De skotske øer - Historiens og arvens mange perler

De skotske øer - Historiens og arvens mange perler

De skotske øer - Historiens og arvens mange perler

De skotske øer - Historiens og arvens mange perler

Rejseinformation 13 dage MS Spitsbergen
Helpension inkluderet
 • Besøg Shetlandsøerne, Orkneyøerne og De Indre og Ydre Hebrider
 • Hør noget om de skotske klaners historie, mens vi udforsker antikke klostre og borge
 • Nyd et privat besøg på Duart Castle på Isle of Mull med klanlederen som vært
 • Tag del i fuglekigning og spejd efter dyreliv ved øerne - specielt på Saint Kilda og Fair Isle

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. På alle ekspeditioner hersker naturen, og vejr- og havforhold afgør alle Hurtigrutens sejlplaner. Sikkerhed og uovertrufne oplevelser for de rejsende er altid Hurtigrutens højeste prioriteter. Alle planlagte sejlruter vurderes konstant, så de kan tilpasses begrænsninger, uventede vejrforhold eller spændende muligheder for natur- og dyreoplevelser. Derfor kaldes rejsen en ekspedition.

De skotske øer - Historiens og arvens mange perler De skotske øer - Historiens og arvens mange perler
 • Dag 1
  Bergen, Norge

  Byen mellem syv fjelde

  Forventet afgangstid er 20:00

  Besøg fiskemarkedet og gå en tur gennem Bergens historiske havneområde med træhuse helt tilbage fra 1300-tallet. Eller tag en tur op til det nærliggende Fløyfjell med kabelbane. Nyd udsigten over byen og de omkringliggende fjelde og ned til ekspeditionsskibet M/S Spitsbergen i havnen.

  Dag 1
  Bergen, Norge

  Byen mellem syv fjelde

 • Dag 2
  Lerwick, Shetlandsøerne, Skotland

  Midt i de skotske Shetlandsøer

  Lerwick er Shetlandsøernes største havn og langt den nordligste by i Skotland. Lerwick blev grundlagt i det 17. århundrede som fiskerihavn, men er nu en travl, kosmopolitisk by. Den gamle havnefront er fortsat aktiv med besøgende lystbåde og arbejdende fiskerbåde. Området har noget af Shetlands mest attraktive natur og en ekstraordinær koncentration af arkæologiske steder - blandt andet to bemærkelsesværdige jernalderlandsbyer.

  Dag 2
  Lerwick, Shetlandsøerne, Skotland

  Midt i de skotske Shetlandsøer

 • Dag 3
  Fair Isle, Shetlandsøerne, Skotland

  Et smukt stoppested for fugle

  Ensomtliggende Fair Isle med sine høje rød-sandsten klipper og blide bølgende marker er et vigtigt stop for trækfugle. Øen har haft et permanent fugleobservatorium siden 1948.

  Fair Isle har en tradition for fremstilling af strikvarer med geometriske mønstre - muligvis af spansk eller skandinavisk oprindelse. Øen har også en lille golfbane, Lighthouse Keeper’s Golf Course, og en venlig, selvforsynende befolkning.

  Dag 3
  Fair Isle, Shetlandsøerne, Skotland

  Et smukt stoppested for fugle

 • Dag 4
  Kirkwall, Orkney, Skotland

  Til minde om Magnus

  Kirkwall er den største by og hovedstaden i Orkney-øhavet. Den første omtale af en bosættelse her er i en saga fra 1046, og navnet Kirkwall stammer fra det norrøne Kirkjuvagr (Kirkebugten).

  Nu har Kirkwall en befolkning på 8.500 og er en af Skotlands mest attraktive og velbevarede små byer. Byen domineres af den berømte Saint Magnus-katedral. En lokal saga fortæller historien om, hvordan Magnus, der blev kidnappet fra øerne, nægtede at kæmpe med vikingerne eller acceptere deres vold. Magnus vendte til sidst hjem, kun for at blive dræbt for sin pacifisme, og kirken blev navngivet til hans ære.

  Dag 4
  Kirkwall, Orkney, Skotland

  Til minde om Magnus

 • Dag 5
  Stornoway, Lewis og Harris, Skotland

  Hovedstaden på Isle of Lewis i De Ydre Hebrider

  Stornoway var oprindeligt en vikingeboplads. Nu er den de vestlige øers største by og hovedstaden på Isle of Lewis, der er den største og nordligste af De Ydre Hebrider. En travl havn og havnefront med museer og kunstgallerier kan ses fra det smukke Lewis Castle, der kan udforskes på en udflugt med Hurtigruten. Længere væk ligger møller og hytter, hvor slidstærk Harris Tweed væves. Der er små folkemuseer, de verdensberømte Callanish Standing Stones og det mystiske Carloway Broch - Skotlands bedst bevarede fort, der er over 2.000 år gammelt.

  Dag 5
  Stornoway, Lewis og Harris, Skotland

  Hovedstaden på Isle of Lewis i De Ydre Hebrider

 • Dag 6
  Saint Kilda, Hirta-øerne, Skotland

  Generobret af naturen

  Ethvert besøg i det fjerntliggende og vilde øhav med betagende klipper er fuldstændig afhængigt af vejret. Øgruppen har to pladser på UNESCOs verdensarvsliste og kronjuvelen i Skotlands National Trust - og en uforglemmelig oplevelse. De yderste skær og øer, der er rester af et vulkansk krater, har afsatser til tusinder af ynglende havfugle. Vågehvaler ses ofte i skærgårdenes hvirvlende vand.

  Da befolkningen var Storbritanniens mest fjerntliggende øsamfund, blev den evakueret i 1930 på egen anmodning efter 5.000 års kontinuerlig beboelse på øen. Det lille museum, der er tilbage, er en oversigt over, hvor hårdt livet var på den udsatte ø.

  Dag 6
  Saint Kilda, Hirta-øerne, Skotland

  Generobret af naturen

 • Dag 7
  Barra Island og Isle of Rum, Skotland

  Kisimul og Kinlock Castles

  Castlebay var en gang en velstående sildefangsthavn, der var domineret af den romantiske middelalder- fæstning Kisimul Castle, der blev erhvervet af Clan MacNeil som belønning for at besjre Robert the Bruce i Banockburn. Det robuste interiør i Castlebay er omringet af smukke strande og har inspireret mange kunstnere og forfattere. Området er ideelt til vandreture og kajaksejlads. Om formiddagen udforsker vi  Castlebay, inden vi sejler til Isle of Rum senere på dagen.

  Rums vilde farvand er naturreservat og forskningscenter. Øen var tidligere fritidsejendom for Lancashires bomuldsmagnat, Sir George Bullough, der havde arvet virksomheden. Han byggede Kinlock, en kitch-kopi af et edwardiansk slot som en tidskapsel af edwardiansk storhed - komplet med fransk silketapet, antikviteter og atmosfærefyldte værelser. Oddere ses regelmæssigt ved øens kyster, og der er en stor bestand af rødhjorte.

  Dag 7
  Barra Island og Isle of Rum, Skotland

  Kisimul og Kinlock Castles

 • Dag 8
  Oban og Craignure, Isle of Mull, Skotland

  Mød en klanleder på hans slot

  Den lille by Oban blev kendt som Porten til The Isles, og den nåede sin storhedstid, da jernbanen blev anlagt og bidrog til at gøre fiskerihavnen travl. Nu er byen et populært feriested, hvor victorianske bygninger klynger sig rundt om havnen, færger kommer og går fra og til De Ydre Hebrider. Mange caféer har fiske- og  skaldyrsdominerede menuer, og destilleriet tilbyder smagsprøver på øens verdenskendte whisky.

  Om aftenen besøger vi Craignure, hvor vi er så heldige at få et privat guidet besøg i det dramatiske 800 år gamle Duart Castle, der er et af de meget få, familien har tilbage. Vi er gæster hos klanlederen, Sir Lachlan MacLean. Slottet huser meget MacLean-memorabilia, og vores besøg omfatter køkkenet, Sea Room og de edwardianske soveværelser samt en privat modtagelse i selskabshallen. Slottet er den type bygning, man kan forvente, at en Highland Chief bor i. Det er enkelt møbleret, barskt og har en atmosfære af unedbrydelig styrke uden alder.

  Dag 8
  Oban og Craignure, Isle of Mull, Skotland

  Mød en klanleder på hans slot

 • Dag 9
  Isle of Colonsay, Skotland

  Blomster og fugle

  Isle of Colonsay er hjemsted for flere end 200 fuglearter inklusive den sjældne og sky engsnarre. Øen har skove og smukke strande - fx Kiloran Bay, og Scalasaig er den største by. Colonsay House har eksotiske haver, og de omkringliggende skove, heder og marker har flere end 400 floraarter. Der er mulighed for lette vandre- og kajakture i de omliggende farvande.

  Dag 9
  Isle of Colonsay, Skotland

  Blomster og fugle

 • Dag 10
  Islay, Skotland

  Det skotske whiskyområde

  Engang tilhørte whiskyøen MacDonalds-familien, og øen blev verdenskendt for sine tørvede single malt whiskyer og de mange destillerier.

  Islay er stoppested for overvintrende gæs og trækfugle, så der er meget at opleve for fugleelskere. Den charmerende lille by Bowmore har en håndfuld små butikker, en interessant rundkirke, fantastiske klippeture og en velkendt golfbane.

  Dag 10
  Islay, Skotland

  Det skotske whiskyområde

 • Dag 11
  Peel, Isle of Man

  Kongelige og racerløb

  Den smukke havneby Peel var øens hovedstad fra det 14. århundrede og sæde for Kongen af Man. Snoede gader med købmandsgårde vidner om det 19. århundredes skonnerter, der blev bygget her til handel melle Irland og Shetland. Peel-slottet, der er forbundet af en dæmning og påstås bygget af Magnus Barelegs, der var konge af Norge, stammer fra det 11. århundrede. Museer i byen viser antikke cykler og biler - en forbindelse til de mere moderne højhastigheds-racerløb, der finder sted på øen.

  Dag 11
  Peel, Isle of Man

  Kongelige og racerløb

 • Dag 12
  Belfast, Nordirland

  Charmerende industrihovedstad

  Nordirlands hovedstad og største by, Belfast, er en elegant industriby og stedet, hvor Titanic blev bygget.

  Byen er porten til et herligt landskab med flotte landsbyer og en smuk, robust kyst med uberørte strande og betagende vandreruter på toppen af klipperne. Oplev Giant's Causeway på en vandretur gennem spektakulær natur eller udforsk den imponerende by.

  Dag 12
  Belfast, Nordirland

  Charmerende industrihovedstad

 • Dag 13
  Glasgow (Greenock), Skotland

  Det kære grønne sted

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Rejsen slutter i Glasgow (Greenock), der betyder Det kære grønne Sted på gælisk. Glasgow har over 90 parker og haver. Byen er berømt for victoriansk og jugendstil-arkitektur og hjemsted for The Scottish Ballet, Opera and National Theatre. Glasgow er afgjort en by, man ønsker at udforske mere inden hjemrejsen.

  Dag 13
  Glasgow (Greenock), Skotland

  Det kære grønne sted

Afrejser

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionsrejse

 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets vin, øl, sodavand og mineralvand) i Restaurant Aune
 • Te og kaffe
 • Internetadgang. Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række udflugter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en stor variation af emner
 • Brug af skibets Videnskabscenter, der har en enestående bogsamling og avancerede mikroskoper til biologiske og geologiske studier
 • Forskningsprogram med mulighed for, at rejsende kan deltage i videnskabelig forskning
 • Professionel fotograf, der vejleder de rejsende i, hvordan man tager de bedste landskabs- og dyrelivsbilleder
 • Boblebade, panoramasauna, og indendørs træningsområde.
 • Uformelle sammenkomster dagligt med besætningen for at tale om dagens oplevelser og forberedelse af næste dags begivenheder

Aktiviteter i land

 • Ledsagede landgange med RIB-både
 • Lån af støvler, vandrestave og andet udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograf, der hjælper med kameraindstillinger inden landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Udflugter med Hurtigrutens samarbejdspartnere
 • Tilbudte ekstra-aktiviteter med Hurtigrutens Ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

Bemærk

 • Alle planlagde aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav
 • Drikkepenge forventes ikke
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Et stort skib i vandet
En stor seng i et værelse
Dit skib

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344
Længde 100,54 m
Ræling 18 m
Fart 14,5 knob
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten

Du synes sikkert også om