Antarktis, Patagonien, Chiles fjorde - Opdagelsesrejse - sydgående

Denne ekspeditionsrejse går fra Chiles smukke kyst til magiske Antarktis. Oplev Chiles fjordes skønhed, inden vi sejler forbi Kap Horn til Jordens sydligste kyster til fantastiske polar-eventyr - blandt andet sejllture i RIB-både mellem isbjerge og oplevelser på land.

 • Udforsk Patagonien og Antarktis på samme ekspeditionsrejse
 • Oplev Chiles storslåede fjorde
 • Se Kap Horn og kryds Drake-passagen
 • Nyd at sejle mellem isbjerge og at komme i land for at opleve dyrelivet i Antarktis
Oversigt

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold afgør tidsplanen. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige rute undervejs. Derfor er rejseplanen blot en indikation af, hvad man kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse 19. oktober 2020

Afrejsehavn Valparaíso, Chile
Oversigt

Oplev Patagoniens smukke natur

Vores rejse til Antarktis starter i farverige Valparaíso, hvor vi sejler langs Chiles kyst og vulkaner med sne på toppen, smukke søer, frådende floder og frodig vegetation. Det store, robuste og smukke landskab forbløffer altid.

Chiles fjorde og Kap Horn

Vi sejler ind i Chiles fjerne fjorde - et område, der synes nærmest uberørt af mennesker. Stejle dale og mægtige bjerge gør det til en slående kontrast til den frodige kyst med rigt dyreliv. På vej sydpå passerer vi berømte Kap Horn.

Udforskning af Det dybe Syd

På det eneste uberørte kontinent forsøger vi at komme i land for at komme tæt på pingviner, sæler, hvaler og store flokke havfugle i et surrealistisk og smukt islandskab. Skibets Ekspeditionsteam arrangerer sejlture mellem isbjergene og spændende aktiviteter på land for at gøre rejsen uforglemmelig. Der bliver måske chance for at ro i kajak mellem hvaler og isbjerge, at vandre i fantastiske landskaber og måske endda at campere på verdens fjerneste kontinent. Skibets navigatører tager bestik af vejr-, vind- og isforhold for at tilrettelægge det bedst mulige program for eventyrrejsen. På hjemvejen kan vi nyde fascinerende samtaler og foredrag i skibets Videnskabscenter, mens vi krydser Drake-passagen på vej til Punta Arenas. 

Dag 1: Valparaíso

Stillehavets juvel

Heldag

Ekspeditionsrejsen starter i den farverige by Valparaíso. En af de bedste måder at se den smukke by på er ved at køre med dens kabelbaner for at nyde de smukke udsigter.

Udforsk havnen og få en fornemmelse af Chiles sømandsliv. Besøg også det UNESCO-certificerede kvarter eller forlæng opholdet med udforskning af Atacamaørkenen, inden ombordstigning på M/S Roald Amundsen.

Dag 2-3: Til søs

Mod syd

Når vi sejler langs Chiles Stillehavskyst, starter skibets Ekspeditionsteam sit foredragsprogram som forberedelse til de kommende oplevelser. Få større viden om områdets historie og dyreliv. Der er også workshops og præsentationer. Brug tid på dækket for at nyde den friske havluft og holde udkig efter dyrelivet.  

Dag 4: Castro

Kosmopolitiske Castro

Heldag

Byen Castro ligger mellem forblæste bakker og grøn vegetation og er kendt for sine farverige "palafitos", træhuse på pæle langs vandkanten, og kirken Iglesia San Francisco, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

Dag 5: Til søs

Patagoniens farvande

Ekspeditionen fortsætter sydpå i Patagoniens sagnomspundne farvande og videre til et af verdens mest afsidesliggende, uforstyrrede og smukke steder - provinsen Ultima Esperanza, der betyder "sidste håb". Når vi sejler gennem ikoniske Andes-landskaber, er der masser af tid til at se på den storslåede natur.

Dag 6: Puerto Edén

Isoleret skønhed

Halvdag

Landsbyen Puerto Edén i Bernardo O'Higgins-nationalparken er fortryllende - og geografisk isoleret i bunden af en dyb fjord og omkranset af bjerge. Dens befolkning på 250 mennesker omfatter de 15 resterende medlemmer af kawéskar-folket.

Dag 7-8: Puerto Natales

Parque Nacional Torres del Paine

Puerto Natales er porten til den verdensberømte nationalpark Torres del Paine med blandt andet de imponerende klippeformationer Torres del Paine (Paine-tårnene, Torre Central (2.800 meter), Torre Sur (2.850 meter) og Torre Norte (2.248 meter).

Udforsk parken på en udflugt og oplev et fantastisk varieret landskab fra den store, åbne steppe til det robuste bjerglandskab med truende toppe, der er tilholdssted for et bredt udvalg af dyreliv. Hold udkig efter lamaer, pumaer og ræve ud over andes-kondorer og over 100 andre fuglearter.

Dag 9: Chiles fjorde

Et paradis for naturelskere

Dybe fjorde og bjerge, der kaster sig ud i det iskolde vand, karakteriserer det vilde naturområde, der synes næsten uberørt af mennesker. Gletsjeris har banet sig vej mellem bjergene og har skabt isolerede øer og skjulte bugter, der danner Chiles unikke fjordlandskab.

Dag 10-11: Til søs

Kap Horn og Drake-passagen

Om morgenen sejler vi gennem den smukke Beagle-kanal, der er opkaldt efter skibet, der førte Charles Darwin på opdagelsesrejse - H.M.S. Beagle. Vi fortsætter i åbne farvande, og hvis forholdene tillader det, går vi i land på Kap Horn - Sydamerikas sydspids. Derefter fortsætter vi over den legendariske Drake-passage, mens foredragsrækken fortsætter som forberedelse til Antarktis’ fantastiske dyr og historie.  

Dag 12-15: Antarktis
Højdepunkt

De fjerneste og smukkeste steder på Jorden

Antarktis ophører aldrig med at forbløffe. Halvfems procent af verdens is er her, og kontinentets areal fordobles stort set grund af havis om vinteren. Om sommeren er det livets vugge, en vigtig yngleplads for millioner af pingviner, hvaler og sæler. Som nævnt i traktaten om Antarktis er kontinentet dedikeret til fred, videnskab og turisme, der har udviklet sig gennem årtusinder uden menneskelig indblanding. Derfor følger vi meget strenge miljømæssige retningslinjer og regler. Vi efterlader ikke andet end fodspor i Antarktis og tager ikke andet med derfra end billeder! Vi efterlader ikke andet end fodspor i Antarktis og tager ikke andet end billeder med derfra! Elementerne hersker i Antarktis, og skibets erfarne navigatører sammensætter den bedst mulige rejseplan for eventyrrejsen. Vi forsøger at komme i land mange steder på De sydlige Shetlandsøer og på Den antarktiske Halvø for at opleve regionens mangfoldige dyreliv og landskaber. Skibets Ekspeditionteam arrangerer sejlture i RIB-både mellem isbjerge og spændende aktiviteter på land. Der kan også være chancer for at ro i kajak mellem hvaler og isbjerge, vandre i fantastisk natur og måske campere på verdens mest isolerede kontinent.

Det er svært at beskrive alle de indtryk, man får i Antarktis. En tidligere rejsende udtrykte det således: "Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, har du sikkert aldrig været der."

Dag 16-17: Til søs

Krydsning af Drake-passagen

M/S Roald Amundsen sejler os sikkert tilbage over den berømte Drake-passage, mens foredragsrækken fortsætter, og vi reflekterer over oplevelserne i Antarktis.

Dag 18: Punta Arenas / Santiago de Chile
Santiago de Chile_1200x600.jpg

Ekspeditionsrejsen slutter

Desværre har alle ekspeditioner en slutning. Denne ekspedition slutter i Punta Arenas på kanten af Magellan-strædet. Rejsen hjem går via Santiago de Chile, hvor man kan forlænge opholdet og nyde nogle af Hurtigrutens udflugtstilbud.

Ankomst 5. november 2020

Lokalitet Punta Arenas / Santiago de Chile
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Transport fra skibet til lufthavnen i Punta Arenas Flyrejse på økonomiklasse fra Punta Arenas til Santiago de Chile

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort program med aktiviteter til fordybelse på de destinationer, vi besøger, herunder sejlture i RIB og udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - et internationalt, håndplukket hold af højtuddannede eksperter på forskellige akademiske områder med indgående viden om områderne, vi sejler i
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi og geologi samt kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Afslutningsarrangement
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og nødvendigt udstyr til aktiviteter

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture, camping, gletsjerture, lange vandreture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Tilbudte foto-kurser for små grupper med skibets ekspeditionsfotograf
 • Rejseforsikring 
 • Hjælp med bagage

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Helbredsattest er obligatorisk. Læs indrejsekrav.
Praktiske oplysninger

M/S Roald Amundsen

Med M/S Roald Amundsen vil vi sætte en ny standard for indretning og oplevelser for gæsterne om bord. Vi ønsker, at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort.

Læs mere