De Britiske Øers seværdigheder

Forestil dig selv i et land bestående af øer, rå skønhed, isolerede kyster, slotte, kilte, klaner – og whisky. Gør dig klar til en rejse, som kun de få har foretaget og de færreste sejlet.

Vi introducerer De Britiske Øer

Interessant historie og moderne energi at udforske.
Interessant historie og moderne energi at udforske.
Foto: Shutterstock

Vi udforsker den vilde natur og Shetlandsøernes historiske steder, Orkneyøerne, Hebriderne eller de mange øer på den skotske vestkyst – et eventyr ulig noget andet.

Interessant historie og moderne energi at udforske.
Interessant historie og moderne energi at udforske.
Foto: Shutterstock
Udforsk den rå skønhed på Giant's Causeway

Fantastisk dyreliv

Der er skatte overalt, fra de skjulte til dem lige foran os. Her finder vi nogle af de største uberørte områder i Europa. Det isolerede miljø skaber fantastiske habitater for et stort antal fugle, der svæver over den endeløse himmel, herunder kongeørnen. Vågehvalerne gennembryder havoverfladen og odderne tumbler langs kysten.

Rig historie

Regionens historie er mindst lige så spændende. Hundredvis af slotte ligger spredt rundt i landskabet, fra små og simple til detaljerede og majestætiske, fra ruiner til de slotte, hvor ejerne stadig er bosiddende. Og gamle slagmarker, der engang udgjorde skuepladsen for en stor nations skæbne.

De 5 mest spændende Britiske Øer

Den elegante Belfast City Hall.
Den elegante Belfast City Hall.
Foto: Shutterstock

Det er en side ved Storbritannien, som er helt ny for mange mennesker. De mange øer byder på fred og ro kombineret med varm gæstfrihed i de mange små lokalsamfund. Landskaberne er som taget ud af et maleri og den nøje bevarede gæliske kultur skaber en enestående følelse af at rejse tilbage i tiden.

Den elegante Belfast City Hall.
Den elegante Belfast City Hall.
Foto: Shutterstock

Isle of Mull

Øen var beboet omkring 6.000 f.Kr., hvilket en stor andel af arkæologiske beviser også understøtter. Den blev invaderet af vikinger og var en del af det norske kongerige, indtil den blev generobret af Skotland omkring 1158. Oplev denne store ø med dens fantastiske hedelandskab, bittesmå landsbyer og slotte. Vi besøger også Tobermory, som er øens hovedstad. Du kan gå en tur gennem denne skønne havn for dybthavsfiskeri med dens lystmalede huse i georgiansk stil.

Spejd efter vågehvaler.
Besøg det kongelige Duart Castle på Isle of Mull.

Craignure, øen Mull

Her finder vi Duart Castle, bygget i det 13. århundrede og overtaget af klanen MacLean omkring 100 år senere. Vi er heldige at kunne tage dig med på et besøg med en privat guide til dette dramatiske 800 år gamle slot, et af de meget få, der er forblevet i familiens eje. Sir Lachlan MacLean, selveste klanlederen, vil være vores vært. Slottet gemmer på en masse memorabilia fra MacLean, og vores besøg vil inkludere en privat modtagelse i festsalen. Det er muligt at gå ud på kamtakkerne, hvor der er en spektakulær udsigt over øerne, fyrtårnet og de nærtliggende, skotske søer.

Øhavet St. Kilda

Dette er i sandhed et fjerntliggende, øde og vildt øhav med betagende havklipper og endemisk dyreliv. Befolkningen blev evakueret i 1930 efter eget ønske efter at have boet her uafbrudt i 5.000 år. Her oplever vi Storbritanniens eneste sted, som både er på UNESCO’s verdensarvsliste og samtidig er “kronjuvelen” i National Trust i Skotland. De afsidesliggende øers klippeafsatser udgør ynglesteder for tusindvis af havfugle, og vi har en god chance for at spotte vågehvaler rundt om i øhavets hvirvlende vand. Ethvert besøg til dette sted er fuldstændig afhængigt af vejret.

Nyd den rå skønhed på Kilda i Hirta-øerne.
Lær noget om whisky-fremstilling på Islay.

Whisky

Whisky-entusiaster bydes velkommen til paradis! Dit besøg til dette område inkluderer et eller flere destillerier. Islay, der engang var sæde for Lords of the Isles, MacDonalds-slægten, er “whisky-øen”, der er verdenskendt for sine tørveagtige single malt whiskyer. Mange af destillerierne laver unikke, tørveagtige dramme med en smag, der er emmer af øens terræn. I Obans victorianske havn producerer destilleriet en meget anderledes type whisky, mens destilleriet på øen Mull, beliggende i den temmelig lille fiskerihavn i Tobermory, stammer fra det 18. århundrede. Vi lærer om dens fascinerende historie og de forskellige produktionsmetoder – og smager selvfølgelig på resultatet.

Treshnish-øerne

Her finder vi en af de mest tilgængelige havfuglekolonier i Skotland. I maj vil den have en vrimmel af kolonier med redebyggende havfugle fra søpapegøjer og alke til rider og suler. Du kan forvente at se andet dyreliv, uanset om det er fra skibets dæk, på en bådsejlads eller til fods, der varierer fra oddere og sæler til havørne og kongeørne

Hold udkig efter farverige søpapegøjer.

Er du klar?

– En ekspeditionsrejse til de Britiske Øer

Oplev den idylliske by Carnlouhg.
Oplev den idylliske by Carnlouhg.
Foto: Shutterstock

Dette er i sandhed en ekspeditions- og variationsrejse, med mange strand-landgange på steder, der kun er besøgt af få andre. Det vrimler med muligheder for guidede gåture på fjerntliggende øer, udforskning af øde strande i dit eget tempo, alt imens du er fordybet i omgivelsernes vilde skønhed.

Der vil også være masser af muligheder for vandreture til øens bjergtoppe, så du kan nyde udsigten over havet. Eller hvad med kajakroning i de beskyttede bugter eller blot en gåtur i de smukke haver?

Fàilte agus tlachd!

Se alle rejser til de Britiske Øer Se alle rejser til de Britiske Øer
Oplev den idylliske by Carnlouhg.
Oplev den idylliske by Carnlouhg.
Foto: Shutterstock