Ekspedition til den antarktiske cirkel

Ekspedition til den antarktiske cirkel

Ekspedition til den antarktiske cirkel

Ekspedition til den antarktiske cirkel

Rejseinformation 18 dage MS Roald Amundsen
Afrejser
6 afgange mellem jan 2023 og feb 2024
Pris fra
kr 82.241
Helpension inkluderet

Det er en af de længste ekspeditioner i Antarktis med afrejse om sommeren og med et forsøg på at sejle syd for den antarktiske cirkel for at prøve at nå den normalt isolerede, men også fantastiske Marguerite Bay.  

Vi starter og slutter i Buenos Aires

Den argentinske hovedstad er fødestedet for tango, hjem for passionerede fodboldfans og et verdenscentrum for alle mulige kulturelle og kulinariske ting. Efter en spændende overnatning her i starten tager vi til Ushuaia for at gå ombord på ekspeditionsskibet og fortsætter vores rejse sydpå. Når vi krydser Drake-passagen, kan vejret og havisen her på verdens kant være uforudsigeligt. Derfor har vi heller ikke nogen fast rejseplan, når vi rejser til Antarktis. Derimod overvåger vi nøje de aktuelle forhold og vælger de bedste steder for hver dag. Det er, hvad vi ynder at kalde ekspeditionsfaktor.

Antarktis: et sted af ren og skær forbløffelse

Gør dig klar til 10 hele dage i Antarktis, hvor du kan lade dig fortrylle af enorme isbjerge og hvaler, se mange arter af havfugle og kolonier af pingviner med deres unger. Sæsonens mildere vejr kan have skabt en vej gennem havisen syd for den antarktiske cirkel, hele vejen til Marguerite Bay, så vi muligvis kan besøge de fjerntliggende forskningsstationer her. Tag med Ekspeditionsteamet til foredrag, iskrydstogter og landgange på vejen.

Ekspedition til den antarktiske cirkel Ekspedition til den antarktiske cirkel
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Tango, smagsprøver og teater

  Du får en sommernat, som du kan bruge i Argentinas travle hovedstad. Det er her, den lidenskabelige tango blev født, og du kan se, eller endnu bedre deltage i, forestillingerne mange steder rundt omkring i byen. For at få brændstof til dansebevægelserne er der masser af lækker lokal mad, som du kan prøve, som f.eks. kødfulde empanadas, choripán, førsteklasses argentinsk bøf, Malbec-rødvin og selvfølgelig cremet dulce de leche til dessert.

  Hvis du ankommer tidligt nok på dagen, kan du opleve historien og arkitekturen på den pragtfulde Plaza de Mayo, eller tage nordpå til havekvarteret, hvor du finder de største japanske haver i verden uden for selve Japan. Vi anbefaler også, at du kigger indenfor i den imponerende El Ateneo Grand Splendid, der bliver kaldt for verdens smukkeste boghandel. Buenos Aires er også verdens hovedstad for teater og har flere teatre end nogen anden by i verden. Næsten alle genrer er præsenteret; cirkus, musicals, drama, ballet, komedie. I Buenos Aires kan du finde det hele.

  Hvorfor ikke forlænge dit ophold med et valgfrit program før sejladsen til at udforske det vilde Patagonien, hvis du skulle have masser af tid til overs?

  Dag 1
  Buenos Aires

  Tango, smagsprøver og teater

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Mød dit skib ved “verdens ende”

  Forventet afgangstid er 19:00

  Et fly tager dig til Ushuaia tidligt om morgenen. Eftersom denne havneby ligger på det sydamerikanske fastlands sydligste spids kan den stolt kalde sig for “Verdens ende”. Her ligger MS Roald Amundsen, klar og venter på at påbegynde din rejse sydpå. I løbet af de næste to uger vil du værdsætte, at vinderen af titlen som “Verdens ende” af alle steder i verden uden tvivl faktisk er Antarktis.

  Når du er gået ombord på skibet, vil der være en obligatorisk sikkerhedsorientering efterfulgt af en velkomstceremoni forestået af dit Ekspeditionsteam. Skibet vil lægge fra kaj og sætte sejl ind mod Beagle-kanalen. Efter du har haft lidt tid til at slappe af og pakke ud i din kahyt, vil der blive afholdt en velkomstmiddag for alle, og der vil blive skålet for, at vi sammen får en fantastisk ekspedition.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Mød dit skib ved “verdens ende”

 • Dag 3-4
  Drake-passagen

  Vi nærmer os Antarktis

  Nu er der ikke længe til, at vi kommer til Antarktis, men først skal du optjene retten at blive kaldt søulk, når vi krydser Drake-passagen, der er opkaldt efter den berømte engelske sømand, Sir Francis Drake. Drake opdagede dog kun disse farvande ved et uheld, da en kraftig vind blæste et af hans skibe ud af kurs. Den første faktisk registrerede rejse foregik 40 år senere, da det lykkedes for den hollandske søfarer William Schouten at sejle ruten i 1616.

  I løbet af de to dage til søs vil Ekspeditionsteamet gøre dig klar til dit ophold i den uberørte ødemark. Vil du gerne vide, hvordan du gør dit besøg sikkert for miljøet? Ekspeditionsteamet vil lære dig alt, hvad der er værd at vide. Du vil blive introduceret til vigtige IAATO-retningslinjer, som har til formål at beskytte dig og disse skrøbelige habitater. Herefter vil de starte deres inspirerende foredragsprogram i Videnskabscentret. Emnerne leveres af en række eksperter, så du bliver udstyret med den vigtigste viden om Antarktis’ historie med opdagelsesrejsende, lige fra Shackleton og Scott til Amundsen, kontinentets forskelligartede dyreliv og dets hurtigt ændrende landskaber. De vil også vise dig, hvordan du kan blive involveret i videnskabsprojekter for civile for nøje at observere dyrelivet i Antarktis og hjælpe med at indsamle data til egentlig videnskabelig forskning.

  Der vil være tid til at nyde en række måltider, der vil henrykke dine smagsløg i skibets tre restauranter ombord. Vores gæster, tidligere og nuværende, har ofte givet fantastiske anmeldelser om den mad, vi serverer ombord. Og vær ikke bekymret, du kan altid forbrænde de ekstra kalorier i det indendørs eller udendørs motionscenter, infinity-poolen eller saunaen. I mellemtiden kan løbere opretholde deres kilometerform på den udendørs løbebane, mens de konkurrerer med havfuglene, som sommetider følger skibet.

  Dag 3-4
  Drake-passagen

  Vi nærmer os Antarktis

 • Dag 5-15
  Antarktis

  Udforskning syd for den antarktiske cirkel

  Antarktis skuffer uden tvivl ikke. Det er et sted af ren og skær vidunder og glæde. Du vil se farvandene, der er fyldt med kunstfærdige isbjerge som en uendelig horisont af strålende hvide isflager og snedækkede bjerge, som strækker sig ud foran dig. På himlen ovenover og bredderne nedenunder kan man se skråper, snepper, mallemukker, forskellige petreller og mange andre havfugle. Med alt dette at nyde synes det ikke engang nok med de ti dage, vi skal tilbringe her.

  Det bliver måske endda endnu mere spændende med dit første møde med de enorme kolonier af pingviner på en af vores mange landgange. Eller hvad med at se hvaler fra skibet, når de svømmer frit rundt i deres naturlige habitat, eller hvis du er virkelig heldig, måske endda mens du er ude med en af de små explorer-både eller i en kajak som en del af en valgfri aktivitet?
  Uanset hvilken form for dyreliv vi er heldige nok at opleve, er vi til enhver tid altid omhyggelige med at følge de klare IAATO-retningslinjer. Du vil se, at vi lever og ånder bæredygtighed, og vi er stolte af at have det lavest mulige CO2-fodaftryk af alle de ekspeditionskrydstogter, der går til Antarktis.


  I løbet af den antarktiske sommer bliver det ofte muligt med nye ruter gennem havisen længere sydpå og neden for den antarktiske cirkel. Det håber vi på. MS Roald Amundsen vil med dets forstærkede PC6-isskrog forsøge at sætte kursen mod Marguerite Bay og udforske øerne undervejs. Stedet blev først opdaget af den franske opdagelsesrejsende Jean-Baptiste Charcot i det tidlige 20. århundrede, og den gamle romantiker opkaldte bugten efter sin kone. Så længe vejret og havisen er gunstig, kan der være mulighed for at besøge en af de få forskningsstationer såvel som kolonier af adeliepingviner, der normalt ikke ses på de nordlige dele af halvøen. Uanset hvor vi end er og når det end er muligt, vil Ekspeditionsteamet give dig vigtige oplysninger om dyrelivet og landskabet, så din oplevelse bliver gjort endnu mere levende. Og selvfølgelig vil der være både inkluderede landgange og iskrydstogter såvel som andre valgfrie aktiviteter.

  Dag 5-15
  Antarktis

  Udforskning syd for den antarktiske cirkel

 • Dag 16-17
  Drake-passagen

  Vi vender tilbage til varmere have

  Din opløftende udforskning af Antarktis skulle ende på et tidspunkt. Selv efter 10 dage har du kun skrabet lidt i overfladen af alt det, der er at opdage. Og ja, lad os sige det, det er virkelig kun toppen af isbjerget!

  Dit hoved vil sandsynligvis stadig være et svirrende kalejdoskop af helt specielle minder og ny viden. Du vil måske endda længes efter Antarktis’ naturscener igen og begynde minutiøst at gennemgå dine utallige fotoer og videoer for bare at genskabe en følelse af dets størrelse. Uden de landgange, som du har vænnet dig til, har du måske brug for at komme af med noget af dit ekstra adrenalin i vores træningscenter eller i saunaen. Hvis det stadig er svært at geare ned vil et par afslappende behandlinger i wellness-spaen helt sikkert kurere dig.

  Dag 16-17
  Drake-passagen

  Vi vender tilbage til varmere have

 • Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  Ambassadører for Antarktis

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Det kan være et bittersødt øjeblik, når vi kommer tilbage til Ushuaia. Du vil have oplevet en rejse, som de fleste kun drømmer om. Men tiden er kommet til at sige farvel til Antarktis, skibet, besætningen og Ekspeditionsteamet og skilles fra dine medudforskere, som du sikkert har følt som familie under dette eventyr sammen.

  Efter du er gået fra borde vil en transport bringe dig til lufthavnen, så du kan flyve tilbage til Buenos Aires. Herfra tager du enten hjem, tager et andet sted hen eller forlænger dit ophold i tangoens by for at se mere af den smukke kultur og de steder, du ikke fik chancen for at se i starten af ekspeditionen. Vi tilbyder også et ekstra program efter sejladsen til det fantastiske Iguazu-vandfald herfra, hvis du ikke har travlt med at komme hjem.

  Uanset hvad du beslutter dig for at gøre nu, håber vi, at din ekspedition sammen med os for evigt har ændret den måde, du ser bæredygtig udforskning på. Dine personlige oplevelser af Antarktis og den videnskabelige indsigt, du opnåede, er uvurderlige værktøjer til at hjælpe os alle med at gøre, hvad vi kan, for at beskytte stedet. Antarktis har brug for ambassadører. Antarktis har brug for dig!

  Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  Ambassadører for Antarktis

Afrejser

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januar:
12.
28.
Februar:
13.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januar:
7.
23.
Februar:
8.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Hotel

 • Overnatning i Buenos Aires før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad

Flyafgange

 • Returflyrejse på økonomiklasse mellem Buenos Aires og Ushuaia

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires lufthavn før ekspeditionskrydstogtet
 • Transport mellem Ushuaia lufthavn og skibet, inklusive en kort tur rundt i byen

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramisk sauna, udendørs og indendørs motionscenter samt udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om