Caribiens rev, skær, holme og bugter med klart vand - Nordgående

Puerto Limon, Costa Rica - Miami, USA

Oplev Caribien på "Hurtigrutens måde". Oplev de mystiske mayaers historie ved at udforske fascinerende ruiner. Nyd at snorkle i krystalklart vand ved små øer, atoller og rev. Ro i kajak langs uberørte kyster. Tag på vandreture ind i junglen og sejl op ad floderne for at spotte fantastisk dyreliv.

 • Besøg syv lande og to UNESCO-steder på én ekspeditionsrejse
 • Se Maya-ruiner og lær noget om mayaernes historie
 • Oplev tropiske paradisøer og atoller og dyk på uberørte koralrev
 • Oplev spændende byer som Puerto Limon, Belize, Key West og Miami

Oversigt

Hvis du synes, et almindeligt krydstogt i Caribien er kedeligt og ikke aktivt nok, så er Hurtigrutens caribiske ekspeditionsrejse sikkert noget for dig!

Besøg syv lande, to steder på UNESCOs verdensarvliste, besøg mystiske maya-ruiner, søg ind i junglen og tag en snorkletur i krystalklart vand. Oplev paradisøer og byerne Limon, Belize, Key West og Miami - alt på én ekspeditionsrejse.

"Velkommen til Caribien, elskede"

Inden vi sejler fra Limon i Costa Rica, kan du udforske denne dragende destination for eventyrrejsende, før du går om bord på M/S Fram.
Efter en dag på havet kommer vi til Guna Yala.provinsen, hvor du kan møde Panamas og Columbias indfødte Kuna-befolkning.
Derefter ser vi UNESCO-stedet Fort San Lorenzo og udvidelsen af Panamakanalen.

I Bocas del Toro og Bastemintos National Park kan du dykke og ro i kajak ved mangrover og koralrev samt tage på vandretur gennem regnskoven på udkig efter vilde dyr.

På Isla de Provedencia og Majs-øerne kan du nyde at snorkle blandt tropiske fisk, spise grillet hummer på stranden og opleve kreolske traditioner og levevis.

Koralrev og maya-mysterier

Udforsk Cayos Cochinos, en del af verdens næststørste koralrev, enten på en snorkletur eller i kajak. Eller gå en tur i øernes fantastiske natur.
Derefter sejler vi til Belize, og du kan vove sig ind i junglen for at se Lamanais maya-ruiner, der er kendt både for deres imponerende arkitektur og fantastiske omgivelser - tæt regnskov.
Dykkere og snorklere kan få en eventyrlig oplevelse ved Lighthouse-revet, der har flere end 20 verdensberømte dykkesteder og snorklesteder.

Tæt på Playa del Carmen ligger den gamle maya-by Tulum spektakulært på en klippe med udsigt over Det Caribiske Hav.

Solnedgange og magi i USA

Længere mod nord lægger vi til i Key West for at nyde den tropiske by og for at se dens verdensberømte solnedgang, inden ekspeditionsrejsen slutter i magiske Miami.

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse og transport
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

Bemærk venligst:

På denne tur kræves gul feber-vaccine. Vaccinationen skal ske mindst 10 dage før afrejse og vaccinationscertifikat skal medbringes på turen.

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr- og vindforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

3. april 2019

Afrejsehavn Puerto Limon, Costa Rica
Dag 1
Costa-Rica_Manzanillo_shutterstock_294077225.jpg
Foto: Simon Dannhauer Foto

En destination for eventyrrejsendde


Lokalitet: Puerto Limon, Costa Rica

Puerto Limon blev etableret i 1502, da Christopher Columbus landede her under sin udforskning af den nye verden. Hvis du vil udforske byen inden ekspeditionsrejsen, er der mange ting at se og gøre. Et væsentligt sted i Limon er Parque Vargas, en havnefrontpark helt ud til havet. Parken er anlagt med palmer, tropiske løvtræer og blomstrende planter, og der er udsigt over smukke kystnære klippeformationer. På havnebyen Museo Etnohistoric de Limon kan du se kulturelle og historiske ting fra området. På byens centrale marked kan du købe souvenirs og håndværk, inden du går om bord på M/S Fram.

Dag 2
Costa-Rica_Coral-reef_shutterstock_88712773.jpg
Foto: Seaphotoart / shutterstock Foto

Afslappende tropiske temperature og ny indsigt


Lokalitet: Til søs

De behagelige tropiske temperaturer indbyder til at blive på dækket. Nyd solen og hold udkig efter dyreliv, især fugle. Ekspeditionsholdet starter sin foredragsrække om biologi, livet i havet og koralrevenes økosystemer - også kendt som havets regnskove.

Dag 3
Panama_Guna-Yala-shutterstock_502076056.jpg
Foto: Abner Veltier Foto

Hos Kuna-folket


Lokalitet: Guna Yala

Provinsen Guna Yala (tidligere San Blas Islands) er en øgruppe med 278 billedskønne øer, der strækker sig langs Panamas nordlige kyst hele vejen til Colombia. Her lever kuna-folket, der har øerne som en autonom provins med minimal indblanding fra den nationale regering. Kunaerne er en af Amerikas bedst bevarede indfødte kulturer. De er kendte for at skabe lyse, farverigt dekorerede tekstiler, kaldet molas, der traditionelt pryder kvindernes bluser. Mens vi er her, kan du ro i kajak på krystalklart vand eller se mangfoldigheden af koraller under vandoverfladen på en snorkle- eller dykketur.

Dag 4
Panama_Fort-San-Lorenzo_shutterstock_87328052.jpg
Foto: Paulo Afonso Foto

UNESCO-sted, fugletur, Panama-kanalen og dovendyr


Lokalitet: Fort San Lorenzo og Panamakanalens udvidelsescenter

Fort San Lorenzo er en af de ældste spanske fæstninger i Amerika, og den er på UNESCOs verdensarvliste. Fæstningen blev bygget i 1500-tallet, for at man kunne overvåge mundingen af Chagres, Panama største og mest værdifulde flod. Fra fortet var der fremragende udsigt til pirater og sørøvere, der nærmede sig. Få en fin udsigt over floden fra en lille båd eller kajak og kig efter de mange trækfugle, der holder til her i perioder, og andre vilde dyr. Senere kan du besøge det imponerende Observationscenter for Panamakanalens udvidelsesprojekt. Det nye observationscenter tilbyder en eksklusiv panoramaudsigt over Panamakanalens udvidelse. Fra taget kan du se Lago Gatún og sluserne. Der er også en biograf med videoer med engelsk tale, udstillinger, en café og en gavebutik. På en kort regnskovssti i nærheden kan du se dovendyr og aber.

Dag 5
Panama_Bocas-del-Toro_shutterstock_278017112.jpg
Foto: Seaphotoart / shutterstock Foto

UNESCO-fredet sted og biosfære-reservat


Lokalitet: Bocas del Toro

Bocas del Toro (tyrens mund), er et uberørt område. Parque Internacional La Amistad og Isla Bastimentos er Panama første havnationalpark og biosfære-reservat - og de er på UNESCOs verdensarvliste. Bocas del Toro består af ni øer og hundredvis af mindre holme. Besøg både byen Bocas med farverige caribisk stemning og atmosfære og Bastemintos-nationalparken. Du kan snorkle, dykke og ro kajak ved mangrover og koralrev eller vandre gennem regnskoven for at se vilde dyr.

Dag 6
Nicaragua_Corn_Island_shutterstock_108473033.jpg
Foto: Pete Niesen Foto

Hummere og jungle


Lokalitet: Corn Islands

De smukke Majs-øer (Las Islas del Maíz) 70 kilometer fra Nicaraguas kyst har mere til fælles med de fleste caribiske øer end med Nicaraguas fastland. Det kreolske folk på de to Majs-øer bor i farverige træhuse, og deres vigtigste indtægter kommer fra hummerfiskeri. Oplev Bounty på første hånd ved en strandgrill. Den mindste af de to Majs-øer har ingen biler, men en jungle, der kan opleves til fods. Søg ned under vandoverfladen og bliv belønnet med udsigten over noget af regionens flotteste undersøiske liv.

Dag 7
Colombia_Isla-Baru_shutterstock_337771316.jpg
Foto: Fotos593 / shutterstock Foto

En skive af et uberørt paradis


Lokalitet: Isla de Providencia

Providencia er en uspoleret og traditionel tropisk ø. Da det er næsten umuligt at komme dertil for de fleste turister, for der er ingen direkte forbindelse til det colombianske fastland, så er traditioner og skikke intakte, og man kan fortsat høre kreoler-engelsk blive talt. Nyd de betagende landskaber, dejlige sandstrande, den venlige befolkning og det utroligt klare vand, der er fantastisk til svømning, snorkling og dykning. Der er små hytter, hoteller og cabañas langs vejen - og en dejlig håndfuld restauranter. Besøg en skole og tag rundt på øen for at nyde udsigten over de mange bugter omkring øen. Fugleelskere kan kigge efter de flyvende dyr inde i landet, vandrere kan bestige det højeste punkt, kajakroere kan udforske kysten og dykkere og snorklere kan nyde det fantastiske undersøiske liv.

Dag 8
Reef_fish_shutterstock_191926190.jpg
Foto: Vlad61 / shutterstock Foto

Foredrag og afslapning


Lokalitet: Til søs

Koralrev er nogle af verdens mest forskelligartede økosystemer med titusindvis af marine plante- og dyrearter. Cirka en tredjedel af alle havfiskearter lever en del af deres liv på koralrev. Ud over deres utrolige værdi som dyrelivslevesteder beskytter koralrev kysterne mod storme og giver mad og arbejde for mange milliarder kroner til mennesker over hele verden. Hør mere om, hvad koralrev betyder for livet i havet og om andre fascinerende emner fra skibets ekspeditionshold, mens vi sejler længere mod nord.

Dag 9
Cayos-Cochinos_-Honduras_shutterstock_70700359.jpg
Foto: Amanda Nicholls Foto

En del af verdens næststørste koralrev


Lokalitet: Cayos Cochinos

En øgruppe i Islas de la Bahía, Cayos Cochinos, er et havbiologisk reservat ud for Honduras bjergrige nordkyst og et af de mindst forstyrrede rev i Honduras-golfen. National Geographic skriver: "Farvandene omkring denne samling koralrev er en havbiologs drøm. Beskyttet af regeringen og uden adgang for kommercielle dykkere og fiskere og fyldt med væsener, der måske endnu ikke har navne". Udforsk øerne med skibets gummibåde og komme i land for at tage på vandreture i naturen og besøge en lille landsby. Ro i kajak langs uberørte kyster eller tage en snorkle- eller og dykketur blandt de stenede rev.

Dag 10
Belize_Maya-ruins_shutterstock_321474068.jpg
Foto: Fotos593 / Shutterstock Foto

Afslapning på stranden og udforskning af junglen


Lokalitet: Belize City

I Belize City kan man tilbringe dagen på mange måder. I San Pedro er der oplevelser for alle. Det er den største ø i Belize - med smukke strande, azurblåt vand, Maya-bjergene og Pine Ridge. Nyd dagen og den afslappede atmosfære i det tropiske paradis, opdag spektakulære huler, brusende vandfald, jomfruelige tropiske regnskove og hundredvis af kalkstenshuler. Øen er perfekt til lange vandreture, cykelture og snorkling. Du kan også vælge at tage til Orange Walk og Lamanai på en flodbåd. Det er en fantastisk måde at se krokodiller, flyvende hunde, edderkopaber og hundredvis af fuglearter, herunder mange hejrearter. Orange Walk er kendt som gadekøkken-paradis. Orange Walk-distriktet ligger fint ved ??New River, der bugter sig dovent langs byens østlige side. Distriktet er let at udforske til fods. Områdets marked mellem Corozal-vejen og Main Street ser vi tidligt om morgenen, og der er mange små butikker og restauranter at opleve. Lamanai er et af ??de største og bedst udgravede maya-steder i det nordlige Belize. Ruinerne er kendt både for deres imponerende arkitektur og fantastiske omgivelser - tæt regnskov. Se Mask Temple, High Temple, Ball Court, boligområdet og Jaguar-templet. Kravl op på High Temple (33 meter) ad den oprindelige trappe, som mayaerne byggede, og få en spektakulær panoramaudsigt over New River Lagoon og den omkringliggende jungle.

Dag 11
Belize_Red-footed-booby_shutterstock_378379867.jpg
Foto: Ethan Daniels Foto

Et undervandsparadis


Lokalitet: Lighthouse reef, Belize

Vi sejler længere mod nord til Lighthouse Reef, en atol omkring 80 kilometer fra Belize City. Dette er den mest afsidesliggende atol i Belize, og den er fortsat øde og uspoleret. Her findes flere end 20 verdensberømte dykke- og snorkle-steder, herunder Blue Hole, Half Moon Wall og Aquarium. Koralrevene i atollens lagune huser hele 200 fiskearter på revtyper som lavvandede rev, afsatser, hylder og skråninger. Hurtigrutens ekspeditionshold tilbyder også landbaserede eventyrture til Half Moon Cave Natural Monument, et fuglereservat og regionens eneste yngleområde for røde-fodede suler. Du kan også ro i kajak, hvis du gerne vil se forbløffende både til lands og til vands.

Dag 12
day4_cozumel_adobestock.jpeg

Fascinerende natur, strande og turkis vand


Lokalitet: Cozumel

Besøg San Miguel de Cozumel og tilbring dagen eller aftenen i land i den livlige by. Nyd restauranter, caféer og nærliggende strande Dag Palancar eller ParadisDag stranden. Nyd øens naturlige skønhed med mangrovetræer og ferskvandshuller og svøm med pigrokker.

Dag 13
Panama_Canal_shutterstock_240320509.jpg
Foto: Sorin Colac Foto

I Det Caribiske Hav


Lokalitet: Til søs

Det Caribiske Hav er mere end paradisøer og koralrev. Det har også en spændende historie. Da Christopher Columbus havde opdaget Caribien i 1493, gjorde Spanien krav på området, og landets skibsbesætninger søgte efter skatte. Da spanierne opdagede Stillehavet i 1513, blev Caribien vigtigste ekspeditions- og konvojrute. Pirater og krigsskibe fra rivaliserende magter angreb spanske skibe i området. Selv om Spanien kontrollerede det meste Caribien, etablerede både Storbritannien, Frankrig, Holland og Danmark kolonier på øerne. I 1800-tallet kom mange amerikanske skibe til disse farvande, især efter 1848, da mange guld-søgere krydsede Atlanterhavet for at nå Californien via Panama. Panamakanalen, der var færdigbygget i 1914, er en historisk teknisk bedrift, der sparede tusinder af sømils rejse omkring Kap Horn for skibe, der forsøgte at nå om til Stillehavet - og retur.

Dag 14
Key-West_USA_-street_shutterstock_87971314.jpg
Foto: Deatonphotos / shutterstock Foto

The Keys


Lokalitet: Key West

Det er næsten ufatteligt, hvor mange oplevelser man kan få i løbet af en enkelt dag på den tropiske ø Key West. Besøg det sydligste punkt på det kontinentale USA, tag en dukkert i Atlanterhavet og Den Mexicanske Golf, tag en snorkletur over koralrev og skibsvrag, besøg Ernest Hemingways museum og spis frokost på Sloppy Joe Bar, hvor Hemingway tilbragte meget af 1930'erne og drak daiquiris. Spis frisk fisk og skaldyr direkte fra en båd, tag en afslappende tur ned ad Duval Street, lyt til et band, køb nogle souvenirs og oplev en verdensberømt solnedgang.

Dag 15
Miami_shutterstock_109905860.jpg
Foto: Richard Cavalleri Foto

Den magiske by


Lokalitet: Miami

Miami er kendt for sine legendariske strande, Little Havana, jugendstil-bygninger og glamour. Tag dig tid til at nyde Miami, efter at du er gået fra borde. Byens sagnomspundne natteliv har været en uafbrudt fest siden 1960'erne - og dermed en legeplads for stjernerne. Endnu mere spændende er den dynamiske atmosfære med indslag fra Latinamerika, Caribien, Asien og Europa, der påvirker kultur, mad og musik. Gå en tur ad Ocean Drive og se jugendstilhusene og se graffiti-malerierne i Wynwood - eller bare sæt dig og nyd en Key lime pie (marengskage fra Key West) og cubansk kaffe i Little Havana, inden hjemrejsen.

17. april 2019

Lokalitet Miami
Om bord Oplevelser Forlæng ferien

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205