Antarktis-rejse til den sene sommersol

Antarktis-rejse til den sene sommersol

Antarktis-rejse til den sene sommersol

Antarktis-rejse til den sene sommersol

Rejseinformation 24 dage MS Maud
Afrejse
7. marts 2025
Pris fra kr 83.925
kr 61.200
Helpension inkluderet

Antarktis’ imponerende dyr

Udforsk det imponerende frosne kontinent i højsæsonen for hvalsafari, når adskillige arter kommer for at æde krill. Det er også på dette tidspunkt, at pingvinungerne lærer at svømme og finde føde, og tidspunktet, hvor de sene sommersolnedgange maler islandskaberne i en palet af lyserød og orange.

Det Sydlige Ishavs vidunderlige øer

Der er meget skønhed og charme på Falklandsøerne – lige fra deres forblæste grønne bakker til de hvide sandstrande. Men selv om Antarktis har masser af dyreliv, er South Georgia i en klasse for sig, og strandene er proppet med sæler, pingviner og andre havfugle. Herfra sejler vi til smukke Buenos Aires og en sidste tango.

Antarktis-rejse til den sene sommersol Antarktis-rejse til den sene sommersol
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Smukke Santiago

  Begynd den eventyrlige rejse med stil

  Ekspeditionen begynder med en overnatning i Santiago, der er Chiles energiske og kulturelle centrum. Byen, der er pakket med museer, smuk arkitektur og restauranter, passer perfekt med det, man forventer af en sydamerikansk hovedstad. Santiago de Chile har et væld af steder og seværdigheder, og det eneste, der begrænser os, er tiden. Hvis der er tid, kan man tage en tur på fiskemarkedet Mercado Central for at prøve Chiles klassiske skaldyrsgryderet caldillo de congrio.

  Hvis man føler behov for mere tid til at udforske hovedstaden, anbefaler vi at ankomme et par dage i forvejen. Vi tilbyder også en tilkøbstur til Sydamerikas vinland eller en tilkøbstur til den chilenske del af Patagonien – begge programmer foregår inden sejladsen.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Smukke Santiago

 • Dag 2
  Santiago de Chile/Punta Arenas

  Punta Arenas, Chiles sydlige havneby

  Gør klar til eventyrlige oplevelser

  Vi lægger Santiago bag os tidligt om morgenen og flyver til Punta Arenas, der er den største by i den chilenske del af Patagonien. Dette er et gammelt sted med romantisk charme, hvor opdagelserne ligger rundt om hvert hjørne, og det er også en af verdens sydligste byer.

  Ekspeditionsskibet M/S Maud venter på os. Efter ombordstigning er der obligatorisk sundheds- og sikkerhedsmøde for alle. Senere møder man noget af besætningen og naturligvis ekspeditionsteamet, der er vores guider, værter og rejsekammerater.

  Dag 2
  Santiago de Chile/Punta Arenas

  Punta Arenas, Chiles sydlige havneby

 • Dag 3-5
  Til søs

  Sejlads gennem Drakestrædet

  Gør klar til en eventyrlig oplevelse i Antarktis

  På sejladsen sydpå, inden vi når Antarktis, oplever vi først det legendariske Drakestræde, der er lidt af et overgangsritual. Det er en to-dages krydsning, hvor havforholdene kan variere dramatisk. Den er opkaldt efter Sir Francis Drake, der ved en tilfældighed opdagede strædet, da hans skib blev ført sydpå af kraftige vinde.

  Besøg videnskabscentret og find ud af, hvad der venter forude. Ekspeditionsteamet holder foredrag om Antarktis – dets historie, dyreliv og økosystemer. Man lærer, hvordan man så sikkert som muligt og bæredygtigt besøger Antarktis, og om de borgervidenskabsprogrammer, man kan deltage i.

  Nyd alle skibets faciliteter undervejs. Slap af i boblebadene eller i den panoramiske sauna, spejd efter isbjerge, hvaler og albatrosser fra dækket, eller slap af i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 3-5
  Til søs

  Sejlads gennem Drakestrædet

 • Dag 6-10
  Antarktis

  Antarktis – en anden verden

  Det mest isolerede og tydeligvis smukkeste sted på jorden

  Man kan ikke forberede sig nok på det første indtryk af Antarktis’ overvældende, frosne skønhed. Isbjerge skulptureret af naturen flyder rundt i sundene. Æselpingviner, rempingviner og adeliepingviner vogter kysterne, mens flyvende havfugle ses under himlen. Naturen er i forandring.

  Vi tilbringer fem spændende dage med at udforske nogle af de flere end 20 mulige landgangssteder på og omkring den antarktiske halvø og Sydshetlandsøerne. Uanset, hvor vi tager hen og uanset, hvad vi end gør, oplever vi hver eneste dag noget nyt og spændende.

  Vi sejler måske ind i en vandfyldt vulkansk caldera eller går i land i isede bugter, hvor der stadig ligger rester af hvalfangstremedier. Man kan også ro kajak blandt isbjerge og sæler eller tage på sneskovandring til et imponerende udsigtssted.

  Fugleentusiaster bør kigge op mod himlen efter antarktiske havfugle som kjover, petreller og terner. Ved at deltage i foredrag ombord og på land lærer vi mere om det dyrebare økosystem og om, hvordan vi alle kan beskytte det i fremtiden.

  Dag 6-10
  Antarktis

  Antarktis – en anden verden

 • Dag 11-12
  Til søs

  Sejlads i Det Sydlige Ishav

  Slap af til søs på vej til Det Sydlige Ishav

  Efter fem uforglemmelige dage i Antarktis vender vi rundt og sejler tilbage nordpå gennem Drakestrædet. Der er masser af tid til afslapning på skibet, mens vi sejler til South Georgia.

  I South Georgia kan man glæde sig til at udforske en øgruppe med et imponerende og alsidigt dyreliv. I løbet af sejladsen informerer ekspeditionsteamet om, hvad man kan forvente. De informerer også om South Georgias fauna, historie og geologi samt legender om Norges frygtløse hvalfangere fra fortiden.

  Dag 11-12
  Til søs

  Sejlads i Det Sydlige Ishav

 • Dag 13-15
  South Georgia

  Det Sydlige Ishavs Serengeti

  Udforsk dyrerige South Georgia

  South Georgias rige fauna har fortjent sit kaldenavn “Det Sydlige Ishavs Serengeti.” Den unikke beliggenhed uden havis gør øen til ynglested for store pingvinkolonier samt andre havfugle og sæler. Det vigtige fugleområde er hjemsted for albatrosser, petreller, topskarver, kjover og terner.

  I løbet af vores tre dage i området går vi i land så ofte som muligt for at udforske vildmarken og dyrelivet. Vi forsøger også at nå Grytviken, der blev sidste hvilested for den legendariske opdagelsesrejsende Sir Ernest Shackleton. Ekspeditionsruten styres som altid af naturen og tilpasses de daglige forhold for at skabe den bedst mulige oplevelse.

  Dag 13-15
  South Georgia

  Det Sydlige Ishavs Serengeti

 • Dag 16-17
  Til søs

  Sejlads til Falklandsøerne

  Slap af og reflekter til søs

  Mens vi fortsætter opdagelsesrejsen, er der tid til at slappe af og reflektere over turen. Man kan fordybe sig i ekspeditionsteamets informative foredrag og lære noget om Hurtigrutens destinationer. Vi lærer måske noget om, hvordan den tektoniske aktivitet dannede de omkringliggende bjergkæder, hvorefter vi undersøger stenprøver, iskerner eller rekonstruktioner af skeletter i skibets videnskabscenter.

  Hvis man har lyst til at træne både krop og sind, kan man besøge motionsområdet og få gang i blodomløbet. M/S Maud har mange faciliteter, man kan benytte. Man kan nyde den panoramiske sauna eller sætte sig på dækket i et boblebad og se havet rulle forbi. Man vælger selv.

  Dag 16-17
  Til søs

  Sejlads til Falklandsøerne

 • Dag 18-20
  Falklandsøerne

  Falklandsøernes dyreliv

  Tag på fugle- og vandreture på de grønne øer

  Falklandsøerne er fyldt med uendelige horisonter og hvidt sand, der vrimler med fugle. Kun lejlighedsvist ses en gård i landskabet. Øernes græsklædte bjerge og vilde blomster står i kontrast til det enormt hvide Antarktis. Vi nyder også en spadseretur i Stanley, hvor man kan opleve Jubilee Villas-haverne, Christ Church Cathedral og Historic Dockyard Museum.

  Vores landgange, vandreture og udflugter bestemmes som altid af vejrforholdene. Vi håber, at vi kan besøge albatros- og pingvinkolonier, der ofte findes blandt sæler, og at vi kan komme så tæt på som muligt uden at forstyrre dem.

  Dag 18-20
  Falklandsøerne

  Falklandsøernes dyreliv

 • Dag 21-23
  Til søs

  Den sidste strækning

  Nyd de sidste par dage til søs

  Med Antarktis, South Georgia og Falklandsøerne bag os, er det tid til at slappe af og lade op, mens vi sejler til vores sidste anløbshavn. Tilbring tid sammen med de medrejsende og drag fordel af ekspeditionsteamets ekspertise de sidste tre dage, når vi sejler nordpå til Buenos Aires.

  Hvordan afslutter man en 23 dage lang oplevelse til søs omgivet af nogle af de mest fjerntliggende, imponerende landskaber, som menneskeheden har kendskab til? Svaret er: Det gør man ikke. Oplevelsen lever videre i de minder og den viden, man nu bærer med sig. Den lever i de billeder og historier, man bringer med tilbage til venner og familie. Vi håber, at oplevelsen har været inspirerende, har fornyet ærefrygten for naturen og antændt en passion for at beskytte den.

  Dag 21-23
  Til søs

  Den sidste strækning

 • Dag 24
  Buenos Aires

  En sidste tango

  Vi går i land og nyder den skønne by

  Buenos Aires, der er hjemsted for et stolt og mangfoldigt samfund af porteños eller “havnens folk”, er en sanselig fusion af falmet europæisk storhed og latinamerikansk pragt.

  Der er utallige steder at udforske, herunder mange parrillas, der serverer autentiske argentinske bøffer. Eller man kan øve sine dansetrin i tangoens berømte fødeby.

  Efter sådan en ekstraordinær og eventyrlig rejse, og hvis man endnu ikke er klar til at rejse hjem, kan man deltage i en af vores tilkøbsprogrammer efter sejladsen og blive lidt længere.

  Dag 24
  Buenos Aires

  En sidste tango

Afrejsedatoer

2025

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
7.

Hvad er inkluderet?

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i Santiago de Chile før ekspeditionskrydstogtet.

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas

Transport

 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Santiago de Chile inden ekspeditionskrydstogtet
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Punta Arenas inden ekspeditionskrydstogtet.

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et lille bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområder
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

MS Maud

Byggeår 2003
Skibsværft Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerkapacitet 570 (500 i Antarktis)
Senge 500
Brutto last 16.151 tons
Længde 135,75 meter
Ræling 21,5 m
Fart 15 knob

MS Maud, som tidligere hed MS Midnatsol, er velegnet til ekspeditionssejladser.

Læs mere om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera

Lignende rejser

Du synes sikkert også om