Antarktis

– Isoleret, uberørt og fortryllende
Med mørbåde i Antarktis
 • En rigtig polarekspedition
  Kom ud på et eventyr, der ikke ligner noget andet med de bedste, når det gælder ekspeditionskrydstogter i Antarktis.
 • En anden verden
  Sæt foden på det mest unikke og fjerntliggende sted på kloden. Oplev den frosne vildmark med daglige landgange og aktiviteter.
 • Spektakulært dyreliv
  Mød de nysgerrige og frygtløse antarktiske dyr som f.eks. pingvinger, hvaler og sæler i deres naturlige omgivelser.
 • Bæredygtig rejse
  Sejl med den mest miljøvenlige flåde til ekspeditionskrydstogter. Lær om vores planets mest skrøbelige økosystemer, og få en dybere forståelse for den verden, vi deler.
Med mørbåde i Antarktis
A group of people standing next to a body of water
A flock of seagulls are standing in the snow
A person standing next to a body of water
A tent in the snow
A group of people riding skis on a snow board in the water
A whale jumping out of the water
A house covered in snow
A man standing on top of a snow covered mountain
A close up of a seal

Krydstogter til Antarktis

Udforsk flere destinationer

Find din rejse blandt vores destinationer rundt om i verden.

Udforsk

Webinar: Antarktis

– Oplev det frosne kontinent

I dette webinar med Tudor Morgan kan du lære mere om blandt andet hvordan det er at rejse i dette område, vores skibe og det spektakulære dyreliv.

Se hele webinaret Se hele webinaret

Sejl med eksperterne

– Dit ekspeditionsteam i Antarktis

Ekspeditions teamet cruising på Damoy point, Antarktis
Vores eksperter er her for at beskytte både udforskere og det uberørte miljø. De tjener som dine uvurderlige værter under hele dit ekspeditionskrydstogt.
Ekspeditions teamet cruising på Damoy point, Antarktis

Ledelse og undervisning

På ekspeditionsrejsen til Antarktis fører Ekspeditionsteamet an på landgange, sejlture i RIB-båd, kajakture og camping på land, hvis forholdene tillader det.

A man wearing glasses and looking at the camera

“Jeg er meget begejstret for at dele viden med de rejsende om den uforglemmelige natur og skønhed, vi støder på i Antarktis - som hvaler, der søger føde, pingviner, der bryder havoverfladen, og fantastisk natur.”

– Tudor, Ekspeditionsleder

Dyrelivet i Antarktis

Penguins and seal seen floating on ice in Neko Harbour
Der er ikke meget liv i Antarktis. Selvom landskabet kan virke noget øde for den utrænede observatør, er det faktisk et af de mest interessante steder på jorden. Bortset fra et par planteædende, antarktiske skabninger er alle dyr på det sydligste kontinent rovdyr.
Penguins and seal seen floating on ice in Neko Harbour
Et Weddell-segl i Antarktis

Sæler 

Der lever fire arter sæler i farvandene omkring Antarktis: leopardsæler, krabbeædersæler, Wedell-sæler og søelefanter. Alle sæler er ret langsomme rovdyr, der jæger ved at vente på steder, hvor deres bytte ofte dukker op. De fleste tager sig ikke synderligt af mennesker – bortset fra leopardsælen.

Denne sæl, der er opkaldt efter sine karakteristiske pletter, er kendt for at være aggressiv overfor mennesker i små både. De er bidske rovdyr og æder med glæde hvad som helst. Selvom det ikke er så tit, de angriber mennesker, er det bedst at gå i en stor bue udenom leopardsæler.

Hvaler

Om sommeren er farvandet omkring Antarktis fyldt med mange forskellige hvalarter, der kommer for at spise fisk, blæksprutter, pingviner og plankton. Spækhuggeren er en af de arter, de fleste rejsende vil kunne spotte på rejsen. De er de mest aggressive og ambitiøse jægere, og de sigter efter sæler, havfugle og andre hvaler. De er udmærket i stand til at fange dyr, der er langt større end de selv er, hvis de jæger i flok.

Selvom de er aggressive mod andre dyr, er spækhuggere ikke kendt for at angribe mennesker i naturen. Nogle spækhuggere i fangenskab har angrebet deres trænere, men generelt er mennesker ikke i særlig stor risiko omkring disse dyr.

En hval i Wilhelmina Bay, eller "Whale-Mina Bay"
Marching pingviner på Cuverville Islands

Pingviner

Verdens mest populære kluntede antarktiske dyr, pingvinerne, spiser hovedsagelig krill og meget små fisk. De tilbringer hovedparten af deres tid i vandet, men kommer normalt på land for at yngle og opfostre deres unger.

Selvom antarktiske pingviner ikke betragter mennesker som en trussel eller et måltid, er det stadig bedst at udvise forsigtighed, når man er i nærheden af dem. De er ikke bange omkring mennesker, og kan komme helt hen til dig – men de kan bide, og de gør det, så det er klogt at behandle dem på samme måde som andre vilde dyr.