Det caribiske Hav - Oplev rev, skær og holme (M/S Fram)

Tag med på en ekspeditionsrejse fra spændende New York til tropiske paradis-områder i Mellemamerika og Caribien. Vi besøger historiske byer og sandstrande med krystalklart vand, mens vi spejder efter dyreliv. Vi udforsker syv lande og oplever uforglemmelig tropisk skønhed.

 • Udforsk seværdighederne på den caribiske kyst
 • Besøg syv lande med fantastiske oplevelser
 • Besøg tropiske paradisøer og strande
 • Oplev spændende kulturer og rigt dyreliv
Oversigt

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold afgør tidsplanen. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige rute undervejs. Derfor er rejseplanen blot en indikation af, hvad man kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse 25. september 2020

Afrejsehavn New York, USA
Oversigt

Syv lande på samme rejse

Tag med på en omfattende rejse i Caribien, der dækker syv lande i Nord- og Mellemamerika - USA, Mexico, Belize, Guatemala, Honduras, Colombia, Nicaragua og Costa Rica. Vi begynder i New York City, der aldrig sover, og sejler til Charleston, der anses for at være en af Amerikas største historiske skatte. Derefter sejler vi til afslappede Key West, der er kendt for sit store koralrev og charmerende, pastellfarvede huse.

Vi sejler længere mod syd for at opleve nogle af Caribiens fjerntliggende øer. Vi besøger Isla de Providencia, Las Islas del Maíz og Isla San Andrés, hvor man kan slappe af på stranden, snorkle mellem fantastiske tropefisk, opleve kreolske traditioner og nyde Caribiens levende og livlige livsstil.

Dyreliv og ro på havet

På rejsen er der god tid til at slappe af og nyde nyden til. Overvær foredrag eller andre aktiviteter eller slap bare af og nyd skibets faciliteter. På hele rejsen deler  Ekspeditionsteamet sin viden og inspirerer til nysgerrighed. Til tider bliver ekspeditionsskibet eskorteret af havfugle, andre gange af legesyge delfiner. Ekspeditionen slutter i farverige Puerto Limón i Costa Rica.

Dag 1: New York

The big Apple

Ekspeditionsrejsen begynder i den enestående storby New York City, der er klædt i smukke efterårsfarver. Nyd Manhattan, inden M/S Fram sejler. Stå på dækket,  når vi sejler forbi Frihedsgudinden.

Dag 2-3: Til søs

Oredrag og legender

Dage til søs skal nydes. Ekspeditionsteamet begynder sin foredragsrække om historie, biologi og livet i havet. Nyd skibets faciliteter og kom ud på dækket for at spejde efter marint dyreliv og havfugle, der ledsager vores skib.

Dag 4: Charleston

Historisk skat

Heldag

Charleston betragtes som en af Amerikas største historiske skatte. Med brostensgader, hestevogne og et elegant fransk kvarter er byen ideel at udforske til fods. Gå en tur ad den storslåede Battery-promenade og i Waterfront Park. Udforsk byen og dens historiske steder på egen hånd eller tag med på en af Hurtigrutens udflugter.

Dag 5: Til søs
Sea-Day©AndreaKlaussner_1200x600.jpg
Foto: Andrea Klaussner Foto

Lærdom og afslapning

Brug tid på dækket, når vi sejler sydpå. Mærk luften blive varmere og varmere. Nyd roen på havet. Lyt med, når det erfarne Ekspeditionsteam lærer fra sig og vær med på dækket for at spejde efter marint dyreliv og havfugle.

Dag 6: Key West

Hemingway og caribiske villaer

Halvdag

Key West er den sydligste ø i Florida Keys - kun 140 kilometer fra Cuba. Øen har en ideel størrelse til en dags besøg. Gå en tur og nyd 1800-tallets arkitektur i den gamle bydel og besøg Ernest Hemingway House Museum eller nyd livet med en drink på den berømte Sloppy Joe's Bar.

Dag 7: Til søs
20181118_Sea-Day_5795©AndreaKlaussner_1200x600.jpg
Foto: Andrea Klaussner Foto

Ro på havet

Ekspeditionsteamet fortsætter foredragsprogrammet, deler omfattende viden og erfaring, og orienterer om planerne for de kommende, spændende dage.

Dag 8: Cozumel

Ruiner, strande og turkisfarvet vand

Heldag

Oplev den livlige øby San Miguel de Cozumel med restauranter, cafeer og strande tæt ved. Udnyt tiden på egen hånd eller tag med på en af Hurtigrutens udflugter.

Dag 9: Isla de Útila

Rev, videnskab og krybdyr

Halvdag

Útila er den mindste af øerne i Honduras Islas de la Bahia-øgruppe. Øen er kendt for sine koralrev og dykkersteder. I øens eneste by kan eftermiddagen nydes med et besøg på en smuk strand eller på Iguana Research & Breeding Station, der beskytter en leguanart, kaldet Swampy, der kun lever på Ùtila.

Dag 10: Til søs

Lærdom og afslapning

Nyd en dejlig dag til søs, mens vi sejler længere sydpå. Ekspeditionsteamet genopfrisker rejsens hidtidige oplevelser og fortæller om de kommende tre dages program på tropiske øer. Udnyt tiden på dækket til at spejde efter fugle eller andet dyreliv, der følger skibet.

Dag 11: Isla de Providencia

Fjerntliggende tropisk paradis

Heldag

Providencia er en uspoleret tropisk ø med ældgamle traditioner. Blandt andet tales engelsk-kreolsk her. Nyd den betagende natur, de dejlige sandstrande, den venlige befolkning - og en dejlig solnedgang, når vi sejler videre om aftenen.

Dag 12: Isla Andrés Island

Eventyrlig dag

Heldag

Endnu en dag i paradis. Udforsk nogle af øens naturattraktioner på egen hånd eller tag med på en af Hurtigrutens udflugter.

Dag 13: Las Islas del Maíz

Hummer og jungle

Heldag

De kreolske indbyggere på den største af de to Majs-øer, Isla Grande del Maíz, lever i farverige træhuse og har størstedelen af deres indkomst fra hummerfiskeri. Her er hvide sandstrande og krystalklart vand, der er ideelt til snorkling. Tag eventuelt en tur op på Pleasant Hill (113 meter over havoverfladen) med udsigt over hele øen.

Dag 14: Bocas del Toro

Øgruppe i Panama

Heldag

Den omfattende ekspeditionsrejse fuldendes af et besøg i Bocas del Toro, en gruppe øer, skær og tusindis af holme. Bocas har mange sandstrande og kaldes "Caribiens Galápagos" på grund aff sin mangfoldige fauna og flora.

Dag 15: Puerto Limón

Arkitektur og markeder

Puerto Limón har masser af fascinerende arkitektur og levende udendørs markeder. På det centrale marked kan man købe alt fra udskårne trævarer til traditionelle souvenirs. Der er bustransport til San José. Undervejs er der en fascinerende udflugt til Tortuguero-kanalen. Overnatning i San José.

Dag 16: San José

Ekspeditionsrejsen slutter

Ekspeditionsrejsen slutter i Costa Ricas hovedstad. Forlæng eventuelt opholdet her med Hurtigrutens udflugt til Parque Nacional Manuel Antonio.

Ankomst 10. oktober 2020

Lokalitet San José, Costa Rica
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Transport fra skibet i Puerto Limón til hotel i San José inklusive udflugt og frokost
 • Hotelovernatning og morgenmad i San José efter sejladsen

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort aktivitetsprogram til fordybelse i de destinationer, vi besøger - herunder udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - internationalt håndplukkede, højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder med dybtgående kendskab til regionen, vi sejler i
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Undervisningsprogram, hvor man både lærer noget om det, der opleves undervejs, og selv kan bidrage med sin viden.
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Afslutningsarrangement

KOMFORT OMBORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture, camping, gletsjerture, lange vandreture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed
 • Rejseforsikring 

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Der kræves visum til USA (ESTA). Se under “Praktiske informationer”
 • På denne tur kræves gul feber-vaccine. Vaccinationen skal ske mindst 10 dage før afrejse og vaccinationscertifikat skal medbringes på turen.
Praktiske oplysninger