De skotske øer – Whisky og vilde dyr fra Hebriderne til Shetlandsøerne (sydgående)

De skotske øer – Whisky og vilde dyr fra Hebriderne til Shetlandsøerne (sydgående)

De skotske øer – Whisky og vilde dyr fra Hebriderne til Shetlandsøerne (sydgående)

De skotske øer – Whisky og vilde dyr fra Hebriderne til Shetlandsøerne (sydgående)

Rejseinformation 13 dage MS Spitsbergen
Helpension inkluderet

Oplev Skotlands klippefyldte og storslåede øer, mens vi sejler fra Bergen til Glasgow, hvor vi prøvesmager unikke maltwhiskyer og ser fantastisk dyre- og fugleliv undervejs.

Den klippefyldte skønhed på Shetlandsøerne, Orkneyøerne og Hebriderne

Fra Bergen sejler vi over Nordsøen til Shetlandsøerne, hvor vi kan opleve arkæologiske skatte. Dernæst besøger vi den ensomt beliggende Fair Isle, der er hjemsted for et helt utroligt varieret fugleliv. Vores første whiskystop er Kirkwall på Orkneyøerne, hvis rødder kan spores tilbage til vikingerne.

På Lewis & Harris finder vi uberørte strande, tweed-workshops og den mystiske Callanish-stencirkel. Lille St Kilda er på UNESCO’s verdensarvsliste og ligger forladt af mennesker og indtaget af fugle.

Alsidige landskaber og unikke whiskyer

På turen stopper vi ved den fredelige Isle of Canna, før vi hylder den æteriske skønhed ved Loch Coruisk på Isle of Skye. Efter et andet dyrelivshøjdepunkt på Treshnish-øerne kommer vi til mystiske Iona med dets berømte kloster.

På mange af vores stop står der whisky på menuen, og på Islay er der ikke mindre end ni destillerier at vælge imellem. Der vil være et stop på Isle of Man, inden vi besøger den historiske, maritime by Belfast, og så afslutter vi vores rejse i Glasgow.

MS Spitsbergen har et videnskabscenter ombord samt en forelæsningssal, og vores kyndige ekspeditionsteam hjælper dig med at få mest muligt ud af din rejse.

De skotske øer – Whisky og vilde dyr fra Hebriderne til Shetlandsøerne (sydgående) De skotske øer – Whisky og vilde dyr fra Hebriderne til Shetlandsøerne (sydgående)
 • Dag 1
  Bergen, Norge

  De syv bjerges by

  Forventet afgangstid er 20:00

  Vi begynder vores opdagelsesrejse af de skotske øer fra Bergen. Hvis du har ledige dage inden afrejsedagen, er det værd at udforske denne perle på den norske kyst.

  Bergen blev grundlagt i 1070 e.Kr. og var den norske hovedstad i mange år, og byen lå ideelt placeret som havneportalen til hansestædernes handel. Nationens næststørste by har bevaret meget af sin lokale karakter, historie og charme. Hvis du har ledige dage inden afrejsedagen, er det værd at udforske denne fantastiske destination på den norske kyst.

  Et besøg i Bergen er ikke komplet uden at opleve det historiske kvarter Bryggen med dets særprægede trækajer, et sted, der også er på UNESCO’s verdensarvsliste. Her finder du et område fyldt med unikke butikker, der sælger kunsthåndværk. Over for Bryggen ligger Bergens berømte fiskemarked, hvor man kan få masser af friskfangede fisk og skaldyr. Tag svævebanen op til fjeldet Fløyen for at få en spektakulær udsigt over de kendte syv fjelde.

  Efter du er gået ombord på MS Spitsbergen, og efter check-in, kan du hente din gratis ekspeditionsjakke og vil blive anvist din kahyt. Der vil være en obligatorisk sikkerhedsorientering, du skal deltage i, mens ellers kan du udforske skibet og finde dig til rette. Tag et kig på videnskabscentret og observationsdækket, og få en ide om nogle af de ting, du kan forvente at lære på denne fascinerende rejse.

  Når vi tager afsted fra Bergen, vil du sejle forbi de farverige huse, der ligger spredt på bjergsiderne og lade de smukke stræder, fjorde og bjerge bag dig, når vi rejser mod Nordsøen. Kaptajnen vil byde velkommen, og du kan nyde det første af mange overdådige måltider, mens du lærer dit venlige ekspeditionsteam og nogle af de andre passagerer at kende.

  Bemærk, da dette er et ekspeditionskrydstogt, kan rækkefølgen af ​​stop ændre sig på grund af lokale omstændigheder.

  Dag 1
  Bergen, Norge

  De syv bjerges by

 • Dag 2
  Lerwick, Shetlandsøerne, Skotland

  Midt mellem Skotlands Shetlandsøer

  Velkommen til Shetlandsøerne! Shetlandsøerne ligger 170 km fra fastlandet og er dermed Skotlands mest nordligst beliggende, beboede øer. Vores første anløbshavn er den smukke by Lerwick, som også er øernes hovedstad. Den blev grundlagt i det 17. århundrede som en fiskerihavn og er i dag en venlig, travl by med smuk victoriansk arkitektur midt i et fantastisk landskab.

  Når du går ud i Lerwick til fods, vil du finde en kompakt og kuperet by med kun en enkelt butiksgade – Commercial Street. Det kan måske synes mærkeligt for en “hovedstad”, men alt ved Shetland er som Skotland i miniatureudgave, og der bor kun omkring 7.000 mennesker her. Når du udforsker de smalle sidegader, vil du opdage små butikker, der sælger alt fra Shetlands whisky og hjemmelavet slik til uldtrøjer og lokalt fremstillet fudge.

  Den gamle havnefront er stadig et livligt sted med lystbåde og aktive fiskerbåde, og her finder du også Shetland Museum. Indenfor er der en fascinerende oversigt over øernes arkæologiske rigdomme, inklusive kunstgenstande og en model af det berømte forhistoriske kompleks Jarlshof i den sydlige del af øen.

  Tag en gåtur over til Fort Charlotte, en fem-sidet fæstning bygger under den engelske-hollandske krig i 1652. Ikke langt væk ligger det mesterlige rådhus, som tårner sig over meget af Lerwick og kan næsten forveksles med et slot. Indenfor ser det lige så strålende ud med nogle fantastiske, farvede glasvinduer, der fortæller Shetlands historie.

  Den bredere ø kan prale af nogle af Shetlands mest attraktive landskaber og en ekstraordinær koncentration af arkæologiske steder, herunder to bemærkelsesværdige jernalderbyer, der ligger i kort afstand fra Lerwick. Croft House Museum er også et besøg værd, hvor man kan få indtryk af, hvor hårdt livet var på disse øer for husmændene (smålandbrug) for ikke så længe siden.

  • Inkluderet Gåtur i Lerwick med Fort Charlotte
  Dag 2
  Lerwick, Shetlandsøerne, Skotland

  Midt mellem Skotlands Shetlandsøer

 • Dag 3
  Fair Isle, Shetlandsøerne, Skotland

  Et smukt fuglestop

  I dag vil du sætte foden på Storbritanniens mest fjerntliggende ø. Den øde, vindblæste Fair Isle ligger omkring 38 km syd for Shetlandsøernes hovedøer, og det er en af de mindre beboede skotske øer. Samfundet består kun af 65 mennesker, og en permanent elforsyning blev først installeret i 2018.

  Fair Isle er hjemsted for 27 fuglearter, hvilket gør den lille ø til en magnet for fugle- og dyrefotografer, der kommer langt væk fra. Med dens høje, røde sandstenklipper og rolige, grønne marker og lyng er det et vigtigt stop for migrerende havfugle og har haft et permanent udkigssted siden 1948. Desværre blev det på tragisk vis ødelagt af en brand i 2019, men er i øjeblikket i gang med at blive genopbygget, og der søges støtte til projektet.

  Tag vandrestøvlerne på, og tag ud på nogle af de fantastiske klipperuter, eller følg blot vejen op til North Haven og North-fyrtårnet. Udsigten over havet er fantastisk – husk at holde øje med de sjovt udseende søpapegøjer, der lever i de græsklædte huler øverst på klipperne.

  Øens museum fortæller historien om de mennesker, der har gjort Fair Isle til deres hjem, og hvis du er vild med kunsthåndværk, er der et par steder, hvor du kan købe strik, tekstiler og andre produkter direkte fra producenterne, der støtter lokalsamfundet. Der er også et lillebitte kunstgalleri og en kirke.

  Tag dig tid her, og få virkelig en fornemmelse for, hvordan det må være at bo på denne lille ø, inden vi tager tilbage til skibet.

  • Inkluderet Besøg til Fair Isle
  Dag 3
  Fair Isle, Shetlandsøerne, Skotland

  Et smukt fuglestop

 • Dag 4
  Kirkwall, Orkney, Skotland

  Til minde om Magnus

  Frisk, ren luft, venlige mennesker, hyggelige små butikker og pubber – velkommen til Kirkwall, Orkneys største by. Det er en gammel, nordisk bosættelse, hvis rødder kan spores tilbage til vikingerne, og der er masser her, så gør dig klar til at udforske.

  Allerførst vil du måske tage en tur rundt i byen for at orientere dig. Kirkwall er måske nok den største by på alle de skotske øer, men den er stadig lille og let at komme rundt på. Når man tænker på, hvor lille stedet er, så er katedralen ret stor og ikke til at overse. St Magnus-katedralen blev bygget af de lokale, karakteristiske røde sandsten og blev opført i det 12. århundrede. Den er opkaldt efter en lokal pacifist, der ligger begravet i en af ​​de indvendige søjler.

  Herefter tager vi over til Earl’s Palace på den modsatte side, et gammelt og ødelagt palads i renæssancestil, der både er imponerende og har atmosfære. Hvis du er i humør til en kop kaffe og lidt kage, befinder du dig lige ved siden af Reel, en både café og musikbutik, der serverer varme drikke, lidt at spise og lokale ales.

  Når vi taler om alkohol, findes der tre destillerier her i Kirkwall, og kun to af dem laver whisky. The Highland Park Distillery ligger på den sydlige kant af byen og hævder at være efterkommere af vikingerne. Det andet, Scapa Distillery, ligger lige uden for byen mod syd og med udsigt over Scapa Flow. Det tredje destilleri laver … gin. Se Kirkjuvagr Orkney Gin distillery, sikkert det eneste sted, hvor du nogensinde vil finde vikingegin!

  Men hvis du hellere bare vil prøvesmage et par forskellige mærker uden at bevæge dig for meget, skal du gå over til den dejlige Royal Cask inde i Orkney Hotel, hvor de har over 1.000 whisky-flasker bag stenbaren. Men husk at afsætte lidt tid til at besøge Orkney Museum, der fortæller den fascinerende saga om Orkney fra stenalderen til i dag.

  • Inkluderet Kirkwall til fods
  Dag 4
  Kirkwall, Orkney, Skotland

  Til minde om Magnus

 • Dag 5
  Stornoway, Lewis & Harris, Skotland

  Isle of Lewis’ hovedstad i de ydre Hebrider

  Stornoway er hovedstaden på Isle of Lewis & Harris, en ø, der er berømt for sine uberørte strande, neolitiske steder og tweed-væverier. Forbered dig på at træde tilbage i tiden, mens du undersøger gamle ruiner, ser de fascinerende og mystiske Callanish-sten og går rundt på den travle havnefront og i gaderne i øens hovedby.

  Stornoway, der oprindeligt var en vikingeby, er den største by på Lewis & Harris – en enkelt ø med to navne, der betegner den nordlige og sydlige del. Det er den største og nordligst beliggende ø i de Ydre Hebrider, også kaldet de vestlige øer. Udforsk Lews Castle i imponerende nygotisk stil, hvorfra der er udsigt over havnen i Stornoway. Ud over at besøge dets museum kan du også slentre rundt på grunden og få en betagende udsigt over det blækblå hav. Eller hvorfor ikke gøre holdt, og få en “wee dram” på slottets helt egen whisky-bar.

  Harris er berømt for sit uldtweedstof, og du kan finde jakker, bukser og hatte til salg i butikkerne på hele øen – perfekt som gave eller et minde. Efter besøg til butikker, museer og gamle slotte kan du få rystet spindelvævet af dig på en gåtur.

  Et besøg til Lewis & Harris vil naturligvis ikke være fuldendt uden at se de opretstående Callanish-sten (Calanais på gælisk), en magisk ring af monolitter, hvis oprindelse er indhyllet i mystik. Et andet atmosfærisk sted er Blackhouse i Arnol, en fuldstændigt restaureret stråtækt, traditionel bolig, som giver et fascinerende glimt ind i fortiden.

  Hvis du har lyst til en gåtur, er der mange ruter at vælge blandt, hvoraf Lewis er den med færrest bakker. Mens du udforsker øen, skal du holde udkig efter kronhjorte, ørne, oddere, suler og sommerfugle – den vilde side af denne smukke ø tiltrækker naturelskere fra hele verden.

  • Inkluderet Gåtur til Lews Castle
  Dag 5
  Stornoway, Lewis & Harris, Skotland

  Isle of Lewis’ hovedstad i de ydre Hebrider

 • Dag 6
  St. Kilda, Hirta Island, Skotland

  Genvundet af naturen

  Der er kun én måde, man kan beskrive den lille, klippefyldte St Kilda på: vild. Derfor er vores besøg i denne stormomsuste øgruppe med sine betagende havklipper og frådende hav - et sted som helt er underlagt vejret.

  Som et dobbelt UNESCO-verdensarvssted og “juvelen i kronen” af National Trust for Scotland er et besøg til St Kilda en uforglemmelig oplevelse. De fjerntliggende øer, som er resterne af et vulkansk krater, giver klippeafsatser for tusindvis af ynglende havfugle. Ydermere kan man undertiden se vågehvaler i det hvirvlende vand, der omgiver de stenede fremspring. Øen Hirta i øgruppen St Kilda var Storbritanniens fjerneste øsamfund, hvor der har kontiuerligt har boet folk i 4000 år, indtil befolkningen blev evakueret i 1930 på deres egen anmodning. Det lille museum, der er tilbage, er et bevis på, hvor hårdt livet var på denne isolerede ø.

  Men ved at sætte foden på St Kilda vil du snart se, at øen langt fra er øde – den er hjemsted for et væld af havfugle, herunder over 60.000 par suler – den næststørste koloni af suler i verden!! Der er en god chance for, at du også får øje på mange andre havfugle, inklusive atlantiske søpapegøjer, mallemukker, almindelige lomvier og sortbenede rider – du vil forstå, hvorfor St. Kilda betragtes som værende en af de vigtigste havfuglekolonier i Europa.

  Udover fugleliv kan du muligvis også få øje på andre øboere, hvis du ser efter. En gammel race af får – soay-får – lever vildt her, ligesom en række andre sjældne racer, herunder St Kilda-mus og St Kilda-smutte. Se, om du kan finde nogen af dem!

  Udforsk den forladte landsby, og se de karakteristiske “cleits” – cirkulære stenbygninger, der blev brugt til opbevaring af tørv, æg og røgede søpapegøjer, inden du går tilbage til MS Spitsbergen og får noget godt at spise.

  • Inkluderet Landgang ved St Kilda
  Dag 6
  St. Kilda, Hirta Island, Skotland

  Genvundet af naturen

 • Dag 7
  Loch Scavaig og Isle of Canna, Skotland

  “Hebridernes have”

  Vi tager over til den fredelige ø Canna, den vestligst beliggende ø i de indre Hebrider. Canna, der kun er 6,9 km lang og 1,6 km bred, er det perfekte sted at komme i kontakt med naturen.

  Historienørderne kan holde øje med forhistoriske befæstninger og forladte bosættelser, og du kan udfordre dig selv med at finde udskårne, keltiske kors og “Kongen af Norges grav”. Men husk også at se Canna House, med dets whisky-samling, der blev reddet fra et skibbrud fra 1940’erne, og slap af i dets dejlige, indhegnede haver.

  Dette øparadis byder på en fortryllende natur og et vidunderligt dyreliv. Cannas kystlinje understøtter tusindvis af par af ynglende havfugle, så tag kikkerten med og gør dig klar til at udforske dette stenede og unikke sted.

  Nyd en kop te og en kage på den lokale café, og se håndlavet kunsthåndværk lavet af de lokale i øens butik, som kun ligger en kort gåtur fra kajen, inden du vender tilbage til skibet, og vi sejler over til den nærliggende Isle of Skye. Under Cuillin-bjergenes dramatiske bjergtoppe fører Loch Scavaig på Isle of Skye til en af ​​de smukkeste og mest dramatiske ferskvandsområder i Skotland – Loch Coruisk. Malet af Turner og et populært rejsemål for victorianerne er dette et stærkt og romantisk landskab, der vil få dit hjerte til at galopere.

  Du vil få brug for dine vandrestøvler til det undertiden bløde terræn, men der er flere gode gåture, der løber langs søen. Navnet Coruisk betyder “Heksekedel”, og det vil måske føles som at være med i en episk fantasy-film, når du sætter foden på dens bredder. Øen, der er omgivet af tre sider af forrevne bjergtoppe, giver en fornemmelse af en tabt verdensfølelse her, og digteren Lord Tennyson beskrev det som “det vildeste sted i højlandet.”

  • Inkluderet Canna - Naturlig landgang
  • Inkluderet Landgang fra Loch Scavaig og vandretur
  Dag 7
  Loch Scavaig og Isle of Canna, Skotland

  “Hebridernes have”

 • Dag 8
  Isle of Iona og Treshnish-øerne, Skotland

  Pilgrimme og søpapegøjer

  Vi vil opleve skønheden ved de isolerede Treshnish Isles, en gruppe karakteristiske skær, der er hjemsted for et væld af vilde dyr, herunder redebyggende atlantiske søpapegøjer, kolonier af sortbenede rider, alke og almindelige lomvier samt atlantiske gråsæler.

  Fingal’s Cave, der er blevet udødeliggjort i musik af Mendelssohns ouverture Hebriderne, er beliggende på øen Staffa, der er gennemboret af mange huler og kendt for sin fantastiske naturlige akustik. Basaltsøjlerne indenfor er en nordlig forlængelse af Giant’s Causeway i Nordirland. På en rolig, klar dag kan det endda lade sig gøre at tage på landgang og se farven på vandet inde i hulen, men dens stigende søjler kan også ses fra havet.

  Dernæst tager vi til Iona. Iona, der er berømt for sine mystiske kristne foreninger, er en fredelig lille ø ud for Mulls kyst i de Indre Hebrider. Det restaurerede kloster er stadig et sted for pilgrimsfærd og fred, men der er meget mere at se her, inklusive maleriske strande, vidunderligt dyreliv og den smukke St Columba’s Bay.

  Iona har været centrum for kristen tilbedelse siden det sjette århundrede, men klosteret blev plyndret flere gange af vikingerne mellem 795 og 825. I dag kan du udforske dette hellige sted, herunder den restaurerede kirke. Der skulle være 48 tidligere skotske konger begravet på kirkegården samt irske og norske konger – se om du kan finde dem!

  Der er en populær vandretur op ad bakke til Dun I (udtalt Dun Eee) fra klostret. På toppen befinder du dig på Ionas højeste punkt og vil kunne se St Columbas-bugten og Treshnish-øerne. Mens du er deroppe, kan du se efter “Natural Well” (naturkilde), og kaldet “Well of Eternal Youth” (den evige ungdomskilde) og sprøjte dit ansigt med dets angiveligt mirakuløse vand. Den ligger i en kløft mellem to klipper, når du går ned ad bakken mod nord.

  • Inkluderet Frit besøg på Iona Abbey
  Dag 8
  Isle of Iona og Treshnish-øerne, Skotland

  Pilgrimme og søpapegøjer

 • Dag 9
  Oban, Skotland

  Porten til øerne

  Det gode ved at være ombord på et ekspeditionsskib med et helt team af entusiastiske eksperter er, at vi ikke behøver at holde os til en fast tidsplan, men i stedet kan vi få mest muligt ud af de lokale muligheder.

  Vi kan f.eks. tage til Oban. Nogle gange kaldes stedet for “porten til øerne”, og denne lille by har en travl fiskerihavn, og du kan ofte se oddere, delfiner og sæler i havnen. En 20-minutters gåtur fra byen tager dig forbi strande og gennem skove til slottet Dunollie, som er det gamle sæde for klanens overhoveder. Har du lyst til en lille en? Det lille Oban Distillery er et af de ældste destillerier i Skotland.

  Måske vil de lokale forhold føre os til en anden destination, og så kan det være, at du tager med ekspeditionsbåd for at udforske et område væk fra den almindelige rute, som kun få andre nogensinde besøger. Loch Sunart er f.eks. en smuk havvandssø. Som beskyttet havområde giver stedets klare vand mulighed for et rigt økosystem og er et tilholdssted for oddere. Det er også et fantastisk sted til at se delfiner og marsvin.

  Tobermory på Isle of Mull er et andet sted at udforske. Denne charmerende fiskerihavn er meget karakteristisk med sine farvestrålende georgianske huse, der ligger langs havnefronten. Den lille by er fyldt med caféer, restauranter og håndværksbutikker, og der er også et whiskydestilleri her.

  Faktisk er der virkelig mange smukke steder, du kan udforske i denne sublime og utæmmede region. Lige meget hvor vi tager hen i dag, kan du være sikker på, at vores ekspeditionsteam, der kender det vestlige Skotland virkelig godt, nok skal finde den bedst mulige oplevelse. På Hurtigrutens ekspeditionsrejse kan du forvente det uventede – det er det, der gør vores krydstogter så specielle!

  • Inkluderet Gåtur i Oban
  Dag 9
  Oban, Skotland

  Porten til øerne

 • Dag 10
  Islay, Skotland

  Landet med skotsk whisky

  Forkæl din indre opdagelsesrejsende og gå i land på en ø, der er berømt for sin whisky, dyreliv og uldne klædningsstykker.

  Det er ikke for ingenting, at Islay kaldes for “whisky-øen”. Der er 9 fungerende destillerier her, og deres tørvede single malt sælges over hele verden. En af de større øer, og med en kystlinje på 209 km, talrige rolige sandstrande.

  Der er masser af historie på Islay, med gamle monolitter og stencirkler, der viser, at øen var beboet helt tilbage i den yngre stenalder. Islay blev senere kendt som Lordship of the Isles, og du kan udforske den mystiske bosættelse ved Finlaggan, som stadig er det vigtigste arkæologiske sted på øen. Rundt om på øen står også flere keltiske kors.

  Islay er et paradis for vilde dyr med over 200 fuglearter, herunder strandskader, suler, terner, topskarver og skarver, samt musvåger, blå kærhøge og endda havørne. Fra strandene kan du af og til se delfiner og brugdehajer, og du kan endda se oddere, hvis du er tålmodig.

  Gå på opdagelse i den charmerende, lille by Bowmore, hvor der er butikker, en interessant rundkirke samt flere hyggelige pubber og restauranter. Det er sandsynligvis det eneste sted i verden, hvor du kan få en Hebride-pizza – eller “peat-za” – med krabbe- og hummerkød.

  Det vrimler med kunst og kunsthåndværk i Bowmore, og du kan besøge keramikere, quiltere og kunstnere i deres workshops. Besøg Islay Woollen Mill, i nærheden af Bridgend, der lavede skotskternet tøj til Mel Gibson i Braveheart, samt Liam Neesons kilt i Rob Roy.

  Ingen tur til Islay ville naturligvis være komplet uden et besøg til i det mindste et af dets berømte destillerier. Bruichladdich, Laphroaig, Bunnahabhain, Ardbeg og Bowmore er blandt de mest kendte.

  • Inkluderet Gåtur ved Islay Coast
  Dag 10
  Islay, Skotland

  Landet med skotsk whisky

 • Dag 11
  Peel, Isle of Man

  Kongelige og kapsejladser

  Når du nærmer dig Peel på Isle of Man, vil du straks bemærke Peel Castles imponerende ruiner, der ligger ved havnen. Denne mægtige fæstning giver dig en forsmag på, hvad du vil opleve i dette gådefulde ørige, der ligger lige mellem England, Irland, Skotland og Wales. Manx-folket er stolte af deres uafhængige status, og du vil se det trebenede symbol, en triskele, mange steder.

  Kystbyen Peel med sin smukke havn var øens hovedstad i det 14. århundrede og sæde for kongen af Mann. Rækkerne af købmandshuse slynger sig gennem byen og vidner om tidligere tiders håndværk, da der blev bygget fiskeskonnerter her, og de blev handlet til Irland og Shetland.

  Besøg Peel Castle – der er bygget af vikingekongen Magnus Barfod og kan dateres til det 11. århundrede – og føl historien under dine egne fødder. Der er mange ruiner af bygninger inden for de enorme mure samt den restaurerede Skt. German-katedral fra det 13. århundrede. Gå ned i krypten nedenunder, men hold øjnene åbne efter Moddey Dhoo, en spøgelseshund, der siges at hjemsøge slottet!

  Flere museer i byen har udstillinger af gamle cykler og biler – inspireret af det mere moderne væddeløb, der finder sted på øen. Og vidste du, at Isle of Man er berømt for sine karakteristiske “Split kippers” (en form for røgede sild)? Du kan prøve dem i det traditionelle røgeri The Kipper House nær havnen.

  Et andet museum, du er nødt til at se, er House of Manannan, der er en hyldest til den mytiske havgud Manannán mac Lir, som øen er opkaldt efter – og som rummer en udstilling af Mans keltiske, vikinge-relaterede og maritime fortid. Her kan du se en kopi af vikinge-langbåden, Odins Ravn, som blev sejlet hertil fra Norge, og besøge et traditionelt keltisk rundhus. Oplevelsen er en fest for både øjne, ører og endda næsen!

  Dag 11
  Peel, Isle of Man

  Kongelige og kapsejladser

 • Dag 12
  Belfast, Nordirland

  En charmerende industriby

  Nordirlands hovedstad Belfast er en by med både industri og elegance, og det også her, Titanic blev bygget. Ganske passende er der dedikeret et helt Titanic-kvarter til dette skæbnesvangre skib, og det er en oplevelse, du ikke bør gå glip af. Du kan gå på den Maritime Mile, en vandresti, der giver dig en fornemmelse af Belfasts stolte søfartshistorie.

  Det vrimler med elegant victoriansk arkitektur i byen. Nyd en fredelig spadseretur rundt i de brostensbelagte gader i kvarteret omkring katedralen. Området, der tidligere blev forbundet med handel og lagerbygninger, er blevet forvandlet til et ungt og trendy kvarter. I hjertet af kvarteret ligger St Annes-katedralen. Tag et kig indenfor for at se dens smukke interiør og vidunderlige mosaikker.

  Tag sydpå gennem centrum til Donegall Square, hvor du kan tage en tur rundt i rådhuset, en historisk seværdighed med en imponerende samling af vinduer med glasmalerier. Lige i nærheden kan du se den smukke façade på det majestætiske Grand Opera House, tegnet af Frank Matcham. Madelskere vil elske de smagfulde lækkerier på det prisvindende St George’s-marked, hvor du kan prøve den lokale gin og whisky og købe noget kunsthåndværk.

  Hvis du er historienørd, er Ulster Museum et besøg værd, og de botaniske haver lige ved siden af er et smukt eksempel på victorianske glashuse, fyldt med eksotiske plantearter. Tag en gåtur i området omkring Queen’s University Belfast i det frodige Queen’s Quarter, og tag derefter en tur rundt i kvarterets butikker, caféer og barer.

  I udkanten af byen kan du besøge det skønne Belfast Castle, og du kan kombinere besøget med en gåtur op til Cave Hill for en fantastisk udsigt over byen og havet.

  Dag 12
  Belfast, Nordirland

  En charmerende industriby

 • Dag 13
  Greenock (Glasgow), Skotland

  “Dear Green Place”

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Vores ekspedition til de skotske øer ender i Glasgow. Beliggende med en baggrund bestående af strålende victoriansk arkitektur har Glasgow genopfundet sig selv som en stilfuld og spændende by, fuld af museer, gallerier og livlige steder at spise, drikke og shoppe. Det er helt klart en by, du har lyst til at udforske mere, inden du tager hjem. Det er også en indgang til søerne, hvis du stadig har mod på flere skotske eventyr!

  Den kompakte bymidte har masser af butikker og spisesteder, og det er let at orientere sig. Du kan gå op til East End og besøge Glasgow-katedralen, et fantastisk eksempel på gotisk arkitektur. Bag den ligger der en hel nekropolis af victorianske gravstene fra det 19. århundrede.

  Tag mod vest fra centrum for at se eklektisk kunst og naturhistoriske samlinger på Kelvingrove Art Gallery & Museum. Det ligger i en stor sandstensbygning i den frodige Kelvingrove Park, som er et besøg værd. I Glasgows havn, nede ved Clyde-floden, kan man se det iøjnefaldende Riverside Museum, der er designet af Zaha Hadid. Ved siden af dette imponerende transportmuseum lægger det høje skib Glenlee til.

  Er man interesseret i arkitektur og design, kan man kigge efter de steder rundt om i byen, hvor Charles Rennie Macintosh satte sit præg. Den unikke Glasgow-stil, som han hjalp med til at gøre berømt sammen med sin kone Margaret MacDonald, er stærkt påvirket af jugendstilen og er karakteriseret ved sin enkelthed og de stiliserede former. Besøg House for an Art Lover og Macintosh House, hvor du kan lære mere om denne kreative arkitekt og designer.

  Dag 13
  Greenock (Glasgow), Skotland

  “Dear Green Place”

Afrejser

Aktuelle tilbud:

 • Bestil Trygt

  Vores populære Bestil Trygt-ordning giver dig ro i sindet i forhold til din næste eventyrrejse med os.
  Bestil Trygt-ordningens fordele gælder for alle nye bestillinger, der foretages mellem 16. februar 2022 og 30. juni 2022 for ekspeditionskrydstogter med afrejse 31. december 2022 eller tidligere.
  Læs mere og bestil

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med meget begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med dine kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Et stort skib i vandet
En stor seng i et værelse
Dit skib

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344
Længde 100,54 m
Ræling 18 m
Fart 14,5 knob
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten

Du synes sikkert også om