Fra Panama til Barbados – Ekspeditionskrydstogt til det sydlige Caribien

Fra Panama til Barbados – Ekspeditionskrydstogt til det sydlige Caribien

Fra Panama til Barbados – Ekspeditionskrydstogt til det sydlige Caribien

Fra Panama til Barbados – Ekspeditionskrydstogt til det sydlige Caribien

Rejseinformation 10 dage MS Fram
Afrejse
16. april 2023
Pris fra
kr 26.631
Helpension inkluderet

Besøg tropiske regnskove, skønne strande og oprindelige folkeslag på et ekspeditionskrydstogt fra Panamas og Colombias kyster til øerne i det sydlige Caribien.

Vi sætter kurs mod Barbados via Panama og Columbia

Når vi forlader Colón, sejler vi østpå langs den caribiske kyst via nogle af Panamas og Columbias smukke perler. Oplev San Blas-øgruppen, der er en labyrint af småøer med sandstrande, palmetræer og spektakulære koralrev. I Santa Marta oplever vi en af Sydamerikas ældste byer, der ligger ved foden af Sierra Nevada. Guajira-halvø i Colombia er noget helt andet med et stykke ørkenlandskab midt på den tropiske paradiskyst.

Øhop i det caribiske

Vi har landgang på fem øer - fra Bonaire til Barbado -, inklusive Dominica, Saint Lucia og Grenada. Vi oplever alt det, som Caribien er berømt for - f.eks. spektakulære strande, jungledækkede vulkaner, karakteristiske kulturelle blandinger og kolonibyer med europæisk arv.

Vi laver ikke traditionelle krydstogter, hvor underholdning ombord er dagens højdepunkt. Med vores ekspedition følger et væld af aktiviteter, der hjælper os med at lære mere om Caribiens unikke kulturer og helt fantastiske biodiversitet. Man kan nyde ekspeditionsteamets dybdegående foredrag og , deltage i borgervidenskabsprogrammer, gå på naturvandringer og vælge tilkøbsudflugter for at gøre den eventyrlige rejseoplevelse større..

Fra Panama til Barbados – Ekspeditionskrydstogt til det sydlige Caribien Fra Panama til Barbados – Ekspeditionskrydstogt til det sydlige Caribien
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Porten til Panamakanalen

  16. april 2023

  Vores tropiske ekspeditionskrydstogt begynder her i den travle havneby Colón. Colón ved den caribiske indsejling til Panamakanalen er et populært stop for krydstogter til Caribien. Her findes varme kilder, blomstrende kunsthåndværk og fantastiske restauranter med lokale delikatesser.

  Hvis man kun har et par timer, kan man vælge at købe souvenirs til venner og familie i de farverige butikker inden ekspeditionsrejsen begynder. Med en af de største toldfrie zoner i verden og spændende kunst og kunsthåndværk er der masser af muligheder for at købe noget her.

  Med adskillige vandrestier og picnicsteder er Fort San Lorenzo et spændende mål for en dagstur. Den gamle spanske fæstning ved Chagres-flodens udmunding tilbyder en imponerende udsigt over havet og smukke omgivelser med muligheder for fuglesafari.

  Hvis man vil udforske mere af Panama, kan man bestille et af vores programmer inden sejladsen. Overnat tre nætter i en fredelig junglehytte ved floden Chagres. Under vores ophold besøger vi et regnskovscenter og en gård, der er involveret i genskovning. Vi udforsker også junglen på en natbådssafari og nyder udsigten over området fra en svævebane.

  Alternativt kan man nyde en overnatning i Panama City og besøge UNESCO-stedet Casco Viejo. Gå en tur i rustikke, brostensbelagte gader og pladser, se arkitekturen i kirker og palæer fra kolonitiden og Metropolitan-katedralen. Slap af på en café og prøv noget af den lokale specialitet kaffe og kakao, inden vi tager til Colón.

  Når vi er kommet ombord på MS Fram, kan man hente en ekspeditionsjakke, der er inkluderet i prisen, komme på plads i kahytten, udforske skibet og deltage i den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Efter aftensmad og en velkomstskål fra kaptajnen, begynder vores spændende eventyrreje.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Porten til Panamakanalen

 • Dag 2
  Guna Yala (San Blas-øerne), Panamá

  Udforskerdag ved Guna Yala-øerne

  17. april 2023

  Guna Yala, der tidligere blev kaldt San Blas-øerne, ligger skjult på Panamas caribiske kyst, og er et af verdens bedst bevarede mangrove- og koraløkosystemer. De består af 356 øer, holme og koralrev, hvoraf 49 er beboet af det oprindelige guna-folk. Med politisk og økonomisk selvstyre lever de meget lig deres forfædre i små træhuse, og deres integration med naturen har hjulpet regionen med at bevare dens skønhed og biodiversitet.

  Selv om deres landsbyer ligger knap 97 kilometer fra det travle finansdistrikt i Panama City og neonlysene i Colón, lever guna-folket i deres eget tempo. De accepterer kun miljøvenlig turisme, nægter adgang for massekrydstogtskibe og de har bevaret deres kultur og forfædres traditioner.

  Vores plan for dagen er landgang på en af øerne i øgruppen. Vær klar til fred og ro i et ægte paradis: ingen hoteller, ingen menneskemængder, ingen veje og ingen støjforurening. Mød guna-folket og oplev deres matriarkalske samfund. I generationer har guna-kvinderne været de primære fødevaredistributører, ejendomsejere og beslutningstagere. Det er altid et højdepunkt at se dem lave deres karakteristiske, farverige tørklæder og stoffer.

  Guna Yala tilbyder både naturelskere og soltilbedere det bedste af begge verdener. Nyd synet og lyden af grønne palmelunde, der giver genlyd af fuglesang. Nyd at svømme og snorkle i det krystalklare vand, der forsigtigt skyller ind mod sandstranden, eller tag en lokalbrygget øl, find en hængekøje i skyggen og nyd landskabet på dette sted, der ofte omtales som “Caribiens perle”.

  • Inkluderet Gunaernes verden
  Dag 2
  Guna Yala (San Blas-øerne), Panamá

  Udforskerdag ved Guna Yala-øerne

 • Dag 3
  Santa Marta, Colombia

  Koloniarv og tropiske jungler

  18. april 2023

  Vær klar til at udforske en af Sydamerikas ældste byer. Santa Marta, der blev grundlagt i 1525, var et ideelt startpunkt for Spaniens erobring af Colombia. Omgivet af smukke strande og billedskønne bakker og bjerge er Santa Marta uden tvivl en af landets mest attraktive byer. Når man udforsker den tidligere spanske forpost, oplever man et sted fyldt med historie, skønhed og charme.

  Gå en tur rundt i centrale Parque Bolivar med dens imponerende statue af frihedshelten Simón Bolívar, helten fra Latinamerikas uafhængighedskamp. Man finder også Catedral Basílica de Santa Marta fra det 18. århundrede og mange velbevarede koloniale og republikanske huse. Se efter Quinta de San Pedro Alejandrino fra det 17. århundrede, hvor Bolívar tilbragte sine sidste dage. På modsatte side ligger Jardín Botánico, en smuk botanisk have med mange af regionens farverige planter.

  For et omfattende overblik over Santa Martas historie og dens omgivelser kan man tage til det fantastiske guldmuseum, Museo del Oro Tayrona. Museet, der ligger i den gamle toldbod fra kolonitiden, indeholder storslåede gyldne genstande og en imponerende samling af Tayrona-genstande.

  Sydøst for Santa Marta ligger Sierra Nevada-bjergkæden, verdens højeste, kystnære bjergkæde. Den hæver sig stejlt 5.773 meter op over Det Caribiske Hav og har klimazoner fra tropiske til glaciale.

  Vores adgangsport til den naturlige skønhed omkring Santa Marta er Parque Nacional Natural Tayrona, det oprindelige tayrona-folks hjemland. Parken har kilometervis af gyldent sand på den ene side, frodig regnskov på den anden side og det maleriske syn af Sierra Nevada, der rejser sig i baggrunden. Uanset om man leder efter fordybelse og hvile eller spændingseventyr, forkæles man med valgmuligheder i den storslåede del af Colombias kystlinje.

  Dag 3
  Santa Marta, Colombia

  Koloniarv og tropiske jungler

 • Dag 4
  Guajira-halvøen, Colombia

  Udforskerdag på Guajira-halvøen

  19. april 2023

  På Guajira-halvøen vinder Punta Gallinas, der bogstaveligt talt betyder “Hønseodden”, trofæet for at være Sydamerikas nordligste spids. Geografisk set er det Colombias Kap Horn. Enhver anden lighed med dens sydlige partner ender dog her. Guajira-halvøen er et stykke ørkenlandskab midt på den tropiske, caribiske kyst.

  De uhyggeligt spartanske landskaber på Guajira-halvøen er wayu-folkets hjemland. De udgør næsten 150.000 og repræsenterer halvdelen af regionens befolkning og har nøje bevaret deres forfædres skikke og værdier. Stolte af deres kultur og uafhængighed overgav de sig aldrig til de spanske conquistadorer.

  Guajira-halvøens kyster, der er mere udfordrende at udforske end resten af den caribiske kystlinje, er åbne mod Det Caribiske Hav og er udsat for hård vind. Der er også kun et par beskyttede bugter, der er dybe nok til, at selv små skibe kan lægge sikkert til. Det betyder, at lokale vejrforhold styrer dagens program og påvirker, hvilke aktiviteter, vi vælger.

  Vi prøver at runde Sydamerikas nordlige spids og sejle forbi fyrtårnet i Punta Gallinas. Hvis vejret tillader det, prøver vi at lægge til ved Cabo de la Vela, Columbias surferhovedstad. Byen er kendt for sit spektakulære landskab og hjemsted for en fængslende blanding af stenede klipper, tørre sletter, der er oversået med kaktusser, og en rolig, paradisisk strand. Tæt på er der fra det berømte landemærke Pilón de Azucar en flot udsigt over havet og ørkenen.

  Dag 4
  Guajira-halvøen, Colombia

  Udforskerdag på Guajira-halvøen

 • Dag 5
  Kralendijk, Bonaire

  Et glimt af den hollandske del af Caribien

  20. april 2023

  I dag besøger vi Kralendijk, Bonaires lyse og farverige hovedstad, en hollandsk ø lige nord for Venezuelas caribiske kyst. Bonaire og naboøerne Aruba og Curaçao har en lang tilknytning til hollandske, spanske og portugisiske bosættere. Resultatet er en spændende kulturel blanding med elementer fra den gamle og nye verden.

  Kralendijk er en stor, men alligevel charmerende landsby midt på øens boomerang-formede kyst. Den har en ideel størrelse til at blive udforsket til fods, og det historiske centrum har en hovedgade parallelt med havet. Man behøver ikke at bekymre sig om at fare vild. Se markederne med kunsthåndværk, der findes i hver eneste gade, eller tag hen til markedet med råvarer nær havnen.

  Der er kun en kort tur til livlige Fort Oranje, Bonaires ældste bygning. Den blev bygget af hollænderne i 1639 og har tjent i adskillige funktioner gennem årene, bortset fra dens tilsigtede formål som militær fæstning. I nærheden ligger Bestuurskantoor, der får mange regeringskontorer til at blegne ved siden af. Denne historiske bygning er malet i en iøjnefaldende gul farve og er et fint eksempel på hollandsk-caribisk arkitektur.

  Mindre end fem minutters gang fra Fort Oranje udstiller Terramar Museum øens bedste arkæologiske samling, der afdækker mere end 7.000 år af Bonaires og Caribiens historie. Velorganiseret, informativt og et besøg værd, hvis man er interesseret i caribisk kultur og historie.

  Hvis man ønsker at udforske Bonaire yderligere, kan man deltage i en af vores tilkøbsudflugter. Nyd øens naturlige skønhed på en gåtur i naturen og se nogle af de historiske vartegn. Man kan også spejde efter flamingoer og andre arter på de mange Ramsar-steder, der findes på hele øen.

  Dag 5
  Kralendijk, Bonaire

  Et glimt af den hollandske del af Caribien

 • Dag 6
  Til søs

  Vi sejler mod De Små Antiller

  21. april 2023

  Efter fem dages eventyrlige oplevelser kan man slappe af på vores komfortable ekspeditionsskib. Start f.eks. dagen med lidt yoga eller følg ekspeditionsteamets foredrag om emner lige fra dyreliv til geologi og de oprindelige folk og Caribiens generelle historie.

  Dage på havet er også det perfekte tidspunkt til at blive opdateret om det, der sker i Videnskabscentret. Vores adgang til nogle af verdens mest fjerntliggende områder gør os i stand til at bidrage med dyrebare data til det videnskabelige samfund. Alle rejsende kan deltage i disse borgervidenskabsprogrammer.

  Mens vi sejler, vil ekspeditionstemaet f.eks. måske tage Secchi-skiveprøver af vandet. Disse prøver indeholder plankton, som er grundlaget for havenes fødekæder. Deres fordeling, overflod og sæsonbestemthed er følsomme over for klimaændringer. Vores indsats hjælper det videnskabelige samfund med at holde sig ajour med disse ændringer og deres overordnede indvirkning på havet. Det er det niveau af engagement, der adskiller vores ekspeditioner fra et traditionelt krydstogt.

  Tilbring tid ude på dækket, nyd den friske havluft og hold udkig efter dyreliv. Efter en overdådig middag kan man slappe af i den elegante Explorer Lounge eller kigge på stjerner på den mørke himmel.

  Dag 6
  Til søs

  Vi sejler mod De Små Antiller

 • Dag 7
  Portsmouth, Dominica

  Udforsk naturøen

  22. april 2023

  Ø-kæden De Små Antiller starter ved Jomfruøerne og fortsætter gennem det østlige Caribien hele vejen ned til Trinidad og Tobago. Dagens anløbshavn er Dominica, der ligger mellem de franske øer Guadeloupe og Martinique. Dominica er et bjergrigt paradis ved havet: Her er flere bjerge, vulkaner og jungler end noget andet sted i De Små Antiller.

  Eftersom to tredjedele af øen er vild og tæt skov, er Dominica grøn og overdådig, dækket af frodige bjergregnskove. Vulkanaktivitet har efterladt et dramatisk, forrevet landskab med en række vulkanske vidundere. El lago que hierve - den kogende sø, der er verdens næststørste termisk aktive sø, ligger her. Her ligger også Morne Diablotins, det næsthøjeste bjerg i De Små Antiller, og Parque Nacional Morne Trois Pitons (med den kogende sø), der er på UNESCO’s verdensarvsliste.

  Dagens stoppested, Portsmouth, ligger ideelt for udforskning af Dominicas naturvidundere. Tættest på vores landgangssted ligger La Pointe og de historiske rester af Fort Shirley fra det 18. århundrede, begge en del af Parque Nacional Cabrits. Nationalparkens tropiske skov, sumpe og sandstrande er et fantastisk område til vandreture i naturen og fuglesafari.

  Se flere af Dominicas naturvidundere på en tilkøbsudflugt. Lær noget om de lokales traditioner og skikke. Øen har et samfund af oprindelige caribiere, hvoraf de fleste bor på østsiden. Dominica har tilnavnet “naturøen”, og når man går tilbage til skibet, ved man hvorfor.

  • Inkluderet Cabrits’ historie og Fort Shirley
  Dag 7
  Portsmouth, Dominica

  Udforsk naturøen

 • Dag 8
  Rodney Bay, Saint Lucia

  Leguanernes land

  23. april 2023

  Inden Christoffer Columbus opkaldte det efter Lucia af Syracuse, havde Saint Lucias oprindelige indbyggere givet det et mere beskrivende navn – Leguanernes land. Saint Lucias betagende vulkanlandskaber er en drømmedestination for mange opdagelsesrejsende. Den er velsignet med frodig regnskov, meget høje vulkaner og mange endemiske planter og dyr, herunder – som man kunne forvente – leguaner.

  Vi sigter efter at lægge til ved Saint Lucias nordlige spids i Rodney Bay. Bugten er opkaldt efter admiral George Brydges Rodney, der vandt slaget ved Saintes for Storbritannien i 1782. Rester af Rodneys fæstninger kan ses ved Pigeon Island National Landmark, der ligger i gåafstand fra vores landgangssted.

  På trods af navnet er Pigeon Island en halvø. Det er de perfekte omgivelser for en vandretur i naturen, og vi belønnes med panoramaudsigt over havet og chancen for at lære om øens fortid som koloni. Når vi er færdige med at udforske, kan vi svømme eller solbade på en af øens to strande.

  Hvis man vælger at udforske landsbyen Rodney Bay, kan man her finde en af Caribiens største lystbådehavne og en af regionens mest populære destinationer for lystbåde. Lystbådehavnen er bygget op omkring en menneskeskabt lagune og er smukt anlagt. Med mange restauranter, barer, butikker og gallerier er der masser at lave. Ingen vil naturligvis bebrejde dig, hvis du vælger blot at slappe af på den smukke strand!

  For at gå mere i dybden med Saint Lucia kan man deltage i en af vores tilkøbsudflugter rundt om på øen. Med en længde på kun 43 km kan man se de fleste af øens seværdigheder på en dag. En større del af de regnskovsdækkede bjerge på øens sydlige halvdel er inden for rækkevidde til vandreture i naturen og fuglesafari.

  Dag 8
  Rodney Bay, Saint Lucia

  Leguanernes land

 • Dag 9
  Saint George’s, Grenada

  Krydret øeventyr

  24. april 2023

  Talrige steder i verden er opkaldt efter Granada, den spanske by, der er berømt for det mauriske palads Alhambra. Den frodige vulkanø, vi besøger i dag, har dog ingen ligheder med sin iberiske navnebror. Grenada, der kaldes “krydderiernes ø”, er grøn og bjergrig, tæt skovklædt og halvt dækket af plantager med muskatnøddetræer. Omgivet af bløde, hvide sandstrande er det det idylliske caribiske paradis, mange altid har drømt om at besøge.

  Vi lægger til i Saint George’s, Grenadas livlige og indbydende hovedstad. Byen er kendt for sin attraktive, hesteskoformede havn og sine farverige, pastelmalede georgianske bygninger, der er dækket af røde fliser. Carenage er Saint George’s livlige promenade, der snor sig rundt om Grenadas indre havn. Wharf Road pryder Carenage med butikker, restauranter og tilbyder en fantastisk udsigt til bådene, der sejler ind og ud.

  De fleste af Saint George’s arkitektoniske højdepunkter er inden for gåafstand fra Wharf Road. Spejd efter York House, parlamentsbygningen i georgisk stil, som orkanen Ivan ødelagde i 2004. Den romersk-katolske Immaculate Conception Cathedral fra det 19. århundrede, den presbyterianske Saint Andrew’s Kirk og Saint George’s Anglican Church er en trio af historiske kirkebygninger, der er værd at se.

  Slentr en tur rundt på det livlige madmarked, der afholdes dagligt på Market Square, hvor der sælges alt fra frugt til eksotiske krydderier. Fortsæt til National Museum, der har til huse i en tidligere militærbarak. Her er udstillinger, der afdækker Grenadas lange historie fra caribierne til orkanen i 2004. Tag til Fort George, der blev bygget af franskmændene i 1706 for at beskytte indgangen til Carenage. Herfra er der en perfekt postkortudsigt over den indre havn.

  For at se mere af Grenada kan man tilmelde sig en af vores tilkøbsudflugter. Undervejs afdækkes historien om Grenadas plantager, og vi lærer noget om traditionelt landbrugsliv. Dyrelivet er rigt i det centrale højland. Tæt dækket af regnskov er det det perfekte sted til vandreture i naturen og fuglesafari.

  Dag 9
  Saint George’s, Grenada

  Krydret øeventyr

 • Dag 10
  Bridgetown, Barbados

  Landgang på Barbados

  25. april 2023

  Ekspeditionen slutter på Barbados, den østligste ø i Caribien. Barbados, der har været fuldstændig uafhængigt siden 1966, er et ungt land med en farverig historie og engelsktalende befolkning. Landet, der først var bosat af arawakerne, derefter cariberne, blev invaderet af spanierne, navngivet af portugiserne og i 1627 koloniseret af britiske emigranter, der medbragte vestafrikanske slaver.

  Vores skib lægger til i Bridgetown, øens hovedstad, som de lokale blot kalder “Town”. Med en tillokkende blanding af gammelt og nyt er Bridgetowns historiske centrum kompakt nok til at kunne nydes til fods. Her er enestående eksempler på arkitektur fra den britiske kolonitid fra det 17. til det 19. århundrede og bygninger, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og værd at udforske.

  Hvis der er tid inden hjemrejsen, kan man udforske det gamle Bridgetown. Gå en tur i Careenages indre havn og nyd synet af parlamentsbygningen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og blandt de ældste i den engelsktalende del af verden. Tag til det historiske Garrison-område med flere end 70 originale bygninger og forter fra det 18. århundrede. På Barbados Museum kan man lære alt om øens historie og udvikling.

  Der er dog mere end Bridgetown i Barbados. Øen er velsignet med charmerende fiskerihavne, gamle plantagehuse, historiske destillerier, pragtfulde strande og dybe grotter fyldt med dramatiske formationer. Forlæng opholdet med vores program efter sejladsen for at opleve mange flere attraktioner på Barbados.

  Uanset, om du tager direkte hjem eller bliver hængende lidt endnu, ser vi frem til at byde dig velkommen igen snart.

  Dag 10
  Bridgetown, Barbados

  Landgang på Barbados

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
16.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Yoga- og meditationstimer med en instruktør
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i rejsens pris
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

MS Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. MS Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om MS Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch

Du synes sikkert også om