Den sydlige halvkugle - Eventyrrejse til Antarktis (sydgående)

Oplev storslåede Patagonien, de magiske Falklandsøer og majestætiske Antarktis på en fantastisk ekspeditionsrejse. Der er gode muligheder for at se pingviner, sæler, hvaler og andre dyrearter, når skibets Ekspeditionsteam arrangerer sejlture i RIB-både og aktiviteter på land for at udforske de spektakulære områder på en uforglemmelig rejse.

 • Oplev Antarktis, Patagonien, Falklandsøerne og Sydamerika på samme rejse
 • Se fantastisk dyreliv - pingviner, sæler, hvaler og albatrosser
 • Kom med i land og nyd at sejle mellem isbjergene på det fjerneste sted på Jorden
 • Deltag i Ekspeditionsteamets omfattende videnskabs- og aktivitetsprogram
Oversigt

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold afgør tidsplanen. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige rute undervejs. Derfor er rejseplanen blot en indikation af, hvad man kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse 21. oktober 2020

Afrejsehavn Montevideo, Uruguay
Oversigt

Fra byeventyr til polar-seværdigheder

Den omfattende og fantastiske ekspeditionsrejse til Antarktis går fra kosmopolitiske Montevideo via Patagonien og Valdez-halvøen til de magiske Falklandsøer og længere sydpå til det spektakulære dyreliv i Antarktis for at slutte i Ushuaia.

Patagonien og de fantastiske Falklandsøer

Vi sejler sydpå langs Patagoniens smukke kyst, inden vi sætter kurs mod de farverige Falklandsøer. En stærkt kontrastfuld vildmark og en kulturel oplevelse venter på disse øer: får græsser ved siden af pingvinkolonier på landet, mens røde engelske busser ruller mellem Stanleys hyggelige pubber.

Uovertrufne Antarktis

Vi krydser Drake-passagen for at udforske det fjerneste sted på planeten Jorden. Det er en vildmark, der myldrer af liv, og skibets Ekspeditionsteam benytter enhver mulighed for at arrangere sejlture i RIB-både mellem isbjergene og til ture på land for at komme tæt på pingviner, sæler, hvaler og meget mere. Der kan også være chancer for at ro i kajak, vandre i spektakulære landskaber og måske endda campere på Jordens fjerneste kontinent. På hele ekspeditiosnrejsen er der fascinerende foredrag og aktiviteter i Videnskabscentret, der gør rejsen endnu bedre.

Dag 1: Montevideo
Montevideo_©shutterstock_522089920_1200x600.jpg

Velkommen til Sydamerika!

Hotel

Nyd et ophold med overnatning i Montevideo, Uruguays smukke hovedstad.

Dag 2: Montevideo
IndependenceSquare_Montevideo©shutterstock_378231007_1200x600.jpg

En levende hovedstad i foråret

Montevideo har en farverig kulturel mangfoldighed, med en malerisk blanding af spanske, italienske og art deco-arkitektoniske stilarter fra kolonitiden. Nyd en tur gennem den historiske by, inden polar-eventyrrejsen med M/S Fridtjof Nansen begynder.

Dag 3-4: Til søs
Passenger on deck_Falklands_-Marsel Van Oosten_1200x600.jpg
Foto: Marsel Van Oosten Foto

Dyreliv og foredrag

Nyd de første dage ombord! Ekspeditionsteamet begynder sin foredragsrække om historie, de store opdagelsesrejsende, marine biologi, dyreliv og oceanografi. Brug tid på dækket, nyd solen og varmen og hold udkig efter dyreliv, mens vi sejler sydpå.

Dag 5: Puerto Madryn

Seværdigheder på verdensarvlisten

Halvdag

Besøg Valdez-halvøen, der er på UNESCOs verdensarvliste. Halvøen på Patagoniens kyst i Argentina har nogle af landets mest dramatiske naturområder. Tag med på en udflugt fra Puerto Madryn og kom tættere på dyrelivet og oplev gaucho-livsstilen i Patagonia.

Dag 6: Til søs
New-Island-Falklandsoyene_©Andrea Klaussner_1200x600.jpg
Foto: Andrea Klaussner Foto

Afslapning på M/S Fridtjof Nansen

Slap af i stilheden til søs, del oplevelser og historier med de medrejsende. Nyd det innovative ekspeditionsskibs bekvemmeligheder og hold udkig efter dyrelivet fra dækket.

Dag 7-9: Falklandsøerne
Højdepunkt

Pubber, pingviner og perfekt vildmark

På Falklandsøernes vestligste forposter findes afsidesliggende gårde, der har været familieejet i adskillige generationer. Måske kan vi komme i land på New Island med hvide sandstrande og turkis vand og måske også på Carcass Island, der er et fugleparadis med ænder, gæs, pingviner, albatrosser, caracaraer og gærdesmutter. Vi forsøger at komme i land for at udforske, vandre eller at tage et nærmere kig på alle fuglene.

Stanley, alklandsøernes indbydende hovedstad, har en perfekt størrelse til, at man kan opleve gaderne til fods. Man kan også tage med på en udflugt for at udforske vildmarken og dyrelivet. Skibet ligger hele dagen i Stanley.

Dag 10-11: Drake-passagen

Aktiviteter om bord

Til søs

Dage til søs er fulde af aktivitet. Skibets Ekspeditionsteam holder foredrag om fascinerende emner i Videnskabscentret, og der er god tid at nyde wellnessområdet eller poolerne.

Når vi har krydset den antarktiske konvergens (et 40 kilometer bredt bælte, hvor de kolde og tungere antarktiske vandmasser presses ned af de varmere og mere saltholdige (lettere) vandmasser fra de subarktiske have), og er kommet tæt på Antarktis, er luften skarpere og koldere. Fra dækket kan man begynde at se isbjerge - og måske hvaler.

Dag 12-16: Antarktis
Højdepunkt

Pingviner, isbjerge, sæler og hvaler

Antarktis er altid overvældende med endeløse, hvide horisonter over havet, der er fuld af isbjerge og hvaler. Måske endnu mere ærefrygtindgydende er mødet med de enorme kolonier af frygtløse pingviner på den uberørte is. Elementerne hersker i Antarktis, og skibets erfarne navigatører sammensætter den bedst mulige rejseplan for eventyrrejsen. Ekspeditionsteamet benytter enhver mulighed for at arrangere sejlture i RIB-både mellem isbjergene og aktiviteter på land, for at vi kan opleve den smukkeste og fjerneste sted på Jorden. Vi forsøger at komme i land mange steder på De sydlige Shetlandsøer og på Den antarktiske Halvø for at opleve regionens mangfoldige dyreliv og landskaber. Alle steder, vi udforsker i Antarktis, er virkelig uberørte, og der er gode muligheder for at observere pingvinkolonier, sæler, hvaler, gletsjere eller isbjerge i enhver form og farve.

Intet andet sted på Jorden tilbyder en sådan uberørt og vild skønhed, udforsker-historie og mangfoldigt dyreliv. Antarktis er anlederledes end alle andre steder på kloden!

Dag 17-18: Drake-passagen
Birds-Drake passage-Karsten Bidstrup_1200x600.jpg
Foto: Hilde Foss Foto

Den legendariske Drake-passage

Til søs

Efter spændende dage på Falklandsøerne og i Antarktis går rejsens sidste dage med at krydse Drake-passagen. Brug tiden i Videnskabscentret til at reflektere over oplevelserne sammen med Ekspeditionsteamet og nyd afslutningsmiddagen den sidste aften.

Dag 19: Ushuaia

Verdens sydligste by

I Ushuaia slutter ekspeditionsrejsen. Der er transport fra skibet til lufthavnen og flyrejsen til Buenos Aires. Ferien kan forlænges med nogle af Hurtigrutens udflugter i Argentina.

Ankomst 8. november 2020

Lokalitet Ushuaia
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Hotelovernatning og morgenmad i Montevideo inden sejladsen
 • Transport fra hotellet til skibet i Montevideo inklusive byrundtur
 • Transport fra skibet til lufthavnen i Ushuaia
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort program med aktiviteter til fordybelse på de destinationer, vi besøger, herunder sejlture i RIB-både og udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - et internationalt, håndplukket hold af højtuddannede eksperter på forskellige akademiske områder med indgående viden om områderne, vi sejler i
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi og geologi samt kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Afslutningsarrangement
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og nødvendigt udstyr til aktiviteter

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture, camping, gletsjerture, lange vandreture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Tilbudte foto-kurser for små grupper med skibets ekspeditionsfotograf
 • Rejseforsikring 
 • Hjælp med bagage

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Helbredsattest er obligatorisk. Læs indrejsekrav.
Praktiske oplydninger