigning på ekspeditionsskibet får man anvist sin kahyt. Der er obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang, hvorefter man kan udforske skibet. Efter et møde merd skibets ekspeditionsteam begynder den skandinaviske eventyrrejse.

  Program før sejladsen

  Deltag i et program inden sejladsen og nyd de fleste af de nævnte seværdigheder? Inkluderet i pakken er en overnatning på et centralt beliggende hotel. En ekstra bonus er, at man sandsynligvis møder nogle af de medrejsende inden ombordstigning på skibet.

  Dag 1
  Bergen, Norge

  Eventyrrejsen begynder

 • Dag 2-5
  Norges fjorde

  Nordgående til Norges fjorde

  7. oktober 2022 - 10. oktober 2022

  Vores mål for de næste fire dage er at udforske det vestlige Norges smukke kyster og landskaber. Området er berømt for sine spektakulære fjelde, fredfyldte fjorde og majestætiske gletsjere. Afhængigt af vejrforholdene bruger vi vores små ekspeditionsbåde og går i land for at udforske fjorde og breder. I beskyttet farvand kan vi muligvis nyde kystlandskaberne via havkajak.

  Vejrforholdene bestemmer også nøjagtigt, hvor og hvornår vi går i land. Her et blot et par af de fjorde, vi måske besøger.

  Nordfjord

  Nordfjord er Norges sjette-længste fjord. Fjorden blev skabt af Jostedalsbræen, der er en af Europas største gletsjere. Ud over imponerende gletsjere og fjorde, ser vi fjelde, frodige dale og smukke sandstrande. Den billedskønne fiskerby Loen er en af hovedattraktionerne. I skyggen af den kæmpe Jostedalsbræ i selve hjertet af Nordfjord, er Loen det perfekte sted til at udforske de fantastiske omgivelser.

  Sognefjord

  Sognefjord kaldes også “Fjordenes konge”, da det er Norges længste og dybeste fjord, og den strækker sig 200 kilometer ind i landet fra kysten. Dybt inde i fjorden ligger den lille landsby Fjærland med kun 300 indbyggere. Fjærland er også der, hvor Sognefjorden møder en af Norges bedst kendte gletsjere, Josterdalsbræen, den største gletsjer på det europæiske kontinent.

  Hardanger

  Hardangerfjord er verdens femte-længste fjord og Norgesd næstlængste. Klimaet er mildt, og på fjeldsiderne findes nogle af Norges smukkeste æbleplantager. Regionen er forståeligt nok berømt for sine æbleprodukter - lige fra syltetøj og juice til prisvindende cider, som en madanmelder har beskrevet som “nordisk champagne”.

  Lysefjord

  Lysefjord har de mest markante, lodrette klipper blandt alle Norges fjorde. I Lysefjord findes det ikoniske udsigtssted ved Preikestolen - Prædikestolen på dansk. Preikestolen er emne for mange indlæg på de sociale medier og er måske Norges mest berømte turistattraktion. Hvis vi sejler til Lysefjord, ser vi måske den fantastiske klippeformation nedefra, eller - endnu bedre - på en vandretur til toppen på en tilkøbsudflugt.

  Uanset, hvilke fjorde vi besøger, ser vi Norge i dets mest spektakulære efterårsfarver. Takket være skibets beskedne størrelse kommer vi endnu tættere på landskaberne og de små samfund, som Norge er berømt for.

  Ekspeditionsteamet inviterer til foredrag og deler med glæde omfattende viden om Norge. Den ekstra indsigt gør oplevelserne endnu bedre, så vi kan værdsætte regionen mere indgående.

  Dag 2-5
  Norges fjorde

  Nordgående til Norges fjorde

 • Dag 6
  Agder, Norge

  Smuk natur og afslappet stemning

  11. oktober 2022

  Sørlandet – eller Sydlandet på dansk – er en af Norges bedst bevarede hemmeligheder. Området har smukke kystlandskaber og er ideelt til fuglesafari og gåture langs kysten. Agder, der er regionens navn, kaldes sommetider “Den norske Riviera“ på grund af det milde klima og de mange turister.

  Med en fortryllende blanding af skærgårde, skove og bakker ser vi det bedste af Agder. Vi forsøger at besøge Arendal, hvor små træhuse ligger tæt på havet, og en travl, inderhavn skaber en idyllisk stemning af kystby. Gå en afslappende tur i de charmerende gader i den gamle bydel og nyd den rolige, sydlandske tilgang til livet ved kysten.

  Aktiviteter for de energiske Raet Nasjonalpark er perfekt til udendørsoplevelser. Parken langs kysten har gletsjergeologi og talrige vandrestier. Afhængigt af vejrforholdene kan man udforske området på vandre-, kajak- eller cykelture.

  Dag 6
  Agder, Norge

  Smuk natur og afslappet stemning

 • Dag 7
  Sveriges afslappede kyst

  Sveriges smukke vestkyst

  12. oktober 2022

  Velkommen til Sverige! Vi udforsker den fascinerende Bohuslän-kyst, der er karakteristisk - stenet med glatte kampesten, travle byer og små fiskerbyer.

  Vi stopper ved øen Sydkoster – en af de to Kosterøer. Nordkoster og Sydkoster ligger i midten af Kosterhavets Nationalpark. På den sydlige ø kan man gå op til Valfjäll – øens højeste punkt. Fra toppen kan man se hele øgruppen og helt til Norge.

  Om eftermiddagen fortsætter vi rejsen langs Sveriges kyst mod Lysekil, hvor vi tilbringer aftenen. Gå ud på dækket, når vi sejler gennem kanalen forbi maleriske fiskerbyer i pragtfuld natur.

  Lysekil er en hyggelig ferieby ved kysten, så gå en tur og oplev byens smukke bygninger. Den gamle bydel, Gamlestan, er et charmerende, velbevaret kvarter, der er perfekt til en gåtur. Besøg nogle af de lokale caféer og restauranter, hvor man kan nyde regionens berømte skaldyr.

  Efter en aktiv dag med udforskning vender vi tilbage til M/S Spitsbergen, og til et lækkert måltid og en god nattesøvn.

  Dag 7
  Sveriges afslappede kyst

  Sveriges smukke vestkyst

 • Dag 8
  Oslo, Norge

  Den skandinaviske eventyrrejse slutter

  13. oktober 2022

  Vi lægger til i Oslo i de tidlige morgentimer. Efter morgenmad er det tid til at sige farvel til M/S Spitsbergen. Hvis der er tid, kan man udforske Oslo Norges hovedstad, der fik prisen Europas Grønne Hovedstad 2019, er en fjordby, der er omgivet af søer og skovklædte fjelde.

  Oslos kompakte størrelse gør den ideel at udforske til fods.

  Den middelalderlige Akershus Fæstning dominerer havnefronten, og en gåtur gennem det charmerende centrum fører til Rådhuset, Kongeslottet, regeringsbygningen og Oslo Domkirke. Det nye Nationalmuseum er en moderne, arkitektonisk kontrast til de mere klassiske bygninger.

  Se den spændende arkitektur øst for havnen i Bjørvika-kvarteret. Det vinkelformede Operahus i hvid marmor og glas ligner en gletsjer, der dukker op fra havet. Gå en tur på taget af bygningen og nyd en panoramaudsigt over byen og det nærliggende Munchmuseum. På den anden side af broen ved Sørenga kan man slentre en tur på stranden, ro i kajak eller slappe af i en flydende sauna.

  Når man til sidst skal hjem, er man uden tvivl allerede i gang med at planlægge sit næste besøg langs Norges smukke kyster. Vi ser frem til at byde alle rejsende velkommen igen snart.

  Dag 8
  Oslo, Norge

  Den skandinaviske eventyrrejse slutter

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
6.

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt Videnskabscentret, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper.
 • Borgervidenskabsprogrammer med mulighed for at hjælpe med videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med dine kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Flyrejse
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Et stort skib i vandet
En stor seng i et værelse
Dit skib

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344
Længde 100,54 m
Ræling 18 m
Fart 14,5 knob
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om