Antarktis, Patagonien, Chiles fjorde - Opdagelsesrejse (nordgående)

Denne spændende og varierede ekspeditionsrejse kombinerer seværdighederne i Antarktis med Chiles storslåede fjorde og Patagoniens utroligt smukke natur. Skibets Ekspeditionsteam arrangerer så ofte som muligt sejlture i RIB-både mellem isbjerge og oplevelser på land for at komme tæt på dyrelivet.

 • Udforsk Antarktis og Patagonien på samme ekspeditionsrejse
 • Nyd at sejle mellem isbjerge, at komme i land og opleve dyrelivet i Antarktis
 • Oplev Chiles storslåede fjorde om sommeren og se Kap Horn
 • Mulighed for at besøge Parque Nacional Torres del Paine
Oversigt

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold afgør tidsplanen. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige rute undervejs. Derfor er rejseplanen blot en indikation af, hvad man kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse 18. marts 2021

Afrejsehavn Santiago de Chile
Oversigt

De hvide vidundere i Antarktis

Som de tidlige opdagelsesrejsende erfarede, forbløffer og imponerer Antarktis altid. De mægtige frosne landskaber, fantastiske gletsjere og det rige dyreliv gør ekspeditionsrejsen til et uforglemmeligt eventyr.

Naturen hersker på det fjerne kontinent, og vi forsøger at komme i land mange steder på De sydlige Shetlandsøer og på Den antarktiske Halvø for at opleve den uberørte vildmarks utrolige mangfoldighed af landskaber og dyreliv.

Sejlture mellem isbjerge, aktiviteter på land og spændende Antarktis

Skibets Ekspeditionsteam er dygtige og professionelle mennesker, der arrangerer sejlture mellem isbjerge og spændende aktiviteter på land, så ofte forholdene gør det muligt.

Måske er der mulighed for at ro i kajak i det iskolde vand, vandre i fantastiske landskaber og endda slå telt op på Jordens fjerneste kontinent.

På det komfortable, hybriddrevne ekspeditionsskib kan man nyde ekspertforedrag om Antarktis rige historie og fascinerende biologi, dyrefotografering, geologi og meget mere.

Kap Horn, Chiles fjorde og Patagoniens smukke natur

På vej tilbage til civilisationen forsøger vi at komme i  land ved berømte Kap Horn. Derefter sejler vi videre til Chiles fjorde for at opleve Patagoniens afsides skønhed, inden vi fortsætter langs den enorme, robuste og smukke chilenske kyst, til rejsen slutter i farverige Valparaíso.

Santiago de Chile
Santiago de Chile_1200x600.jpg

Sommer i metropolen

Hotel

Chiles hovedstad er spændende og kontrasfuld. Fra byen kan man se gletsjere i Andesbjergene tæt på bygrænsen, høje bjerge og skyskrabere, rolige parker, arkitektur fra kolonitiden, bohèmeområder og Mapacho-floden, der flyder gennem byen. Eventyrrejsen starter med en hotelovernatning i Santiago de Chile.

Dag 2: Santiago de Chile / Punta Arenas
Punta-Arenas_Karsten-Bidstrup2.jpg
Foto: Karsten Bidstrup Foto

Ekspeditionsrejsen starter

Flyrejse tidligt om morgenen til Punta Arenas, hvor hybriddrevne M/S Roald Amundsen ligger klar til ekspeditionsrejsen til Aantarktis.

Dag 3-4: Til søs

Drake-passagen

Vi sejler gennem den smukke Beagle-kanal og krydser den legendariske Drake-passage. Ekspeditionsteamet begynder sin forelæsningsrække om Antarktis fantastiske dyr, geologi og historie. Nyd den friske havluft og hold udkig efter dyrelivet fra dækket.

Dag 5-8: Antarktis
Højdepunkt

Ægte vildmark

Vidunderlige Antarktis imponerer, inspirerer og indgyder ærefrygt. 90 procent af verdens is findes her - op til fire kilometer tyk. Om vinteren vokser verdensdelen på grund af havis til næsten dobbelt størrelse. Antarktis er ynglessted for millioner af pingviner, hvaler og sæler. Antarktis er dedikeret til fred, videnskab og turisme. Ingen menneskelig aktivitet har ret til at ændre den perfekte naturlige balance, der har udviklet sig gennem årtusinder uden menneskelig indblanding. Derfor følger vi meget strenge miljømæssige retningslinjer og regler. Vi efterlader ikke andet end fodspor på Antarktis og tager ikke andet med derfra end billeder!

Antarktis er ægte vildmark, så de lokale forhold afgør den endelige rejseplan. Vi forsøger at komme i land mange steder på De sydlige Shetlandsøer og på Den antarktiske Halvø for at opleve regionens mangfoldige dyreliv og landskaber. Når det er muligt, arrangerer skibets Ekspeditionsteam landgange og sejlture i RIB-både for at komme tæt på den surrealistiske skønhed i Antarkis.

Dag 9-10: Til søs

Drake-passagen og Kap Horn

M/S Roald Amundsen sejler os sikkert tilbage over den berømte Drake-passage. Foredragsrækken fortsætter, og i Videnskabscentret reflekterer vi over oplevelserne i Antarktis. Når vi når Sydamerika, forsøger vi at komme i land ved historiske Kap Horn, inden vi fortsætter til Chiles fjorde.

Dag 11: Chiles fjorde

Et paradis for naturelskere

Dybe fjorde og bjerge, der kaster sig ud i det iskolde vand, karakteriserer det vilde naturområde, der synes næsten uberørt af mennesker. Gletsjeris har banet sig vej mellem bjergene og har skabt isolerede øer og skjulte bugter, der danner Chiles unikke fjordlandskab.

Dag 12-13: Puerto Natales

Parque Nacional Torres del Paine

Puerto Natales er porten til den verdensberømte nationalpark Torres del Paine med blandt andet de imponerende klippeformationer Torres del Paine (Paine-tårnene, Torre Central (2.800 meter), Torre Sur (2.850 meter) og Torre Norte (2.248 meter).

Udforsk parken på en udflugt og oplev et fantastisk varieret landskab fra den store, åbne steppe til det robuste bjerglandskab med takkede toppe, der er hjemsted for et bredt udvalg af dyreliv. Hold udkig efter lamaer, pumaer og ræve ud over andes-kondorer og over 100 andre fuglearter.

Dag 14: Puerto Edén

Isoleret skønhed

Halvdag

Landsbyen Puerto Edén i Bernardo O'Higgins-nationalparken er fortryllende - og geografisk isoleret i bunden af en dyb fjord og omkranset af bjerge. Dens befolkning på 250 mennesker omfatter de 15 resterende medlemmer af kawéskar-folket.

Dag 15: Til søs

Patagoniens farvande

Ekspeditionen fortsætter nordpå i Patagoniens sagnomspundne farvande. Når vi sejler i ikoniske Andes-landskaber, er der masser af tid til at se på den storslåede natur.

Dag 16: Castro

Kosmopolitiske Castro

Heldag

Byen Castro ligger mellem forblæste bakker og grøn vegetation og er kendt for sine farverige "palafitos", træhuse på pæle langs vandkanten, og kirken Iglesia San Francisco, der er på UNESCOs verdensarvliste. Tæt ved findes brede strande, hvor havfugle, pingviner og søløver holder til.

Dag 17-18: Til søs

Kurs mod nord

Mens vi sejler langs Stillehavskysten til Valparaíso, reflekterer vi over ekspeditionsrejsens højdepunkter og holder udkig efter dyreliv.

Dag 19: Valparaíso, Chile

Stillehavets juvel

Desværre har alle ekspeditionsrejser en slutning. Denne ekspedition slutter i farverige og poetiske Valparaíso. Brug tid på at udforske den smukke by inden flyrejsen hjem.

Ankomst 5. april 2021

Lokalitet Valparaíso, Chile
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Overnatning og morgenmad i Santiago de Chile inden sejladsen
 • Transport fra hotel til lufthavn i Santiago de Chile
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Punta Arenas inklusive guidet byrundtur og frokostpakke

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort program med aktiviteter til fordybelse på de destinationer, vi besøger, herunder sejlture i RIB og udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - et internationalt, håndplukket hold af højtuddannede eksperter på forskellige akademiske områder med indgående viden om områderne, vi sejler i
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi og geologi samt kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Afslutningsarrangement
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og nødvendigt udstyr til aktiviteter

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture, camping, gletsjerture, lange vandreture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Tilbudte foto-kurser for små grupper med skibets ekspeditionsfotograf
 • Rejseforsikring 
 • Hjælp med bagage

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Helbredsattest er obligatorisk. Læs indrejsekrav her.
Praktisk oplysninger

M/S Roald Amundsen

Med M/S Roald Amundsen vil vi sætte en ny standard for indretning og oplevelser for gæsterne om bord. Vi ønsker, at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort.

Læs mere