Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (nordgående)

Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (nordgående)

Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (nordgående)

Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (nordgående)

Rejseinformation 15 dage MS Roald Amundsen
Afrejser
16. maj 2024
9. juni 2024
Pris fra
kr 46.425
Helpension inkluderet

Ekspeditionskrydstogt på 15 dage fra Vancouver til Seward langs Den indre Passage, hvor vi udforsker de nordvestlige øer i Stillehavet og slutter i Anchorage

Fjorde, isbræer og rige kulturer

Oplev Alaskas mange fjorde, historien fra guldfeberæraen, funklende gletsjere, sjældne dyreliv, oprindelig regnskov og rig, oprindelig og russisk kultur på dette fascinerende ekspeditionskrydstogt fra Vancouver til Seward og Anchorage. Vi besøger afsides grænsebyer, der hver har deres egen unikke kultur og arv.

Utrolig natur og vildmark

Nyd en uforlignelig præsentation af landskaber og dyreliv i Alaska guidet af skibets kyndige ekspeditionsteam. Hold udkig efter ørne, bjørne, havoddere og hvaler for ikke at nævne bisonokser, moskusokser og wapiti-hjorte. Når vi når Anchorage, kan man deltage i vores program efter sejladsen, hvor vi tager til Denali National Park.

Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (nordgående) Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (nordgående)
 • Dag 1
  Vancouver

  Smag på Vancouver

  Ekspeditionskrydstogtet begynder med en overnatning i Vancouver, der er en sprudlende og smuk havneby med stejle bjerge tæt på.

  Vancouvers forskellige kvarterer summer med jord-til-bord-køkkener i verdensklasse. Gå ikke glip af Gastown, Vancouvers victorianske kvarter. Her findes udsigtspunktet Vancouver Lookout på 168 meter, hvorfra der er et perfekt 360-graders panorama over byen.

  Kom eventuelt et par dage før og tag på en luksuriøs togtur med den berømte Rocky Mountaineer gennem Rocky Mountains og smukke landskaber på vores tilkøbsprogram inden sejladsen. Der findes ingen bedre måde at begynde den eventyrlige rejse på!

  Dag 1
  Vancouver

  Smag på Vancouver

 • Dag 2
  Vancouver

  Ekspeditionsrejsen begynder

  Oplev Vancouver og få en god start på den eventyrlige rejse.

  Efter morgenmad på hotellet tager vi på byrundtur og ser de største seværdigheder i Vancouver.

  Udflugten slutter ved kajen, hvor M/S Roald Amundsen venter. Kom på plads og brug lidt tid på at lære skibet at kende, at finde videnskabscenter, fitnesscenter og restauranter.

  Skibets kyndige ekspeditionsteam vise vej på udflugter og ved landgang. Lær teamet at kende og nyd en smagfuld velkomstmiddag. Bagefter er der mulighed for at læne sig tilbage og slappe af: Den storslåede, eventyrlige rejse til Alaska er i gang.

  Dag 2
  Vancouver

  Ekspeditionsrejsen begynder

 • Dag 3
  Den indre Passage

  Canadas indre passage

  Se forrygende landskaber på vores sejlads i Den indre Passage

  Kystruten på Den indre Passage fører os gennem Nordamerikas storslåede fjordlandskab ved Stillehavet - en beskyttet strækning af vand på over 1.495 km. I modsætning til andre krydstogter, der passerer om natten, kan vi i dagtimerne at nyde det forrygende landskab i al sin pragt.

  Vores mindre ekspeditionsskib gør det muligt at nå områder, hvor større fartøjer ikke kan komme. Det betyder, at vi kan udforske mindre besøgte kanaler med betagende landskaber. Hold kamera og kikkert klar i tilfælde af, vi får øje på delfiner, marsvin, spækhuggere og pukkelhvaler.

  Dag 3
  Den indre Passage

  Canadas indre passage

 • Dag 4
  Misty Fjords

  Uspolerede Misty Fjords

  Bliv begejstret i naturen, hvor dyrelivet trives

  Misty Fjords (de tågede fjorde) er en del af Tongass National Forest og en uberørt vildmark med stedsegrønne træer, vandfald og snedækkede bjergtoppe. Den anerkendte naturskribent John Muir beskrev området som et af de smukkeste steder, han nogensinde havde set.

  Hvis vejret tillader det, tager ekspeditionsteamet os med på tur rundt i Misty Fjords i skibets små ekspeditionsbåde eller kajakker.

  Misty Fjords har et rigt dyreliv. Man kan se efter bjerggeder, bjørne og elge på turen. I vandet lever stillehavslaks, odder, søløver, spættet sæl, spækhugger og hvidsidemarsvin. I skyerne kan vi måske se hejre og hvidhovedet havørn.

  Dag 4
  Misty Fjords

  Uspolerede Misty Fjords

 • Dag 5
  Wrangell

  Wrangells helleristninger

  Besøg en af Alaskas ældste havnebyer

  Vi fortsætter vores sejlads ved øerne i Alaska til Wrangell. Kun et par kilometer uden for byen ligger den utrolige “Petroglyph Beach” (helleristningernes strand) oldgamle udskæringer i sten i sandet.

  Besøg det lokale museum og hør mere om Wrangells fascinerende fortid. Det er nu en del af USA, men blev tidligere regeret af Storbritannien, Rusland og tlingitterne. Vi sejler over til Shakes Island, hvor stammehuset og totempæle fortæller historien om de indfødte tlingitter.

  Vandrere kan nyde naturstierne, der er omgivet af fascinerende landskaber ved Stikine-flodens udmunding og ved foden af Mount Dewey på kanten af regnskoven.

  Dag 5
  Wrangell

  Wrangells helleristninger

 • Dag 6
  Sydøstlige Alaska

  Udforsk vidunderne i det sydøstlige Alaska

  Oplev de magiske vandveje i det sydøstlige Alaska

  Udforsk Alaska på ægte ekspeditionsmanér med en dag i opdagelsernes tegn, hvor vi har frihed til at se lidt af det magiske hjørne af Den indre Passage.

  Vi tager måske til den charmerende by Petersburg med dens stolte norske historie og blomstrende fiskersamfund. Udforsk havnen og oplev lige uden for havnen noget af den mest fantastiske natur, der findes i Frederick Sound.

  VI tager måske også en tur på vandet i skibets ekspeditionsbåde og leder efter skjulte grotter, bugter fyldt med isbjerge og kyster med tæt bevoksning. Prøv at fange et glimt af noget af Alaskas mest ikoniske dyreliv - blandt andet. ørne, oddere, hvaler og endda bjørne, hvis vi er heldige.

  Dag 6
  Sydøstlige Alaska

  Udforsk vidunderne i det sydøstlige Alaska

 • Dag 7
  Holkham Bay

  Tracy Arm og Endicott Arm

  Se de mindre kendte perler ved Holkham Bay

  Ved Holkham Bay findes to smukke fjorde - Tracy Arm og Endicott Arm. Kaptajnen beslutter på dagen, hvilken af dem der giver de bedste muligheder for eventyrlige oplevelser. Begge er lige spændende at udforske.

  Ved slutningen af hver fjord kælver friske isbjerge fra isbræerne på en storslået baggrund af skovklædte klipper. I Endicott Arm yngler den spættede sæl, der ofte ses på flydende isflager. Man kan også se hvaler, bjørne, bjerggeder og elge.

  Hent gode råd hos skibets fotograf, før vi stævner ud i skibets små ekspeditionsbåde for at komme tættere på de unikke seværdigheder.

  Dag 7
  Holkham Bay

  Tracy Arm og Endicott Arm

 • Dag 8
  Haines

  Tlingit-kunsthåndværk i Haines 

  Oplev den kunstneriske arv i “ørnenes dal”

  Ud over Lynn Canal er grænsebyen Haines oprindeligt hjemsted for Chilkat Tlingit-folket. De er kendte for deres væverier, og her kan man se fantastiske eksempler på deres arbejde, hvor pels fra bjergged og ceder-bark er vævet i finurlige mønstre.

  Haines har et blomstrende kulturmiljø med gallerier og værksteder fyldt med udskæringer til totempæle, sølvarbejde og skulpturer. Investeringer i kunst fra Alaska er en god måde at støtte lokale kunstnere på.

  De fotografiske evner kommer på en prøve i de utrolige landskaber, der også er ideelle for eventyrere, der ønsker at vandre og tage på dyresafari. Hold udkig efter hvidhovedet havørn, bjørn og elg.

  Dag 8
  Haines

  Tlingit-kunsthåndværk i Haines 

 • Dag 9
  William Henry Bay

  William Henry Bay

  Se gamle skove, dyreliv og hvaler

  Vi kaster anker i bugten William Henry Bay på kanten til Chilkat Range-bjergene for at gå på opdagelse en dags tid. Lokale guider fører os gennem en skov med gamle træer. De passer på os, men vi holder udkig efter brune og sorte bjørne, sorthalede hjorte og elge.

  Tilbage i skibets trygge rammer kan man høre et foredrag med ekspeditionsteamet og nyde udsigten fra Explorer Lounge & Bar eller fra boblebadene på dækket, mens vi sejler mod Sitka.

  Hold udkig efter pukkelhvaler, når vi passerer Point Adolphus på Chichagof-øen. Det er kendt som et af de bedste steder at spotte hvaler i Nordamerika.

  Dag 9
  William Henry Bay

  William Henry Bay

 • Dag 10
  Sitka

  Sitkas blandede kulturer

  Nyd udsigten og den unikke blanding af kulturer i Sitka

  Sitka er omgivet af Tongass National Forest og kan kun nås med båd eller fly. Kom ud på dækket og nyd den storslåede udsigt over Sisters Mountains og vulkanen Mount Edgecumbe.

  Hør mere om Sitkas fascinerende historie fra skibets ekspeditionsteam. Byen var beboet af tlingit-folket i 10.000 år og blev besat af Rusland i 1804, før den blev solgt til USA efter Krimkrigen. Nu forener Sitka alle tre kulturer.

  Besøg den russisk-ortodokse katedral og den russiske biskops hus. Man kan beundre de udførligt dekorerede haida- og tlingit-totempæle i Sitka National Historical Park, der virkelig er en seværdighed. Alternativt kan man gå ad en vandresti gennem skoven til havet.

  Dag 10
  Sitka

  Sitkas blandede kulturer

 • Dag 11
  Icy Bay

  Icy Bay

  Dyresafari i vand, der stammer fra isbræer

  Der er mulighed for en fantastisk ekspedition i Icy Bay. Tre isbræer – Guyot, Yahtse og Tyndall – kælver jævnligt ud i bugten. Hvis forholdene er til det, tager vi på opdagelse i skibets små ekspeditionsbåde eller i kajak, så vi kan opleve områdets skønhed helt tæt på.

  Det vrimler med dyreliv i Alaskas golf, så der er enestående fotomuligheder. I disse farvande kan man ofte se pukkelhvaler, spækhuggere, stellers-søløver, havoddere samt spættede sæler, der daser på flydende isflager.

  Dag 11
  Icy Bay

  Icy Bay

 • Dag 12
  Cordova

  Afsides Cordova

  Oplev den traditionelle landsbystemning i Cordova

  Afsidesliggende Cordova ligger i Chugach National Forest og kan kun nås med båd eller fly, så byen har bevaret den traditionelle ærlighed ved små byer. Kun et begrænset antal af besøgende får hvert år lov til at beundre byens spektakulære beliggenhed mellem Orca Inlet, Hawkins Island, Mount Eccles, Eyak Lake og Copper River Delta.

  Cordova er nok mest kendt for olieudslippet fra Exxon Valdez i 1989. Efter en betydelig oprydningsindsats er kysten nu stort set kommet sig, og vi kan se dyr som havodder, ørn, tundra-svane, bæver, elg og bjørn.

  Dag 12
  Cordova

  Afsides Cordova

 • Dag 13
  College Fjord

  Ivy League-isbræerne

  Gør klar til at opleve naturens rå kraft

  Vi besøger College Fjord, hvor der er fem tidevands-isbræer og fem dal-isbræer ud over en række andre typer.

  Harrimans ekspeditionsteam fra 1899, der sejlede på fjorden, navngav isbræerne efter de skoler, de gik på, bl.a. Vassar, Harvard og Yale. Princeton mangler, hvilket tilsyneladende er en bevidst hån.

  Vi kommer så tæt på isbræerne, som vi kan. Vi sejler skibets små ekspeditionsbåde så langt ind i fjorden som muligt eller tager endda på opdagelse i kajak. Fra dækket kan vi måske spotte pukkelhval, hvidhovedet havørn, odder og søløve, der alle hører hjemme i den iskolde vildmark.

  Dag 13
  College Fjord

  Ivy League-isbræerne

 • Dag 14

  Sewards storslåede skønhed

  Rejs ind i landet gennem betagende landskaber

  Ekspeditionskrydstogtet slutter i Seward, der er den eneste isfri dybvandshavn med forbindelser i bil, tog og fly til Alaskas indre. Selv om det er her oplevelserne på vandet slutter, er der endnu meget mere at hente.

  Fra Seward nyder man en idyllisk transport henover det storslåede bagland i nationalparken Kenai Fjords. Vi stopper i Alaska Wildlife Conservation Center og lærer noget om arbejdet med forældreløse og skadede dyr, herunder ørne, ugler, bisonokser, bjørne og moskusokser.

  Ved ankomst i Anchorage checker man ind på sit hotel og kan udforske byen på egen hånd om aftenen.

  Dag 14

  Sewards storslåede skønhed

 • Dag 15
  Anchorage

  Oplevelser i Anchorage

  Udforsk Alaskas hovedstad eller se dyreliv i Denali

  Den eventyrlige rejse i Alaska slutter i Anchorage, der er en by med en overflod af restauranter, gallerier og butikker. Hvis det er muligt, er det værd at forlænge opholdet her.

  Anchorage Museum og Alaska Native Heritage Center giver os lidt indsigt i lokal kultur. De, der foretrækker livet udendørs, kan besøge den blomstrende Town Square Park eller tage på lakse-fiskeri i Ship Creek.

  I den utrolige Denali-nationalpark findes Nordamerikas højeste bjergtop og mange af de dyrearter, der også findes i Alaska. Hvis tiden tillader det, kan man tilkøbe vores program efter sejladsen som en perfekt afslutning på ekspeditionen.

  Dag 15
  Anchorage

  Oplevelser i Anchorage

Afrejser

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
16.
Juni:
9.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hotel  

 • Overnatning og morgenmad i Vancouver inden ekspeditionskrydstogtet
 • Overnatning og morgenmad i Anchorage efter ekspeditionskrydstogtet

Transport

 • Transport fra hotellet til skibet i Vancouver inklusive en rundtur i byen
 • Transport fra skibet i Seward til hotellet i Anchorage med et ophold ved Alaska Wildlife Conservation Center inklusive adgangsbillet, engelsktalende guide og madpakke

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - tilkøb
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon

Du synes sikkert også om